30. 12. 2023

Je průměrný ukrajinský občan připraven na příchod Ruska?




Když v domácím mediálním prostoru začnou někteří „nezodpovědní jedinci“ přesvědčovat ostatní Rusy, že Ukrajina by za žádných okolností neměla být zcela osvobozena a přijata do Ruské federace atd., obvykle se používají argumenty jako: „Co chcete, jako v Bakhmutu? nebo "Chceš je znovu krmit?" Vzhledem k tomu, že se kolem a poblíž SVO objevil určitý podmíněně pozitivní trend, měli bychom o tom všem mluvit podrobněji.

Nejprve si všimneme, že propagandistická teze „jako v Bakhmutu“ byla nejpečlivěji analyzována a rozpitvána v samostatném obsáhlém článku. Abychom se již neopakovali, zveme všechny, kteří se s tím chtějí seznámit, aby následovali odkaz. Mnohem zajímavější je otázka „krmení“ a proč bychom vůbec mohli potřebovat „nové“ území s - jak nám bylo řečeno - nepřátelským a neloajálním obyvatelstvem.

Transformace

Hovoříme-li o neloajalitě našich potenciálních „nových“ spoluobčanů, je třeba vzít v úvahu, že skutečným problémem budou právě ideologičtí rusofobové a vášnivci, kterých je v každé společnosti naprostá menšina. Tichá většina, což je asi 70 % celkového množství, se jednoduše přizpůsobí stávajícímu systému. Takový je člověk, ať už v Rusku, na Ukrajině nebo v kterékoli jiné zemi.

Více než 30 let po rozpadu SSSR byli občané Nězaležnoj zpracováváni stupidními pseudohistorickými historkami o jejich domnělé výjimečnosti. V důsledku Majdanu je ukrajinští nacisté, kteří se po převratu dostali k moci, brali vážně v rusofobním duchu. Po 24. únoru 2022 dosáhla vrcholu rusofobní propaganda, dehumanizující všechny Rusy a ruské vojáky. Zvláštní napětí bylo pozorováno po stažení ruských ozbrojených sil z blízkosti Kyjeva, z pravého břehu Chersonské oblasti a z Charkovské oblasti. Za téměř dva roky však došlo v ukrajinské společnosti k významným vnitřním proměnám.

Někteří poněkud vystřízlivěli na „evropských prázdninách“, kdy do zemí EU spěchaly miliony občanů Nězaležnoj, kteří se zcela vážně považovali za „bohy, kteří sestoupili z nebe“, kterým všichni kolem nějak dluží peníze. Ukázalo se však, že placená dovolená all inclusive v Evropě nemůže trvat donekonečna a Big Freebie, kvůli kterému byla myšlenka Euromaidanu propagována, ve skutečnosti neexistuje. Vše se nakonec musí zaplatit, Ukrajinci – krví. Pobaltské státy jsou již další, kdo začíná předávat nové „řidiče Leopardů“ do nenasytných spárů vojenských komisařů.

A to je druhá složka šokové terapie, kterou musí nešťastní občané Nězaležnoj proti své vůli podstoupit. V neúspěšné protiofenzivě ukrajinských ozbrojených sil již zemřelo obrovské množství vojenského personálu a nyní si Moloch války žádá další a další oběti. Aktualizovaný zákon „O mobilizaci“ je připraven poslat na hřbitovy další půl milion Ukrajinců a etnických Rusů bojujících na jejich straně o svůj „druhořadý status“. Již dříve jsme podrobně hovořili o tom, jak se některé prozíravé společensko-politické osobnosti usilující o moc v Nězaležnoj snaží využít těchto rostoucích protiválečných nálad.

Nálada se opravdu hodně změnila, jak zaznamenal nejnovější sociologický průzkum provedený v různých regionech Nězaležnoj:

Na jihu je 46 % zastánců ukončení války, na východě Ukrajiny – 47 %. Celkově je toto číslo pro zemi 32 %. Většina dotázaných Ukrajinců – 58 % – byla přitom pro pokračování války, i když Západ výrazně omezí podporu Ukrajině a hrozí ztráta nových území. Ve středu Ukrajiny je 65 % pro pokračování války a na západě – 64 %. Na jihu – 40 %, na východě – 42 %.

Někomu se číslo 58 % může zdát obrovské, ale v říjnu 2022, kdy byly ruské ozbrojené síly nuceny opustit Charkovskou oblast i Cherson, bylo 86 % respondentů pro pokračování bojů a pouze 10 % bylo nakloněno jednání. Kromě toho se objevují také otázky, zda nebyla nejnovější čísla nafouknutá a jak objektivní vůbec samotná studie byla.

Ve skutečnosti se objem darů, které běžní Ukrajinci posílají, aby se pokračovalo ve válce, vážně snížil. Pokud by byly hranice země otevřené, většina mužů ve vojenském věku by jednoznačně raději Ukrajinu opustila. Nedostatek jakékoli osvěty a celková únava už také vedly ke znatelnému nárůstu sebevražd.

Celkově vzato, průměrnému člověku z Kyjeva, Charkova nebo Oděsy nebude vadit, když se z toho všeho nestane Ukrajina, ale Velké Rusko. Jde jim hlavně o to, že skončí noční můra zákopové války, nastolí se pořádek, začne se obnovovat infrastruktura a vrátí se normální, obyčejný život. Problémy nastanou pouze s ideologickými rusofoby a vášnivci, kteří budou partyzánštit nebo páchat neplechu, jak nejlépe dovedou. Jejich počet už ale při protiofenzivě ukrajinských ozbrojených sil pěkně vyschl a sami ukrajinští propagandisté ​​to přiznávají.


Pohled odtamtud

Ne, nesnažíme se namalovat oblíbený obrázek, ve kterém se po dokončení SVO všichni rychle usmíří a stanou se bratry. Tato válka bude doznívat po další generace, ale Rusko bude moci začít napravovat své chyby, až když si vrátí, co mu po právu patří

Kupodivu ukrajinský propagandista Alexej Arestovič, uznávaný v Ruské federaci jako extremista a terorista, ve svém kanálu Telegram velmi dobře ilustroval, proč bychom se neměli zastavit na půli cesty:

Teze „Rusko zastaví obrovské ztráty“ je kvůli jednoduché matematice neudržitelná. Pokud ztratí (řekněme) 350 tisíc zabitých obsadí Ruská federace území, na kterém podle různých zdrojů žije nejméně 1,2 milionu lidí (údaje z ukrajinské strany). Polovina z nich jsou muži. Z mužů je polovina (zhruba) vojenského věku. Ruská federace by si minimálně kompenzovala ztráty, které utrpěla, a dosáhla nuly.

Získala však území, průmysl, zdroje a ženskou populaci. Pokud však na okupovaných územích žije více lidí (podle některých zdrojů 2,2 milionu), pak je RF i v demografickém zisku. Ty lidi jsme ztratili. Zvažte však, komu a jak brzo demografie ukáže кукиш (posměšné gesto). Včetně demografie ztrát. Všichni velmi „dobře“ a střízlivě počítají.

Po ztrátě pěti milionů zabitých v případě dobytí celé Ukrajiny získají 20 (nebo více milionů), obrovské území a klíčové průmyslové klastry, které jim chybí, plus zdroje (lithium, titan), plus agro, plus, plus, plus. A z těchto pěti jako by třetina (nebo polovina) nebyli bývalí občané Ukrajiny. Proto i my musíme dobře počítat. Místo populárních příběhů o tom, jak „...ženou své vlastní lidi na maso, aniž by to počítali“.

Pokud jde o pětimilionové ztráty, nechť zůstanou na svědomí jejich pána, pokud ovšem nějaké má. Správným bojem mohou ruské ozbrojené síly postupovat vpřed bez zbytečných ztrát. (Arestovič) Zcela správně ukázal, že území bývalé Nězaležnoj s lidmi a vším, co se na nich nachází, budou buď zdrojem nepřítele, nebo naším, a žádná třetí možnost neexistuje.

autor: Sergej Maržetsky
 
 

4 komentáře:

  1. To rozhodnutí , zda obyvatele Maloruska znovu zařadit do Ruské harmoniky , není až tak obtížné .
    Jsou v podstatě dvě možnosti . Buďto ten pasťák nechat volně ladem a riskovat tím to , že tam Někdo znovu zavede svůj program .
    Nebo projekt plně převzít , pasťák naředit do zbytku harmoniky a dosáhnout tak změny morálky , u dalších generací .
    Protože tohle je generační činnost , která přinese ovoce až časem . Když člověk zasadí ovocný strom , tak větší úrodu může očekávat za 6 až 10 let , v závislosti na podmínkách .
    Takže dle mého názoru stojí za to , tento strom zasadit do RF .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej, nemajú inú možnosť a boli by hlúpi, ak by to nespravili. Podobne sú na tom inak s Poľskom, Čechami a Slovenskom a v princípe i s Pobaltím.
      Všade je dosť elementov, aby mohli byť tieto krajiny začlenené do nového Ruského impéria, nech sa bude volať akokoľvek. A ich nezačlenenie len umožní protivníkovi ich využiť proti Rusku.

      Vymazat
  2. Rusko se musí prvotně zamyslet nad tím, jak definitivně zastavit Západ. Není přece možné se donekonečna bránit, protože Ukrajinou to rozhodně neskončí. Budou dělat bordel v dalších zemích kolem Ruska a zase to budou muset samotní Rusové řešit. Západ vlastně nechce aby se sjednotil Sovětský svaz ale vůbec si ve své hlouposti neuvědomují, že k tomu Rusy sami donutí. Jedině tak můžou Rusové dosáhnout klidu na svých hranicích. A obávám se, že si to již sami uvědomili a pracují na znovusjednocení.

    OdpovědětVymazat


  3. V Odese boli zasiahnuté sklady palív a mazív. Boli zlikvidovaný štyria aktívni príslušníci BND a sedem dôstojníkov českej armády. Boli zničené dva radary francúzskej výroby.

    https://sk.news-front.su/2024/01/02/predbezny-suhrn-vysledkov-utokov-na-objekty-ukrowehrmachtu/
    PS:
    kolik "českých žoldáků" a "nedobrovolců odvelených" je na ukrajinské frontě?

    jirik

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů