26. 5. 2024

V. V. PJAKIN speciálně (ale nejen) pro ČESKÉ A SLOVENSKÉ publikum


- "Zapůjčení" českého Korunovačního kříže a relikvií do Německa v den výročí okupace 1939.


-  DVA SCÉNÁŘE vývoje pro střední a východní Evropu.

 


10 komentářů:

  1. No vidíte a co vím, za pár dní odjede cca 50 autobusů s našimi vojáky na frontu. Takže budeme už asi zapojeni na plno. Samozřejmě nevím co tam budou dělat a zjišťovat ti ani nebudu ale vím počet autobusů a že cílem je UKRAJINA. Jelikož nemáme již tak velkou armádu, budou to prý autobusy z celé ČR. Oni si prostě nedají pokoj. Chtějí aby jsme se do sebe zakously. Jsem zvědavý na ty blbky, které volili toho blbce na hradu, co potom budou říkat, až se jim výrazně sníží životní úroveň a nedej bože přijdou i o manžela nebo děti. Bůh nás ochraňuj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdroj té informace o 50-ti autobusech?

      Vymazat
    2. Tak 50 autobusů s vojáky, to by byla celá naše AČR, takže to asi ne-e.

      Vymazat
    3. To mám dát výpověď v práci abych ti mohl říct zdroj informací? Pracovní smlouvu rozhodně neporuším. Naschvál jsem neuvedl přesné místo i datum. Až se úřady rozhodnou to zveřejnit, budete to vědět.

      Vymazat
    4. Takže neověřitelné.
      Neber to osobně, ale na takových informacích nemohu stavět. Ještě snad pokud bych dobře znal tebe.

      Vymazat
    5. Tak čeští důstojníci už na ukrajinské frontě zařvali, tuším celkem sedm lidí, čili mě tahle informace ani nepřekvapuje.

      Vymazat
    6. Ono jde o princip.
      Za prvé si představte, když by se stejně postupovalo při plánování (a je jedno čehokoli) - vojenské akce, stavba mostů, budování školních osnov, operace mozku, start rakety, stavba septiku,... - vše na základě neověřených/neověřitelných informací. Je jedno, že 90% by se nakonec ukázalo jako správných. I ta jedna z deseti vycucaná z něčího prstu by mohla znamenat minimálně jiný výsledek, v horším případě fatální krach celku.
      Ve vojenské akci - vycucaná informace o povrchu terénu, počtu jednotek, době příjezdu zásobování,...
      Při operaci - "netrpím žádnou alergií", "mám asi krevní skupinu A",...
      Start rakety - "počítač píše, že je vše OK",...
      ...
      ...
      ...

      A za druhé - přesně takový je, krom jiného, postup při vytváření toho "správného" věřejného mínění. Házení informací, které si nejde běžně ověřit. Nejlépe pro agendu ROZDĚL A PANUJ. Tam je takový typ informací přímo klíčový.

      Už si rozumíme, oč mi jde?

      A to se nezmiňuji o tom, že snad ještě důležitější je se ptát, proč byla konkrétní informace sdělena, kdy byla sdělena, jak byla sdělena. Komu to nejvíce poslouží. Pak se lze klidně dobrat i výsledku, že i pravdivá informace byla sdělena s postranními úmysly (diplomaticky řečeno).

      Jednodušeji řečeno - není ani tak podstatné co je sděleno, nýbrž to, proč je to sděleno.

      Vymazat
  2. Je to složitější. Při Jelcinovi si tisíce špinavcu přišlo na své, rozkradli,na co přišli a posléze se obřezaně rozlezli po celém Rusku,kde pusobí ve vysokých funkcích. Slovutný Putin musí šoufkem v tom septiku opatrně vybírat ty největší prusery,aby nedělal velké vlny,nebot po celém Rusku by ti podpindos začali provádět ty náhodné výbuchy,požáry ve strategických fabrikách apod. To by musel ve všech oblastech lidový komisariát po stalinsku obsadit všechny fabriky a uřady gubernátoru a mít tam pruběžné hlídky. V tom okamžiku by třeba ta Budulínková v centrální ruské bance dostala doživotní klepeta na Sibiři a s ní i ten ksicht idiota Gerasimov a všechni ostatní tací generálové. Pak by se vše hnulo kosmickou rychlostí….

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ksicht idiota pobavil. Jedna hodně hloupá otázka: Co znamená to slovo "podpindos", prosím? Význam tuším, ale nějakou určitější definici stejně vítám. Díky, JV.

      Vymazat
    2. https://www.konceptualcz.cz/pindos-a-podpindos
      Tomy

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů