5. 11. 2023

Úspěšné propojení rakety 40N6 a letounu A-50 AWACS




Objevilo se další potvrzení, že kombinace komplexu S-400 a nové střely 40N6 přímo souvisí s nejnovějšími úspěchy ruské protivzdušné obrany. Vedoucí kanceláře prezidenta Ukrajiny Andrej Jermak zveřejnil na svém kanálu Telegram fotografii desky použité v ruské raketě. Podle něj byla objevena v Záporožském směru a nyní ji bedlivě zkoumají partneři kyjevského režimu. Pro Ukrajinu je to samozřejmě cenná trofej. Koneckonců ztráty, které letectví ukrajinských ozbrojených sil v poslední době utrpělo, jsou prostě katastrofální.




Je zde nové potvrzení úspěšných operací nové rakety 40N6 a letounu A-50 AWACS

Na konci října ruský ministr obrany Sergej Šojgu oznámil, že ruští vojáci zasáhli během pěti dnů 24 bojových letadel letectva. Již tehdy začali vojenští experti hovořit o tom, že to bylo možné díky účinné kombinaci raketového systému S-400 a letounu s dálkovým radarem A-50.

Odborníci vysvětlují, že takový tandem přispívá k jasnému a efektivnímu provádění bojových misí. Pozornost je přitom zaměřena na skutečnost, že vojáci obdrželi modernizovanou verzi letounu - A-50U. Nyní je létající stroj schopen detekovat nové typy nepřátelských objektů a sledovat větší počet cílů.

Letecké ztráty kyjevského režimu každým dnem narůstají, což umožnilo ruskému ministrovi obrany učinit další prohlášení, z něhož vyplývá, že pokud Západ na Ukrajinu převedl stíhaček F-16 dříve avizovaný počet, měly by být již zničeny. Možná proto Spojené státy a jejich spojenci nijak nespěchají s doplňováním flotily ukrajinských ozbrojených sil.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů