15. 9. 2013

Jak nám byla ukradena zdravotní péče


Jaroslav Moučka

Jak to vlastně s tou naší medicínou je a kde se vzala?
Abychom pochopili kořeny současné prolobované „technologické“ a farmaceutické medicíny, která je multibilionovým celosvětovým dolarovým byznysem, musíme se vrátit o více než 100 let nazpátek. V 19. století se stav lékařský dělil na dvě filosoficky nesmiřitelné skupiny. Prvními byli tzv. celostní lékaři, homeopaté (nezaměňovat s dnešní homeopatií), kteří léčili pomocí bylinek a tradičních léčebných postupů, věříce, že léčebný proces je třeba jen stimulovat zvnějšku a tělo si pak již pomůže samo. Jejich metody byly založeny na pozorováních a zkušenostech. Druhá skupina tzv. alopaté, věřili, že choroba musí být léčbou agresívně napadena a vyvedena resp. odstraněna z těla ven. Honosili se tím, že jejich léčebné postupy jsou založeny na vědeckých teoriích.
Alopati používali tři základní postupy: pouštění žilou, aby vytáhli z těla chorobné látky, podávání chemikálií, mnohdy toxických jako olovo a rtuť, aby zničili původ choroby v těle, a chirurgický zákrok, aby vyřízli z těla to, co je špatné. Například slepé střevo, které se snad stále ještě obecně považuje za zbytečný střevní výčnělek, ač některé hlasy tvrdí, že se jedná o důležitý orgán napojený na lymfatický systém.

Oba přístupy spolu vyrovnaně soupeřily o přízeň pacientů až do začátku 20. století. Tehdy se v USA organizace alopatů A.M.A spojila s finančníky Carnegiem, J. P. Morganem a Rockefellerem (jak překvapivé!), aby společně změnili zdravotnictví na průmysl. Tento proces byl završen převzetím zdravotnického univerzitního školství. Finančníci oslovili lékařské fakulty a nabídli jim štědré sponzorské dary za podmínky, že budou mít ve správních radách škol své zástupce, aby se ujistili, že darované peníze jsou využity „účelně a efektivně“. Fakulty nabídku přijaly a byly tak v podstatě přes noc převzaty finančním kapitálem a jeho zájmy. Školy postavily nové budovy, vybavily laboratoře drahým vybavením, najaly učitele. Příprava nových lékařů se začala orientovat na farmaceutické firmy a na zdravotnický průmysl dodávající technologie. Efektivita altruismu v praxi. Zjednodušeně se dá říct, že výuka léčení se změnila ve školení kdy a jaké chemické látky předepisovat, když předtím byla na drahých zařízeních provedena diagnostika stavu pacienta, operace se díky anestézii a technologicky dosaženému prostředí staly realizovatelnými.

Jít dnes k lékaři s bolestmi, ze kterých se ukážou být zaražené větry, znamená, že odejdete s receptem na lék, místo toho, aby vám lékař doporučil čaj z fenyklu. Protože na předepisování léků je lékař školen celých šest let studia, zatímco o základní výživě a přírodních látkách a postupech toho moc neví. Ruku v ruce se vzdělávacím systémem šla institucionalizace celého oborou medicíny. Používat se smí jen ty léčebné postupy, které prošly schvalovacím procesem, léčit mohou jen ti, kdo získají patřičnou licenci. Dnes je toto hierarchizováno až na globální úroveň v podobě Světové zdravotnické organizace (WHO). To samo o sobě vypadá logicky a pozitivně, přece nechceme, aby se v našem zdraví vrtal nějaký nedouk neověřeným postupem. Jenomže to s sebou nese taky to, že pokud nějaký léčebný postup nedává možnost zisku (případně by se zisku dobral někdo, kdo není členem klubu), je zájmovou lobby učiněno vše pro to, aby se tento postup zdiskreditoval, jeho nositel lidsky a profesně zničil a nikdo se o alternativní možnosti nedozvěděl, bez ohledu na účinnost postupu a přínos pro pacienta – klasický důsledek monopolizace odvětví. V tomto případě monopolizace postupů a licencování vykonavatelů těchto postupů. U vědomí těchto faktů není potřeba zdůrazňovat, že empirici (homeopaté) byli velmi rychle po popsaném finančním „puči“ zdiskreditováni pečlivě cílenými kampaněmi. Od té doby se o nich mluví jako o šarlatánech. Pokud by se pokoušeli léčit, vystavují se riziku trestního stíhání.
Současný zdravotnický průmysl nemá zájem o nic, co se nedá patentovat, a tedy na tom vydělat miliardové částky. Proto dnes můžeme zaznamenat pokusy o patentování léčivých rostlin či dokonce genů, ale soudy zatím těmto snahám odolávají. Největší světové farmaceutické společnosti, známé Big pharma, vykazují roční prodeje přes 500 miliard dolarů a řadí se tak mezi největší světové korporace. Kdybychom zapátrali ve struktuře vlastníků a prokousali se přes několik pater různých institucí a bank vzájemně vlastnicky propojených, narazili bychom na jména, která figurují v primárním sponzorování univerzitního lékařského školství.

Nejkřiklavějším potvrzením nadvlády zájmů byznysu nad zájmy pacientů jsou postupy při léčení rakoviny. Ustálila se kombinace tří zákroků. Operace, chemoterapie a ozařování. Všimněte si, že dvě z těchto tří procedur jsou jmenovány už u postupů alopatů z 19. století. Vyříznout a podat jed. Ozařování tehdy ještě neznali. Nepřekvapí, že dvě z těchto procedur jsou toxické a rakovinotvorné pro lidský organismus. A cena léčby sahá k nebesům. Co je však na tom všem nejzajímavější, je fakt, že přesnou příčinu vzniku rakoviny dodnes neznáme. Proces jejího vzniku a distribuce v těle je jen teorie. Přesto jsou na jejích předpokladech vyvíjeny chemické látky, konstruovány ozařovací technologie a zdokonalovány chirurgické procedury. Na základě téměř sto let staré nepotvrzené teorie! Žádný div, že poté, co jsou utraceny statisíce na léčbu, drtivá většina pacientů stejně umírá (na některé typy rakovin více, na některé méně). A kdoví, jestli ta hrstka vyléčených byla vyléčena léčbou, nebo zda měli natolik silný organizmus, že léčení přežili a ještě zvládli zatlačit chorobu na ústup.
Spáry současného medicínského monopolu jsou tak svírající, že ne že by neexistovaly alternativní metody, ale člověk se o nich nedozví a jejich nositelé jsou často mediálně kompromitováni v očích veřejnosti, a je vynaloženo úsilí, aby byla metoda velmi důvěryhodně znějícími tvrzeními znemožněna. A alternativy existují. A to nejen v otázkách léčby, ale i v otázkách teorie vzniku rakoviny. (viz metoda devitalizace doktora Fortýna)
To vše je důsledkem monopolizace administrativy zdravotnictví a jeho podřízení finanční lobby. Titíž lidé, kteří vlastní firmy dodávající své produkty medicínskému sektoru, vlastní i velké světové zpracovatele potravin či firmy geneticky manipulující potravinářské plodiny. Kdo by odolal pokušení zvětšit si zdravotnický trh tím, že upraví složení potravin či samotných plodin, aby se při dlouhodobé konzumaci začaly projevovat zdravotnické obtíže, jejichž projevy odstraní nějaký ten prášek předepsaný lékařem?
Kdo z nás ví, že první testy na mikrovlnný ohřev potravin prováděli nacisti, když hledali rychlou metodu, jak ohřát jídlo jednotkám v poli? Metodu ale záhy opustili, protože zjistili, že zdraví škodlivá rezidua záření, která po ohřevu zůstávají v potravinách, by mohla mít příliš velké negativní zdravotní dopady na vojáky. Dnes je výroba polotovarů pro mikrovlnný ohřev velkým průmyslovým odvětvím…

Jak z toho ven?
Začněte hledat staré osvědčené recepty našich babiček.
Snažte se stravovat co nejzdravěji, přičemž zdravě vždy neznamená, jak vám řekne lékař.
Snažte se dodávat tělu minerální látky a vitamíny. Klidně i v podobě potravinových doplňků, protože mnoho těchto látek dnešní potraviny díky intenzivní zemědělské výrobě a vyčerpanosti půdu nemají.
Vykašlete se na žvásty o UV záření a v létě se vystavujte životodárným slunečním paprskům. Nejlepším krémem na opalování je olivový olej.
Pamatujte, že rýma bez léku trvá týden, zatímco s lékem 7 dní.
A hlavně nechoďte s každým píchnutím k lékaři. Koledujete si o to, že budete shledáni nemocnými a dostanete prášky. Pokud možno k doživotnímu užívání.

zdroj: WM magazín 140, zkráceno


Cože? Až tohle řeknu u nás, nikdo mi neuvěří!

9 komentářů:

  1. Vlabi díky.
    Už jsem byl rozhodnutý, že si necháme s celou rodinou preventivně uříznout všechna prsa (a pro jistotu i zbytky mozku) ať to stojí, co to stojí, jako to udělala houlivůdská idolice, ale teď jsem trošku na vážkách. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vla Bi super. Představ si, že jsem zlikvidovala všechen bílej cukr a koupila nejdřív třtinovej, no, nevěděla jsem, jestli jde koupit i řepnej žlutej, no, ale našla e - shop na netu a 14 dní vše dělám jen hnědý cukr, med, mlsám, peču, dietu nedržím, mám dole 2 kg. Včera jsem držela v krámě v ruce nějakou fixanelu na čištění toalety, teda kamence. Poslechla jsem intuici a vrátila to do regálu. Dnes , nasypala do záchoda jedlou sodu, hrnek octa, no záchůdek jak novej, vše za pár peněz, no a doktoři, to je jasný, půlka jich je hloupá a druhá podplacená. . . . oni na to přijdou sami. Haha, musím se smát, když lidi demonstrujou, když se má někde zavřít nemocnice. vŽDYCKY SI ŘÍKÁM, JEN AT TO ZAVŘOU, STEJNĚ TAM JEN ČLOVĚKA UMOŘEJ. . . hezkou neděli iva

    OdpovědětVymazat
  3. Ivo,
    díky za ověřené typy! Vyzkouším.
    Na oplátku nabízím něco ze svých zkušeností: právě vyrábím domácí kořenící směs typu Podravka. Zeleninu ze zahrady (kořenovou, cibuli, česnek, natě) nastrouhám, usuším, rozmixuju na prášek, přidám koření a hmotnost zdvojnásobím solí (bez jódu a fluoru!!). Je to výborný základ do řady jídel a bez glutamátu, fluoru, jódu a konzervačních "vylepšení". Roční spotřeba se u nás měří na kila :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý, taky vyzkouším ověřený postup radši než ty chemické sajrajty. Ale jsem ráda, že i někteří típci, výše zmínění, začínají uvažovat a přemýšlet a nervou do každýho hned chemii. Fakt se něco mění.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak o tom ještě přemýšlím, popíjím latéčko z kapsle a říkám si, jak by asi chutnalo pravý, čerstvě upražený kafe s poctivým mlíkem přímo od krávy... zmocnil se mě pocit "divnoty"... má ještě něco smysl?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko,
      na tvojí "otázku" mám odpověď - takové chutná skvěle, zrovínka jsem ho dopil.
      Mám zákazníka, co má pražírnu a vždy mi dává balíček na ochutnávku.
      Mléko domů vozím ještě "teplé" a i kočka pozná rozdíl mezi tímto nikterak neošetřeným a plnotučným bio, které už ani nechce pít :-)

      Vymazat
  6. mlíko máme taky, kafe bohužel ne.. tak někdy u Tebe na kafíčku... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak my se svými známými praktikujeme (přirozeně bez nějakého domlouvání) formu výměnného obchodu, tak jak to psal Petr Hynek v článku http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/08/petr-hynek-penize-jsou-prezitek-z-doby.html
      Takže potraviny domácí výroby všeho druhu, ale i služby mají v naší rodině již své důležité místo (včera například kýbl luxusních ostružin - to jsou z nich koláče!). Když dáš dostatečně dopředu vědět, tak to kafe seženu (k tomuto zákazníkovi jezdím tak jednou za jeden - dva měsíce). Vyměňuji ho (kafe, nikoliv zákazníka :-) ) právě za to mléko.

      Vymazat
    2. U nás v pupku světa to běží taky. A je to super!

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů