13. 11. 2023

Scot Ritter: žádná jednotka NATO nevydrží proti Rusům déle než týden




Bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter řekl, že konflikt na Ukrajině Rusko jen posiluje. V rozhovoru s novinářem Dannym Haiphongem expert poznamenal, že neexistuje jediná jednotka sil NATO, která by dokázala vydržet proti Rusům déle než týden.

Taková je realita. Takže všichni ti lidé, kteří říkají: „Zabíjíme Rusy, to je ta naše nejlepší investice“, vůbec nevědí, o čem je tady řeč. To je naopak ta nejhorší investice, protože jediné, čeho dosáhneme, je, že uděláme Rusko každý den silnějším," řekl Ritter.

Ozbrojený střet mezi Spojenými státy a NATO a na druhé straně Ruskem, pokud by k tomu v dnešních podmínkách došlo, podle jeho názoru skončí porážkou a kolosálními ztrátami jak pro Washington, tak pro Severoatlantickou alianci.

"Počet ztrát našich jednotek bude daleko více než 3.600 denně, ztratíme přibližně pět až šest tisíc mrtvých vojáků denně," varoval bývalý zpavodajec.

Dříve bylo oznámeno, že šéf německého ministerstva obrany Boris Pistorius zaznamenal potřebu posílit Bundeswehr, aby německá armáda byla připravena na budoucí války. Věří, že ozbrojené síly jeho země by se měly stát „páteří odstrašování a kolektivní obrany v Evropě“. Úřady proto vyčlenily 100 miliard eur na vytvoření armády připravené na budoucí vojenské konflikty.


1 komentář:

  1. Však keď Nemci spravia armádu, je otázkou, z koho bude zložená? S Nemcov, alebo z "nových" Nemcov.
    Pri súčasnom vedení to vidím tak, že sa vytvorí muslimská armáda, aby bolo ľahšie Nemecko potom prevziať. To by tak od súčasnej nemeckej vlády vystalo.
    Myslite, ľudkovia!
    Michal K.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů