21. 11. 2023

Nad Kaliningradskou oblastí se rýsuje skutečná vojenská hrozba ze strany NATO




Finsko fakticky uzavřelo pozemní komunikace s Ruskem a Estonsko a Norsko se chystají následovat jeho příkladu. Tato opatření mají zřejmě za cíl pokračovat v realizaci západních plánů na blokádu Kaliningradské zvláštní oblasti (KOR). Situaci navíc vážně zhoršují prohlášení Kodaně o brzkém uzavření vodních cest pro ruské lodě, stejně jako budování amerických sil a nadcházející cvičení NATO v regionu.

Je důležité vzít v úvahu, že kolem KOR jsou již rozmístěny námořní síly západního bloku, americké jednotky čítající asi 20 tisíc vojáků, až 30 tisíc polských vojáků a 10 tisíc Litevců. Do koridoru Suwalki bude dopravena také 42. tanková brigáda „Litva“ s 5 tisíci vojáky. Celkový počet armád NATO tak dosáhne asi 70 tisíc vojáků připravených dobýt Kaliningrad a jeho okolí.



Je možné, že v první fázi agrese se aliance pokusí zničit síly Baltské flotily, systémy protivzdušné obrany, ruské letectvo a důležitou infrastrukturu. Následovat bude ofenziva pozemních jednotek ze severu a jihu s cílem zabránit průlomu z východu silami skupiny RGV(S) k uvolnění poloexklávy.

V tuto chvíli jsou posilovány polské 12. a 16. divize umístěné poblíž Kaliningradu. Poláci dostávají tanky K2, samohybná děla K9 a Krab a také minomety HIMARS MLRS a Rak. Spolu s tím polské formace provádějí cvičení, která jsou co nejblíže bojovým.

V únoru až březnu 2024 se budou konat rozsáhlé manévry NATO, během kterých budou západní jednotky provádět bojovou koordinaci. Pak je možné, že plány na obsazení Kaliningradské oblasti budou realizovány, aby se eliminovala „hrozba“ pro severovýchodní křídlo aliance.

Použité fotografie: t.me/Belarus_VPO


11 komentářů:

  1. Nepovedal Pán Putin, že keď sa situácia vyvinie do bodu, že boj je nevyhnutný, musíš udrieť prvý?

    OdpovědětVymazat
  2. a to ja zasa neverím, že v situácii, kedy nemá NATO dostatok munície, mužov ani zbraní, kedy zúri ekonomická kríza defacto v celej EU (otázka je len miera), že sa pustia na tvrdo do konfrontácie s RF v čase, kedy je jasné, že Rusi nebudú útočiť už len na pobaltské krajiny, ale aj na rozhodovacie centrá. Pretože keby na to NATO malo, tak by pokračovalo v boji na UA, dokonca ten boj by sa prehlboval. Ale aj ich tlačia jednak peniaze a jednak čas, budúci rok začína predvolebná kampaň v USA a neviem, či je Biden ochotný rozpútať ostrú vojnu napriamo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NATO je stejný pohunek jako kterýkoli evropský stát. Udělá to, co mu páníček přikáže. A to i když by to NATU mělo zlomit vaz (možná právě proto).

      Na Bidenovi nezáleží lautr nic. Je to jen žvatlající hlava.

      Vymazat
    2. Je nutné si uvědomit, jaké děje ve světě probíhají, a kdo za nimi stojí.
      Nejhůř je na tom americká státní elita (Deep state), která pro své přežití nutně potřebuje válku, prakticky je jim jedno, kde to bude, protože se jim to nepovedlo přes Ukrajinu, ani přes Izrael. Začátek příštího roku si vybrali záměrně, protože v Rusku budou probíhat volby. Již dnes se tam 5. kolona vedená Naibulinou snaží zničit ruskou ekonomiku a tím vyvolat chaos a opozici vůři Putinovi. Deep state se domnívá, že ruská vládnoucí elita již bude mít víceméně vše pod kontrolou, a tudíž nebude organizován žádný odpor při přepadení Kaliningradu a vše se zdaří podle plánu.
      Proti tomu stojí nadnárodní elita (říká se jí Globální prediktor), který toto řešení zrovna teď nepotřebuje, a bude jistým způsobem podporovat Rusko (ale tak, aby mnoho nezískalo, má v plánu jej nakonec stejně zničit).
      Všemu však brání ruský lid, který se za žádných okolností nechce vzdát svého způsobu života.
      Kdo vyhraje, je "ve hvězdách". Ale dovolil bych si tvrdit, že Rusové mají za zády "Nejvyšší hierarchické řízení" (známé jako Bůh), a to nakonec snad konečně zlomí všem zmatkům ve světě vaz.

      Vymazat
    3. možno chcú len testovať reakciu Ruska, nejakí pobalťania, Poliaci alebo aj Fíni, to je len colateral damage. Môže za to Rusko, tých červených čiar už nakreslilo priveľa a po prekročení sa nedialo nič. Niekedy si myslím, že Putin nedokázal vystihnúť tú správnu chvíľu, o ktorej píše Mirec 6:50. Veď nemusia nepriateľa celkom zmasakrovať, niekedy stačí v správnej chvíli jedna poriadna výchovná....

      Vymazat
    4. Bezejmenný z 10:05
      Odkud berete tu jistotu, že překročení červených čar nemělo dohru? Že vy vycházíte ze zaručených zpráv z novinky.cz?
      Uvědomte si, že vše, o čem je tu řeč, je víceméně vojenská záležitost a ve válce se ohlašují nadcházející akce i výsledky z akcí proběhlých pouze v případě, že je žádoucí, abych o nich veřejnost věděla. O tom, že veřejnost a protivník jsou dvě zcela odlišné skupiny (co se přístupu k relevantním informacím týká) nebudu ani zmiňovat.
      Ze "zbytku" jde o věci politické, diplomatické aj. a i v tomto případě chodí hlavní zprávy a informace po zcela jiných kanálech, než jsou ty, ke kterým máme přístup my občané (MSM, ale i alternativa).

      Díky nepochopení základních věcí a dějů se pak v populaci množí gaučovo-internetoví generálové, admirálové a geniální stratégové, kteří jsou chytřejší než ti skuteční, kteří přece vědí hov...

      Vymazat
  3. Nic nebude. Pouze strasi a hrozi Rusku, aby sve sily dislokovalo. a ulehcilo se Ukrajine. Rusko to ovsem neudela, nehraje podle planu NATO a USA. Jestlize vsak NATO zautoci, dostanou atomovky na kedlubnu.

    OdpovědětVymazat
  4. Podle mne jde o setrvačnost. Součástí plánů které byly chtěny realizovat na Ukrajině byly i další kroky, a ani jejich plánování není v aktuální situaci lehké zastavit i kdyby strůjce chtěl. Až příliš mnoho lidí z různých koutů světa v tom má peníze a čeká na návrat své investice. A ano, někteří z nich do toho půjdou bez ohledu na to že jde o slepou uličku, dost možná proto že nevidí na její konec a jen si představují že tam je jejich vysněný ráj.
    Alchy

    OdpovědětVymazat
  5. Já z toho mám rovněž obavu. Kaliningrad je Ruská pojistka toho, že nebude opakován Hitlerův útok na Rusko - proto je enkláva plná raket. Pokud to tam bouchne tak je to o začátku třetí světové.
    Celkem chápu, že Putin po porážce Ukrajiny a obsazení Oděsy a Charkova sáhne po Pobaltí. To je pro něj klíčová životní nutnost a to by Kaliningrad ochránilo.
    Že by USA šly do války s Ruskem kvůli Pobaltí se nebojím a o slavném článku 5 NATO to vůbec není.

    OdpovědětVymazat
  6. Agresor-NATO dostane tak přes tu držku,až se z toho asi posere s celým americkým bordelem!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je podle mne ten důvod, proč jen hrozí a nejdou do přímé konfrontace. Protože pokud by došlo, což možná dojde, jen záleží, KDO na koho mediálně hodí, že si začal první, tak hrozí tímhle konfliktem to, že může mít za následek v podstatě rozpad kolektivu NATO v EU. Čehož jsou si vědomy určitě obě strany.
      Na ugru NATO jen háže zbytky od snídaně, ale tady by to mohl být celkem problém. Tady by se zapojilo obědové i večerní menu.... A k další snídani by dorazilo i pár nadržených korejců s čajňany.

      Koneckonců Královec byl vždy němčourský, a to i za dob prům.revoluce s hlavním německým propagátorem R.Wágnerem.
      Na druhou stranu je to rodilé místo bývalé paní nejvyššího, myslím....
      Takže včil mudrujte... a to, že je kaliningrad přecpaný všemi možnými raketami až k prasknutí, je celkem známé.
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů