30. 3. 2024

NYT: Na místě likvidace Kuzminova, který unesl vrtulník Mi-8, bylo nalezeno šest nábojů z pistole Makarov


 
Ruský zrádce Maxim Kuzminov, který na Ukrajinu unesl vrtulník Mi-8 a zabil své spolubojovníky, byl ve Španělsku zabit šesti výstřely a poté bylo jeho tělo několikrát přejeto autem. Píše o tom list The New York Times s odvoláním na zdroje ze španělské občanské gardy.
 
Podle americké publikace byl zrádce šestkrát střelen, což není pro Španělsko typické. Na místě činu byly navíc nalezeny nábojnice z pistole Makarov, které mohou poskytnout vodítko k vyřešení tohoto zločinu. Španělé plánují identifikovat vrahy právě jejich prostřednictvím, protože to byly standardní nábojnice ze zemí bývalého komunistického bloku.  
 
"Tím, že na Kuzminova vystřelili šestkrát a přejeli ho autem, vyslali vrazi jasný signál“, řekl jistý španělský vysoký představitel.  
 
Jak španělská policie zjistila, 13. února 2024 dva neznámí lidé ukradli vůz Hyundai Tucson a zavezli ho do garáže domu, kde Kuzminov bydlel. Čekali na něj několik hodin a poté, co dorazil do garáže, na něj zavolali a několikrát ho střelili. Pak tělo opakovaně přejeli autem a zmizeli. Vůz byl později nalezen spálený. Španělská policie předpokládá, že vraždu spáchali profesionálové, a vycházeli také z toho, že Kuzminov kontaktoval svou bývalou přítelkyni, která žije v Rusku. 
 
Ve Španělsku se však Kuzminov neskrýval, vedl divoký život, chodil do barů, kde se scházela rusky mluvící veřejnost, a hodně pil. Publikace NYT uzavírá, že Kuzminov udělal "velkou chybu", která ho stála život.
 

10 komentářů:

  1. V první řadě byl vrah Kuzmin.

    OdpovědětVymazat
  2. Tech 30 stribrnaku za zradu Ruska si ten zradce moc neuzil. Dokazal, ze je i hlupak tim, ze se ve Spanelsku citil v bezpeci. Chlastal a uzival si tam stribrnaky.
    Co ceka nase zradce, kupujici vsude granaty a posilajici je s Vampiry na Ukrajinu, ktera jimi ostreluje mesta a vesnice? Zabijeji jimi civilisty a jejich deti a nici jejich chude pribytky. V medialni zumpe o tom ani slovo, jako o 9 letem ostrelovani Donbasu.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě by zajímal ten jasný signál za použití 6 střel a přejíždění autem. Co to znamená? Jinak frajer to zjevně podcenil, jak tu píše Anonym. I kdyby se schovával uprostřed USA, bylo by chytré držet se "dole", a ne kalit v rusky mluvících barech v Evropě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pistole Makarov byla osobní zbraní důstojníků všech druhů sovětských vojsk. V tomto případě to je vzkaz, že smrt Kuzminova není běžná vražda, ale poprava řádně odsouzeného zločince.

      Vymazat
    2. Byla tim poverena mafie a jeji styl podpisu..Prejeti autem..

      Vymazat
    3. Korendore
      a to je osobní názor, čtení z křišťálové koule nebo ověřená informace?

      Vymazat
    4. Je to z jine alternativy. Letajici koberec nemam, abych to potvrdil osobne....

      Vymazat
    5. Tak příště prosím s uvedením zdroje. Ať to nevypadá, jako když Lipavský hlásá svojí pravdu a nic než pravdu.

      Vymazat
  4. Michale, přece dokážeme odlišit názor opřený o skutečnost a názor opřený o program biorobota, ne? I já vím o praktikách mafií a také o schopnosti některých jimi maskovat své vlastní akce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buffere,
      možná si sedím na vedení, protože mi uniká, co jsi mi chtěl sdělit. Reagoval jsem pouze jako admin (cenzor, chce-li někdo), co koriguje diskuzi, aby když někdo řekne A, tak s vysvětlením, kde k tomu přišel. Jinak jde o rádobyinformační hnojomet.

      K první větě mohu jen tolik, že nevím, zda dokážu odlišit názor opřený o skutečnost či o něco jiného. Mohu si myslet, že ano, ale víme, co znamená myslet, že?

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů