9. 5. 2024

9. květen

Jelikož jsem vždy tak nějak nešel s proudem, tak si i dnes dovolím připomenout důležité datum - 9. 5. 1945. Děkuji tak našim osvoboditelům, kteří se zásadní měrou zasloužili o alespoň dočasný úpadek fašismu a konec druhé světové války. Vždy se to až do nástupu dnešních polobohů slavilo 9. května a tak to u mě bude i nadále.

Moc dobře si uvědomuji, že bez Rudé armády bych tu já, moje rodina a lidi, které znám a mám rád, vůbec nemuseli být. A za to mužům, kteří tak nasazovali a často i přicházeli o své životy v České republice, pro ně cizí zemi, patří můj dík. Já nezapomínám!



zdroj

29 komentářů:

  1. 9 květen je symbol vítězství spojeného lidstva , nad fašistickou hydrou , pod vlajkou národa , který se fašismu postavil a porazil jej . Tehdy to byl Sovětský Svaz Socialistických Republik , dnes je to Ruská Federace .
    Kdo uvěřil v 8 května , ten tím podporuje symbol zlatého telete a tím sám sobě predikuje zkázu .
    To chápání symboliky je právě dnes opravdu nutné , jinak člověk naskočí do vlaku , kterému se měl obloukem vyhnout .
    Mnoho vlaků v minulosti , vezlo v "dobytčáku"potravu pro děla .
    Mnoho vlaků v minulosti , vezlo v "dobytčáku" potravu pro koncentrační tábory .
    Kdo se nepoučil z minulosti , ten si ji bude muset prožít znovu .
    Ještě pořád je čas , na odmítnutí dělat staré chyby znovu .

    OdpovědětVymazat
  2. Netvrdím, že naprosto souhlasím s nacionálněsocialistickou ideologií, ze které dnes vyzdvihují pouze to protilidské. A o většinou pouze na základě protikomunistického.
    Což byl i ten důvod, proč se všichni náckové snažili dostat do západního sektoru, měli společné to protikomunistické. A nepřítel mého nepřítele je...
    Ale kdyby se v 45. neosvobozovalo, tak by podle mne jen evropská unie vznikla o trochu dříve, a možná by tu "unii" vedl teď někdo stejně pevnou osvíceněmonarchystickou rukou podobnou té Vladimirově na východě.
    Lidi už by se měli poučit, že vláda lidu nefunguje a nikdy nefungovala.
    Ani ve firmě, kde je více majitelů to nikdy prostě nefunguje.
    Což nepopírá hromadu "poradců" osvícenému monarchovi.
    A stejně tak i komunismus je na východě pomalu a tiše postaven mimo zákon. Jen u nás mu dost lidí stále fandí. A paradoxně těch mladých... I když jak řekl Lennon, kdo není ve dvaceti letech komunistou ten nemá srdce, kdo je komunistou ve třiceti ten nemá rozum.
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komunismus se jako jediny postavil zapadni chamtivosti, bezohlednosti a vykoristovani narodu. Mel byste si ujasnit rozdil mezi vladou komunistu a dnesnim neoliberalismem, ktery provadi nase vlada.

      Vymazat
    2. Mno, bral jsem komunisty jako kontrast k západním liberálům a němčurským národnímsociálům, psal jsem - nepřítel mého nepřítele...

      A myslím, že nemáte pravdu, komunismus se nepostavil západní chamtivosti, to Džugašvili. A ten v mládí se přidal k Uljanovovi, aby vyhnali němčury z Rusi podporován velmi štědře právě tou západní chamtivostí. Hold bratránci zatoužili po nerostném bohatství svého nejmilejšího bratránka.

      Pak Džugašvili všechny ty pohunky liberalistů, co zbyli po Uljanovovi, vyhnal nebo pověsil. A ti komunismus propagovali, aby se k nim přidala armáda nevzdělaných dělňasů, ale nikdy ho nevytvořili, ani neměli v úmyslu.
      A to, co udrželo ten kontrast po válce nebyl všude hanlivě propagovaný liberály komunismus ale socialismus, který vybudoval Džugašvili na tom bordelu po Uljanovovi.

      Což je něco úplně jiného, páč socialismus představuje jediného HLAVNÍHO představitele ÚVKS nebo Vůdce (3.) Říše, co má poslední slovo pomalu ve všem.
      Čili slovo Komuna od nás na východ ve skutečnosti představovalo sociální(jistoty), nikoliv propagovaný komunismus, který vlastně měl být vzdálenou hudbou budoucnosti, ke které se nikdy nedostali. A ani dostat nechtěli, páč socialismus se pohlavárům nechtělo opustit. Což je logické...

      Komunismus je utopie, stejně jako sociální demokracie nebo novodobý liberalismus. Na rozdíl od národnísociologie, která se k utopie dostat nechce, ale vládne v podstatě stejně jako "komunismus", co se zatím nedostal do fáze komunismu.
      To, co kdy v dějinách fungovalo, je podle mne jasně viditelné;-) A pokud to někdo nevidí, tak kouká jen na špičku svého nosu.

      Problém komunismu je, že představuje utopii, ke které se musí projít přes socialismus, ale ten nikdy sociální pohlaváři nechtějí opustit...
      Čili komunisté reálně v praxi měli přestavovat jen socialismus s pohlaváry(úplně stejně jako národní socialisté v Říši), kterým vždy šéfuje ten, co má poslední slovo. Jen ti nevzdělaní dělňasové to nikdy nepochopili.... a dnes to nechápou ti dvacetiletí, někdy i ti starší bez rozumu, kterým nedojde, že přechod přes socialismus se nikdy nepovede.
      A tím tedy v reálu není žádný rozdíl mezi mírovou vládou národních socialistů a sociálních komunistů, tedy dokud je mír...

      A světe div se, to co dnes představuje Vladimirovič a Duna, je v podstatě to samé, když založili americkou UNII několika států(jen tady se tomu říká ruská FEDERACE taky několika desítek států), vč. patriotismu. Čili něco, co daleko na západě pohltila liberální demokracie předválečným a válečným přílivem pohunků z eu a sssr završená vraždou Kennedyho.
      Čili myslím, že to je celkem ujasněné... bo né?
      nenimito

      Vymazat
  3. Obyčejný člověk je chycený a vlečený ve střetu zástupců ideologií a při vítězství jedněch z nich jásá a ztotožňuje si je s dobrem? Je to opravdu takhle jednoduše černobílé? Lidé prosperovali i trpěli v různých režimech - čí prožitek je směrodatný ve smyslu určení toho, co je "dobré" a co "zlé"? A co když je to jinak a my si jen neuvědomujeme, že jsou nám na výběr zase nabízeny jen dvě možnosti, ačkoli jich může být víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vašku
      asi nerozumím. Mám to brát tak, že porážka fašismu, byť jen dočasná, v roce 45 bylo jen jakési menší zlo? Že bylo více možností, než výhra nebo prohra fašismu? Že se mělo jet na dohodu nebo že byla nějaká další čtvrtá, pátá, sedmnáctá možnost? To už mi připadá podobné, jak v současnosti s pohlavími. Také už nejsou jen dvě.
      Zkuste mi to lépe vysvětlit.

      Vymazat
    2. Nejenom, že nejsou jen dvě, už napočítali asi 112 identit, tedy mimo základní 2:-)
      https://unser-mitteleuropa.com/74458
      Mám pocit, že mne by úřady zařadili někam k Autosexuellum, páč z toho začínám mít poněkud autistické fópá ve foaé:-)
      nenimito

      Vymazat
    3. Mám na mysli to, že nám nabídli fašismus nebo komunismus, jakoby jiné možnosti neexistovaly. Nehledě na to, že ti, kteří ty ideologie zastupovali, si je překroutili a zneužili (což uznávají jak fašisté, tak i komunisté). Můj příspěvek se jen snaží podívat na věci s odstupem a upozorňuje na to, že si s námi hrají (poměrně krutě) a my jim na to pořád skáčeme.
      Když se vám městě budou rvát Cikáni s Arabama, jaký význam má pro nás vítězství jedné strany? Ať se jdou rvát někam jinam a nechají normální lidi žít.
      Hitlerovi i Stalinovi byla válka vnucena a byl to jen prostředek pro upevnění moci někoho v pozadí. Naše předky ta válka semlela a poškodila, ale posloužila někomu jinému. Ten někdo jiný si neustále vymýšlí další věci, kterými nás zaměstnává a rozděluje (covid, Ukrajina...) a co dělají lidi? Podívají se na to s odstupem, nebo si prostě jen vyberou jednu z nabízených stran a té se pak nedrží, aniž by chápali širší souvislosti?

      Vymazat
    4. Vašku,
      stále ale nerozumím, co to má společného s 9. květnem 1945? To se jako svět měl vykašlat na nějakého Hitlera a nechat ho dělat si, co chce? Vykašlat se na válku vnucenou jakousi třetí stranou stojící v pozadí mající své zájmy a myslet si, že když si nebudeme všímat těch "dalších věcí, kterými nás zaměstnávají", že ono to nějak samo vyšumí?
      Putin a Ruskou jsou podle tebe hloupí, že "jim" zas a znovu skáčí na špek a nechali se zatáhnout do války s celým západním světem? Že nechápou širší souvislosti?
      To snad nemyslíš vážně, že ne?

      Vymazat
    5. Oprava: "...a té se pak drží"

      Vymazat
    6. Snažím se to popsat co nejsrozumitelněji, ale vidím, že si můj text vysvětluješ podle nějakých svých vnitřních předpokladů. Přímo s 9. květnem to nesouvisí, ale nabízí se nad tím v tento okamžik zamyslet.
      Nikde jsem se nezmínil o Putinovi, jen o obyčejných lidech, o Tobě a o mně. Jaký máme výběr? Můžeš být buď pro fašisty nebo pro komunisty. V čem je jedna volba lepší než druhá, když vlastně nemáš žádné jiné možnosti výběru? Je to stejné jako u voleb - nemůžeš si vybrat, co bys chtěl, můžeš si vybrat jen z toho, co Ti připravili k výběru. Pokud si pořád nerozumíme, tak už k tomu nemám, co dodat. Zřejmě je ta dualita tak zažitá/zažraná, že se od ní lidi nedokáží odpoutat a podívat se na věc z perspektivy.

      Vymazat
    7. Tak já nepředpokládal, že když je článek o voze, že ty píšeš o koze. Moje chyba.

      Vymazat
    8. Tak to se ti omlouvám, že článek vyprovokoval zamyšlení.

      Vymazat
    9. To to chápete naprosto špatně. Ponechám stranou, že byste přežil jedině jen jako echt nový Němec, pokud byste byl vhodný, ponechám stranou to, že nechápete význam - podle textu -tohoto dne.
      To, co říkáte totiž říká drtivá většina těch, co nechodí k volbám, nehájí ve skutečnosti svá práva a - to je totiž také důležité - i své povinnosti.
      To je totiž jen ten největší omyl ve skutečnosti pohodlných lidí, kteří si chtějí jen užívat a brát, ale nikdy nechtějí NIC dávat!
      Nechápu, jak někdo může tvrdit, že by EU vznikla dříve, a že by to i za Hitlera bylo v cajchu! To by totiž v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nebyla ani tahle zpotvořená EU, to by byla přesně ta diktatura, která se připisuje komunistům, ale ti se snažili stavět PRO VŠECHNY, ale to co, vy říkáte a naznačujete, je POUZE pro někoho. Stejně jako i dnes se v podstatě ti samí, co stáli za Hitlerem a jak vy říkáte jen dřívějším EU, chtějí naprosto to samé - zase jen pro někoho. To by byla přesně ta diktaura, kterou by chtěli zavést globalisté. Kdo nechápe tento zásadní rozdíl, nechápe nic ani z minulosti a ani z dneška.
      To by, podle vaší logiky, měly všechny dosavadní kolonie, včetně nás, přestat se snažit o svou samostatnost a svou suverenitu a poddat se Americe, Anglii a Německu, resp. Japonsku?
      Pochopte jednu velice prostou věc. Kapitalismus byl, je a bude stále stejný. Žádná demokracie, to byla hra na postoj vůči hrozbě SSSR, zapomeňte na svobodný trh, to je výhodné pouze pro hegemony, korporace a kolonizátory! A ta svoboda v podání kapitalismu je svoboda KOUPENÍ SI PROSTORU kolem majitele hromádky peněz, zlata. Nic víc a nic míň!
      Ke svobodě potřebujete především volný čas, který vám umožní ji realizovat. A kapitalismus pro drtivou většinu lidí tuhle podmínku svobody bere a to úmyslně! A většina lidí na to skočí a ještě si lebedí, jak báječně strávili čas. Ve skutečnosti jen čuměním na televizi, dnes i čuměním do mobilů, hraním bezduchých počítačových her, sledováním zpráv typu alá Blesk, chlastem, drogami ... je tohle svoboda? Ne náhodou se nepropaguje čtení. Docela obyčejné čtení dobrých a kvalitních knih.
      Co byste vy dělal za té okupace? Spolupracoval? Udával?
      Pak byste se nemohl divit, že by vás po válce stihl "nečekaný" trest. Statně jedním z důvodů podpory nové vlády po válce a po r.48 bylo to, že staré prvorepublikové zavedené (a za ní vládnoucí společn proti komunistů) politické strany jednak pomáhaly vyklouznout co nejsnadněji kolaborantům a že chtěli - znova - se orientovat na země, které nás zradily. A tihle zrádci museli čekat 40 let, než přišli mladí, nezkušení a hloupí lidé bez zkušeností boje o často holé přežití i v míru (víte že i u nás se umíralo za První republiky hladem a to i děti? A nebylo to malé číslo ..!), aby mohli znovu dělat to, co dělali již za První republiky. Ano, já jsem si toho našel o První repubblice hodně a neustále se mi to jen potvrzovalo. Všechno ods.r.li jen ti chudí. A ani se tím moc netají, když pozorně nasloucháte dnešním politikům.
      Na zakázku se dá napsat cokoliv, ale pravda je skutečně jen jedna. A proto já slavím 9.5. jako den vítězství.
      A ta volba je jednoduchá - buď chci být skutečně svobodný nebo otrok.
      Bedřich

      Vymazat
    10. Není pravdou, že pravda je jen jedna. Pravd je tolik, kolik je lidí, páč každý tu pravdu vidí jen ze svého omezeného úhlu pohledu.

      Navíc si myslím, že zahrabání se do hromady knížek, je velmi podobné sezení u tv nebo her. Vždy Vám to nějakým způsobem pokřiví náhled na svět okolo Vás, a tedy tu Vaši pravdu. A to jsem někdo, kdo přečetl tuny knih od 3let. Ale pravdou je, že sice koukám občas na tv na filmy i na hry, ale nesleduji tv vysílání, páč to je stejné, jako když čtete jednu hodně špatnou knihu stále dokola... A s mobilem je to vlastně stejné. Je velký rozdíl, k čemu ho máte. Stejně jako velkou obrazovku.

      A myslím, že realizovat se dá i v pracovním procesu, ne jen ve volném. Vždy záleží, čeho se ta realizace týká, myslím.
      Otročit může člověk i sám sobě, naprosto svobodně. Vždy záleží na úhlu pohledu něčí pravdy.
      nenimito

      Vymazat
    11. Pravda je jen jedna. Objektivní a měřitelná. Neexistuje nic jako moje, tvoje nebo jeho či její pravda. Některé pokoutné osoby s černým svědomím se však vždy budou snažit pravdu rozmělnit a rozdělit.
      Monika.

      Vymazat
    12. Tady nejde o svědomí, jen o úhel pohledu... prostě každý z nás nemůže mít ten samý úhel pohledu se stejným dostatkem stejných informací. Vždy se najde někdo, kdo má nedostatek informací. Nebo je pochopil jinak, než dotyčný chtěl sdělit. Z prostého důvodu, každý jsme jiný - jinak výjimečný.
      https://www.miroslav-zelenka.cz/urovne-byti-a-poznani-uhly-pohledu/clanky/
      nenimito

      Vymazat
    13. A nebo:
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2014/05/fraktalnost-jednovacnych-dvojcat-pravdy.html#more

      Vymazat
    14. Pravda je jen jedna. Ať se to komu líbí nebo ne. Ani mně ne, tak docela.
      Ale chcete za pravdu vydávat třeba takové "jevy", že 2+2 nemusí být jen čtyři? Že to může být 22, 11, osm set půlek? Absolutní pravda nemusí být nikomu zřejmá, ale nelze ji vygumovat. A rozhodně ji nelze vymyslet. Můžete ji jen na čas proreklamovat.
      Zkuste třeba vygumovat, v zájmu své pravdy zemskou přitažlivost, mokrost vody, bolest po úderu do tváře pevně sevřenou pěstí, zkuste vygumovat, že jsou jen dvě pohlaví a zkuste změnit jejich význam (prohrajete, tak jak nakonec dnes, zítra, za pár let prohraje západní zdegenerovaná společnost). Zkuste vygumovat vjemy člověka a co dostanete? Omezení vnímání okolního světa, ale ten svět se nezmění, jen ho nevnímáte.
      Celá ta bída je v tom, že každý z nás je samostatný objekt, ale lidstvo je navždy odsouzeno ke vzájemné spolupráci nebo prostě druh nepřežije. Jen se někteří snaží žít na úkor druhých a prosazují svou pravdu vztahů. Je tento jejich parazitický pohled správný? Je to pravda? Ne, protože bez těch otroků, lumpů, darebáků, chalanů, bez těch špindírů, darebáků, pacholků, idiotů, nedolidí, podlidí, hlupáků, atd. atd. by ti, co se snaží žít na účet těch druhých prostě nepřežili sami ani náhodou! A přesto tihle tvrdí, že ti darmožrouti nemají právo na nic a ani na život! To je to, co se snaží prosazovat nejen liberalismus, ale celá západní společnost, bez jakékoliv odpovědnosti za ty "dole, za tu chamraď"!
      Až budete zase uvažovat o pravdě, vzpomeňte si, pokud jste byli doma okradeni a pokud máte aspoň trošku citlivou duši, jak to zasáhlo ani ne tak vaši peněženku, čert to vem, ale pocit bezpečí, pocit domova, kde jste si mysleli, že máte svoje zázemí. Pokud uznáváte více pravd, pak se na to podívejte očima chudáka zloděje, ničitele, vraha ... a dejte mu právo i na jeho pravdu! Vždyť jak on má, citlivka jeden k pomilování, vlastně žít? To má poctivě pracovat? Nekrást? Jééžííšííí kriste! To po něm přece nemůžete chtít!
      Zločinec vždycky moc dobře ví, že páchá zločin, ať má jakkoliv zkažený a pokřivený pohled na svět. A proto se snaží svou činnost maskovat, skrýt, utajit. A má pravdu ve své činnosti ve vztahu ke konkrétnímu případu zločinu, nebo má pravdu ten, kdo se snaží navrátit ukradené?
      To, co se obvykle hovoří o pravdě je z drtivé většiny prostě žvanění. Nikdo netvrdí, že známe absolutní pravdu, ale je třeba chápat, že to není axiom, ale směr a hledání pravdy.
      A velmi to souvisí se skutečně svobodnou společností. Protože svoboda může být jen ve společnosti, která dokáže spolupracovat, která na sebe bere ve všech jednotlivcích odpovědnost jeden vůči druhému navzájem. Společnost, která každému poskytne možnost se rozvíjet s dostatkem volného času. Pro hledání pravdy. Protože ta jistota je v té cestě. JIná věc je, že společnost by měla být velmi tvrdá vůči těm, kdo na ní chce parazitovat, kdo nechce hledat a tím mít smysl života. Moji dědové a můj táta měli každý jiný život, ale prožili ho tak poctivě, jak mohli a snažili se žít! Prostě žít. Nechtěli ale žít na úkor jiných a hledali svou cestu v tom zmatku života. Ale to by bylo na dlouho.
      Já vím, že velice mnozí tyhle náznaky nepochopí, ale život mne naučil, že není třeba se přikrucovat k tomu, co by si i byť myslel - přeneseně (to pro jízlivce) - celý zbytek "světa". Tohle pochopí ten, kdo se skutečně snaží najít cosi tak - v dnešní společnosti - tak pofidérního, jako je něco blíže pravdy.
      Nejen to, co jsem uvedl je příčinou toho, že nevěřím prakticky žádnému profesionálnímu filosofovi.
      Bedřich

      Vymazat
  4. Díky za tento článek a poděkování osvoboditelům, připojuji se k němu, a stejně jako naši předkové slavím také 9. Května.
    Alchy

    OdpovědětVymazat
  5. Také chci vyjádřit poděkovaní všem Rudoarmějcům, kteří položili své životy při osvobození Československa. Také chci vyjádřit soucit se všemi padlými civilisty, kteří byli zavražděni nejen na území Sovětského svazu fašistickými hordami. Je to jako zlý sen, na který nesmíme zapomenout. Dokud se v naší zemi udržovala vzpomínka na padlé při osvobozování, vznikala i dosti zajímavá filmová díla, jako např. "Němá barikáda" nebo "Zbraně pro Prahu". Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, "Píseň o stromu a růži", je ke zhlédnutí zde: https://www.youtube.com/watch?v=0oOlsowOJQE
    Dojemný, laskavý, lidský příběh s vynikajícím Vjačeslavem Tichonovem v hlavní roli

    OdpovědětVymazat
  6. Omlouvám se! Zapomněl jsem se podepsat pod svůj příspěvek v 17:54 hod. Jan Smola, Havířov

    OdpovědětVymazat
  7. Zazil jsem jako dite prijezd Rude armady do Prahy i poulicni boje. Devastaci naseho bytu na Male strane delostreleckym ostrelovanim a leteckymi bombami.
    Nikdy nezapomenu na tu radost Prazaku a jejich vitani hrdinu Rude armady kvetinami seriku.
    Byl jsem skovan, ze hned po nasem prevzeti pod protektorat USA pamatka na hrdiny, jejich pomniky a vse co na tyto dny upomina je dusledne mazano. Falsuji i hisorii a neustale ocernuji Rusko.
    Pomniky osvoboditelu jako tank na Smichove a socha Koneva byly uz davno odstraneny. Oslavuji se nackove a stavime jim pomniky jako Vlasovcum v Reporyjich. Vse ruske a slovanske nam zakazuji, panuje zde silena rusofobie a snaha Rusku co nejvice skodit.
    Celou valku Cesi vyrabeli zbrane pro Hitlera a dnes jsou protirusti. Nelze se Rusum divit, kdyz o nas rikaji, ze Cesi jsou hnidy!
    Ja vim, ze to delaji nase elity, dosazene zidem Rychetskym a Kolarem a ze cesti obcane s touto nenavisti a falsovanim historie nemaji nic spolecneho.
    Muzeme ovsem vyzadovat demisi vlady a prezidenta, mame uz vic nez dost duvodu k tomu!

    OdpovědětVymazat
  8. Především je rozdíl mezi komunistou a bolševikem. Zatímco bolševismus je "vrozené myšlení, duše ruského národa", komunismus je politická organizace.
    To znamená, že bolševik a komunista jsou dvě samostatné kategorie.
    Lidé mohou být bolševiky myšlením, pracovat pro většinu, pro celonárodní zájmy, ale s politickým zaměřením jakýmkoliv jiným.
    Takže to, co u Rusů obdivujeme, je bolševismus, nikoliv VŽDYCKY komunistická politika.

    A protože bolševismus u nás není a nikdy nebyl, mnoho lidí ten rozdíl nechápe a pak dochází k těm největším omylům a nedorozumění.
    Albi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strana Bolseviku byla jedina politicka strana v Rusku, ktera se nezucastnila masonskeho prevratu 1905 proti carovi a vlade.
      Stale hajila zajmy Ruska. Byla prejmenovana na kom. stranu.
      Cech kdyz nadava do bolseviku to nevi a mysli jimi komunisty. To je stupidita a stve mne. Komuniste v SSSR zradili svuj lid.
      Komunisticka strana byla prolezla zapadnimi agenty jako Trockij, Chruscev a nakonec pervertovala v diktatorskou a krutou stranu, tyrajici lidi. Prispela i k rozpadu SSSR o Perestrojce.
      Dnesni kom. strana vedena Sjuganovem jsou stejni proamericti zm.di.

      Vymazat
    2. Je potřeba do tohoto informačního procesu vložit všechny tři fragmenty pravdy , aby Nám vyšla Pravda , ve formátu MÍRY .
      Bolševik je člověk , který nepracuje pro sebe , ale pro všechny . Neočekává za svoji činnost nějaké uznání , či hmotnou odměnu . Dělá jen to , co mu doslova diktuje jeho svědomí . To znamená , že se chová jako Člověk .
      Komunista je člověk , všimněte si , s malým čé , který se snaží dosáhnout v daném společenském zřízení svoji figuru - korýtko a nesnaží se nijak napravovat chyby daného zřízení a posunovat Lidstvo jako takové , k dalšímu stupni evoluce - poznání . Stává se dinosaurem , překážkou , která brání v rozvoji přirozeného genetického potenciálu , každého jednotlivého unikátního jedince .
      Trockista , to je svým způsobem postižený a nebezpečný šílenec , schopný kdykoliv a cokoliv obětovat , pro svoji prosazovanou ideologickou vidinu . Slova , která vystihují tento stav nečlověka jsou , posedlý , běsný . Oba tyto výrazy plně vystihují příčinu , této chobné , přivtělené mánie .

      Výše je diskuze o Pravdě . Pravda je skutečně jen jedna , ta PravděVěrná .
      Otázkou je , nakolik je jedinec schopen pochopit hloubku této PravděVěrnosti a z jakého úhlu pohledu , na ni nahlíží .
      Pokud zkoumáte Pravdu , tak používejte nástroj , který každému dává prozřetelnost . Váše osobní svědomí . To Vám nikdy lhát nebude .

      Vymazat
    3. bolševik je účastník židobolševického převratu v Rusku známého jako VŘSR. Mezinárodní ( americký a německý) kapitál se snažil převratem převzít moc v Rusku, kde po abdikaci cara měla problémy buržoazní vláda ( Kerenský atd). Následně rusko rozparcelovat a podřídit nadnárodním firmám. V Rusku pak vládl Bronštajn a většinu rozhodujících funkcí obsadili židé. S bolševiky skoncoval až Stalin, hodně jich dal popravit, další utekli do ciziny - např Bronštajn ( možná ho znáte pod srandovní přezdívkou Trockij). Stalin zmařil plány na kolonizování Ruska a udělal z Ruska velmoc. Pokusili se mu v tom ještě zabránit pomocí figurky zvané Hitler ( jeho otec byl levobočkem Solomona Rotschielda ) a německa, ale nepovedlo se. Proto dnes musíme Stalina povinně nenávidět.

      Vymazat
  9. Převzato z Telegramu:

    Jak chcete tenhle stát porazit?
    Permská oblast.
    Útulek pro zvířata.
    Přijíždí auto, z něj vystupuje upravená žena a říká:
    "Vedle cesty pobíhal husky. Nejspíš ho někdo opustil, je takový smutný, a proto trochu útočí. Je mi ho moc líto. Nechtěl se nechat chytit, dlouho jsem ho honila po poli. Sotva jsem pejska chytla! Prosím, vezměte si ho k sobě?"
    Veterinář otevřel auto a zkoprněl. Na zadní sedačce seděl... VLK! Opravdický. Šedý. Dospělý vlk. S úplně stejně vytřeštěnýma očima, jako měl veterinář. Žena. Holýma rukama. Na poli. Chytla a nacpala do auta vlka!! Protože jí přišlo, že je trochu smutný!!
    A nás oni chtějí strašit sankcemi?

    :-)

    OdpovědětVymazat
  10. jENOM KRÁTCE Z JINÉHO SOUDKU. Už asi desetkrát jsem zase četl a slyšel, že tank na podstavci s číslem 23 je tank T-34. Opravdu není, je to těžký tank IS ( kompenzátor na hlavni, věž posazená víc vpředu, jiná pojezdová kola, řidič sedí uprostřed). Stejně tak kdosi tvrdil, že Gončarenko byl ve skutečnosti ukrouš Hončarenko. HaHa. Byl to Rus, jehož rodná ves dnes leží nedopatřením na ukrojenině, už asi ne nadlouho.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů