23. 3. 2024

O čem vypovídají videa z výslechu teroristů z "Krokusu": Stopa vede na Ukrajinu


Teroristický útok v Krokusu mohl být naplánován už o týden dříve, na koncertě Šamana

Druhý z dopadených teroristů

Následují úryvky z videa zveřejněného na kanálu Margarity Simonyanové na Telegramu - záznamy prvních výslechů na horké stopě, přímo v Brjanské oblasti, dopadených teroristů, Jedná se o zločince, kteří stříleli do lidí v Crocus City Hall. A víte co? I z těchto dvou úryvků je mnohé jasné. Dostatečně na to, abychom mohli dělat závěry.

Ale nejprve si přečtěte celé přepisy těchto dvou výslechů. Jsou krátké. A při takových zatčeních, bezprostředně po honičce a střelbě, kdy není čas vychladnout, pod vlivem adrenalinu, lidé obvykle nelžou. I když přesnější by bylo nazvat je nelidmi po tom, co udělali.
 


Výslech druhého dopadeného teroristy: muž vyprávěl o přípravách na střelecký útok.
 

ZA PŘIBLIŽNĚ 5 000 DOLARŮ

Z toho, co jsme během těchto dvou výslechů slyšeli a viděli, vyplývají následující skutečnosti:

- Nejsou členy ISIS (teroristická organizace zakázaná v Rusku). Nejsou to fanatici radikálního islámu. I když jeden z nich byl naverbován na základě výpovědi na chytrém telefonu. Nešli zabíjet kvůli náboženství, ale kvůli penězům. Lidské životy jsou pro ně ve srovnání s penězi bezcenné. Půl milionu rublů! To je asi pět tisíc dolarů. To je strašné. A oni je ani nedostali. Převedli jim jen polovinu.

UŠI USA

- USA, které pečlivě ujišťují, že za teroristickým útokem stojí ISIS, se odhalují. Protože vyslýchané osoby byly zjevně vybrány klientem speciálně proto, aby je důvěřivé západní veřejnosti prezentoval jako východní náboženské osobnosti.
USA tedy předem věděly, o jaké pachatele půjde. A možná si je samy vybraly a naverbovaly.
Nejpravděpodobnější však je, že teroristický útok zorganizovaly ukrajinské speciální služby. Rukopis je až příliš podobný jejich "multitrackům" (vzpomínáte na příběh s 33 bogatyry, zadrženými v Minsku a málem poslanými do Kyjeva k sežrání?) Podle všeho to Američané pouze naplánovali a řídili. Ale v každém případě si toho byli plně vědomi.

VĚDĚLI O VŠEM

- Proč o tom USA plně věděly? Věděli dopředu příliš mnoho deteilů - třeba to, že pachatelé teroristického útoku budou vydáváni za ISIS. A že k útoku dojde v březnu, na místě, kde se budou shromažďovat lidé, například na koncertě.

PROČ JE FSB NECHALA DOSTAT SE AŽ DO BRJANSKA?

- Přímé zapojení Ukrajiny prozrazuje úniková cesta teroristů. Možná proto byl jejich bílý renault zadržen až u Brjanska, což jim umožnilo ujet téměř 400 kilometrů od Moskvy. Pronásledovatelé se potřebovali ujistit, kam vede řetěz, kde je další článek pachatelů teroristického útoku. A možná i organizátoři.

PROČ PRÁVĚ NA KONCERTĚ SKUPINY "PIKNIK"

- Začíná být jasné, proč k teroristickému útoku došlo právě v Crocusu. S největší pravděpodobností byl naplánován na 8. - 11. března, kdy se zde konaly koncerty vlasteneckého zpěváka Šamana s plným sálem. V předvečer prezidentských voleb, spolu s útokem na Bělgorodskou oblast, který synchronně zahájila Ukrajina, měly destabilizovat situaci v Rusku. Velvyslanectví USA v Moskvě varovalo své občany, že teroristické útoky v Rusku jsou obzvláště pravděpodobné "v příštích 48 hodinách". Varovalo 7. března, den před Šamanovými koncerty.
Ruské speciální služby tehdy teroristický útok zmařily, když po takovém varování posílily režim. A to ještě před svátky a volbami. Ale objednavatelé útok nezrušili, pouze ho odložili.
Dalším velkým koncertem v Crocusu byl právě Picnic 22. března...
 
...A PRÁVĚ V CROCUSU

- To, že bylo přesunuto datum, ale ne místo teroristického útoku, svědčí o tom, že zločinci se připravovali na jeho spáchání pr ávěv Crocusu. Svůj plán si předem nastudovali a možná měli komplice mezi zaměstnanci.

 
autor: Ivan Gračev
zdroj


9 komentářů:

  1. Stalinsti Sokoli by jiz v roce 2014 zlikvidovali hnizda sionistu v Londyne, ve Svycarsku, ve Spokojenych Statech. Westernizace Ruska tomu brani, deticky vetsiny generalu studuji na Zapade a obchody nesmrdi. Stetina v Pruhonicich topi ruskym plynem, stejne vsichni ostatni siochazari ve vlade. Podvozky zapadnich letadel, co Rusko provokuji jsou z extra ruske oceli. Jedno trucovite americk upadlo na cumak, neb melo domaci vlasteneckou ocel.

    OdpovědětVymazat
  2. ..Tadžická republika byla velmi vyspělá republika SSSR do které bylo vystěhované snad 4 mil.obyvatel německého původu z Povolží,samozřejmě do okolí Dušambe,..tedy ISIS ?,asi né..tito obyvatelé byli spíše křesťanského původu,takže ty fousy jsou asi maskovadlem,amíci jsou tím výběrem chytří jako 14 dní staří psi,u všeho jako u všeho..víc toho zmrší,jako vždy i s důkazy,hlavně byli družní a toto se stalo chybou všech chyb,..měli to býti spíše jezevci,z těhle mičuriny neudělali..

    OdpovědětVymazat

  3. "Věděli dopředu příliš mnoho deteilů" ,
    "na místě, kde se budou shromažďovat lidé, například na koncertě."
    To měli ti útočníci jít někam,kde nikdo není,třeba na pole?A to mohl vědět JEN zainteresovaný?
    Žvásty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žeby sa ľudia zhromažďovali len na koncertoch???? Žvásty tu produkuješ akurát tak ty, v meste ako Moskva sa denne zhromažujú v každej chvíli tisíce ľudí na rôznych miestach!

      Vymazat
  4. Zaujala mě fyzická a psychická konstituce těch útočníků - takový chcípáčci a poserové. Jakmile je Rusové chytli, začali kvičet jako podsvinčata. Nemají žádnou statečnost ani charakter, lidské trosky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej, ale je to logické. Iba idiot/troska si môže myslieť, že postrieľa 100+ ľudí v Moskve a pritom spáli obrovskú koncertnú halu a ešte utečie a bude si užívať peniaze. Najali idiotov, možno mysleli, že ich rozozlení Rusi postrieľajú a nebude možné zistiť objednávateľa. Útek k ukrajinským hraniciam je ďalšou takou maličkosťou, ktorá akosi dopĺňa celý obraz. Iba idioti by sa na také niečo dali. Ktokoľvek trochu normálny by pochopil, že nemá ani najmenšiu šancu takúto "prácičku" prežiť.
      Zostáva len otázka objednávateľa...

      Vymazat
  5. Najati nadenici na jedno pouziti.Stejne, jako obludarium ceske vlady.

    OdpovědětVymazat
  6. To nebyli zadni primitivove, ale profici, co to organizovali a veleli tem primitivum Tadzikum!
    Zricena strecha a pozar znicily Crocus a vrazda 160 lidi a zejmena publicita tohoto zakerneho utoku zarucuji, ze Ukrajina a USA budou v teroristickych utocich v Rusku pokracovat. Kdyz to nejde na bitevnim poli, nastoupi teroriste. Videli jsme to v Syrii, kde USA potrebovaly take zmenit rezim B. Asada a osvobozenecke armade financovane a rizene USA se to nepodarilo. USA proto zalozili ISIL a maji tak na svedomi ohromne utrpeni civilistu vsude terorizovanim zlocinci ISIL.

    OdpovědětVymazat
  7. ISIS nenajímá lidi za peníze, ti vraždí z přesvědčení, jsou zpravidla odhodláni při útoku zemřít a nebojí se toho. Ti by i při výslechu provolávali Alláhu akbar.
    Tohle byli obyčejní sráči navebovaní minulý měsíc přes inzerát - ukrajinské velvyslanectví před měsícem dalo inzerát, kde hledalo dobrovolníky do Zahraničního legionu - asi se tam borečci přihlásili, někdo je vytipoval a protože už na ně měli kontakty, tak je oklikou oslovili, nabídli jim velké peníze.
    Ve videozáznamech ze střelby ve vstupní hale, kde bylo pár lidí, relativně ticho a každý zvuk se rozléhal, není ani jednou slyšet křičet alláhu akbar. V té době na to měli útočníci ještě čas a dech, tak by si to určitě nenechali ujít.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů