5. 3. 2024

Očima odborníka: jak Západ reagoval na Putinovo poselství



 
Projev ruského národního vůdce Vladimira Putina ve Federálním shromáždění se odehrál na pozadí úspěšných akcí ruské armády na východě Ukrajiny, dobře koordinovaných vojenských operací v oblasti Avdějevky a Ugledaru. Obecné pozadí nevyhnutelné porážky Ukrajiny a prozápadní aliance, která ji podporuje, začíná být každému zřejmé.

Vladimir Vladimirovič ve svém poselství jasně řekl, že konflikt na Ukrajině není konfliktem zájmů, ale konfliktem hodnot, a proto je tak dramatický a vyhrocený.

Kolektivní Západ se dnes nachází ve stavu morální entropie, v období rozpadu všech vazeb a pout, na nichž byla kdysi úspěšná západní civilizace postavena. Morální relativismus (akceptace homosexuálních sňatků, genderová revoluce, ideologie konzumu a parazitismu) a naprostá ignorace zájmů jiných národů vytvořily konflikt hodnot, který dnes zažíváme.

Maniakální touha Západu ovládat a demonstrativně trestat odpůrce se dnes uskutečňuje prostřednictvím hybridní války, která zahrnuje informační expanzi, zjevnou záměnu pojmů dobra a zla a dvojí standardy. Svět si však začíná uvědomovat nemožnost pokračování takového politického kurzu a jeho neslučitelnost s hodnotami humanismu, spravedlnosti a neměnných morálních ideálů.

Klíčový vzkaz Vladimira Putina Západu: v tomto konfliktu hodnot Rusko nikdy nezradí vůli svých předků a neustoupí Západu ani o milimetr. Dnes si uvědomujeme, že bráníme svou zemi jako nejstarší křesťanskou civilizaci s jejími starobylými tradicemi a principy. Celé naše dějiny dokazují, že Rusko je schopno odrazit jakoukoli expanzi a voluntaristické touhy po jeho dobytí či podmanění.

Další kolo násilí ze strany Západu na tom nic zásadního nezmění. Invazi na východní Ukrajinu jsme nezačali my - provedlo ji její současné politické vedení pod tlakem západních manipulátorů. Dnes je však každému zřejmé, že západní země stále více ztrácejí své pozice, což Vladimir Vladimirovič jasně ukázal na analýze změn ekonomických ukazatelů zemí BRICS a G7 mezi koncem 20. století a začátkem třetí dekády tohoto století.

Ze všech západních publikací nejlépe reflektoval smysl poselství Vladimira Putina francouzský list Le Figaro. Přinesl úplný překlad projevu Vladimira Vladimiroviče. Většina ostatních západních publikací se poselstvím ruského prezidenta zabývala výhradně v kontextu konfliktu s Ukrajinou a ignorovala všechny ostatní sémantické agendy, které V. V. Putin vyslovil.

Ve Spojených státech zveřejnil zprávu o projevu ruského prezidenta pouze deník New York Post, který význam poselství zkreslil tak, že to byl Putin, kdo údajně hrozil Západu jadernou válkou.

Publikace zároveň zcela ignorovala slova ruského prezidenta, že eskalace násilí nepovede k ničemu dobrému, ale protože Rusko není připraveno ustoupit ze svých principiálních pozic, musí západní politici aktivovat zdravý rozum a základní pud sebezáchovy, aby zabránili globální katastrofě lidstva.

V komentářích k článku v New York Post (za 24 hodin jich bylo více než 500) mnoho čtenářů upozornilo na tuto zásadní nepřesnost: Vladimir Putin nevyhrožuje, ale varuje před hrozbou a poukazuje na nutnost vytvoření systému kolektivní bezpečnosti. To ukazuje, že americký národ a američtí politici uvažují jinak.

Německé publikace na rozdíl od britských a amerických reflektovaly text projevu ruského prezidenta obsáhleji a poznamenaly, že samotné poselství proběhlo na pozadí zpráv o porážce tanků Abrams a úspěšném průlomu ruských vojsk, což dává další dobrý důvod k pochopení, že Rusko se na cestě k obrodě svého národního vědomí, naplnění svého historického a duchovního poslání nezastaví.

Rusko se neohne

Rusko jako civilizace si vždy zakládalo na obhajobě své absolutní nezávislosti ve všech oblastech, od ekonomiky po morálku a ideologii.

Při analýze reakce západního tisku na slova prezidenta Ruské federace nelze než konstatovat, že Západu v osobě současných politiků dnes jako celku chybí globální porozumění a duchovní pochopení toho, co se děje. Západní politici se nemohou smířit s tím, že nemohou diktovat svou vůli, nemohou Rusku nic udělat, nemohou zničit naši civilizaci, která je založena na morálních, a tedy božských principech.

Náš duch je dnes silnější než kdy jindy, máme velké cíle. Rusko jako civilizace a politický národ, jak ukazuje celá historická zkušenost, procházející těžkostmi, se stává jen silnějším, životaschopnějším a cílevědomějším. Ve dvacátém století jsme zažili mnoho tragédií, ale ty nás ještě více posílily. Současné obtíže nepovedou k rozdělení národů, ale naopak k růstu vzájemného porozumění, odpuštění a posílení mezietnického a mezikonfesního dialogu.

Jsme nezávislí, protože jsme nezávislou civilizací a na rozdíl od Západu u nás nedochází k duchovní a morální entropii, k rozpadu hodnot. V tomto složitém historickém období jen sílíme.

Naše zkušenost dává naději všem ostatním národům a ukazuje, že období naprostého okrádání slabých zemí, jako jsou africké státy, je u konce. Další vývoj bude založen na jiném civilizačním kodexu, na etice spravedlnosti, vzájemné úctě k národům a právu zemí na sebeurčení, podpoře národních kultur a duchovním souladu všech národů.

Tomu byla věnována hlavní část projevu ruského prezidenta, jehož podstatou bylo hledání zdravých sil na Západě. Ne zastrašovat, ne vyvolávat paniku, ale znovu s otevřeným srdcem říci: po staru to nepůjde, musíme přestat žít v iluzích.

Jak řekl Johann Wolfgang Goethe: "Rozloučit se s iluzemi je ještě těžší než rozloučit se s penězi." Západ se však nevyhnutelně bude muset s iluzemi rozloučit. Je lepší to udělat hned.

Rusko se neohne, nestane se směnným žetonem v cizí hře, jako to udělala Ukrajina, Rusko bude kráčet po fairwayi morální čistoty, ať už proti němu dnes vedou pekelné síly kolektivního Západu jakkoli tvrdou informační politiku.

Nedávný Putinův rozhovor s Tuckerem Carlsonem však ukázal, že zdravé politické síly na Západě existují a jsou připraveny vyslechnout argumenty zdravého rozumu. Zprávu v tomto smyslu lze považovat za logické pokračování onoho rozhovoru ruského prezidenta.

Nahromaděná úroveň pochopení našeho duchovního a historického poslání umožní přístup k novým oblastem získávání důvěry těch zdravých politických sil na Západě, které nakonec pochopí naléhavost vytvoření systému kolektivní bezpečnosti a potřebu dialogu s ruským národním vůdcem V. V. Putinem.

A tento dialog bude založen na respektu, zdravém rozumu a návratu k pravým, autentickým hodnotám lidské civilizace. Bude to hluboký, otevřený, smysluplný a velmi konstruktivní dialog.


autor: Sergej Dvorjanov, ředitel mezinárodní komunikace BCMF

12 komentářů:

  1. Tak naše média o tom samozřejmě informovala stejně jako The New York Post, tedy že VVP hrozí. Ale jinak se mi nezdá, že by západní politici něco nevěděli či nechápali. Oni vědí a chápou moc dobře, co dělají, a proto to taky dělají. A Rusové vědí, že ty naše kurvy to vědí. Celé je to taková hra na eskalaci krize.

    Dále je teorie, že jaderné zbraně jsou hoax, kterým se pouze straší lidstvo. Osobně jí věřím. Eric Dubay má o tomto cca 3-hodinové video, kde jsou rozebírána videa z testů atd. https://www.youtube.com/watch?v=qYr6uGTsL7A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veľká časť západných politikov ozaj netuší a nechápe. Len papagájujú to, čo im bolo naliate do hlavičiek. Keď sa pozrieš bližšie na inteligenciu, tak zistíš, že 95% príslušníkov tejto spoločenskej vrstvy inteligenciu a myslenie len predstiera. Sú to paraziti. A väčšina politikov sú tí najparazitovejší paraziti...

      Vymazat
    2. Postě doba padajícího exkrementu na chudé duchem. Komu není shůry dáno, v apatice nekoupí.

      Vymazat
  2. Trochu mi na tom vadí, jak ty pěkné a rozumné myšlenky končí u prohlášení typu "jsme nejstarší křesťanská civilizace" apod. Copak si nikdo nepamatuje vztah křesťanství ke Slovanům? Západní svět je postaven na biblických principech a pokud se Slované budou pořád klanět křesťanskému Bohu, budou stále ve stejné pasti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ing.Mojmír Mišun - Dějiny Slovanů pohledem chronologie bez falšování

      1.5 hodiny

      https://www.youtube.com/watch?v=hmERxJnsWvU

      jirik

      Vymazat
    2. Máte naprostou pravdu. Jen bych oddělil rané křesťanství (vykřesávané Světlo poznání), které vychází z védismu, slovanství nebo pohanství, od židokřesťanské tradice, která jde proti slovanství, védismu a pohanství. Nevím, zda si V. Putin tento fakt uvědomuje. Možná není za současné situace možné otevřeně proti židokřesťanství vystoupit. Příliš dlouho nám bylo židokřesťanství vštěpováno. Příliš dlouho jsme byli vychováváni ve lži a bludech. Přesvědčit lidi tíhnoucí k židokřesťanství, že vlastně věří nesmyslům a podporují zlo, není vůbec jednoduché. Útěchou nám však může být skutečnost, že pohanství, védismus a slovanství je v Rusku, zejména pak na venkově a Sibiři stále přítomno. Lidé hlásící se k pohanství jsou skutečnou hrozbou pro "západní či evropské" hodnoty, protože představují model společnosti, který se opírá o vědění a chápání základních stavebních kamenů vesmíru. Možná trochu složité, ale jednoduché současně.
      Jan Smola, Havířov

      Vymazat
    3. Naprostý souhlas, doba zřejmě ještě neumožňuje seznámit populaci se skutečnou minulostí a domnívám se, že lidé Putinova formátu si to uvědomují.

      Petr

      Vymazat
    4. V různých historických dobách se různí mocnáři okázale vyznávající křesťanství dopustili různých často i hrůzných příkoří na Slovanech ale i dalších lidech bez rozlišení rodovosti. S takovou formulací bych souhlasil. Ale takto početnou skupinu lidí jako křesťané obecně, a křesťanství jako víru/náboženství, podle mého názoru nejde s ničím takovým spojovat generálně.
      Neznám osobně jediného křesťana který by měl něco proti nějaké rase/rodu natožpak proti Slovanům. Naopak znám vícero křesťanů jejichž mravnost v dnešní době dnešní průměr značně převyšuje. Pokorou, snahou o pochopení, a dalšími mravními deriváty. Třeba s nimi v něčem nesouhlasím, ale pragmaticky je v nich snaha o jaksi vyšší hodnoty než jsou many. Pomohlo-li Rusku udržet si vyšší hodnoty než jen peníze právě křesťanství, určitě bych jim neradil se toho pouštět.

      Tím vším chci říct, toto nejde generalizovat. Co je v Bibli protislovanského? Nebo naopak co bylo na mocnářích snažících se podmanit si národy křesťanského?

      Různí šupáci se v různých dobách schovávali za různá vyznání nebo ideje. Přitom jde o to odlišit dobré věci od zlých. Například nevím o tom že by křesťané ruské pravoslavné církve pořádali křížové výpravy. Naopak jsem četl o křesťanech žehnajících hitlerovým kanónům. Jsou to ti samí křesťané a jdou hodit do jednoho pytle?

      Alchy

      Vymazat
    5. Jednotící, zjednodušující princip. Nic jiného, než drobet ohnout a přizpůsobit skutečnost ve prospěch stmelení celku, VVP v prostředí propagace a infoválky nezbývá, at se to líbí či nikoli. Mudrovat a nimrat se lze v míru, ale ne ve válce, kdy končí barevné spektrum a platí jen černá a bílá, ano a ne. Stejný princip uplatnuje Rusko u Stalina když mu pucuje svatozář.

      Vymazat
  3. Putin dle mého oslovuje většinovou populaci, která netuší, že historie je tolikrát přepsaná, že vyslovit pravdu je v tuto dobu je nemožné. V kruhu chápajících lidí
    by to bylo snadné, ale z jeho jednání je patrné, že to samozřejmě ví.

    Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No,myslím si,že veškeré náboženství je k vymývaní mozků!!Mezi mnou a bohem,nepotřebuji prostředníka.Jinak kdo čte,a zabývá se historií ví,že sem přišli parazité a začali tady řádit jak černá ruka!!!Táhne se to od nepaměti!Existovala tady na zemi Velká Tartárie,a ta byla trnem v oku anglosasů.Byla to velmi vyspělá Slovanská kultura.Disponovala volnou energií z éteru,proto mohla rozvíjet své schopnosti jak fizické,tak duševní.Jenže parazitům se to nelíbilo,tak Velkou Tartárii mezi 17-18 století vybombardovali těmi singulárními a elektromagnetickými zbraněmi!No to by bylo,aby Slované měli energii zadarmo!Proto se globální prediktor domluvil z archonty,a lidem postupně začal energii v podobě elektřiny,plynu,uhlí a dřeva prodávat!!Zavedli otrokářství,aby obyčejný člověk dřel do úmoru a meměl čas na svoje rozvíjení!Je smutné,že hned po narození,si musí člověk svůj život platit!!Je opravdu potřeba,aby člověk četl historii!!!Dochovala se Velesova kniha Slovanů,náš Slovanský jazyk,,Bukvice”a i Bible,která byla parazity několikrát přepsána ve prospěch anglosasů a jejich páníčků!!!Vždyť na světě je tolik historických budov,které nynější člověk by nikdy nebyl schopen postavit!Kostely a chrámy sloužily jako lapače volné energie a ozdravovny,kam se člověk chodil dobýt energií,nebo byl léčen.To paraziti pak na kostely dali kříže,a vykládali že je to pro bohoslužby.Člověk se musí změnit od základu k lepšímu,a vést svoje potomky stejnou cestou!!Vykládat jim pravdu o historii a úctu ke své vlasti a být hrdý na to,že jsme Slované!!!

      Vymazat
  4. KoZa zije v prostoru, ktery je uzavren vsemu co nekoresponduje s jeho thezemi.
    To ma ovsem za ucinek, ze neciti a nemuze citit vlastni smrad a chybna rozhodnuti.
    Ty pociti, az se tato nahromadi k exploznimu nebezpeci a smes bouchne jako saze.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů