24. 3. 2024

Jak vypadá Crocus City Hall po teroristickém útoku

Střepy, krev a silný zápach spáleniny. Byly zveřejněny fotografie situace v budově po teroristickém útoku.
 



Podlahy jsou pokryty střepy. Na zemi leží zaprášený někým zapomenutý klobouk. Ohořelá fasáda Crocus City Hall skrývá mnohá tajemství. Vyšetřovatelé je budou muset rozluštit: jak se zločinci dostali dovnitř, zda věděli, kam mají jít. Podle jakého principu jednali. Čím byli ozbrojeni. Jak halu zapálili a proč se oheň šířil tak nepředstavitelnou rychlostí.


Trvalo několik hodin, než stovky hasičů, vrtulníky a speciální technika plameny zastavily. Poté byla budova několik hodin zaplavována vodou a speciálními směsmi, aby se zajistilo, že nikde jinde nevzplane.



A přesto se i nyní uvnitř stále nacházejí věci, které jako by tragédie nezasáhla. Láhev šampaňského, pečlivě zazátkovaná, aby nevytekla. Červené rybí sendviče - i teď, po dvou dnech, vypadají docela chutně. Nebýt střepů, krve a neodbytného zápachu spáleniny... Na místě pracují vyšetřovatelé, forenzní experti hledají a pečlivě balí důkazy.


 


A samotná budova Crocusu se proměnila v obrovský památník. Svou ohořelou fasádou připomíná lidskou krutost. A lidský soucit: stovky lidí sem přinášejí květiny, svíčky, hračky na památku obětí. Byly mezi nimi i děti. V nemocnicích hlavního města zůstává 92 pacientů, 7 z nich je ve velmi vážném stavu. Někteří stále hledají své blízké, kteří odjeli 22. března na koncert do Crocus City Hall.



 

 
text: Alexandra Budajeva
foto: Vladimír Vělengurin
zdroj
 
----------------------------------------------------------
 
   dříve...


2 komentáře:

  1. Jeden s sabesdeklem z izaelskeho knessetu prohlasil, ze se Izrael pomsti za to, Rusko pomaha Syrii, Palestincum a ze to bude bolet. Ty sberne suroviny nemohli udelat ti ubozi upocenci s useknutym ovarem...


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vlk z pohádky zase sliboval, že si ohřeje jen dva prstíky. Kurňa, to vlastně nebyl vlk, ale zlé Jezinky.
      Nechte to v klidu na ruských vyšetřovatelích. Určitě mají věrohodnější informace, než "jeden s sab...." :-)

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů