29. 3. 2024

Měli by být teroristé z Crocus City Hall popraveni?




Přímo do pekla

Emoce jsou opravdu vysoké a pro vrahy z "Crocus City Hall" se vyžadují adekvátní tresty.

Šest dní po tragédii se ví o 143 mrtvých. Úplně první, co nás napadne, je bez zbytečných odkladů prosadit nejvyšší trest - trest smrti. Výjimečně přimhouřit oko nad různými moratorii a články Ústavy, které přímo i nepřímo zakazují střílet do lidí. Ať jsou to takoví nelidé jako Dalerdžon Mirzojev, Saidakrami Rachabalizoda, Šamsidin Fariduni a Muhammadsoobir Faizov. S jejich vinou je vše jasné - teroristy identifikovali očití svědci, zachytily je kamery a oni sami při zvěrstvech pózovali.

Každý Rus si pak klade otázku: musím platit daně za existenci těchto bestií v lidské podobě?

Možná jsou někteří z nich připraveni přijmout smrt jako požehnání. Máme jim dát tuto možnost?

Emoce jsou emoce a jsou pochopitelné. Je těžké přát pokračování života organismům, které s úsměvem zabíjely ženy a děti, zabíjely a upalovaly zaživa. Mnohé z těch, kteří zemřeli v Crocus City Hall, stále nelze identifikovat.....

Zkusme se však na situaci podívat racionálně. Samozřejmě v rámci možností. V současné době bude nutné pro trest smrti obejít několik státních zákonů. Prvním z nich je Protokol č. 6 k Evropské úmluvě o lidských právech, který zavazuje k neuplatňování tohoto trestu.

Mimochodem, jeho text obsahuje skulinu pro ty, kteří chtějí poslat vrahy rovnou do pekla:

"Nikdo nesmí být úmyslně zbaven života jinak než na základě trestu smrti uloženého soudem za trestný čin, za který zákon takový trest stanoví."

To znamená, že pokud opravdu chcete, můžete. Odvolávat se však na dokumenty týkající se Evropské unie se už dávno stalo mauvais, takže toto moratorium vynechme. V případě potřeby jej lze ignorovat. Ale nebude možné zanedbat Ústavní soud. Jeho rozhodnutí od roku 2010 zaručuje, že člověk nebude za žádných podmínek vystaven trestu smrti.

Zastánci zabití teroristů z Krokusu navrhují revizi federální legislativy v jejich prospěch. Není to však pro tyto zrůdy velká pocta?

Druhým aspektem otázky je, zda by trest smrti byl pro Dalerdžona, Saidakramího, Šamsidína a Muhammada Sóbira skutečně trestem adekvátním.

Nejde však ani tak o ztrátu některých fragmentů těl jednotlivých organismů a tvrdé zadržení v brjanských lesích, ale o to, jaká budoucnost čeká vrahy. Ve Švédsku je například možné organizovat masakry a pak se do konce života chladit v hotelu s jistou nadějí na podmínečné propuštění. Řeč je o nacistovi Andersi Breivikovi, který mimochodem nebyl uvězněn na doživotí, ale pouze "odsouzen na 21 let s možností neomezeného prodloužení".

Pokud porovnáme náklady na držení vězňů v zónách s maximální ostrahou, Rusko vydává každý den asi 300krát méně než Švédsko a řada dalších evropských zemí. Doživotní tresty se vykonávají v nechvalně proslulých zónách: "Bílá labuť", "Polární sova", "Sněhová vločka", "Mordovská zóna", "Torbejevská centrála", "Vologodská pata" a Sol-Ilecká věznice, známější jako "Černý delfín".

V těchto ústavech je vše v nejlepších tradicích - existence podle přísného rozvrhu, nemožnost sednout si nebo si lehnout na lůžka před spaním a pohyb po zóně v pozici vlaštovky. Pokud je v pravidlech napsáno, že od 14:00 do 17:00 se poslouchá rádio ve stoje, pak to tak bude každý den po zbytek života. Kolují zvěsti o nepřetržitě svícení v cele a zákazu pokrývek hlavy.

Někteří obzvláště nebezpeční zločinci si v těchto obtížných podmínkách znatelně zkracují doživotní tresty. V roce 2002 zemřel v Bílé labuti Salman Radujev, který si odpykal pouze jeden rok z doživotního trestu, a v roce 2000 zemřel v Černém delfínu sériový vrah Sergej Madujev. Byl převezen do zvláštní věznice se zvýšenou ostrahou, ale jeho zdravotní rezerva to vydržela jen měsíc a půl.

Jak dlouho vydrží čtveřice teroristů, ukáže čas, ale jsou všechny důvody se domnívat, že několik let určitě vydrží - věk vrahů se pohybuje od 18 do 32 let. Pokud přežijí déle, čeká je rychlá degradace osobnosti s depersonalizací a také "zvýšené vnitřní napětí a agresivita, závažné morální defekty, přetrvávající asociální postoje, citové a sociální odcizení".

Jednoduše řečeno, Dalerdžon, Saidakramí, Šamsidín a Muhammadsobír se zblázní. Lze si jen přát, aby co nejdéle realitu kolem sebe adekvátně vnímali.

Precedens

Trest smrti pro čtveřici teroristů je nebezpečný nejen jako příliš humánní trest pro nelidi, ale také jako právní precedens. Po popravě vrahů z Crocus City budou mít státní zástupci stále méně důvodů požadovat pouhé doživotní tresty pro zvlášť nebezpečné zločince.

Ne, samozřejmě, že si nějaký zvrhlík a pedofil zaslouží smrt, ale kdo může vyloučit justiční omyl? Příkladů tragického zanedbání vyšetřování je mnoho. Alexandr Kravčenko byl zastřelen za Čikatilovy činy, Nikolaj Těreňa byl popraven za "vitebského maniaka" Michaseviče, Georgij Chabarov zemřel za maniaka Nikolaje Fevilova. V posledních desetiletích se soudní vyšetřování a expertízy posunuly o velký kus dopředu, což by teoreticky mělo snížit počet chyb. Ale staré dobré vytloukání přiznání z podezřelých nikdo nezrušil.

Nebo jiný příklad. V roce 1961 byl trest smrti uplatněn na obchodníky s valutami Rokotova, Faibišenka a Jakovleva, kteří si zastřelení v žádném případě nezasloužili. Mimochodem, zákonná možnost jejich popravy se objevila až po vydání dekretu "O zpřísnění trestní odpovědnosti za porušení pravidel směnárenských obchodů", který byl přijat až po spáchání trestných činů. Zákon neměl zpětnou platnost, ale přesto byli tři směnárníci zastřeleni.

"Vologda nickel". Jedna z možností ubytování teroristů na několik příštích let.

Tím, že jsme umožnili zastřelení Dalerdžona, Saidakramího, Šamsidina a Muhammada Sóbira, případně jejich společníků, se dopouštíme dvou chyb. První z nich je, že připravujeme teroristy o možnost poznat všechny slasti ruského vězeňského systému, který je přísný, ale spravedlivý. "Černý delfín" a podobná zařízení byla vybudována právě pro takové nelidi, které už nelze napravit. Proto by tato čtveřice měla být posílána do pekla pomalu a v průběhu let z nich po kapkách vymačkávat život.

Druhou možnou chybou je vypuštění džina "trestu smrti". Výše uvedené příklady s Chruščovem, který v roce 1961 trval na popravě obchodníků s valutami, jsou pro něj jasným varováním. Máváním sekerou spravedlnosti je velká šance rozsekat nevinné.

Co však rozhodně stojí za to rozhodnout v případě teroristů, je úplný zákaz všech kontaktů s vnějším světem a také zákonné vyloučení i teoretické možnosti podmínečného propuštění.

Na třetí chybu jsme zapomněli, ale je mnohem složitější a zásadnější než první dvě. Mluvíme o migrační politice státu, která potřebuje když ne revoluční, tak velmi vážné proměny. Stejně jako v případě trestu smrti ji není třeba brát na lehkou váhu.


autor: Jevgenij Fjodorov
zdroj


20 komentářů:

  1. V předchozích věcích se popravovalo o stošest a - svět se nezlepšil. Jednak proto, že se často popravovali ti, kteří se prostě "jen" znelíbili, konkurenti v moci, jednak často z politických, mocenských zájmů a svět se nezlepšil.
    Dříve se popravovali velmi často prostě lidé jen za to, že chtěli být naživu, mám na mysli nej-nej příklad Anglie, která si takto řešila nejednou svoje problémy s vlastními lidmi a měla jednu dobu přes 220 zločinů, přestupků, činů, za které se ukládal trest smrti. Anglická společnost se však stala jen tvrdší, krutější, jako by ji ovládlo zlo.
    Trest je nezbytný, pokud se někdo proviní proti společnosti a škodí, krade, klame za účelem zisku, či dokonce vraždí. Ale trest musí mít především zastrašovací charakter. Nelze se domnívat, že napraví někoho, kdo prostě myslí v "za pětiprstém rozměru", ale může odradit ne až tak zkažené lidi.
    Plně chápu rozhořčení Rusů a nedivím se tomu, co zní, ale pravdu mají ti, co chtějí - byť popis poměrů v těch táborech byl tvrdý (ovšem taky, co je vlastně skutečnost a co fáma?) - mít prostě čistější svědomí. Ostatně např,. v amerických věznicích je situace, jak se říká, v bledě modrém prakticky stejná. Navíc v USA vězni jsou velmi lacinou pracovní silou a vězení jsou tam ve značné míře soukromým podnikáním! V USA je tolik vězňů, že "zbytek světa" se jim ani nevyrovná ...
    Kdyby ty teroristy při zatýkání zabili, Západ by nyní "broukal" slova lítosti, ale nikdo by se nedozvěděl, kdo si to objednal. Což ještě nyní nejspíše ještě není potvrzeno, ale celý proces hledání viníků se urychlil.
    V Rusku se s trestem smrti rozhodnou tak, jak se složí jejich vnitřní situace a troufám si říci, že k tomu nejspíše nedojde a to kvůli Putinovi. Ne z humanismu, ale z ryze pragmatických důvodů. Člověku, který je naživu, se můžete ještě omluvit a pokusit se ho odškodfnit, ale případně nevinnému mrtvému květina na hrob nepomůže.
    Co se týče migrantů, pak viníci jsou v Rusku velmi dobře známi. Podvodů kolem toho je neurekom, točí se v tom obrovské peníze, až si člověk řekne, jak je možné, že se jim to vyplatí, když jsou takové náklady? Naprosto stejně jako u nás. Přivezou se pracovníci třeba nejdříve z Vietnamu, pak Srbové, pak dnes Ukrajinci a vše se vyplatí, vždy i jen na pár let, i když jim platí de facto skoro stejně jako by museli platit našim lidem. Něco tu nehraje z čistě ekonomických principů. Můj otec kdysi v podobné situaci tvrdil, že podnikatelé mohou dostávat buď dotace, či výrazné slevy na daních poplatcích.
    Ať je to jak chce, právě imigrace v EU má za úkol zničit společnosti v každém státě, zbavit lidi pocitu bezpečí, aby se jimi dalo manipulovat snadněji. A dost možná právě kvůli Západem nejspíš dlouho chystané válce s Ruskem. Ovšem, jako vždy, Západ nemyslí normálně a proč tu válku musí prohrát, pokud nedojde k naprostému zhroucení světa, to by bylo na dlouho. A není nutno ani moc přemýšlet, aby se pak jasně neukázalo, že stejně tak tou imigrací chtějí rozvalit Rusko, protože minimálně většina těch, co ji podporují má (neo)liberální názory. Ale Rusko je po staletí mnohonárodostní stát, jaký nemá v podstatě obdoby. Amerika sice má původem občany z mnoha zemí, ale není zdaleka tak - nepřesně vyjádřeno - pracovně i životně navzájem navykle tolerantní. Navíc se v Americe již roztočil nový rasismus - vůči bílému muži.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  2. Nie popravení. V Levoči je slávna klietka hanby na námestí.
    Zabezpečiť nadštandardnú lekársku starostlivosť, vystaviť na námestí, pomaličky sťahovať z kože a hneď liečiť.
    Lenže to sú len malé Lajnové. Treba nájsť objednávateľov.
    Juraj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Treba nájsť objednávateľov."!
      Přesně tak, Juraji. Jinak ničíme nástroj, ale ruka zůstává a je nadále funkční!
      Albi

      Vymazat
    2. Teroriste jsou vrazi na nejnizsim stupni hierarchie rizeni atentatu. Ny vyssich stupnich jsou tajne sluzby Ukrajiny, CIA, MI6, Turecka, ty samy jsou ukolovane a placene skrze sionisty v City of London. Tam sidli ti pravi atentatnici!
      Primitivni Tadzikove jsou pouze vrazi, zabijejici za penize, ktere jim sioniste slibili.
      Zlikvidujete i ty skutecne pachatele, tu nadstavbu atentatu az do City of London?
      Kdyz ne, prijde dalsi utok zcela urcite!

      Vymazat
  3. Když to takhle čtu, tak ty ruské věznice budou odpovídajícím trestem.

    OdpovědětVymazat
  4. trest smrti je oslobodenie. tazke nutene prace do konca zivota s co najdlhsim predlzovanim utrpenia zlocinca. nenechat ho zomriet, za kazdu cenu ho drzat pri zivote a nechat trpiet. matesky

    OdpovědětVymazat
  5. Trest smrti je přirozenou a naprostou nutnou součástí ochrany společnosti. Tito střelci jsou jen nástrojem, ale i nástroj je třeba likvidovat. Dám příměr například se zdravotnictvím. Po celém světě ročně vinou lékařů zemřou statisíce a možná miliony lidí. I u nás jsou to min. desítky případů ročně. Tu někomu uříznou zdravou novu. Tu někomu vyříznou zdravou ledvinu apod. Podívejte se na příklad z té Bulovky, kde zdravou ženu připravili o dítě. Zrušíme tedy medicínu jako takovou, protože na planetě zemře hromada nevinných lidí či budou doživotně postiženi ? Jistě že ne. A toto je to samé. Z lidské populace je nutné průběžně odstraňovat tyto jedince. Je to svého druhu profylaxe a varování pro ostatní. V zemědělství existuje termín brakace, který spočívá v tom, že se ze stáda odstraňují vadné kusy a jdou třeba do salámu. A takto je třeba postupovat i v lidském stádu. Argumentace Bedřicha je zcestná a sluníčková. Touto logikou bychom mohli třeba požadovat, aby se zrušila policie, protože lidé tak jako tak bez ohledu na její existenci stále kradou, vraždí, znásilňují apod. Nakonec o toto se pokusili v jednom americké městě. A výsledek se brzy dostavil. Nebo příklad bolševiků v Rusku, kteří zrušili trest smrti a dokonce nakrátko zrušili armádu a policii. Velice rychle vystřízlivěli. Svět není dokonalý a nikdy nebude. Pan Bedřich by měl přestat zamykat své obydlí, auto a měl by zveřejnit hesla ke svým bankovním účtům. Vždyť i přes veškeré snažení represivního aparátu se stále krade a společnost se nezměnila že.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarku,
      asi jsme každý četli jiného Bedřicha. Přijde mi, že jste si z jeho textu vybral něco, s čím nesouhlasíte a nepřihlížel na kontext, v jakém to bylo psáno.
      Nic sluníčkářského jsem v jeho názoru neviděl. Naopak. Zazněl čistý pragmatismus, což je protiklad "sluníčkářství".
      Váš komentář už balancuje na hraně osobní roviny, tak pro příště se snažte uhlídat.

      Vymazat
    2. No dobrá, zklusím to u vás jinak.
      Kdo zaručí, že se pak zlepší společnost, když zavedete trest smrti?
      V Číně jsou to tresty za velkou korupci a - korupce nezmizela! V Americe ten trest mají také, stále i když jej vykonávají i s velkým "zpožděním", a jaká je tam společnost? Copak tam není korupce? Jen ji pro ospravedlnění prostě přejmenovali a udělali ji legální! To jsou platby za lobing, různé platby za "služby a službičky" zahrnovanmé přímo do cen! A právě proto mají Američané neuvěřitelně drahé např. zbraně.
      Kdy u nás bylo nejbezpečnější období? V té době, kdy se šlo po zločinech všech druhů, rozsahů naprosto stejně. A přesto zločinnost nemohla zmizet, protože základem zločinu je touha po bezpracném pohodlném životě. Přesto byly vraždy, protože tak se řeší od nepaměti vztahy mezi lidmi , které dojdou na "hranu". Ne náhodou po "listopadu" nastal obrovský výbuch zločinnosti.
      Když se někdo bude chtít dostat ke mně, nebo k vám, tak se tam prostě dostane. Nemáte ani představu, jak by musela být kvalitní a rozsáhlá ochrana jen vstupou ke mně nebo k vám, a švanda je, že pak se dá využít - docela obyčejně - třeba zdi, střechy ... ani silné obrněné zdi by nepomohly.
      V normální společnosti je přirozené nepáchat zločiny a proto v drtivé většině případů stačí "obyčejné" zámky. Slované si v dávné minulosti nešpinili ruce popravami, smrti se nebáli, bojovali, ale nepopravovali. Největším trestem bylo "prosté" vyhnání z klanu, rodu, území. Pak se vyhnaný stával po době "zvířetem" , "cizincem" a byl "legálním cílem". Nikdo mu nepodal ni skývu chleba, ni doušku vody. Bylo to odsouzení nejkrutější.
      Komunisté, jak vy píšete, měli několik základních skupin, které se od sebe dost lišili. Byli tam trockisté (to byli ti kteří byli součástí toho, co vy popisujete), "pravičáci" (sociální demokracie), atd. a pak tu byli lidé kolem Stalina, kteří podobně jako poslední čtvrtstoletí Putin, chtěli skutečně zlepšit podmínky pro lidi a chtěli budovat stát! To je ten hlavní důvod, proč je tak Stalin a komunismus nenáviděn. To co se děje dnes u nás na Západě, by se díky trockistům pak dělo mnohem mnohem dříve.
      Trest smrti je zákeřná záležitost PRO SVĚDOMÍ SOUDCŮ I KATŮ!
      Jak jsem v prvním příspěvku psal, v Anglii měli mnoho právních důvodů popravovat lidi, a je anglická spoelčnost nějak výrazně lepší, poctivější, čestnější, bezpečnější? Ne. Spíše naopak. Její historie ukazuje, že je podlá, krutá, bezohledná, nedrží své slovo a krade jako straka! Ve srovnání s nimi je na podobné úrovni už jen USA ...

      Vymazat
    3. MImochodem, na Outsidermedia byl před časem publikován cyklus Vyznání bývalé anglofilky, tam je v uveřejněných dílech (3 z deseti) popsáno, jak se za posledních několik staletí chovala Anglie, co je to zač. Škoda, že nepokračovali, dále je totiž základ jejich chování a důvody, proč jsou takoví.
      Žádné spravedlivé rozhořčení nikdy není dobrým rádcem. Nikdy nemáte jistotu, že popravujete ty pravé. Po Druhé sv. válce soudili a popravovali docela dost nacistů. Ale dnes je dobře vidět, že nepotrestali skutečné a pravé viníky té války, těch zvěrstv, protože ti seděli ve svých kancelářích nadále a jen změnili přístup, ale ne cíle. Není žádné velké tajemství, kdo tehdy financoval vykonavatele, tj. fašisty, nacisty, ale nikdo se jich prakticky tehdy ani nedotkl. Proto také nacismus a fašismus nezmizel, povstal z "mrtvých" a dnes řádí na Ukrajině a v západní "civilizované" společnosti. Vrazi jsou vrazi, ale ti, co si je objenají jsou morálně vinni a mají mnohem větší podíl na zločinech!
      Zásadní je, aby policie, orgány které zločin vyšetřují, chytili viníky, aby následoval trest, aby bylo jasné, že ať zločin bude "malý nebo velký", že bude potrestán a že nikdo se nebude těšit z nějaké nepoctivé výhody. Ovšem to v ideální společnosti. Ale kdy jsme byli tomu nejblíže, si musí odpovědět každý sám.
      Jo, Chruščov tehdy prosadil zákon o trestu smrti pro sovětské veksláky, byl takový případ, kdy po odhalení takové skupiny byl přijat zákon o tom trestu smrti za takový čin a se zpětnou platností byli ti veksláci popraveni na přímý požadavek Chruščova. Bylo to v pořádku? Za několik maniaků sedělo v SSSR a Rusku několik nevinných, prostě jen proto, že nedokázali svoje alibi ... v Americe je to "mnohem běžnější praxí", že je odsouzen nevinný a po 20-30 letech se zjistí, že to vše spáchal někdo jiný. Mluvím o zločinech, za které je možno udělit trest smrti. O "normálních zločinech" ani nemluvě.

      Ale nedivím se nepochopení smylu toho, co jsem napsal. Je to obvyklé. Bohužel. Jen to zamrzí. Ale za posledních 35 let jsem přivykl a nikdy nepočítám s pochopením všeho. Už jen v prodejnách se často prodavači ptají, co jste to teda chtěl, když nechcete to, co jsem vám dal(a) a vy brbláte, že chcete to vedle!
      Bedřich

      Vymazat
  6. Popravovat. Všichni vyšetřovatelé, kteří pracovali na případech divokých 90. let u nás, se shodli na tom, že byla zásadní chyba rušit trest smrti. Lidi musí mít respekt. Samozřejmě, že adekvátně k tomu musí správně fungovat soudy a zbytek celýho toho aparátu. Ale v tomto případě bych s tím počkal, až emoce vychladnou. Jinak budou všichni řvát, jací jsou ti Rusové barbaři, že chudáci Tádžikové... Nechal bych to vychladnout a pak bych je v tichosti kuchnul.

    OdpovědětVymazat
  7. Vzpomeňte si na Norimberský proces a na popravené nacisty . To nebyl jen trest za zvrácené činy . To byl Symbolický trest , pro ukončení nacismu .
    A dodnes si to jejich pohrobci pamatují a dodnes je to rozčiluje . Je to pro ně proces ponížení .
    Stejně po válce zafungovaly tresty v ČSR za zločin kolaborace . Od 10 let natvrdo , doživotí , až trestu smrti . I zde byl trest smrti jako symbol vypořádání se s fašismem , jak vnitřním , tak vnějším .
    Trest smrti , to není jen poprava , je to symbolická očista dané společnosti .
    Co dnes slyšíme od těch , kteří se bojí vyšetřování covid teroru ? Odpusťme si , co bylo to bylo , zapomeňme , nejsme jako oni .
    Rozhodně mají z trestu smrti strach , protože to je trest , který nelze odestát .
    Proběhla zde argumentace o tom , že dříve byl trest smrti za kde co , i za potulku , když se fašistická Anglie potřebovala zbavit přebytečných obyvatel , během průmyslové revoluce . Pokud je trest smrti za kde co , tak to pachatelé přestanou brát v potaz , když je to stejně čeká . Pokud je to jen za vybrané zločiny proti státu - populaci , či za zvěrstvo na občanech , potom to působí odstrašujícím způsobem a to na několik generací dopředu .
    Vezměte systému symbolický trest za to , co by pro většinu lidí a jejich morálku bylo nepřijatelné a dostanete se do současného stavu , všechnosidovolování , beztrestnosti elit . Když budou vědět , že tato možnost zde je , tak je to bude nutit , jinak zvažovat své činy .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebyly norimberské procesy jen divadélkem? Vždyť při nich bylo odsouzeno pouze několik pár nacistů. Zbytek se přestěhoval do USA, nebo zastával vysoké funkce v západním Německu.

      Vymazat
    2. Podle mě současný stav věcí (všechnosidovolování a beztrestnost elit) nesouvisí s odebráním symbolických trestů, ale s nenápadným, pozvolným prolnutím organizovaného zločinu do všech tří složek moci - zákonodárná, výkonná a soudní. Ale v podstatě i do všech ostatních klíčových pozic.

      I kdyby existoval trest smrti za odkašlání si na veřejnosti či za nedání přednosti v jízdě, nevrátí to pošramocenou morálku společnost do správných kolejí. Spíše naopak. Strach budou mít všichni - včetně těch morálně čistých. Jediný, kdo strach ani morálku mít nebude, bude zase elita a ti, kdo mají nad zákony a spravedlností bdít, kdo je mají tvořit, hlídat jejich dodržování a určovat tresty za jejich porušování. A to právě proto, že budou defakto beztrestní. A to je dnešní stav věcí.

      Takže nikoli trest samotný, nýbrž tvorba, dohled a vymáhání zákona podle mě určují míru zločinosti ve společnosti. Polapení jednoho zločince ze sta a jeho poprava nebude mít na potírání zločinu takový efekt, jako polapení 90 zločinců ze sta a jejich odsouzení dostatečně spravedlivým trestem, kterým splatí dluh společnosti (nikoli pouhým odsezením si ve vytápěné cele s teplým jídlem a přístupem k internetu).

      Samozřejmě nebavím se tu o snad ještě důležitějším aspektu předcházením zločinu, kterým je výchova. Ale to je zase na jiné povídání.

      Ale asi se shodneme, že hlavním viníkem současného stavu společnosti je nastavení "Systému", které je záměrné a k tomu určené. Takže dohadovat se, zda ano či ne trestu smrti, je asi stejně důležité, jako stát v rozbitém autě na vlakovém přejezdu a čekání na rozjetý nákladní vlak ubíjet debatami, zda mám správně zavazáné tkaničky u bot namísto hledání způsobu, jak z auta ven či jak zastavit vlak.

      Vymazat
    3. A to, co jsem psal výše - změna Systému - to je to, co se dnes děje v RF. Dochází k odhalování, k rozkrývání všech chapadel Hydry prolezlých do důležitých pozic ve společnosti a jejich postupné odsekávání a nahrazování morálně čistými a pevnými lidmi.
      Pro někoho to může znít jednoduše, ale než samotné odhalení odstranění a nahrazení krtků je mnohem težší a zdlouhavější, si pro takové kroky připravit půdu pod nohama. To je hra v šachy, kdy se musí pečlivě plánovat mnoho tahů dopředu. To je to, co dělá V. V. Putin a jeho rozrůstající se tým. A to vidíme jen špičku ledovce, skutečné tahy byly, jsou a budou pro veřejnost i pro Systém skryty.

      Vymazat
    4. WhitelikesnowandcoldlikeWinter31. března 2024 v 17:31

      Trest smrti v ŽÁDNÉM případě - to je krok zpátky.
      A navíc je moc v rukou psychopatů,použili by to,a rádi,proti nám.
      Trest s možností nápravy,a nebo dobrovolného odchodu...

      Vymazat
  8. Jarek v 13:53:
    Omyl nebo nepředvídatelná komplikace není totéž jako úmyslná vražda.
    A tak nečekaná, že na pokus o obranu nebylo ani pomyšlení.
    Medicině v tomnto ohledu bych vyčítala něco jiného.
    Albi

    OdpovědětVymazat
  9. Pokud budeme hledat příčinu současného stavu a to nejen v ČR , tak je to způsobeno tou nejvyšší mocí , o které se mnoho nemluví . A to je moc Konceptuální .
    Pokud je zaváděný vadný systém , který má za účel držet lidi v pozici zvířat a vší mocí jim bránit v rozvíjení jejich geneticky předurčených jedinečných schopností , tak k jinému výsledku ani nelze dojít .
    Diskuse je zde vedena , jak jsem alespoň pochopil , zda má nějaký význam a smysl pro společnost , zavedení a v případě potřeby vykonání trestu smrti .
    Občina , kde každý musel být nějak užitečný , řešila situaci , kdy jeden z členů občiny ohrozil svým konáním či nekonáním ostatní ve společnosti , dvojím způsobem .
    Viník byl vyhnán a nadále zůstal bez jakékoliv pomoci ostatních . Viník byl odsouzen k přímému usmrcení v případě , že z jeho další činnosti "zrady" , hrozila ostatním újma .
    Takže tento trest v obou provedeních měl smysl v tom , že očišťoval občinu od jednotlivců - démonů s typem psychiky , která nebyla slučitelná s funkčním kolektivem .
    A i My máme dvě možnosti . Buďto ze svého středu vyvrhnout mafiánské skupiny démonů , kteří jsou schopni pouze generačně parazitovat a ničit , nebo přestat existovat .
    A znovu se dostáváme k faktu , že trest smrti fungoval jako symbol očištění a zachování celku . Do doby , než byl zprivatizován - ukraden parazitickou mafií .
    Je jasné , že pokud nebude zavedena jiná Koncepce řízení , která bude plně vytvářet podmínky pro evoluci člověka jako jednotlivce , i jako druhu , vzhůru po spirále vývoje , tak samotný trest nic nevyřeší .
    Nicméně , moje nastavení morálky mi říká , že zločin zaslouží trest . A pokud někdo ohrožuje svým jednáním celou společnost , zrazuje a kolaboruje , tak si hrdelní trest zasluhuje .

    OdpovědětVymazat
  10. Ti co byli zarčeni nejsou strůjci atentatu. Poslechnete sii vynikajici video VV Pjakina co komentuje tento arentat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane či paní bezejména,
      to je mají kvůli tomu omilostnit a pustit?

      PS: On tu někdo tvrdil, že střelci jsou zadavatelé, investoři a plánovači útoku?

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů