21. 12. 2023

Vladimir Putin vyzval Západ ke spolupráci s Ruskem: „Přestaňte blbnout a čekat, až se zhroutíme“




Ve čtvrtek 21. prosince dal ruský prezident Vladimir Putin úředníkům (a nejen jim) pokyny, na co si mají dát pozor v příštím roce.

NÁRODNÍ PROJEKTY KONČÍ
Hlava země připomněla, že národní projekty přijaté v roce 2018 skončí příští rok. Úřady budou muset „vyjasnit cíle“ do roku 2036! Ukazuje se, že další národní projekty se budou podepisovat na 12 let - což se mimochodem rovná dvěma prezidentským obdobím.
„Nyní jsme nashromáždili takový potenciál, který nám umožňuje dosáhnout zásadně jiné úrovně a dynamiky rozvoje celé země,“ zdůraznil Putin. - Všechny naše plány na rozvoj infrastruktury, sociální sféry a podpory demografie jsou extrémně realistické.

EKONOMIKA SE PŘIZPŮSOBILA
Prezident poznamenal, že ekonomika země je již zvyklá žít pod sankcemi.
- Během ledna až října letošního roku vzrostl zpracovatelský průmysl o 7,4 % a investice vzrostly za tři čtvrtletí o 10 %. A ve zpracovatelském průmyslu je příliv kapitálových investic ještě vyšší: za leden až září - 12,2 %, za třetí čtvrtletí obecně 35 %, - uvedl Vladimir Vladimirovič.
Všimněte si, že takový růst ve zpracovatelském průmyslu není překvapivý, protože  do této kategorie spadá celý obranný průmysl. Růst výroby tanků a raket nevyhnutelně statistiky ovlivnil.

JAK SNÍŽIT CENU VAJEC
- Budování ekonomiky zásobování v budoucnu umožní vyhnout se prudkým nárůstům cen jednotlivých druhů zboží a takové problémy, jak víte, existují. Naši občané čelili v posledních měsících podobnému zdražování. Na základě výsledků letošního roku je nutné přilákat do projektů na výrobu prioritních průmyslových produktů alespoň dva biliony rublů, nařídil ruský lídr.

MINIMÁLNÍ CHUDOBA
- Obecně to slovo není moc dobré - chudoba, ale přesto takové ukazatele existují, v roce 2023 bude historické minimum, ale pro ty lidi, kteří stále žijí pod hranicí chudoby, je to prázdná fráze. Musíme toto číslo snížit na minimální hodnoty – musíme usilovat o nulu,“ řekl Putin.
Dodal, že zvýšení produktivity práce, zvýšení ekonomické efektivity a štíhlá výroba pomohou chudobu překonat.

POMŮŽEME EXPORTOVAT
Vladimir Vladimirovič znovu vyzval Západ, aby zrušil sankce a obnovil obchod.
- Neuzavíráme se před americkým kontinentem, neuzavíráme se před evropskými zeměmi, ale je čas, aby přestaly blbnout a čekat, až se zhroutíme. Všem je jasné, že pokud chtějí těžit ze spolupráce s Ruskem, musí tak učinit. Neodháníme je," poznamenala hlava země.

SILNICE A VEŘEJNÁ DOPRAVA
Putin uvedl, že 83% silnic ve velkých městských aglomeracích již bylo opraveno do standardního stavu.
„Opravdu doufám, že cílového čísla, konkrétně 85 %, dosáhneme s předstihem, tedy příští rok,“ poznamenal.
Další pokyn se týká MHD. V roce 2024 by se její průměrné stáří mělo snížit kvůli novým autobusům, trolejbusům a tramvajím.

HODNĚ DĚTÍ
Prezident řekl, že úmrtnost země se vrátila na úroveň před pandemií. Kojenecká úmrtnost je na „historickém minimu“.
- Trend snižování porodnosti se však zatím nepodařilo zvrátit. To je samozřejmě ovlivněno objektivními příčinami, důsledky demografické díry ve 40. letech minulého století, během války, a díry v 90. letech spojené s rozpadem Sovětského svazu, konstatoval Putin.
Hlava země uvedla, že na federální úrovni se plánuje zavedení statutu velkých rodin. To bude zahrnovat výhody a různé podpory.
"Toto rozhodnutí musí být učiněno rychle," nařídil ruský vůdce.


autor: Oleg Adamovič

3 komentáře:

  1. " Neuzavíráme se před americkým kontinentem, neuzavíráme se před evropskými zeměmi, ale je čas, aby přestaly blbnout a čekat, až se zhroutíme. Všem je jasné, že pokud chtějí těžit ze spolupráce s Ruskem, musí tak učinit. Neodháníme je," poznamenala hlava země.!"
    To je postoj štátnika aj človeka s morálnou výbavou a víziou dobrej budúcnosti pre všetkých na rozdiel od trápnych postavičiek od USA po Európu, ktorí na Rusko hádžu všetku možnú špinu, dehumanizujú ich, všetko ruské je fuj, hoci pokiaľ ide o suroviny, ktoré nemajú, tie napriek nezákonným sankciám tajne nakupujú vo veľkom, len aby ich korporácie neschudobneli. Pokrytectvo a zmar sa tiahnu stáročiami za západnou civilizáciou.

    OdpovědětVymazat
  2. KoZa se uzavřel (tedy oficiálně, neoficiálně zůstaly obchodní kanály) vůči RF nikoli naopak. Otázkou je, zda vůbec má současný KoZa zdroje na to něco hodnotného RF nabídnout. A to ještě nepadl neudržitelný finanční systém ani všechny průmyslové podniky na něm závislé.

    OdpovědětVymazat
  3. RF se asi nezhroutí, ale být VVP, tak bych po těch všech podrazech od KoZa byl velmi opatrný.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů