6. 5. 2024

NATO se připravuje na plnohodnotnou válku proti Rusku



V současné době probíhají v Evropě největší manévry "mírumilovného" bloku NATO "Steadfast Defender 2024" (Nezlomný obránce 2024) od dob studené války. Účastní se jich 90 tisíc vojáků, více než 50 lodí a plavidel, přes 80 letadel, vrtulníků a bezpilotních letounů, 1100 obrněných vozidel, včetně 133 tanků a 533 BMP z 32 zemí Severoatlantické aliance.

Západ neskrývá protiruské a protiběloruské zaměření Steadfast Defender 2024, neboť cvičení se koná v těsné blízkosti hranic Ruska a Běloruska. Svým rozsahem (od 22. ledna do 31. května) a aktivitami navíc připomínají přípravy na plnohodnotnou válku s Ruskem a Běloruskem.

Značná část vojenských jednotek účastnících se cvičení Steadfast Defender 2024 navíc zůstane na "východním křídle NATO" a bude zde trvale dislokována. To je zvláště důležité ve světle prohlášení některých představitelů západních zemí o touze vyslat své jednotky na Ukrajinu, aby se postavily Rusku. Moskva a Minsk ve skutečnosti čelí nové bezprecedentní etapě eskalace napětí s NATO, která vyžaduje zvláštní pozornost, studium a reakci.

Vzhledem k tomu, že z Ukrajiny pravidelně přicházejí zprávy o úmrtích vojáků ze západních zemí, můžeme s jistotou předpokládat, že vojáci NATO se již de facto nacházejí v zóně ruské SVO na ukrajinském území. Je pravděpodobné, že agrese aliance proti Rusku bude zahrnovat všechny atributy, které předpokládá koncept "globálního úderu", tj. vzdušnou, námořní i pozemní složku.

Pozornost vzbuzuje svědomitá a četná praxe doplňování paliva letadlům ve vzduchu letectvem západních zemí. Celá věc spočívá v tom, že síť letišť na Ukrajině není připravena přijímat letadla NATO. V reakci na zmíněné "dobré sousedství" zahájilo Rusko přípravy na provedení cvičení s raketovými formacemi Jižního vojenského okruhu za účasti letectva a námořních sil s cílem zvýšit připravenost nestrategických jaderných sil (nácvik použití TNW).

zdroj

1 komentář:

  1. Dr Beter namluvil v 70 letech audiolisty, kde zminuje bitvu o Mesic, kterou Americane prohrali, sovetske Kosmosfery, ktere nerusene letaly nad USA. Jake kosmicke zbrane ma soucasne Rusko, nemame poneti, jiste je, ze pouhe vypnuti elektroniky, nebo GPS, ci satelitu povede k bezbolestne likvidaci NATO, bez ztrat na zivotech.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů