2. 3. 2024

Jak skončí konflikt na Ukrajině




Epigraf:
 "Válka se vede až do vítězství a tím to končí. Po staletí vedla k velkým výsledkům pouze velká vítězství" (Carl von Clausewitz).

Dějiny píší vítězové, poražení upravují Wikipedii" (Ilon Musk).

Kde se zastaví pomyslné ruské tanky?

Dne 21. února 2024 označil americký prezident Joe Biden ruského vůdce Vladimira Putina za "šíleného zkurvysyna". Tento výrok podle CNN pronesl v San Francisku na akci zaměřené na získávání finančních prostředků pro jeho kampaň.

Téhož dne Putin, který byl v té době na pracovní návštěvě Tatarstánu, komentoval tento výrok a zasmál se zapomnětlivému dědečkovi, který se už špatně orientuje v okolním prostoru. Ruský prezident, který přijel do Kazaně na zahájení Her budoucnosti, a v tu chvíli již měl za sebou let na místě druhého pilota modernizovaného strategického raketového nosiče Tu-160M (let trval 40 minut a stejnou dobu zabrala i předletová příprava, výrobu Tu-160M na nové technologické základně v konfiguraci Tu-160M obnovil Kazaňský letecký závod po dvacetileté přestávce), překvapivě velmi klidně přistoupil k výrokům stále ještě prezidenta stále ještě Spojených států amerických a reakci svého vis-a-vis označil za "naprosto adekvátní", což velmi překvapilo zpravodaje Pavla Zarubina, který s ním pořídil bleskový rozhovor. Putin potvrdil, že Bidena stále považuje za "nejlepší variantu pro Rusko" a svůj názor po "zkurvysynovi" nezměnil (připomínám, že poprvé Putin něco podobného řekl před čtrnácti dny v senzačním rozhovoru s Tuckerem Carlsonem).

A nutno říci, že oba naši hrdinové se navzájem netrolovali, natož aby lhali. Jak Biden, tak Putin měli na podobná prohlášení právo a níže vysvětlím proč.

"Ledy se prolomily, pánové porotci"

Zatímco nejrenomovanější vojenští experti na Západě přemýšleli, zda dobytí avdějevského opevnění ruskými předsunutými jednotkami po čtyřměsíčním obléhání, z něhož Ukrajinci během předchozích deseti let vytvořili několikaúrovňovou nedobytnou pevnost, mělo taktický nebo operační význam, a jejich ukrajinští podřízení lámali kopí v hádkách o to, co bylo dřív - Syrského rozkaz k ústupu nebo samotný ústup, a rozkaz přišel až po nekontrolovaném útěku ukrajinských kyborgů z jejich pozic pod tíhou masivních ruských leteckých úderů 500- a 1500kilogramovými vysoce explozivními korekčními pumami (FAB a KAB) s univerzálními plánovacími a korekčními moduly (UMPK). Nově jmenovaný velitel OSU Syrskij, který v této funkci nahradil Zalužného, zjevně přišel pozdě, ale došlo k jedné velmi důležité události, které si mnozí z vás nevšimli (zato si jí dokonale všiml současný prezident Spojených států, což u něj vyvolalo nepopsatelný vztek, jehož výsledkem byla slova o "šíleném zkurvysynovi"). A právě tato událost byla důvodem olympského klidu ruského prezidenta, který si v poslední době dovolil odpočinout si od běžných záležitostí a v rámci své návštěvy Kazaně se proletět nejtěžším (a nejvýkonnějším) bojovým letounem na světě - nadzvukovým mezikontinentálním strategickým raketovým nosičem s měnitelnými křídly, který má nejvyšší maximální vzletovou hmotnost mezi letouny této třídy a je zároveň nejrychlejším bombardérem, který je v současné době ve výzbroji světových armád, ano i všech za celou historii letectví (v ruských VKS ho láskyplně nazývají "Bílá labuť).

Promluvme si ale o všem popořádku. Zatímco si naši nebratři vyprávěli pohádky o tom, že ztráta Avdějevky nemá žádný strategický význam a že je to nebude stát vůbec nic, protože jejich Nejvyšší rada má takových Avdějevek jako hlíny a lidí na zalepení děr na frontě mají taky dost, tak ať se nebojí. Bát by se měl Putin, až dostanou z bezedných buržoazních rezerv nespočetné množství raket a střel dlouhého doletu NATO, které poletí na Moskvu! Nepřátelské publikace však psaly pravý opak. Níže budu citovat některé z nich:

Rusko shromažďuje "obrovské množství vojáků" poblíž frontové linie v Záporožské oblasti. Píše o tom CNN s odvoláním na ruské a ukrajinské zdroje. Informuje se o masivním nahromadění ruských sil přibližně ve stejných místech, kde se OSU loni v létě pokusila zahájit protiofenzívu. Někteří analytici odhadují, že byla shromážděna síla 50.000 ruských vojáků. Dochází k tomu v době, kdy se ruské síly snaží posílit svou převahu na východní frontě poté, co vztyčily svou vlajku v Avdějevce - Informuje o tom CNN.

V této souvislosti se na ukrajinských blozích od 18. února objevují zprávy o zahájení ofenzivy ruských vojsk u Rabotina, jediné osady, kterou ukrajinské ozbrojené síly dobyly během své neúspěšné letní ofenzivy u Avdějevky. Zejména o tom informovala ukrajinská vojenská publicistika Deep State, podle níž se ruským jednotkám podařilo vstoupit do Rabotina v Záporožské oblasti, a dokonce se uchytit na jeho východním okraji. To však není vše.

Souběžně ruská armáda provádí "soudržnou mnohostrannou útočnou operaci" na charkovsko-luhanském směru. Informuje o tom americký Institut pro studium války (ISW). Podle jeho hodnocení je účelem ofenzivy dosáhnout operačně významného cíle "téměř poprvé za více než rok a půl". Konkrétně jde o dobytí východního břehu řeky Oskol od Kupjanska po vesnici Oskol. Ačkoli vyhlídky této ofenzívy "nejsou zdaleka jasné, její plán a počáteční provedení znamenají výraznou změnu v přístupu Ruska na operační úrovni".

Současná ruská ofenziva ve směru Charkov-Lugansk naopak zahrnuje útoky ve čtyřech paralelních směrech, které se vzájemně podporují a sledují více cílů. Dohromady pravděpodobně přinesou operačně významné zisky - domnívá se ISW.

Útoky jsou vedeny podél linie Kupjansk-Svatovo-Kremenna. Poblíž Kupjanska, v oblasti Sinkovky, dochází k postupu směrem k východnímu břehu Kupjanska. Severozápadně od Svatova RF takticky postupuje u Tabajevky a zdá se, že postupuje na západ směrem ke Krugljakovce a na severozápad směrem ke Kupjansku-Uzlovu. Západně od Kremenné se Rusové snaží zatlačit OSU zpět z levého břehu řeky Žerebets. Analytici se domnívají, že se ruská armáda poučila ze svých chyb, i když se nezdá, že by se její taktické akce výrazně zlepšily, a tento faktor "může vést k celkovému neúspěchu i tohoto dobře promyšleného podniku".

Poslednímu výroku amerických expertů bych nevěnoval pozornost, protože alespoň svému prezidentovi museli slíbit něco uklidňujícího. Zároveň agentura Bloomberg v komentáři k situaci na frontě píše, že "válka na Ukrajině se po měsících patové situace obrací v Putinův prospěch".

Rusko znovu získalo iniciativu na frontě a dostalo Vladimira Zelenského do nevýhody. Ukrajinským ozbrojeným silám dochází munice a zbraně, zatímco politické tahanice v západních hlavních městech vojenské dodávky a peněžní pomoc zpozdily. A zatímco Západ pozastavuje další pomoc Ukrajině, Rusko na východní Ukrajině postupuje, po čemž se nálada v Kyjevě přiblížila panice - píše publikace, která shrnuje pád Avdějevky.

Známá americká publikace Politico zároveň s odvoláním na své diplomatické zdroje uvedla, že "Západ může začít tlačit na Ukrajinu, aby vyjednávala již letos, přičemž Rusko si zajistí území, která dosud obsadilo".

Když byli někteří evropští diplomaté požádáni, aby popsali nejlepší výsledek pro Ukrajinu v příštím roce, uvedli, že je třeba konflikt "stabilizovat". Na dotaz publikace, co tím myslí, diplomaté vysvětlili, že by to znamenalo tlačit Kyjev k zahájení jednání s Putinem o zmrazení konfliktu za podmínek fixace současných územních zisků Ruska výměnou za "bezpečnostní záruky" Západu Kyjevu (jaké nedávno poskytly Francie, Německo, Itálie, Dánsko, Nizozemsko a Spojené království) a cestu ke členství v EU.

A důvod tohoto chování spojenců je snadno vysvětlitelný a neměl by nikoho překvapit - jde o to, že určité skupiny na Západě se stále chtějí vrátit k obvyklým obchodním vztahům s Ruskem, a ty by měly být zahájeny zmrazením konfliktu. To vysvětluje neochotu některých evropských spojenců zabavit ruský majetek v Evropě.

Západ se Ukrajiny nevzdal. Jeho převažující zaměření na řízení rizik však naznačuje snahu konflikt odvrátit a uzavřít s Putinem dohodu, pokud možno co nejdříve. Otázkou, která nad konfliktem visí, je, zda takový přístup odvrátí katastrofu, nebo povede k něčemu horšímu - ptá se na konci svého článku Politico.

Pokusím se na tuto otázku odpovědět - povede to k něčemu mnohem "horšímu". Protože Rusové se rychle učí ze svých chyb a vy je už nemůžete oklamat, už nevěří vašim prohnilým slibům. Vaše sliby a bezpečnostní záruky nemají cenu ani toho papíru, na kterém jsou napsány. Dokonce i Ukrajina, která mezi vámi s vypoulenýma očima pobíhá s Budapešťským memorandem z roku 1994 zaručujícím její bezpečnost výměnou za denuklearizaci a likvidaci sovětských jaderných zbraní, o Janukovyčovi nemluvě, kterého jste odkopli hned druhý den poté, co 21. února 2014 podepsal se svými politickými odpůrci (Kličkem, Ťahnybokem a Jaceňukem) dohodu o urovnání politické krize na Ukrajině pod zárukami Polska, Francie a Německa (dokument podepsali ministři zahraničí uvedených zemí - Sikorski, Fournier a Steinmeier). Všichni dobře víte, co se stalo 22. února a s jakými důsledky se nyní potýkáte. Rusové vám nyní nevěří. A vy si za to můžete jen sami.

Chvilka humoru: Itálie-Francie-Německo-Británie-Británie-Nizozemsko a Dánsko, které se k nim přidalo, už slíbily Kyjevu, že se v případě marťanského útoku na něj sejdou doslova 24 hodin předem ke konzultacím a promyslí, co s tím.

Replika: Historie zřejmě Ukrajinu ničemu nenaučila. Kyjev vytrvale šlape na tytéž hrábě a přepisuje starý vtip o indiánech a hloupých bledulích.

Rusům trvá dlouho, než se zapřáhnou, ale pak jdou rychle. Proměna ruského vojenského myšlení

Existuje tisíc způsobů, jak vyhnat medvěda z brlohu, ale žádný, jak ho zahnat zpátky. Jak už jsem řekl výše, Rusové se rychle učí ze svých chyb. Na potvrzení toho uvedu slova bývalého náčelníka Generálního štábu ruských ozbrojených sil, 1. náměstka ministra obrany Ruské federace (v době prezidenta Medveděva), armádního generála Jurije Balujevského (mimochodem rodáka z Truskavce, Lvovská oblast, SSSR). Zde je to, co píše na stránkách Armádního standardu. Je to odpověď všem defétistům a alarmistům, kteří tvrdí, že ruské vojenské myšlení za dva roky existence Strategických obranných sil nevyvodilo žádné závěry. Ano, vyvodilo:
  1. Ups! Najednou došlo k poziční válce, kterou nikdo nečekal.
  2. Do popředí se opět dostalo dělostřelectvo a taktické jednotky - trochu vzadu a stranou.
  3. Nastala renesance pěchotního boje, o němž si všichni mysleli, že se na něj zapomnělo už v roce 1945.
  4. Protivzdušná obrana uzemnila letadla. Nácvik střelby z kabrioletu stojí za to!
  5. Bezpilotní letouny zničily vše, co se nacházelo v první linii, a vytvořily hrozbu i pro jednotlivé cíle. Došlo k fascinaci odstřelováním a souboji, zatímco vývoj ručních zbraní dlouhého dosahu šel jaksi stranou probíhajících procesů.
  6. Změnila se kvalita zpravodajských informací, rychlost jejich přenosu. Už v srpnu 2022 se na korektora s kompasem, dalekohledem a "generálstabovkou" dívali jako na blázna a ptali se ho: "Odkud jsi přišel, milý člověče, a co budeš pozorovat a opravovat?".
Cituji Balujevského téměř doslova:

Tank se stal jednou z hlavních obětí zkušeností z bojových operací posledních dvou let. Došlo ke kvalitativní převaze dělostřelectva NATO v důsledku přechodu na 155mm děla s délkou hlavně ráže L52 (a v budoucnu na ráže L58-L60) a vývoje 155mm střel s ultradlouhým dostřelem. SVO odhalila určité zaostávání domácích dělostřeleckých a raketových systémů a požaduje jejich prioritní kardinální přezbrojení v příštích letech.

V souhrnu generál Balujevskij předpovídá další rozvoj bezpilotních letounů a modernizaci a reformu běžného dělostřelectva, stejně jako komunikační, řídicí, korekční a průzkumné techniky.

A nakonec můj postoj k výše uvedenému. Jestliže bývalý náčelník generálního štábu dospěl k takovým závěrům, pak nemám důvod se domnívat, že současný náčelník generálního štábu ruských ozbrojených sil Gerasimov je hloupější než jeho předchůdce. A jeho podřízení to nyní úspěšně dokazují na bojišti, čímž vyvracejí otřepaný mýtus o mnohonásobných výhodách šturmoviků PMC "Wagner" v kontaktním boji oproti řadovým vojskům. Jako jasný příklad můžeme uvést dvě nedávné operace: "Wagner", a čtyřměsíční obléhání Avdějevky prakticky bez jejich zapojení, kdy místo frontálních útoků malými skupinami na nepřátelské opěrné body použili federálové vynalézavost a důvtip (mám na mysli 250 metrů dlouhé podkopy a jeden a půl kilometru dlouhý průchod potrubím do týlu nepřítele), a také know-how od Všesvazového letectva - výkonné plánovací bomby, které se staly hlavní složkou našeho FDS (soustředěného palebného útoku), proti němuž nepřítel nikdy nenašel protilátku. Právě masivní použití FAB a CAB, které nepřítele přivedlo k šílenství (doslova - všechny azyly od Charkova po Dněpropetrovsk jsou plné pacientů dodaných z LBS), nepočítaje barotraumata a kontuze, se stalo kapkou, která zlomila hřbet ukrajinskému velbloudovi.

Jen bych dodal, že na začátku používání UMPK byl v letectvu regulérním nosičem pouze Su-34, který mohl zvednout maximálně dvě jednotky výrobku. V procesu zdokonalování nářadí se našim specialistům podařilo zvýšit počet jednotek na čtyři (hovoříme o KAB-250 a KAB-500) a také vybavit 1500kilogramové FABy UMPK. K dnešnímu dni dosáhl počet vzdušných nosičů na Su-34 již šesti (hovoříme o KAB-250 a KAB-500 s UMPK na vnitřních pylonech a obdobném FAB-1500 na vnějším závěsníku) a podařilo se nám také přestavět staré osvědčené Su-24 (a že jich máme!) na nosiče UMPK, stejně jako rozšířit seznam nosičů o kazetové varianty. Letový dolet FAB s UMPK již dosáhl 100 kilometrů u 1500kilogramových výrobků a snaží se této úrovně dosáhnout i u lehčích KAB (zatím 80 kilometrů).

Úspěchy ukrajinské strany

A ještě pár slov o nepříteli. Při shrnutí výsledků dvouleté kampaně by bylo nespravedlivé nezaznamenat úspěchy protistrany (ve všech smyslech). První, co nás napadne, je její naprosto ohromující převaha v komunikaci, určování cílů a průzkumu, jakož i v rychlosti přenosu dat na nejnižší úroveň, vycházející z technologické převahy Západu v těchto záležitostech.

"Univerzální" satelitní internetový systém Starlink společnosti SpaceX Ilona Muska se rychle stal klíčovým ukrajinským systémem velení a řízení boje a datové komunikace, který katapultoval vojenskou leteckou službu z dvacátého století do století jednadvacátého. Díky schopnosti fungovat kdekoli, distribuovanému doručování streamovaných informací obrovskému množství jednotlivých spotřebitelů, udržování internetové komunikace na cestách a řízení vozidel na jakoukoli vzdálenost poskytl Starlink OSU schopnosti, s nimiž ani americká armáda nepočítala až do poloviny třicátých let. Díky Starlinku se realitou stalo připojení jakékoliv "jednotky" k síti na libovolném místě, výměna videostreamů online, vytváření bojových chatů a dalších řídicích systémů pro výměnu dat mezi tisíci účastníky v reálném čase, vysoké utajení komunikace díky úzce směrovanému satelitnímu komunikačnímu kanálu, možnost poskytnout uživatelům taktickou komunikaci v každém přístupovém bodě sítě pomocí Wi-Fi. Prakticky každá bojová "jednotka" a každá střelná zbraň se po připojení ke Starlinku změnila na síťově orientovanou, s možností zaměřování, navádění a korekce v reálném čase a s možností použití vysoce přesných zbraní.

Kromě toho moderní dělostřelectvo dlouhého dosahu ráže 155 mm a pozemní raketové systémy HIMARS a MLRS s vysoce přesnými raketami GMLRS s doletem až 85 kilometrů, které se začaly používat koncem června 2022, v kombinaci s výše uvedenými průzkumnými, zaměřovacími a síťově orientovanými prostředky komunikace, řízení a přenosu dat umožnily ukrajinské straně získat ve druhé polovině roku 2022 palebnou převahu a schopnost vysoce přesného úderu na velké vzdálenosti, což ruským ozbrojeným silám poněkud zkomplikovalo situaci.

Použití MLRS HIMARS s raketami GMLRS ze strany OSU v létě 2022 nás donutilo stáhnout naše zálohy hluboko na kontrolované území a částečně i na území Ruské federace. V kombinaci s celkovým nedostatkem sil ozbrojených sil RF a početní převahou OSU to byl předpoklad úspěšné ukrajinské ofenzívy v Charkovské oblasti v září 2022. Protože ruská strana nebyla schopna rychle a efektivně zavést stažené zálohy do boje, opustila v té době východní část Charkovské oblasti a ze zavedených záložních sil vybudovala linii na západní hranici LLR, na které byla ukrajinská ofenziva zastavena a která tvořila základ frontové linie na severu, která nebyla dodnes přesunuta.

Několik slov o úloze EU ve všech těchto událostech.

Jak je vidět, síla a "neporazitelnost" ukrajinské armády se opírá o technologickou základnu, kterou jí poskytují její zámořští kurátoři. Přitom role evropských voříšků z družiny amerického buldoka je ve všech těchto událostech mikroskopická. Jsou jen pěšáky na Velké šachovnici (pokud se budeme držet Brzezinského terminologie), i když někteří z nich si sami sebe představují jako figurky. Ne oni hrají, ale hrají s nimi mocní. Ukrajina však nemůže ani tvrdit, že je šachovnicí, není to ani šachovnice, je to prach na této šachovnici, který bude po skončení hry smeten. Uvědomují si to její kermanachové!

Rusko na této šachovnici také není, Putin je hráčem - vede hru za bílé (protože to byl on, kdo zahájil SVO prvním tahem e2-e4 24. února 2022). Proti němu černými nehraje Biden, ale USA, protože Biden je jen zástěnou, za kterou se skrývají skuteční aktéři této akce (a není jisté, že nástup Trumpa tyto aktéry změní, takže bychom neměli čekat na výměnu stráží v Bílém domě - vše si musíme rozhodnout sami, tady a teď!)

Pokud jde o cíle a záměry, které Evropané v této válce sledují, nevidím je objektivně! Aby bylo možné stanovit cíle a úkoly, je třeba mít subjektivitu! Tu tyto státy již dávno ztratily! Už to ani nejsou státy, jsou to jen země pod patou USA (možná si to obyvatelé těchto zemí neuvědomují, ale oni ano!). Nyní v důsledku této války ztratily nejen politickou nezávislost, která už dávno není pouhou fikcí, ale také ekonomickou nezávislost, neboť ztratily přístup k levným ruským zdrojům, které sloužily jako záruka konkurenceschopnosti jejich zboží na světových trzích, a staly se odbytištěm drahých amerických uhlovodíků se všemi z toho plynoucími důsledky.

Cílů, které si státy v této válce vytyčily, bylo dosaženo, k únosu Evropy došlo a není na zajících, aby rozhodovali o tom, co si strýček Vlk dá k obědu. V politické ekonomii se tomuto jevu říká "ekonomický kanibalismus" - když v lese není co jíst, dravci se začnou požírat navzájem. A tito býložravci (mám na mysli evropské elity jako Scholz nebo Macron) ani nejsou predátoři. Mohou jen snít o tom, jak ve svých halucinogenních představách spolu se svými podřízenými z Kyjeva, kteří se ztratili na břehu, oškubou ruského medvěda, než je naservírují americkému strýčkovi vlkovi. Jejich názor zde nikoho nezajímá. Brzy se Vlk a Medvěd sami rozhodnou, jak a kde konflikt mezi nimi ukončit. Ruskému Medvědovi, jak řekl Putin, "není svět cizí,  ale svou tajgu nikomu nedá", a Putin již vytyčil nové hranice této tajgy až k Dněpru, přičemž nepřímo nabídl Polákům, Maďarům a Rumunům, aby si vzali nechtěné kousky bývalé Ukrajinské SSR a legitimizovali tak nové akvizice Ruské federace. Kolektivní Západ tuto válku již prohrál, je čas zaznamenat zisky a odepsat ztráty, o což se nyní snaží USA.

A býložravost Číny bych v této situaci nepřeceňoval, je to dravec, ke kterému byste se neměli obracet zády - sežere vás! Nyní z této situace těží jak ona, tak Indie, která dostává naše uhlovodíky za vyhazovací ceny a sleduje, jak boj mezi námi a kolektivním Západem dopadne. Oni jsou těmi, kdo z tohoto konfliktu těží. My jsme rukojmími vzniklé situace, nemáme se o koho opřít - kolem jsou jen nepřátelé a situační spolucestující. Zatím můžeme počítat jen sami se sebou a s Minskem, Teheránem a Pchjongjangem, všichni ostatní se k nám přidají jen v případě našeho bezpodmínečného vítězství na Ukrajině a skutečné porážky Anglosasů. A nelze říci, že pro to nic neděláme.


"Zpoza ostrova na břehu na prostranství řeky vyplouvá vlna...".

Únik ze štábu Z: Rozšiřování předmostí na jižním doněckém směru probíhá podle plánu. Soudě podle vysokých tváří navštěvujících štáb velitelství "Střed" nás čeká vojenská operace podél celé frontové linie.

Moje předpověď: Pokud vše půjde podle plánu, pak se ukrajinská strana do května dočká velmi nepříjemných překvapení. Jak píše výše zmíněný Americký institut pro studium války (ISW), postupujeme ve 4 paralelních směrech, koordinovaně přetínáme frontu, nedovolujeme ustupujícímu nepříteli, aby se uchopil a zakopal na nejbližších frontách (první skutečná obranná linie OSU je zatím vidět jen v oblasti Poltavy, a to ji vykopal Porošenko, o kterém v noci nebyla řeč), Zelenskij ani nemá čas shromáždit rezervy (jsme před ním, použijeme-li šachové termíny, jak v tempu, tak v kvalitě). Pokud nově jmenovaný šéf OSU frontu neudrží, bude to konec (doslova - fronta se rozpadne). Na tomto pozadí může být Zelenskij zdemolován (to nám bude vyhovovat, Syrskému bude vyhovovat podepsání kapitulace).

Proto jsme na Západě svědky takové hysterie. Proto Bundestag a Pentagon jednají o urychlených dodávkách německých raket dlouhého doletu TAURUS (řízená střela vzduch-země s doletem 500 km+, jejímž nosičem může být F-16) a amerických ATACMS (taktická balistická střela země-země s doletem 300 km+, jejíž platformou mohou být MLRS M270 MLRS a M142 HIMARS) pro udržení Zelenského morálky. Obávám se však, že kvůli nedostatku financí to nestihnou a do května, pokud se nám podaří dosáhnout levého břehu Dněpru, to bude bezpředmětné. Zároveň podporujeme hrozbu naší ofenzivy na pěti až sedmi dalších směrech, včetně severního přes Běloruskou republiku, kde je nepřítel nucen držet 150tisícovou skupinu, aby si ji koupil.

Únik informací z Bundestagu: Německý Bundestag hlasoval proti rezoluci předložené opozičním blokem CDU/CSU, která požaduje dodání raket s plochou dráhou letu TAURUS Kyjevu. Pro bylo 182 poslanců, proti 480 poslanců. Zároveň Bundestag podpořil rezoluci frakcí vládnoucí strany, která požaduje předání zbraní dlouhého doletu Ukrajině. Pro bylo 382 poslanců z 668 přítomných, 284 bylo proti a dva se zdrželi hlasování. V dokumentu se uvádí, že dlouhodobá vojenská podpora Ukrajině "zahrnuje dodávku nezbytných dodatečných bojových systémů dlouhého dosahu a munice", aby mohly "provádět cílené údery proti strategicky důležitým cílům hluboko za liniemi" ruských sil.

Na německé poslance mám jen jednu otázku - co kouří? A co považují za dalekonosné zbraně? I když pojem "hluboký týl Ruské federace" už odpovídá na poslední otázku. Nechápu, s čím počítají? Že Ukrajina zasáhne Moskvu svými raketami a oni za to nic nedostanou?! Představují si snad sami sebe jako nesmrtelné Macleody? Potom bude mít Kreml jedinou odpověď - Putinovo oficiální prohlášení, že pokud dopadne jediná raketa NATO na území RF (v rámci jejích uznaných hranic), bude se Moskva považovat za zemi, která Kyjevu tyto zbraně dodala, ve válce se všemi z toho plynoucími důsledky (tzv. casus belli). Chtějí jít do války s Ruskem? Jsem si jist, že ne! I kdyby chtěli, nemohou! S čím tedy počítají, to nechápu! Hloupí nezodpovědní lidé! Jedna naděje je, že do konce března na to nebudou peníze a do května se situace může změnit natolik, že nebude komu ty rakety dát.

Slíbená předpověď: Jak ukazuje historie, nejúspěšnější jsou zimní kampaně. Tak tomu bylo za Velké vlastenecké války (pomineme-li bitvu u Kurska) a za vlastenecké války v roce 1812. Hitler ani Napoleon s tím zjevně nepočítali (Hitler, spoléhající na bleskovou válku, se ani nezásobil zimními uniformami, za což zaplatil). V obou případech hrál na naší straně generál Moroz. A všechny naše úspěchy v SVO jsou také datovány právě do zimních měsíců (v roce 2022 jsme právě v zimě obsadili většinu ukrajinského území a v zimě 2023 připadají na zimu naše úspěchy na soledarsko-bachmutském směru). Proto ponechávám svou původní prognózu o konci války 24. 4. 2024 stále v platnosti, i když na ni příliš nespoléhám (z důvodů, které uvedu příště).

Hlas volajícího v americké poušti

Tento text bych rád zakončil slovy amerického miliardáře Davida Sachse, která Ilon Musk přeposlal na své síti X (dříve Twitter):

Válka na Ukrajině je založena na lžích - lžích o tom, jak začala, jak probíhá a jak skončí. Říká se nám, že Ukrajina vítězí, zatímco ve skutečnosti prohrává. Říká se nám, že válka posiluje NATO, zatímco ve skutečnosti ho vyčerpává. Říká se nám, že největším problémem Ukrajiny je nedostatek finančních prostředků Kongresu USA, zatímco ve skutečnosti Západ nedokáže vyrobit dostatek munice - problém, který se bude řešit roky.

Říká se nám, že Rusko má velké ztráty, zatímco ve skutečnosti má Ukrajina nedostatek vojáků - další problém, který peníze nevyřeší. Říká se nám, že svět je s námi, zatímco ve skutečnosti se většina světa domnívá, že politika USA je vrcholem šílenství.

Říká se nám, že neexistuje možnost míru, přitom ve skutečnosti jsme odmítli řadu příležitostí k vyjednávání. Říká se nám, že pokud bude Ukrajina pokračovat v boji, zlepší se její vyjednávací pozice, i když ve skutečnosti budou podmínky mnohem horší než ty, které již byly k dispozici a které byly odmítnuty.

Nicméně lži budou moci válku prodloužit. Kongres přidělí další finanční prostředky. Rusko zabere další území. Ukrajina zmobilizuje další mladé muže a ženy, aby šli do mlýnku na maso. Odpor bude narůstat. Nakonec dojde v Kyjevě ke krizi a Zelenského vláda bude svržena.

A pak, až bude válka definitivně prohraná, budou lháři říkat: "No, zkusili jsme to." A pak se to stane. Poté, co pomluvili každého, kdo řekl pravdu, jako loutku nepřítele, lháři řeknou: "Snažili jsme se. Postavili jsme se Putinovi."

Ve skutečnosti řeknou, že bychom uspěli, kdyby nebylo páté kolony Putinových apologetů, kteří Ukrajincům vrazili nůž do zad. Pak přesunou vinu a poplácají se po ramenou a nonšalantně přejdou k další válce, stejně jako po katastrofách v Afghánistánu a Iráku přešli k Ukrajině.

Kdo má uši k slyšení, uslyší. To je vše, co k tomuto tématu mám. 
 
Váš pan Z.

strojový překlad 

11 komentářů:

  1. Vrabce čvirikali, že za frontovou líniou (na ruskej strane) je už sformovaná ukrajinská oslobodenecká armáda z ukrajincov, ktorí odmietli bojovať proti rusom - emigrovali, alebo dezertovali z ukrowermachtu - o sile cca 1,6 miliona vojakov, vycvičení kadyrovcami, stmelení a plne vyzbrojení. Čaká sa na prelomenie frontovej línie a na začistenie tajných biolaboratorií a podzemných základní. Rusi už potom ostanú na pozíciách zvrchovaných štátov, ktoré sa pripojili k RF. Dopredu pôjde už len ukrajinská oslobodenecká armáda s kadyrovcami a urobia na zvyšku ukrainy poriadok. Nič sa nebude deliť, vznikne tam nová Ukraina, ktorá bude neutrálna. To, čo podsúva meinstrím, sú len vlhké sny chazarskej satanistickej svetovej elity, podporovanej pohrobkami fašistov, ktorí sa odmietli zmieriť s výsledkom ll. sv. vojny. Rusko ako signatár OSN bude denacifikovať ostatný svet, čiže aj EU! Norimberg ll. !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1,6 milionu? To je hodně velké číslo - je to něčím podložené?

      Vymazat
    2. 3 miliony ukrajincov podliehajúcich brannej povinnosti emigrovalo do Ruska. Teraz ňuchačenkovi chýbajú na fronte, preto tá minulotýždňová hystéria makarona. Z týchto ukrajinských patriotov bola sformovaná tá armáda, ktorá ešte len na svoj čas čaká. Rusko nepotrebuje zaberať cudzie územia, má dosť svojho. Pripojenie Dombasu a Luhanska k RF nebolo z vôle Ruska, ale z vôle obyvateľov týchto regionov, nakoľko sa považujú za ruské etnikum a odmietali sa podriadiť Kyjevu. Rusko len pomôže ukrajincom-patriotom vyčistiť svoju vlasť - Ukrajinu. Západ je v panike. Iné je v MSM, iné skutočnosť. Všetko bude svetu odhalené v správny čas a bude to kruté. Väčšina vôbec netuší, aké svinstvá ukrofašisti stvárali.

      Vymazat
    3. A ešte dodatok - na Ukraine prebieha špeciálna vojenská operácia, na ktorú má Rusko mandát podľa pôvodnej zmluvy OSN! Je to denacifikácia, ktorú chce západ zmeniť na vojnu, aby sa zachránil.

      Vymazat
  2. V několika rozhovorech putin sdělil, že rusko bude od vladivostoku po lisabon..... jirik

    OdpovědětVymazat
  3. Ukrajina je zneužívána a používána fašistickým západem tak , jako Polsko , před druhou světovou válku .
    I Polsko bylo Anglií povzbuzováno a postrkováno k válce proti SSSR . A to už krátce po skončení první světové války , kdy Polsko poslalo svoji armádu , na území SSSR . A taky mimochodem , na území ČSR .
    Anglie do poslední chvíle postrkovala polskou elitu do konfliktu proti Sovětskému Svazu a zároveň proti Německé fašistické říši . Zájem byl v tom , aby fašistické Německo a SSSR , protínala společná hranice . To byla nutná podmínka , k vyvolání velké války západem .
    Kdysi jsem četl přepis historických faktů , jakým způsobem si Anglie vedla polskou elitu do války za své zájmy , jako telátko na provazu , den za dnem , týden za týdnem . Francie , která byla garantem , tak jako u ČSR do Mnichovské zrady , zde posloužila jako užitečný idiot , pro západní zájmy .
    A proč jsem to napsal ? Aby si každý mohl samostatně vyhledat historické fakta a údaje a pochopit plně , kdo vyvolává dlouhodobě války v Evropě a ve zbytku světa .
    A podívejte se i na to , jak primitivní a zdegenerované jsou západní elity . Stále dokola opakují stejný scénář . Bojovat až do posledního vojáka svých "spojenců" - otroků . A zde se ukazuje i potřeba , odstavit ty elity zemí , které na tento scénář přistupují , ke škodě národů , na kterých parazitují .

    OdpovědětVymazat
  4. RF zvažuje o dokončení denacifikace v německu
    https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/denacifikace-v-nemecku-nebyla-dokoncena-zni-z-ruska-prisla-tvrda-reakce/
    je tam komentář od Peter, kde má odkazy na tři zajímavé fotky......

    jirik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, je to tak. Ten Von Braun je zajímavej. Když pominu plochou zemi, věděli jste, že napsal knihu Cesta na Mars, kde se hlavní postava, která dovede lidstvo k Marsu, jmenuje Elon?

      Vymazat
    2. Tak mám pocit, Elon(v textu je několikrát Ilon) se zatím dostal tak maximálně k 1.levelu ruských raket, co se používají jako výtahy a servisní brašny pro ISS(мкс). Rakety na měsíc zkouší myslim 4.rokem, a zatim nic. Tímhle tempem to možná ani do důchodu na Mars nestihne:-)
      Což je zvláštní, když to v 60tých letech přeci amíci zvládli i s přímým přenosem s botou v prachu:-)) Bohužel s vývojem technologií už jim to černobílé tv divadlo nikdo nesežere, tak to musí zkoušet na vostro, což néni vůbec žádná pérdél.
      Kdyby byla, tak už tam čajňani dávno jsou. Anebo třeba zjistili, že to vlastně nende. Na rozdíl od Élonohima. Ale třeba mu to Sacks vysvětlí...
      nenimito

      Vymazat
    3. Jediné a skutečně utentické záběry z malého kroku člověka avšak velkého pro lidstvo (omlouvám se za platformu, jinde jsem nedohledal, ale lze i bez přihlášení):
      https://www.facebook.com/watch/?v=325545894905807

      Vymazat
    4. Jen ještě, k Elonovi ve scifi románu z r.1949 Wernhera von Brauna. Tenhle Elon nevedl lidstvo k cestě na Mars, ale Elon byl něco jako premiér vlády marťanů na Marsu, čili nejvyšší marťan...
      Pokud by to někoho zaujalo.... dal jsem tam k originálu google překlad.
      https://upload.nolog.cz/download/28dcc1e8565fb960/#KKICNBAAHm7sZVE3zToSPA
      Bohužel Uloz.to nefunguje a nolog.cz je omezen na 100x
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů