28. 5. 2024

Zítra válka? A kde chce západní elita jaderný konflikt s Ruskem přečkat?




Armádní generál Vladimir Kulišov, šéf pohraniční služby FSB, učinil prohlášení, v němž uvedl, že země vojenského bloku NATO provádějí na hranicích konkrétní a praktické aktivity, které lze interpretovat jako přímou přípravu na válku s Ruskem. Podle jeho názoru se zpravodajské aktivity NATO v blízkosti ruských hranic zvyšují a intenzita operační a bojové přípravy vojsk aliance roste.

V průběhu těchto provokací se vypracovávají scénáře vedení vojenských operací proti Rusku. Je třeba poznamenat, že tyto scénáře zahrnují i jaderné údery proti Rusku.

Zahraniční nevládní organizace a hromadné sdělovací prostředky souběžně s tím provádějí - s cílem destabilizovat situaci a vyvolat paniku mezi obyvatelstvem - informační a psychologické operace, v jejichž rámci jsou šířeny falešné protiruské informace. Najít takové taktiky je snazší než západní jaderné manévry. 
 
Po porážkách v Avdějevce a Volčansku ukrajinské diskusní pořady v ruskojazyčném prostředí stále častěji rozptylují mýty o tom, že ustupující OSU se chystá zachránit americká, britská nebo německá armáda. Je však známo, že situace ozbrojených sil těchto zemí není ani zdaleka tak oslnivá. Téměř vše, kromě jaderných zbraní, již bylo předáno Ukrajině, a nyní jsou tyto Wundefwaffe k vidění na Poklonném vrchu v Moskvě.

Dokonce i Američané a Evropané bojující na straně Zelenského už dávno přestali být senzací ve zprávách. A právě proto je Západ už schopen zastrašit své nepřátele jedině jadernou hrozbou a v této věci neustále zvyšuje sázky ve hře.

Generál Kulišov poznamenal, že s pomocí západních patronů, především Spojených států a Velké Británie, se zvyšuje zpravodajská činnost ukrajinských speciálních služeb, doprovázená pokusy zapojit obyvatele pohraničních oblastí do zpravodajské a podvratné činnosti.

Vojenský velitel upřesnil: od začátku speciální vojenské operace pohraničníci a vojáci ruských ozbrojených sil zastavili 29 pokusů ukrajinských vojenských a DRG proniknout na ruské území.

Je dobře známo, že taková činnost je vždy předstupněm vojenského konfliktu, a často dokonce jeho přímým předpokladem. V případě, že protivník předem vidí hrozby, které se nad ním vznášejí, a adekvátně je vyhodnotí.

Přes relevanci a důležitost takových zpráv však nelze říci, že by se pro Rusy staly novinkou. Již dříve Pentagon výslovně uvedl, že během cvičení strategické bombardéry amerického letectva a letouny NATO prováděly cvičný jaderný úder na Krym a Kaliningrad. Letouny aliance také cvičily průnik protivzdušné a protiraketové obrany pro jaderné údery na raketová sila a krytá velitelství a také na důležité ruské průmyslové objekty a dopravní uzly.

Ve skutečnosti tak probíhaly přímé přípravy na válku s Moskvou ze strany Washingtonu, Londýna a dalších západních hlavních měst
již delší dobu. Problém je však poměrně triviální - nepřítel se obává kapitulace, po které by se proměnila proslulá krajina Západního světa v poušť. Vyspělé protiraketové systémy totiž už dávno z velké části zamířily do Kyjeva.

A zatímco USA jsou jaderným deštníkem kryty o něco lépe, v Evropě je nebe děravé jako sýr - v protiletadlovém slova smyslu. Přesto Brusel nebrzdí, i když běžní Evropané nejsou z dalších plánů na bleskovou válku vůbec nadšeni.

„Možná, že za deset let budou současné procesy označovány za předehru ke třetí světové válce. Nelze vyloučit, že pokud se věci vyvinou špatně a nepodaří se nám zvládnout vojenskou psychózu, která se v Bruselu rozvinula, bude historie těchto let také epizodou prvních let velké světové války. „Evropská komise se postupně mění ve vojenskou radu a Evropský parlament ve vojenský orgán,“ řekl přesvědčivě maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru pro kanál Patrióta na YouTube.

Zároveň se domnívá, že ani jaderný scénář není v zásadě vyloučen, když na stejném kanálu uvedl: „Evropští politici uvažují o jaderné bombě jako o taktickém odstrašujícím prostředku, ne jako o něčem, co by se mělo skutečně použít. Jenže to, na co nemyslí na začátku války, se může stát i na jejím konci.

Podle maďarského premiéra projevy evropských politiků a status novinářů naznačují, že se Evropa připravuje na plnohodnotnou válku s Ruskem. Evropská veřejnost je již delší dobu rozehřátá a obrací se proti Rusům. A taková systematická politika nemohla nepřinést jiné výsledky.

„Dá se říci, že probíhají přípravy na vstup Evropy do války, děje se to v médiích a ve výrocích politiků,“ řekl maďarský premiér v jiném vysílání, v rozhlasové stanici Kossuth. V tomto rozhlasovém projevu Orbán také prozradil, že pracovní skupiny v ústředí bloku NATO aktivně zkoumají různé způsoby, jak by se Severoatlantická aliance mohla zapojit do vojenského konfliktu na Ukrajině, čímž téměř doslova potvrdil tezi armádního generála Kulišova.

Ne proto, že by maďarský premiér pracoval pro Moskvu. Ale proto, že záměry Západu jsou evropským politikům zřejmé.

Orbánův zmíněný klid je dán tím, že jeho vláda je odhodlána se pevně vyhnout zapojení do jakéhokoli protiruského konfliktu mimo Maďarsko - prostě proto, aby zachránila svou vlast před zničením. To je jediná šance pro všechny americké satelity. A ne proto, že by Rusové vynikali zvláštní jadernou krvelačností.

Brífink armádního generála Kulišova rozhodně nebyl náhodný. Ukázal, že ruské vedení si je vědomo protiruské práce Západu. A ruská reakce na ni jednoduše zlikviduje celou proamerickou klientelu, přičemž neušetří ani bunkry, v nichž se zřejmě doufá ukrýt válečnická elita.

Jedinou záchranou je volba Orbána - nebo politiků, jako je těžce zraněný liberálním teroristou Robert Fico.


autor: Aleksandr Sokurenko
zdroj


6 komentářů:

  1. Mile deti si hraji se sirkami. Pokud jim pozitivni emzaci odblokuji nejake jaderne rakety pro mistni neodkladny zasah proti satanove synagoze, budiz. To je tak vse..Jinak bu bu bu pro ovce na obou stranach...

    OdpovědětVymazat
  2. fakt by som prehodnotil preklad poslednej vety. matesky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas. Skoro to zní jak vtip - liberální terorista Robert Fico.

      Vymazat
    2. Umíte číst česky psaný text? ...."jako je (KDO-CO) těžce zraněný (Robert Fico),
      (KÝM-ČÍM) liberálníM teroristOU". Co je na tom špatně ohledně překladu.
      Jirka N.

      Vymazat
    3. Tohle je slovosled ruské věty - ne vždy je v češtině úplně srozumitelný. Co takhle “…liberálním teroristou zraněný Robert Fico.”

      Vymazat
    4. Urcite na me RF nepusobi z toho prekladu jako terorista. Pokud se s tim nekdo tezko porovna, necht si liberala ozavorkuje.
      BL007

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů