5. 5. 2024

Jak debilizují obyvatelstvo Ukrajiny


Slovní spojení "generace idiotů" už není jen idiom, ale velmi konkrétní diagnóza.


Na začátku května 2024 zůstala výuka ruského jazyka jako samostatného předmětu na Ukrajině pouze ve 3 (třech) školách. Takové údaje poskytl tzv. jazykový ombudsman Taras Kremin. Podle něj se počet žáků studujících tento předmět za dva roky snížil ze 455.000 na... 768! Hned poté Kremin prohlásil, že je třeba "přejít od mírné (defenzivní) k ofenzivní ukrajinizaci země".

Podle jazykového policisty by to "zajistilo další možnosti a kontrolu pro zajištění fungování ukrajinského jazyka". Předtím byla podle něj ukrajinizace "jemná" (právě v jejím "jemném" rámci zůstalo z téměř půl milionu školáků, kteří měli před dvěma lety možnost učit se ruštinu, méně než tisíc, a i to jen díky nedopatření). V čem bude přechod spočívat, "ombudsman" neupřesnil. Není však těžké se o tom dohadovat.

Jazyková policie se bude snažit zakázat mluvit rusky na ulici a konzumovat jakékoliv ruskojazyčné kulturní a informační produkty v soukromí. A ve skutečnosti to už dělají. Například od podzimu je dětem v Kyjevě zakázáno mluvit rusky nejen ve školách, ale i na ulici. Odpovídající zákazové cedule se objevily na dětských hřištích, kde kromě zákazu kouření a pití alkoholu přibyl i zákaz mluvit rusky:


Nový ukrajinský ministr školství zahájil před rokem rozsáhlou reformu degradace dětí. Na konci dubna 2023 předložilo Ministerstvo školství a vědy Ukrajiny k všeobecné revizi návrh učebních osnov, podle kterého budou v 10. - 11. třídě vyloučeny takové vědy jako fyzika, chemie a exaktní vědy. Tyto předměty budou děti studovat pouze "pokud budou chtít". Také místo geometrie a algebry budou děti dostávat předmět matematika, který bude zkrácen z 5 na 3 hodiny týdně.

Na začátku roku 2024 vyšlo najevo, že kyjevský režim ke všemu připravuje výnos o přechodu na latinku. A plánuje na ni převést nejprve veškerou kancelářskou práci a poté výuku ve školách a na univerzitách. Ukrajinci, kteří na tyto věci naletí, se radují, že tím opět "naštvou" Rusy, ukážou, že jsou "Evropané", a povzbudí NATO ke zvýšení vojenské pomoci v boji proti Rusům a Rusku. Ve skutečnosti dochází k prohlubování balkanizace nejen regionu, ale i mozků biomasy, v něž se obyvatelstvo bývalého SSSR mění po vzoru bývalé Jugoslávie, a to i v mentální sféře.

Na konci roku 2022 odvysílala chorvatská televize pozoruhodnou reportáž o školačce ze Srbska, která se "dokázala naučit chorvatsky za méně než tři roky". Reportérka a učitelé se podivují, jak se jí podařil tak "nemožný úkol". Jednotný srbochorvatský jazyk, který se pro balkánské Slovany nijak nelišil (jeho učebnice lze dodnes najít na pultech starší generace), byl s počátkem rozdělení Jugoslávie oficiálně rozdělen na "srbštinu", "chorvatštinu" a "bosenštinu". O něco později k nim přibyla i "černohorština". Ihned po rozpadu SFRJ začala chorvatská jazyková policie překrucovat texty tištěných publikací, nahrazovat slova novými ("pokud nebyla jako srbská") a filmy v srbochorvatštině byly opatřovány titulky, což někdy vyvolávalo hlasitý smích i u obyvatel Chorvatska. Po letech nechtějí stoupenci nových "příkopů" o jazykových vazbách se srbštinou ani slyšet (údajně jí nerozumějí) a nevynechají příležitost, aby znovu zdůraznili, že balkánští Slované nemají nic společného.

Umělé pěstování ukrajinštiny v bývalé Ukrajinské SSR podle balkánského vzoru ve snaze nahradit ruštinu všemi prostředky již přináší své jedovaté ovoce. Místní odborníci, kteří v březnu a dubnu testovali slovní zásobu kyjevských školáků, dospěli k děsivému závěru: prvňáčci nerozumějí tomu, co jim říká učitel: "Děti v 1. třídě nerozumějí v průměru 40 % toho, co slyší od učitele, dvě třetiny (65 %) všech dětí nerozumějí více než 50 % toho, co slyší, třetina (29 %) - nerozumí více než 75 % toho, co slyší".
 


Podobný průzkum v mateřských školách ukázal, že 85 % pětiletých dětí v Kyjevě neovládá ukrajinštinu dostatečně. Zamýšlených cílů bylo v zásadě dosaženo. Formování generace idiotů na Ukrajině je již v plném proudu. Zbavených mimo jiné přístupu ke kolosálním znalostem psaným v ruštině. Budou však mluvit "ukrajinským slavíkem Movou".

"Vlastenecké" stelivo do kočičích záchodů v prodeji v Záporoží.

Fráze "generace idiotů" není jen idiom, použitý ve vhodném kontextu, ale diagnóza. Navíc ji Ukrajincům přidělil Evropský úřad Světové zdravotnické organizace. V únoru tato organizace uvedla, že dnes trpí duševními poruchami více než 9,6 milionu občanů Ukrajiny. A mnozí z nich mohou mít poruchy ve střední nebo těžké formě. Vzhledem k tomu, kolik lidí již z Ukrajiny uprchlo, se může ukázat, že každý druhý z těch, kteří ještě zůstali, má nějaký duševní problém. Stačí si přečíst ukrajinské sociální sítě, média a podívat se, co ukazuje ukrajinská televize, abychom si uvědomili, jak hořká je to pravda.

Co bylo Ukrajincům za poslední třetinu století nalito do hlavy a proč se stali takovými, jací jsou, není žádným tajemstvím. Ve výkladu nacistického oligarchického režimu v Kyjevě jsou celé dějiny Ukrajiny po 350 let nepřetržitou válkou s Ruskem, včetně Mazepy a Banderovců, nekonečné zrady hejtmanů, občanské války a Velké vlastenecké války.


Manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská ještě nesmazala všechna videa na internetu, v nichž Američanům vypráví, jak ukrajinská žena sundala ruský dron z balkonu plechovkou rajčat. Příběh doslovně vyprávěný v éteru amerického televizního kanálu MSNBC zní takto: "Jedna žena viděla z balkonu dron a srazila ho plechovkou rajčat... Něčeho takového je schopna asi jen ukrajinská žena." V tomto případě se ale jedná o příběh, který se odehrál v televizi. Američané si povšimli zejména slov "první dámy Ukrajiny", že její země "má spoustu takových inspirativních příběhů". Proto zde uvádíme několik dalších mistrovských děl ukrajinské vojenské propagandy:


  
Rusové přivedli do Bachmutu zajatkyně a nyní bojující Amazonky trhají zuřivého nepřítele na kusy.  



V létě 2023 britský tisk skutečně nazval OSU armádou buzerantů. Deník The Telegraph uvedl, že v OSU bojuje "asi 50.000 LGBT vojáků". A obecně válka homosexuálům na Ukrajině prospěla. Věří, že se postoj k nim jednoznačně zlepší. V článku se píše, že otevřeně homosexuální ukrajinští vojáci se velmi inspirovali zkušenostmi Estonska, které nedávno legalizovalo homosexuální manželství. Doufají, že se totéž brzy stane i na Ukrajině. "Současné zákony znamenají, že jejich partneři sedí sami doma a jen čekají, protože vědí, že jejich partner je v praporu v Donbasu. To je strašné. Je to tak strašné," píší Britové. A respondenti jejich publikace - homosexuální Zákišníci - tvrdí, že tímto způsobem "bojují za svobodu, za demokratické hodnoty, za evropské hodnoty" proti odporným Rusům.



Nejen vojenská a LGBT propaganda však destabilizuje obyvatelstvo Ukrajiny. Stálý zástupce Ruska při OSN V. Něbenzja dokonce na zasedání Rady bezpečnosti ve Spojených státech ukázal ukrajinskou učebnici zeměpisu s následujícím komentářem
 
"Ministerstvo školství Ukrajiny se zabývá totálním přepisováním dějin..... Vzal jsem si učebnici zeměpisu pro 8. třídu... Pokud tomu věříte, tak z Ukrajiny pocházeli předkové Francouzů, Španělů, Portugalců, Turků a dokonce i Židů. Chci oslovit svého francouzského kolegu: Nicolasi, víš, že jsi vlastně Ukrajinec? Pokud mi nevěříte, přečtěte si učebnici! Učebnice má železnou logiku: protože předkové Francouzů jsou Galové, přišli z Haliče na Ukrajině. Víte, že podle autora učebnice jsou Ukrajinci a Poláci slovanského původu a Rusové ugrofinského? Bělorusům se také upírá slovanský původ, jsou označováni za baltské národy. V učebnici dějepisu Ukrajiny pro 7. třídu se píše, že "formování ukrajinského národa má 140 tisíc let". V učebnici dějepisu pro 9. třídu se uvádí, že "koncem 18. století byli Ukrajinci jedním z největších národů v Evropě". Autor knihy "Ukrajinský národ" je obecně přesvědčen, že "obyvatelstvo východní Evropy vstoupilo do I. tisíciletí nové éry pod jménem Ukrajinci"......


 
Na podzim roku 2022 bylo kvůli nedostatku elektřiny na Ukrajině oznámeno zahájení výstavby Dyson Sphere. Jak se uvádí v tiskové zprávě: "Největším ukrajinským vědcům se podařilo vyřešit problém rozdílu odstředivých sil na rovníku a na pólech koule. Nyní stavbě brání pouze nedostatečné finanční prostředky." Občanští aktivisté otevřeli několik sbírek na zajištění chybějící částky. Těm, kteří se podíleli na financování projektu, byly slíbeny kupony na slevy na elektřinu po dokončení stavby. Projekt měl být dokončen na začátku roku 2024.


 
Začátkem dubna 2024 uznalo ukrajinské ministerstvo kultury ukrajinský kočovný cirkus za kriticky důležitý podnik – nyní jeho zaměstnanci dostanou „pardon“ z odvodu. Na tomto pozadí je zcela nejasné, proč zpráva o pořízení luxusního anglického zámku manželi Zelenskými stále v některých lidech vyvolává překvapení. Příslušnost loutkového režimu v Kyjevě a jeho hlavního šaška k Británii je přece zřejmá od prvních dnů SVO.



Když však mluvíme o ukrajinské "generaci idiotů" a příjemcích jejího oslabení ze strany Británie, bylo by špatné nezmínit Spojené státy. Už jen proto, že od 24. února 2022 Ukrajina investovala polovinu finanční pomoci získané od USA do... Amerických státních dluhopisú! Do konce roku 2023 se objem amerických státních dluhopisů v mezinárodních rezervách zvýšil 1,8krát, tedy o 10,7 miliardy dolarů (na 24,5 miliardy dolarů), což je rekordní hodnota přinejmenším od roku 2011. To znamená, že vojenská pomoc z Ameriky jde... do amerického vojensko-průmyslového komplexu! A finanční "pomoc" určená Ukrajincům jde americkému ministerstvu financí! A vy si tam zatím osvojujte "slavičí movu" a boj...

 
autor: Dmitrij Rostov
zdroj

14 komentářů:

  1. "od 24. února 2022 Ukrajina investovala polovinu finanční pomoci získané od USA do... Amerických státních dluhopisú!"

    A pak že prý perpetuum mobile neexistuje. :-)
    Jeho objevem se tentokrát mohou Ukrajinci pyšnit zcela právem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle asi vzniklo úsloví: "Peníze se musí točit".
      Albi

      Vymazat
    2. To říkal i Ivan David, že ty prachy jsou podmíněny nákupem opět amerického. Stejně fungoval Marshallův plán. Amerika si umí pomoci a tváří se u toho, že pomáhá jiným...a lidi to žerou.

      Vymazat
  2. Všude tam , kde je rozkročena sio - anglosaská sebranka , jsou nastartovány degradační procesy , vedoucí k likvidaci místního obyvatelstva . Mnoho národů planety , by o této záměrné genocidě mohlo vyprávět , vyjma těch , které už jsou legendou .
    V protektorátu ČR to pozorujeme na vlastních dětech .
    Zatím !

    OdpovědětVymazat
  3. Četl jsem, že k zániku Polabských Slovanů přispěli největší měrou mladí lidé, kteří odmítali mluvit jazykem svých předků, neboť v němčině a Němcích viděli příslib pokroku a rozvoje "zaprděných" slovanských vesnic žijících ve starých pohanských tradicích a zvyklostech, jichž se zejména starší obyvatelé nehodlali vzdát... Co mi to jen připomíná??? Vždyť se jedná o scénář, který na vlastní kůži prožíváme právě dnes! A nejde jen o Ukrajinu! Zánik slovanského ducha probíhá doslova před očima. Myslím si, a je to prosím jen můj osobní názor, že tento rozjetý vlak už nemůže zastavit žádná, ani sebevíc pronárodní vláda, i kdyby se místo pětikolky ujala vlády hned teď. Prostě pro drtivou většinu obyvatel, a u mladých lidí se to číslo bude limitně blížit 100 %, představuje západ se svou kulturou, progresivismem a volnomyšlenkářským vztahem k životu vysněný cíl. Kéž bych se mýlil, ale sledujeme další zánik slovanského ostrova uprostřed Evropy. Snad Rusové přemůžou nepřítele, proti kterému žádné zbraně nepomohou. Západní navoněná a nablýskaná ideologie se totiž nedá jen tak lehce porazit...
    Jan Smola, Havířov

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk může v první řadě ovlivnit především svůj život. Takže asi nemá moc smysl trápit se procesy, na které jednotlivec vliv nemá. Buď bude těch jednotlivců, kteří svůj život budou zlepšovat, víc, nebo to holt povede k zániku některých skupin. Také bych radši, aby k zániku nedošlo, ale nebudu žít ve stresu kvůli něčemu, co nemůžu jako jednotlivec zvrátit. Uvidíme, kolik nás bude a jak se to projeví.

      Vymazat
  4. Zdar.
    Posílám dost srozumitelnou "přednášku" (tedy alespoň mě, kterému se při ní neježej chlupy).
    Je "duchovní" ale rozhodně k tématu, ačkoli A TÍM ROZHODNĚ LÉPE(!) zabíhá do větší šíře.
    (S drobostma, pouze však týčících se terminologie a lokalizací životů v čase, sice mohu s drobně pozvednutým obočím "polemizovat", ovšem komplex stojí za prozkoumání.
    Tak již pro to, že vůbec nepočítá s "bezvýchodností" jíž jsou plné obecné obvyklé zprávy.
    Zkuste to, zde je:
    https://www.youtube.com/watch?v=h9tb5pMaddM
    Zdraví Honza

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem si vzpomněl a připomněl několik věcí. shodou okolností v poslední době.
    Nedávno jsem poslouchal - znovu po letech - kdysi nějakou dobu mnou nahrávaný pořad Divadlo noc. Nahráno jen za určité období a uloženo bez ladu a skladu (na uspořádání je toho zase moc). No, ale poslouchal jsem to. A najednou tam poslouchám nějaké představení, kdy se slavilo nějaké výročí založení Osvobozeného divadla, cca polovina sedmdesátých let. Werich má již unavený hlas, moderuje Suchý a já slyším narážky na to, jak to je dnes - tehdy - špatné, že se žije "ne tak jak by se mělo", a pak poslouchám scénku, či vlastně dialog opět se Suchým, který se měl, ale nedostal do nějakého Silvestra (a proto mu udělali v rádiu entreé), po pravdě tento se mi zdál hodně slabý, na Jana Wericha ubohý.
    Ale tak mi napadlo, že pokud svou tvorbu myslel vážně a říkali s Voskovcem skutečně co si za První republiky mysleli, když mu pak vadily události kolem roku 1968, tedy spíš po nich, tak co by říkal dnes?
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebyl Werich trochu převlékač kabátů? Nemám potřebu ho bůhvíjak urážet nebo ho nějak demytizovat, ale v dokumentu o Trnkovi to doslova říkal, že mu režimy nevadí, že si cenu rád převezme atd., zatímco Trnka sváděl bouřlivý vnitřní boj, a pak natočil Ruku a zabalil to. Osvobozené divadlo mám celkem rád, ale ta všemi opěvovaná Werichova moudrost je podle mě trochu přeceňovaná. Ale jestli ho máte rád, přeju vám to.

      Vymazat
    2. Myslím, že z toho, co jsem napsal je jasné, co si myslím. Znám o Werichovi docela dost. Před několika lety vyšly na CD v Levných knihách besedy Wericha mezi pracujícími a tam byl ještě očividně zcela upřímný. Sám to tam říká, co ho štvalo, že čím výš šel, tím víc se po něm vyžadovala satira a byla i větší jeho podpora. Udolala jej docela obyčejná byrokracie. Dnes ji máme o hodně větší, stejně jako počet státních úředníků a to se proti tomu "bojuje" po celých 35 let.
      Osobně si myslím, že pak byl záměrně zneužit "druhou starnou" jako určitý symbol a že hráli na jeho ješitnost. V jeho případě dělám výjimku a stroze odděluji jeho umění a to, co říkal jako soukromá osoba.
      A ta moudrost. Na naše poměry toho řekl dost zajímavého, umělecky, ale já vám z Bible, po celkem krátké přípravě mohu ocitovat texty, které budou hájit naprosto opačné názory na jednu jedinou věc. Ovšem všechno bude vytrženo z kontextu.
      Ano, slyšel jsem, že se po..lal a chtěl v 68 utéct za hranice. Ano znám a neposlouchám pořad Co tomu říkáte pane Werichu atd. atd.
      Jak jsem uvedl, u něho dělám přesnou rozdělovací čáru.
      Např. u Horníčka platí, že co udělal, tak vždy svými "civilními" řečmi totálně popřel. A upřímně Horníčkův humor není pro mne zdaleka tak dobrý.
      Bedřich

      Vymazat
    3. Malinko k místní polemice "kdo" to ten Pan Werich byl.
      Tady, ne daleko, je ještě v "ústním" kolektivním pamatováku pamatováno toto:
      Jacísi meloucháři mu měli odvést seriózní práci v chalupě. Jak zdejší meloucháři pracují je vyzkoušitelné, pro "Pražky" mají "zvláštní" tarif a pochopení doba/nedoba.
      Tam ti, ti historičtí skončili tím, že na pana Jana naházeli "kde co"... neboť jim holt nedal "dýško". (To se nerado zapomíná).
      Další věc je, jak se s lidma (ano i Pan Werich byl někdy trošku moc optimista) "mediálně" a též "psychopolicejně" pracuje /nakládalo.
      Abychom se nedohadovali, abychom mohli mít možnost si učinit "názor", sázím sem z kritického roku od něho a pana Škutiny toto:
      https://www.youtube.com/watch?v=ZZ2Ca2c3bmY
      Honza

      Vymazat
    4. Náš milý pan Werich,aneb člověk má prrrávo udělat v životě nějakou tu chybku.. Zajímavá diskuze dole..... https://pohranicnik.blogspot.com/2015/06/werichuv-utek-do-nsr-za-asistence.html

      Vymazat
  6. Bolo by to na smiech, keby to nebolo na plač.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud bych tomu měl smát, tak na pláč je vše od doby romantismu, možná i gotiky.

      Nebo si myslíte, že Evropské Národní obrození, které národně obrozenecky rozkouskovaně v eu vytvořilo ruštinu, polštinu, tu nejnejsprávnější češtinu bo slovenštinu, maďarštinu, němčinu, francouzštinu, finštinu, norštinu i úplně všechny uměle vytvořené eu jazyky psané latinkou, vč. angličtiny, která se do té doby používala pouze pro latinu, coby jazyka šířícího katolicismus, a (p)ruské domečky, co šířily pravoslaví, bylo písmo slovanů, germánů, galičů, srbů, slovinců, finů, norů, franků, hispánců, keltů...?

      Vážně si to i po tomhle článku, kde jedním lehkým šmahem přetavují ugry, tedy 2.největší zemi evropy, ještě myslí?

      A to národní obrození se netýkalo jen evropy, ale i celé asie, kde kolonizátoři nechali spálit obrovské množství knih a původního místního písma, které bylo nahrazeno sanskrtem, bo jinými "stašně moc starodávnými" klikyháky a "čínskojaponskými" paznaky.
      Vážně si ještě někdo myslí, že hieroglyfy jsou nějaké tisícileté písmo? Opravdu?

      Ten, kdo něčemu takovému věří, je na tom v podstatě úplně stejně jako ti ubožáci ve školních lavicích na ugru:-)
      Víte, jak nákladné je dnes vydat knihu? Víte, jak nákladné to bylo v době evropského národního obrození? Vážně si někdo myslí, že to vydávali jen z lásky k latinsky psanému textu v "rodném" jazyce. Věřte, že ta láska k rodné řeči v té době byla úplně stejná jakou mají dnes amící k ugrům... nebo korejcům, nebo srbům, nebo libyjcům, nebo afgáncům, bo i vietnamcům.

      Vážně si někdo myslí, že třeba někdo s typicky českým jménem jako Jungmann, co vyštudoval piaristické školy, byl kouzelným proutkem praštěný k tomu, aby napsal něco v "rodné" češtině, která dnes nejde nikde najít ani z doby vyžraného a plešatého Husa, natož třeba z doby KarlaVáclava?
      Vážně si tohle ještě někdo po tomhle článku myslí?
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů