30. 9. 2013

Neomezené možnosti člověka


Od Petra H. jsem dostal tip na jednu opravdu zajímavou knihu s názvem Neomezené možnosti člověka od ruských spisovatelů Taťjany a Vitalije Tichoplavových.

Popis knihy:
"V publikaci nazvané Neomezené možnosti člověka najdete fakta, která dokazují, že každý z nás disponuje neuvěřitelnými schopnostmi. Všichni totiž můžeme létat nebo se přemísťovat na libovolné vzdálenosti, můžeme spatřit budoucnost a žít spokojeně i v současnosti. V knize nalezete šokující objevy vědců z celého světa /například jakými zdroji disponuje lidský mozek, jaký je smysl energetického systému organizmu/, přičemž většina z nich byla potvrzena i experimentálně a fyzikálně objasněna. Dozvíte se pravdu o filipínských léčitelích, o časoprostorových fenoménech i o biopoli. Po přečtení této publikace, jež je určena nejširšímu okruhu čtenářu, navíc získate přehled o nových vědeckých teoriích."


 

Úryvek na ochutnávku:

Kirlianův efekt
V roce 1939 ruští výzkumníci Semjon Davidovič Kirlian a jeho žena Valentina objevili záhadné světélkování kolem lid­ských prstů. Zařídili si doma laboratoř a v průběhu pětadvaceti let se zabývali zdokonalováním zařízení, které umožňovalo po­zorovat a fotografovat mihotající se světélkování listů rostlin, akupunkturních bodů či článků na rukou i nohou. Odhalili skutečnost, že elektrická koróna kolem prstů mění barvu a rozměry v závislosti na psychickém a emociálním stavu daného jedince. Právě tato vlastnost světélkující aury upoutala pozornost badatelů, způsobila vydání řady pu­blikací a celosvětově proslavila oba vynálezce z Krasnodaru.
Jméno Kirlian je nerozlučně spjato s chvějícími se namodra­lými aurami a ve světě pevně zakotvil pojem Kirlianův efekt. Sám S. D. Kirlian však poté, co provedl rozsáhlý vý­zkum a získal třicet patentů na vynálezy, bohužel zemřel na nemoc plic, neboť neměl prostředky na léčebnou cestu do zahraničí. Inu, takový je úděl průkopníků v naší vlasti.
Za posledních dvacet let nahromadili badatelé obrovské množství vědeckého materiálu spojeného s uvedeným efek­tem. Objevili řadu zajímavých případů, například světélko­vání listí se mění, když se objeví ekologicky škodlivé látky.
Na základě Kirlianových fotografií se podařilo prokázat vzájemné působení rostlin, na snímcích je zřetelně patrné, jak aura jedné potlačuje auru jiné, jak se mění její rozměry a barva v blízkosti listu aktivnějšího souseda.
Nejzajímavější a nejnadějnější výsledky se ale pochopitelně vztahují ke světélkování lidské pokožky.


Efekt fantomu
Jeden z důležitých objevů, který byl učiněn za pomoci Kirlianova efektu, se nazývá fantom listu. Poprvé se o něm zmínili Ostender a Schröder ve studii Psychické objevy za železnou oponou (Psichičeskije otkrytija za železnym zanavesom).
Na počátku osmdesátých let narazila sovětská věda na jev, který svědčil o tom, že do přítomnosti vstupují informa­ce z jiné epochy. Pokud Kirlianovou metodou vytvoříme fotku listu, objeví se zřetelné obrysy s množstvím svítících bodů. V živém listě se tyto vzory neustále mění, když však list uvadá, kresba po­stupně slábne, až nakonec úplně zmizí. Výzkumníci zjistili, že když bezprostředně před fotografováním odštípneme z lis­tu malý kousek, na fotografické desce se zobrazí celý, se vše­mi žebry a žilkami, přičemž hranice chybějící části se vyznačuje méně jasným světélkováním a připomíná „botanické přízraky". Pokud budeme Kirlianovou metodou snímat pou­ze onen malý odtržený kousek, pak se na fotografické desce objeví rovněž celý list, jeho zobrazení však bude tím bledší, čím menší kousek listu bude vyfocen.
Výzkumem tohoto úkazu se zabývala řada ruských ba­datelů, například i akademik P. P. Garjajev, který uvádí:
„Na základě fantomu listu jsme uskutečnili experimentální výzkum, při němž jsme se přesvědčili, že tento jev skutečně existuje a my jej můžeme reprodukovat nejen v umělých vysokonapěťových, vysokofrekvenčních elektrických polích, ale také v přirozených polích slabého záření rostliny."
Obdobné experimenty s dobrými výsledky prováděli věd­ci i v zahraničí, mimo jiné pracovníci laboratoří Thelmy Mossové v Los Angeles a Henryho Dekina v San Francisku.
Zanedlouho poté vyfotografoval proslulý vědec Ch. S. Burr z univerzity v Yale semeno pryskyřníku. Na fotografické desce se však k překvapení badatelů objevilo světélkování, které přesně odpovídalo podobě „dospělého" květu této rostliny, která dosud ve skutečnosti nevyrostla. Stačilo však, aby se tato energetická forma naplnila atomy a molekulami, a kvítek se stal pro náš zrak viditelným a reálným.
Znamená to, že ještě před vznikem rostliny existuje její psychotropní vzor, který zaručuje správné naplnění formy mole­kulami, čímž kontroluje růst kvítku a jeho vzájemné působe­ní s vodou, půdou a světlem. Energie shromážděná v semín­ku (vědci ji označili jako ektoplazmu čili kvantové pole) již vytvořila odlitek květiny, který zbývá jen naplnit hmotou.
Všechny uvedené skutečnosti přivedly výzkumníky k myšlence, že vyzařování energie kolem listu i semen a vy­tváří hologram , který vystupuje v roli silového pole, jež or­ganizuje hmotu. „Ukazuje se, že podat vysvětlení vzniku fantomů u rostlin... není bez použití principů holografie vů­bec možné... V případě fantomu rostlin si zbylá část plochy listu ,pamatuje' ztracenou část a za určitých podmínek ji regeneruje v podobě fantomu pole."
Holografický charakter biopole může zajistit pouze vl­nová struktura (pole).

10 komentářů:

  1. wau! úžasný... na tu knihu se těším, určitě si ji přečtu
    dávám si to do souvislostí a říkám si, že taky máme každý fantoma, který říká, do jaké podoby "vyrosteme"...
    Jsou metody, jak to odhalit?
    Mi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko,
      ono je to složitější, ale na druhou stranu i krásnější. Pochopitelně ten "fantom" se netýká jen rostlin, ale všeho, co má energoinformační pole - takže všechno.
      Pokud by to bylo tak, jak uvádíš, pak by nebyla možnost svobodné volby, nebylo by přirozeného vývoje a volnosti ve vývoji, protože by muselo být vše do posledního kmitu posledního atomu dáno dopředu a hlavně vyplněno a to by nebylo "Univerzální".
      Pokud si tu knížko přečteš, zjistíš, že všechno působení je obousměrné v dvojici POLE - "MAJITEL" POLE". Oboje se navzájem ovlivňuje a pozměňuje.
      Bylo zjištěno, že nic živého založeného na bílkovině nemůže existovat bez působení elektromagnetických polí z vnějšku - čili v našem případě hlavně elektromagnetické pole Země. Při pokusech, kdy do speciálně odstíněné místnosti, kam nepronikalo žádné elektromagn. pole z vnějšího prostředí umístili vědci rostliny i tuším kuřata. Vše do pár dní zemřelo.
      Základem života je spolupůsobení- ovlivňování vnějšího prostředí, bez kterého život zkrátka není možný.
      Takže nic není dopředu dáno v definitivní podobě, pouze jde o jakýsi stavební předběžný plán. Vem si to semínko, které by vyzařovalo tvar dospělého květu (stromu/květiny) a ty bys ho dejme tomu spálila. Pak pochopitelně nikdy do naplánovaného tvaru ani velikosti nedoroste.
      Takže toho "fantoma" ber jako potencionální stavební plán (v podstatě to samé, co si moderní klasická věda představuje pod funkcí DNA). To, zda se uskuteční na 100% a nebo jen na 1% je na okolí = okolnostech.
      Tedy tak to alespoň chápu. :-)

      Vymazat
  2. Psychotropný vzor - práve to lúskam u Steinera. Hovorí o semienku, ako sa naučiť vidieť jeho budúcnosť. Tzn. ako uvidieť proces rastu semienka, ako klíči, vyťahuje sa, nahadzuje hmotu. Každý máme pre toto vlohy, ale naozaj málo ľudí to chce trénovať, pohodlie nás ovládlo. Veď zapnem počítač a tam to beží v nejakom programe, zrýchlenou kamerou apod. Ja to ale chcem sama zo seba.
    Žeby tak vzniklo aj rčenie : " Trpělivost rúže přináší" ? B

    OdpovědětVymazat
  3. Mám pocit, že vy dvaja M a H máte dosť zapeklitú karmu. niečo ako vianočka.....:-) B

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujimava kniha..dakujeme za upozornenie Michal.Uz aj idem hladat.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem si říkal .. najde si Michal k té knížce cestu nebo nenajde ... našel :). Nějak si poslední dobou vybírám knížky, kde je co nejmíň omáčky a hodně faktů. Tohle je jedna z nich. Mají ještě knihu Fyzika víry, ale tu jsem na netu nesehnal, pokud ji někdo má doma, byl bych vděčen za ofocení (do PDF) .. a nejen já ;)

    Snad jen doplním, že to co tam je psáno, mě tak nějak utvrzuje v tom, co jsem již napsal dřív.
    A jako perličku na závěr sem vkládám (ikdyž to zrovna pod tento článek nepatří) jeden komentář, který jsem napsal pod diskuzi o vegetariánství na Facebooku (ano, i já mám profil :/ ) :

    "Ikdyž je člověk fyzickým tělem býložravec/zvíře, zbývající dostupná těla mentální a vyšší pochází od bohů našich a jsou řídící pro těla nižší. Proto můžeme jíst kde co a náš organimus je nad věcí. To protože se umí přizpůsobit, ikdyž fyzické tělo ještě nedorostlo k obrazu těl vyšších. Změna vyžaduje mnohem víc času, než jen pár desetitisícletí. Krev a jiné energoinformační média obsahují velmi silné „programy“, které ovlivňují člověka, především pak těla, která se shodují s těly svých původních nositelů.
    Spinování vody je jen lehký úvod. Použití živlu ohně (vaření, pečení, smažení a pod) je poměrně jednoduchý způsob, jak většinu energií neutralizovat, popř. rozhodit do stavu, kdy nesou informační chaos a tím pádem nejsou nebezpečné. Samozřejmě, že se spolu s tím sveze i spousta toho dobrého (obzvlášť v případě rostlin), ale to je už ta daň za použití živlu ohně.
    Pátrejte dál..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře,
      taky trochu zaplevelím a vrátím se k tomu, o čem jsi psal. Ono se stačí trochu zamyslet. Pokud by platilo ono známé "Jsi tím, co jíš", pak by vše živé na Zemi muselo být nutně stejné. Jak to? Protože potravní řetězec není "od nejnižšího k nejvyššímu" nýbrž je zacyklen - viz nádherná ukázka z knihy "Duše zvířat a lidí", kterou sem na blog dala nedávno Vlabi (tuším pod článkem http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/08/jim-jis-ji-jime-jite-jedi.html), takže každý a je jedno zda jde o bakterii, rostlinu či zvíře, svou potravou přijímá to, co původně bylo obsaženo v každém článku celého potravního řetězce.
      Nejlepší potenciál jako "neutralizátor" programů má naše mysl, ale oheň a voda jsou zatím víc než vhodné.
      Petře dík za kvalitní komentář!
      PS: Fyziku víry určitě někde dohledáme :-)

      Vymazat
    2. Peter H., je možné ísť na Fb, vašu os ?
      veta : "Krev a jiné energoinf...................., časť " ...tela, která se shodují s těly svých puvodních nositelú. " ma zaujíma. To myslíte pôvodných tvorených kreovaných na začiatku tvorcami-bohmi,, môžte priblížiť ?. Díky, B

      Vymazat
    3. Petře,
      knížku Fyzika víry lze sehnat ve dvou antikvariátech v Praze. V obou byly skladem (tedy v tuto chvíli):
      http://www.antikvariat-5d.cz/kniha-fyzika-viry-tatjana-tichoplavova-vitalij-tichoplavov-1489516.aspx

      Jejda, tak už jenom v tomto :-)

      Vymazat
    4. Ještě to zkusím po Brně, do Prahy se dostanu sice až toho 19.10. - na setkání o SAV a podobných tématech (viz: https://www.facebook.com/events/1422229418001457/?ref=2&ref_dashboard_filter=upcoming )
      Jo a kontakt na mě na fb: https://www.facebook.com/hladik.petr

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů