4. 9. 2013

Pozdrav z lesa


Právě jsem se vrátil z Hradu, teda z lesa. Už jsem procházku potřeboval jako sůl, protože po návratu z dovolené to byl maraton. Pes tam sice z počátku lítal jak urvanej od vagónu a nejednu jednonohou nádheru prostě rozšlápl nebo zalehnul, ale bylo tam nádherně.

Kuk. Jak se vám líbím? :-)

4 komentáře:

  1. Fíha! Líbíš! Už chci taky do lesa. :-) Mimochodem přemýšleli jste někdy, proč je tolik jedovatých hub nebo proč je ze všeho porostu na Zemi léčivé jen ani čtvrt procenta? Nedávno jsem četl u nějaké rakouské bylinářky. To asi ti předci nemohli zkoušet stylem pokus-omyl...

    OdpovědětVymazat
  2. Patriku,
    nechce se mi s rakouskou bylinářkou moc souhlasit. U nás se naopak říká, že na každou nemoc někde roste nějaká bylinka - a že těch nemocí je! :-)
    A co se týče hub, zrovna nedávno jsem četla, že jen u nás roste - podrž se - 1020 druhů hub a z toho asi 200 je prý jedovatých. Jsou to ale většinou takové ty houby-nehouby - pukličky na větvičkách, šupinky na kůře a tak. Takže neloupat pukličky z větví a jsme vpohodě.

    OdpovědětVymazat
  3. A já jsem nabyl pocit, že sice možná některé jsou jedovaté, ale jen pokud se správně nepřipraví a správně nepoužijí. I ty nejprudší přírodní jedy se používají k účinné léčbě.
    Takže je to jen o tom, vědět jak s kterou naložit a k čemu použít. :-)
    Ale my doma sbíráme v podstatě jen tyhle kluky z fotky. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vla Bi, jsem teď zas díky Tobě o něco moudřejší! :-)


    Michale, takhle mě (zase) (ještě) nenapadlo uvažovat. :-) Ale sbírat praváky, to je jistota! :-)

    Patrik

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů