22. 9. 2013

Ostravsky bloger: Co je to za zlodějsky system?

Nahodu se mi pod ruku dostaly tři jidelni listky. Jeden z roku 1940, druhy z roku 1965 a třeti z loňska. Rozdily mezi nima minymalni. Teda aspoň nominalně. Euroceny z loňskeho roku vypadaju podobně, jako česke ceny z roku 1965 a neliši se moc od protektoratnich.


Když se v devadesatem roce poprve přejel hranice do Rajchu, stalo u nas pivo 2,50. V Rajchu stalo tež 2,50. Ale v zapadnich markach. A po dvaceti rokach stoji pivo v rakuskem bufetu už zase 2,50. Ojro.
Takže se vlastně vubec nic nezměnilo.

„Dejte mi možnost tisknout a ovládat peníze národa a nebude mě zajímat, kdo tvoří zákony.“ M. A. Rothschild

Snad jen to, že všecky uspory, na kere sem v roce devadesat dřel jak cyp, nemaju dneska žadnu hodnotu. A to byly schovane v bance.
Helmut v hospodě Na Rožku na ty jidelaky chvilu čuměl, a pak řika – to je normalni, Ladik. To je ta inflace, tak to ma byt.
Ale ja vim, že to normalni neni. A proto od te doby nešetřim. A všecky prachy prožeru a prochlastam. Bo co raz zežeru, to už mi nikdo nikdy nezebere…

J1939.jpg J1965.jpg J2013.jpg

zdroj: vlastnihlavou.cz

Asi budu taky za blbečka, protože se přiznám, že mi také hlava nebere, jak je možné, že chleba stojí bezmála desetkrát více, než před pár roky, přičemž jde stále jen o chleba, byť v mnohem horší kvalitě. Obilí naň pěstuje stále tentýž zemědělec, peče ho tentýž pekař, z pekárny ho rozváží tentýž šofér, prodává ho stále v obchodě tatáž paní prodavačka a všichni vykonají stejnou práci - dostanou chleba na pult pro zákazníka. To vše s údajně zvýšenou efektivitou práce (efektivita - není to jak se má docílit téhož s nižším celkově vynaloženým úsilím, tudíž by spíše naopak mělo být všechno levnější?). Koukal jsem se do zrcadla a rozhodně hlavu nemám desetkrát větší, rukou a nohou mám naštěstí také stále stejný počet.
Tak doprčic, jak to, že ten gumovej chleba stojí desetkrát více? Hodnotou je právě ten chleba a nikoliv potisknutej papírek, nebo ne? Ještě bych rozuměl tomu, že za stejnou práci bych dostal desetkrát více peněz, abych si tedy mohl koupit stejný, ale desetkrát dražší chleba. Ale proč by to někdo dělal, když jedinej rozdíl by byl v tom, že bychom na ten chleba potřebovali desetkrát větší peněženku?
Takže svým vesnickým mozečkem mi vychází jen to, že každého kdo něco skutečného vytváří, nutně musí okrádat někdo jiný, kdo nevytváří žádnou hodnotu.
Systém nutí skutečné výrobce hodnot dělat dvě věci - vyrábět nadbytečné množství výrobků a služeb v množství, které si stejně nemohou dovolit koupit (ani jich tolik není třeba) a brát si půjčky na výrobky a služby nutné k zabezpečení jejich důstojné kvality života. Oboje pochopitelně vytváří bezpracné zisky Systému.
MichalB



10 komentářů:

  1. Díky lidem,
    co si z nevědomosti půjčujou, téměř neprůstřelnej systém. A to přesto, že tuhle rafinovanost tušej. Proto taky ten bilej boom nenávisti vůči islámu, kterej odstartovaly odstřelený dvojčata. Proto a proto a ... co s tím? Je vůbec možný tohle lidem nějak srozumitelně vysvětlit? Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji, on to zcela neprůstřelnej systém není a ani z principu být nemůže.
      Dochází ke stále většímu pracovnímu zatížení obyvatel při zachování nebo i ke snížení jeho finančního ohodnocení. Takže jednou ta už teď našponovaná guma praskne a je jedno zda se budeš lidem snažit to vysvětlit nebo ne. Pouze máš možnost uspíšit, kdy se to stane.
      Z principu je řešení několik a velice snadných a rychlých, ale naprogramovanost a naprogramovatelnost populace (viz následný článek) tomu klade těžko zdolatelnou překážku - vytváření falešných domněnek, což není nic jiného, než ve své podstatě neodůvodněný strach z budoucna, z něčeho co se ještě nestalo. :-)

      Vymazat
    2. Hezky řečeno. Mirka

      Vymazat
  2. Michale,
    všechno co jsi uvedl podporuje, onen výraz neprůstřelnosti, kterej jsem uvedl pouze jako hodnocení současnýho stavu. Ona rychlá a snadná řešení jistě existujou a taky by fungovala, ale musel by je ovšem i někdo mimo nás chtít! A od toho tady přeci jsme, ne? Jen si příliš nejsem v tomhle ohledu jistej našimi schopnostmi to davu vysvětlit. Pokoušej a pokoušeli se o to, jak dobře sdělujou klipy spousty moudrejch lidí a to už desítky a stovky let. Ale tenhle trend týhle konkrétní věcí v akáše se nepřikloní na stranu jednotlivců, protože ona nerozlišuje dobro a zlo, plus a mínus, ale pouze stav. Víš ona je spíš zednář a iluminát ... než Ježíš. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stále se motáme kolem jediného odborně-neodborného termínu - efektu sté opice.
      Nejedná se podle mě sice úplně o totéž, ale princip je naprosto stejný - četl jsi někdy stať od Levašova o tzv PSI polích neboli superorganismech?
      Dělali se i pokusy s babaňkama (označení mravenců mými dětmi), kdy pokud se do prostoru vypustilo pár desítek mravenců, tak se jen bezcílně motali jako vítr v bedně. Postupně přidávali další a další mravence až v jeden okamžik se jejich bezcílné mátožení změnilo ve vysoce koordinovanou spolupráci, kdy se v podstatě všichni chovali jako jeden jediný organismus. V jiném pokusu rozdělili nově vznikající mraveniště neprůhlednou přepážkou. I přesto, že jedna polovina mraveniště nemohla vidět, co dělá polovina druhá, postavili kompletní stavbu, kde všechny chodbičky na sebe navazovaly (i přes onu přepážku) s přesností na desetiny milimetrů.
      Pokud toto PSI pole (defacto dočasná entita, která řídí komunitu jednotlivců, z jejichž společenství vznikla) nahradíš například energoinformačním polem národa, rasy či dokonce celého lidstva, máš tu dobrý návod na (zne)užívání efektů sté opice (viz. článek o programovatelnosti člověka).
      Napsal jsi: "Ona rychlá a snadná řešení jistě existujou a taky by fungovala, ale musel by je ovšem i někdo mimo nás chtít!" Já si myslím, že 99% lidí by okamžitě s chutí přijala jakékoliv řešení, které by změnilo stávající směr, kam se civilizace ubírá. A mám krapet obavy, že přesně tohoto chtějí využít i velcí inženýři projektu NWO.
      A právě proto je důležité pokoušet se o tom informovat další lidi kolem sebe. Ovšem je třeba volit správné techniky a okamžiky. V tomto ohledu se zastávám tvrzení, že účel světí prostředky. Protože pokud to na všechny vybalíš bez rozmyslu, pak je spíše větší pravděpodobnost, že z nich uděláš ještě větší skeptiky, než jsou teď.

      Vymazat
  3. Já jsem teď už naprosto přesvědčen,
    že termín stý opice prostě u lidí nefunguje, jako u nás nefunguje např. evoluční teorie, protože my prostě jsme něco jinýho. A ten program je proto skutečně zneužíván, protože je uváděn a zavádějícím způsobem napasován i pro bytost ČLOVĚK. Vědci jak víš se na těchto akcích velmi rádi za prachy podílej. Jen čekejte vážení ještě Vás zřejmě není 100, ale až Vás bude tolik ... věci se sami daj do pohybu. Klidně spinkejte, věci se hnou až nazraje doba. Dyť přeci víš, že sto už nás dávno je, ne? A zaznamenal jsi nějakej významnej posun ke změně? Já teda ne. Taky ze svejch čtení vím, a řekl jsi to i Ty ve svým článku, že "nás je pár", tedy obrazně cca 1% /to už je nějakech milionů/. A 99% je s tím spokojeno, ať už z programu, hlouposti, nebo nezájmu. A obecnej nezájem o jakoukoli změnu jako důvod preferuju, protože dav je spokojen. Těch 99% jede v programu "nechápat" a nemaj naprosto žádnej zájem se přidat k čemukoli, co zavání změnou, což znamená učit se. Chtěj se bavit a po nás tento ... P!Tenhle energetickej potenciál, ať už se jmenuje jakkoli nás válcuje. Všichni mý známí mě s tím poslali do......! A představ si, že dokonce i ti, co velmi zbytečně umíraj! .A maj ten nejlepší důvod, pro ně jsou naše názory pitomost! A právě a jenom s tímhle oni ing. NWO počítaj, viz Helsingova zpověď zednáře. V tom posledním odstavci máš ovšem obrovskou pravdu. Moje vzdělání se cca 6O let ubíralo jinudy, tedy n i k u d y ! Vzdělání elity tajných bratrstev probíhalo oproti nám kontinuálně na vysoký úrovni, mnohý generace a to od jejich dětství. Tak co můžeme chtít? Kolik lidí na těchto blozích se probudilo, diskutuje a má zájem cosi měnit? Pár, ale zaplať ... ovšem teď už ani nevím komu. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš a já zase vidím a hlavně cítím, že se lidi "dávaj do pohybu". Vnímám to jako lavinu. Na začátku jde o malou kuličku, která na sebe nabaluje další sníh. V počátku stačí keř a je po lavině, ale když se to dostane za určitou hranici, není v ničí moci to zastavit. A já si myslím, že ta hranice již byla překročena.
      Ale je tu veliká NEZNÁMÁ! A tou je směr, kam se to bude ubírat. Lidi se sice "dali do pohybu", ale jde z mého pohledu pouze o začátek využívání potenciálu něco změnit. Jestli nás to kopne do kupy hnoje a nebo ne, nevím. Ale každopádně se TO spustilo.

      Vymazat
  4. Michale,
    já tak to hurááá, ještě příliš necejtím. Ale vím jistě, že to je z větší části moje neschopnost sdělit ty drobečky informací tak, aby to dávalo smysl někomu jinýmu než pouze mně. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji,
      k tomu řeknu krátce jen toto :-) :
      http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/08/kazdy-jednotlivec-muze-s-necim-pohnout.html

      Vymazat
  5. Bloger Laco Vetva je koumák. - Ale nie všetky ceny sa špirálili . Napríklad si pamätám, že zubná kefka , tá fajnovejšia, značková, stála okolo 70 korún, a teraz je to cca 2,50 eura.
    Topánky som zháňala aby stáli tak do 500 korún, a dnes ich nájdete za 10 euro. Džínsy stáli vždy rovnako ako teraz. Lenže - prišli reťazce z východu, tam drú ľudia ako mezci a vy si ich kúpite ešte lacnejšie ako kedysi. Nenažranosť nadnárodných to volám.
    Ako vraví Matej, dočkajme času ako hus klasu. Alebo ja "Stokrát nic, umořilo osla". A pohlavek, či pohladenie dostane každý :-)) B

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů