6. 3. 2024

Z ruského tisku: První stát oficiálně podpořil Francii v myšlence vyslání vojáků na Ukrajinu



 
Český prezident Petr Pavel povolil vyslání českých vojáků na Ukrajinu. Prohlásil to po jednání se svým francouzským kolegou Emmanuelem Macronem. Armádní generál ve výslužbě vyzval evropské vůdce, aby se ve věci pomoci Kyjevu neomezovali.

Jsem pro hledání nových cest, včetně pokračování diskuse o možné přítomnosti na Ukrajině. Neomezujme se tam, kde bychom neměli. Sami se rozhodujeme, jakou formu pomoci zvolíme - řekl Pavel.

Český prezident také uvedl, že je třeba najít nové možnosti pro rozšíření podpory pro Kyjev. Zejména pozval západní vojenský personál, aby cvičil ukrajinské vojáky nejen na jejich území, ale také na Ukrajině.

Mezitím Spojené státy a Německo reagovaly na Macronovu výzvu, aby přestali „být zbabělí“ a pomohli Kyjevu. Bílý dům zdůraznil, že američtí vojáci nebudou na Ukrajině bojovat. Poukázali na to, že ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj nežádá o zahraniční vojáky, ale „chce bojovat na vlastní pěst“.

V Berlíně na Macronovu výzvu zareagoval německý ministr obrany Boris Pistorius. Debata o tom, „zda máme více nebo méně odvahy“ je podle něj neproduktivní.

To je něco, co ve skutečnosti nepomáhá řešit problémy, které máme, pokud jde o pomoc Ukrajině - řekl ministr.
 
zdroj

14 komentářů:

  1. Skutečně to PePa povolil, nebo to jen schválil jako možnost? Jinak Američané si samozřejmě ruce pálit nebudou a počkají si, až se ostatní vysílí, aby teprve pak vstoupily do hry a mohly zase všem diktovat jako velmoc (akorát tentokrát už jim to nevyjde).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (Omluva za to vystoupily a mohly, skloňoval jsem to jako kdybych psal o USA a psal jsem něco jiného...)

      Vymazat
  2. Ať to povolil nebo schválil, je to vrchní velitel a tak je rozhodnuto. Jen sehnat ty idioty, co do toho půjdou. Průšvih bude ,když padnou za vlast , když to nebude ČR. A zase to zaplatí z naší společné kasy. I když je to podpora fašismu, tak právo je slepé doslova. Už měli být všichni dávno souzeni za velezradu.

    OdpovědětVymazat
  3. „Došlo k pozitivnímu pokroku ohledně české iniciativy,“ řekl také ve středu prezident Zelenskyj na tiskové konferenci s řeckým premiérem Kyriakosem Mitsotakisem v jihoukrajinské Oděse.

    Český prezident Petr Pavel minulý týden uvedl, že zájem zapojit se do českého plánu na nákup dělostřelecké munice pro Ukrajinu v zemích mimo EU projevilo 15 států. Podle dostupných informací jsou mezi nimi například Kanada, Francie, Německo, Dánsko, Lotyšsko, Litva, Nizozemsko, které celkem poskytne 250 milionů eur, či Belgie s příspěvkem 200 milionů eur. Další státy účast oznámily, aniž by specifikovaly výši svého příspěvku.
    https://zvedavec.news/vezkratce/20316/

    jirik

    PS: kolik českých dobrovolníků tedy žoldáků se asi nachází na Ukrajině?

    Pro Vašek: putin kdysi řekl, že se bude bojovat i v USA....že tam jsou američtí poradci se ví, ale chybí oficiální sdělení.....jinak máš pravdu - USA vše rozšťourá a pak vyčkává, aby se v příhodný čas přidaly na stranu vítěze....

    OdpovědětVymazat
  4. To nebyl stát , ale dosazené jednoduše ovládané loutky , které nemluví za obyvatele ČR , ale za své pasáky .
    A nemá smysl se na ně zlobit . Je to součástí vyšší hry , během které se západní Evropa odsekne od hnUSA a proběhne přeformátování Evropy .
    Nevšímejte si loutek , sledujte Orbána , Fica a toho kádra , který bude vynesen v Rakousku . Ti budou u procesu přeformátování východní a střední Evropy .
    Ten zbytek jsou mouřeníni , které nikdo šetřit nebude .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to tady mnohokrát zaznělo a já jsem také zastáncem názoru, že vláda i prezident jsou obrazem lidí, jimž vládnou, tedy obrazem smýšlení většinového obyvatelstva celé ČR. Vše jsou spojené nádoby a nezapomínejme také, že nic se neděje ve vesmíru náhodně. Vše je důsledek a následek našich rozhodnutí, činů a slov. Ostatně, když si vzpomenu na slova mých kolegů, kteří volili Pavla: "Vždyť je to fešák a frajer!" nebo "Jen ne Slováka jako prezidenta ČR!" nebo "Kohokoliv jiného je ne Babiše!" apod., tak mám pocit, že takto o hlavě státu mohou rozhodovat jen lidé mdlého rozumu. Říkám to nerad, ale lidí, kteří alespoň trochu tuší nebo intuitivně cítí, co se vlastně děje, je drtivá menšina.
      Jan Smola, Havířov

      Vymazat
    2. nedávno jsem zahlédl článek, kde orbán sděloval, že V4 by měla být tohoto složení:
      Slovensko, Maďarsko, Rakousko a Srbsko. Česká republika a Polsko se odklonilo příliš na západ....

      jirik

      Vymazat
  5. Jen aby se opravdu v Semtíně nezablesklo...
    ChlapeczDediny

    OdpovědětVymazat
  6. Už vidím české studenty jak ochotně s mobilama za pasem rukují. Ani ten idiot Vetchý nepůjde, pošle tam s Pepou107 jiné dobrovolníky. Jak to ti idioti vyhlásí, padne vláda. Lidi jsou tak nabroušeni.. 23.3. Václavák!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Kolaruv kun PePa vyskoleny v Rusku ted pomaha strilet proti nemu. Zoldner nema moralku, ani cest, jde mu jen o prachy. Tohle je ukazkovy pribeh zoldaka ze stredni Evropy. Vsak mu ten zold Rusove osladi!

    OdpovědětVymazat
  8. „PéPó, proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Orbána!"
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  9. Nová V4

    http://christianitas.sk/rakusko-madarsko-a-srbsko-utvaraju-novu-stredoeuropsku-alianciu-volaju-k-sebe-aj-slovensko/

    jirik

    Jestliže se jim tento projekt podaří zdárně rozjet......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ten projekt , kterému se říká Rakousko Uhersko 2 . Že vznikne , je velice pravděpodobné , ale není jisté , jakou Koncepcí bude spravováno . A o to se právě vede Globální boj .

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů