17. 12. 2023

Přírodo čaruj

 


18 komentářů:

  1. Pokud to není Davidova hvězda.

    OdpovědětVymazat
  2. Netuší autor příspěvku, nad kterým územím (městem) ta hvězda vznikla ? Díval jsem se po zveřejnění tohoto příspěvku na radar a dostal jsem se jen do času 9:20. Pak 9:30 a 9:45, kdy se hvězda posouvala na jih až následně v 10:00 kdy začala opouštět naše území a rozptýlila se.

    Dle mého odhadu tak v 8:50 mohl být střed hvězdy přímo nad Prahou. Ale to jsem již záznamy v historii radaru nenašel.

    Honza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, v těch 8:45 byl střed nad Prahou. Někde mám v PC screen.

      Vymazat
  3. Je to naozaj overené? Pretože schopní ajťáci takýchto záberov vyrobia plno. Ak je to reálny záber, tak buď nejakí muži v lietajúcich strojoch majú zmysel pre humor, alebo nám GP zase posiela nejaký odkaz.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to z meteorologického serveru chmi.cz.

      Vymazat
    2. Je to pořád dostupné v archívu eumetsat: https://view.eumetsat.int/productviewer?v=default
      Nastavte si čas na dnešek 8:00 UTC a "zazůmujte" si na ČR. Jde to pěkně vidět.

      Vymazat
  4. Přápadně v lepším rozlišení https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/data_jsmsgview.html
    tam dát čas 7:45 (náš 9:45), ten nahrát jako výběr a vpravo zvětšení CZ ve spektru VIS-IR nastavit mapu.

    OdpovědětVymazat
  5. No a nemůže to znamenat, že ta data jsou zmanipulovaná, než že tu skutečně byly takové chemtrails? Například na první verzi tzv. Blue marble (virtuální model zeměkoule) byl z mraků vytvořen nápis sex. Ty mraky tam samozřejmě takto nebyly, to se jen někdo nudil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se mi to všechno tzv. "na hlavu". Je snad ČR tak důležitá, že by stála přírodě či Bohu/bohům za takové "vzkazy"?

      Kdysi jsem viděla fotografie několika takových údajných "vzkazů" - slova nebo data - vytvořených skvrnami ns Slunci - a slova byla v češtině! Dokonce v moderní češtině!!! Že by ze všech existujících jazyků na planetě Zemi Slunce komunikovalo zrovna v česky? :-) Přestaňme blbnout a hledat "signály" tam, kde nejsou a být nemohou.
      Snad si bohatě vystačíme s těmi, které vysílá premiér Fiala, tam aspoň víme, na čem jsme.
      Albi.

      Vymazat
    2. Nehledejme v tom nadpřirozeno. Obávám se totiž, že to nebyla ruka Přírody, ale docela obyčejných pilotů. Někdo prostě čmáře po obloze a někdo vyvěšuje vlajky. Proč?

      Vymazat
    3. Domníval jsem se, že štítek "chemtrails" postaví nadpis článku do chtěného světla.
      Snad už raději příště nebudu používat ironii, sarkasmus a pro sichr se obloukem budu vyhýbat i humoru.

      Osobně si nemyslím, že by šlo o nějaký lidský záměr, protože ze země nemohl být viděn (kvůli nízké oblačnosti a kvůli příliš velkému rozměru). Viděn mohl být pouze ze satelitu, což moc diváků asi mít z principu nemohlo. Když bych si toho nevšiml já, asi by to ani nikdo nezaregistroval. Takže spíše náhoda. A nebo Náhoda? Nejsem čistokrevný materialista, takže věřím i v takové věci, jako je třeba tzv. synchronicita. Šesticípá hvězda (Davidova), často zaměňována za pentagram? V dnešních dnech? A nad Prahou, která je již staletí známá okultismem a v současnosti otevřenou podporou masakrování civilního obyvatelstva v Gaze? (ano, nad Prahou vznikla, ale nebylo to tak patrné, tak jsem použil snímek o pár desítek minut mladší).
      Berte jen jako mé myšlenkové pochody.

      Vymazat
    4. Taky nechám volný průběh myšlenek.
      Michal nadhodil, že obraz hvězdy nemohl být viděn ze Země (kromě případu náhodného šťourala), a tím pádem tedy musel být určen pozorovateli z kosmu. Nemohlo to pak být třeba volání SOS?
      Jak že to řekl V. V. Pjakin?
      "Praha je už po staletí okultním střediskem světového sionismu. Právě proto je v Česku po dlouhý čas a jenom díky tomu dostatečný klid. Okupace hitlerovskou říší a osvobození Čechů od hitlerovské říše probíhaly ve velmi mírných podmínkách..."
      Ale teď to s Izraelem nevypadá ani trochu dobře. Kampak by se jeho elity poděly, pokud by "ti nahoře" pozapomněli na ochranu země pod hvězdou a podmínky v ní najednou přestaly "být" mírné"?

      Vymazat
    5. Mně se to furt nezdá. Myslím, že ve skutečnosti nic takového na obloze nebylo, ať si satelity říkají, co chtějí. Myslím, že chemtrails se chovají jinak - rozšiřují se a necestují (myslím). Také se mi nezdá, že by ta hvězda takhle kompaktně procestovala půl republiky a ještě během hodiny. A to nerozebírám letové dráhy pilotů, které se přeci řídí nějakým letovým řádem, a ne smyslem pro humor. Podle mě se jedná o zmanipulovaná data.

      Vymazat
    6. kam ? do Karlína

      Vymazat
    7. Stačilo by si dané snímky najít a prostudovat. Zjistil byste, že se chemtrails chovaly přesně tak, jak se chemtrails běžně chovají. Nevznikly ve stejný okamžik, s časem se rozšiřovaly a naopak cestovaly tam a takovým způsobem, jak jim zavelely momentální vzdušné proudy. Chemtrails běžně procestují kompaktně nejenom celou republiku, ale v pohodě i přes značnou část Evropy - vždy záleží na okolnostech.
      Před pár lety se to dalo pěkně sledovat přes IR režim na stránkách chmi.cz. V tomto režimu jsou chemtrails nejlépe vidět. Jenže asi náhodou od dob, co si alternativa tohoto fenoménu začala více všímat, tyto snímky téměř vymizely. Místo obvyklých desítek snímků vedených každých cca 20 minut po celou noc, je jich v dnenší době tak jeden dva. Většinou ještě značně rozmazaných a co čert nechce, nejčastaji pouze ve dnech, kdy se příliš nesprejuje.

      Jsem si jistý, že se nejedná o zmanipulovaná data. Pouze je zpětně sleduje jen málo kdo, takže takovéto objevené náhody se na netu vyskytují sporadicky.

      Nicméně každý si může věřit čemu chce :-)

      Vymazat
  6. A nebude to neco ve stylus skupiny Ztohoven a jejich akce "atomovy vybuch" V r. 2007?
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/skupina-ztohoven-vydesila-v-ct-atomovym-vybuchem.A070617_112931_domaci_zra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Richarde,
      zaznamenal jste kdekoli na netu (krom Myšlenek) o tomto konkrétním snímku nějakou zmínku? Akce skupin Ztohoven apod. jsou vždy spojeny s řízeným velkým mediálním humbukem. Těch pár stovek zhlédnutí tady na blogu by za to nikomu nestálo.
      Leda, že bych byl strůjcem já sám, nabořil se do serverů chmi.cz a dalších (případně někam do cloudu či serveru NASA apod.), kam se ukládají snímky z daného satelitu) a vložil to tam. A pak doufaje, že se proslavím, dal na blog screen a čekal na miliony lajků. To by dávalo smysl, ....když by to tedy nebyl nesmysl :-)

      Vymazat
    2. Ano, souhlasim. Ztohoven je vzdy PR liberalnich pseudorebelu. Spis bych ale byl k tomu skepticky a neveril, ze se sionisti rano proletli v letadle. Taky mi to prijde dost obtizny udelat a ze by to vydrzelo ve vzduchu v Davidove tvaru)

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů