26. 3. 2024

Ministerstvo obrany RF informuje o úderech na rozhodovací centra na Ukrajině



Ruské ozbrojené síly zasahují přesnými zbraněmi rozhodovací centra na Ukrajině. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany. Jak zdůraznili na ministerstvu, všechny určené cíle byly zasaženy.

V průběhu dne ruské ozbrojené síly provedly skupinový úder dálkovými přesnými zbraněmi námořního a pozemního určení a bezpilotními letouny na rozhodovací centra, objekty SBU, podniky vojensko-průmyslového komplexu a také na místa ukrajinských národních formací a zahraničních žoldnéřů. Zasažena byla všechna zařízení. Cílů úderu bylo dosaženo,

- uvedlo ruské ministerstvo obrany ve svém prohlášení.

Připomeňme, že den předtím vyšlo ve známost, že v Kyjevě bylo zasaženo několik objektů Služby bezpečnosti Ukrajiny. Podle zpráv místních médií při zásahu zahynulo velké množství důstojníků SBU a západních poradců. Podle dostupných informací byly k zásahu těchto cílů použity hypersonické rakety "Zirkon". Je pozoruhodné, že raketové údery na budovy patřící ukrajinské bezpečnostní službě byly provedeny v den pracovního volna důstojníků SBU.

Dodejme, že k odpovědnosti za přípravu a realizaci teroristických činů a vražd vojenských novinářů, veřejných činitelů a politiků na území Ruské federace přihlásil šéf Bezpečnostní služby Ukrajiny Vasyl Maljuk*. Dodal, že speciální služby kyjevského režimu nyní plánují opakovaný útok na Krymský most.

* v RF prohlášen za teroristu
 
 

Po Kyjevě byl proveden náhlý raketový úder i na zařízení SBU v Oděse


 
 
Ruská armáda dnes aktivně blahopřeje speciálním službám Ukrajiny ke Dni SBU. Po úspěšném dni, kdy se cílem raket stala kdomě jiného administrativní budova v Kyjevě, kde se pravděpodobně nacházeli důstojníci Bezpečnostní služby, zaútočily ruské ozbrojené síly na podobné zařízení v Oděse.

Profilové telegramové kanály hlásí, že bylo zlikvidováno i resortní sanatorium SBU v Oděse. Podle předběžných informací sloužilo jako místo pro personál. Po zásahu navíc došlo v zařízení k sekundární detonaci. Pravděpodobně explodovala munice pro systémy protivzdušné obrany.

Dále je hlášen úder na letiště Školny u Oděsy. Provoz systémů protivzdušné obrany ve městě nebyl vůbec zaznamenán: nepřítel již zřejmě nemůže ruským raketám čelit.

Letecký poplach byl vyhlášen také v Kyjevě, Kremenčugu, Krivoj Rogu, Nikolajevu a Poltavě. Úder byl hlášen i na vojenské letiště Mirgorod v Poltavské oblasti.

zdroj

4 komentáře:

  1. Začíná to vypadat, že žádná třetí světová nebude, protože NATO dřív dojdou lidi, kteří po ruských útocích náhle a z přirozených příčin umírají daleko od Ukrajiny na dovolené, na lyžích, na rybách apod.

    OdpovědětVymazat
  2. Nakonec se znovu potvrzuje pravdivost starého českého přísloví! Kdo čím zachází, tím také schází. Nebyli ti naší předkové tak hloupí, jak si někteří myslí...
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ad Vašek v 13:59
      No nevím, jestli to není jen ruská propaganda.
      Z Ukrajiny vždycky přichází hlášení, že např. z 50 ruských raket jich 55 bylo úspěšně zlikvidováno. :-) :-) :-)
      A tak by nám naše média přece nelhala. :-)
      Albi

      Vymazat
  3. Kyho vyra. Rusky Kinzal zasahl sion hnizdo, londynskou kancelar v dobe zasedani tech planovacu..To je pouze posmesny vtip...

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů