9. 2. 2023

Západ je v panice

Mossad informuje o monstrozních ztrátách NATO na Ukrajině



NATO již na Ukrajině ztratilo 8 000 vojáků. Vlastní ztráty Ukrajiny převyšují ztráty Rusů téměř devětkrát. To vše je natolik nepravděpodobné, že nám bude nabídnut "Minsk-3".

Téma "špinavého míru" doslova neopouští stránky západních médií a "sociálních sítí". Není divu. Události na Ukrajině se vyvíjejí tak, že západní politici a vojenští důstojníci stále méně věří v "porážku Ruska na bojišti". Pokud tomu tak je, je načase přemýšlet o zastavení ruské ofenzívy, aby mohla být jejich společnostem prezentována nikoli jako porážka, ale jako úspěch. Vojenský i politický úspěch.
Zdá se, že Západ rozhodl o tom, jak toho dosáhnout.
A proč to lze udělat. 

Informace z prostředí izraelské armády
K zamyšlení jsou dvě důležité publikace z poslední doby. První se objevila v tureckém tisku. Publikace Hurseda s odkazem na své zdroje v izraelské rozvědce Mossad (!) uvedla, že ztráty ukrajinské armády na začátku ledna 2023 by měly být odhadovány takto. Ukrajina přišla o:

302 letadel, 
212 vrtulníků, 
2750 bezpilotních letounů, 
6320 tanků a dalších obrněných vozidel, 
7360 dělostřeleckých systémů, 
497 systémů protivzdušné obrany, 
234.000 zraněných, 
157.000 mrtvých a 
17.320 zajatců.

Neméně důležité jsou informace o ztrátách NATO na ukrajinském území. Podle zdrojů Mossadu západní ztráty na živé síle činily:

5.360 "žoldáků", 
2.458 příslušníků armád zemí NATO a 
234 vojenských instruktorů.

To znamená, že NATO, ačkoli formálně popírá své zapojení do konfliktu, ztratilo za deset měsíců na Ukrajině celkem asi 8.000 mužů, s výjimkou dodávek zbraní. A prakticky veškerou výzbroj ze sovětské éry, kterou zdědila po zemích bývalé Varšavské smlouvy.

Odborníci nejsou překvapeni
Experti "Military Review" upozorňují na to, že údaje Hursedy se dobře "rýmují" s těmi, které zazněly v USA na začátku listopadu: tehdy bylo oznámeno, že Ukrajinci podle svých amerických pánů ztratili 100 tisíc zabitých vojáků a důstojníků. S ohledem na intenzitu bojových operací v Soledaru, Artemivsku a dalších částech fronty se však tyto ztráty mohly zvýšit jedenapůlkrát.

Vojenští odborníci upozorňují, že všechny údaje uvedené v turecké publikaci je třeba brát jako odhady. O to zajímavější je poměr ztrát, se kterými, máme-li věřit tureckým novinářům, operuje izraelská rozvědka. Podle zdrojů Hursedy ztratilo Rusko za 10 měsíců téměř 9krát (!) méně mrtvých než protivník.

Vojenský expert Ilja Kramnik z Ruské akademie věd v této souvislosti poznamenává:

Američané věděli, o čem píší, když na podzim loňského roku v novém vydání FM 3-0 Operations vrátili palebnou sílu mezi určující parametry bojové síly a poukázali na její ničivý, zdrcující a demoralizující účinek. Ruská palebná síla převyšuje vše, co může NATO na Ukrajině nasadit. NATO proto začíná hledat východisko z války, kterou nemůže vyhrát. 

NATO hledá východisko
Proto dnes deník The Washington Post přináší zprávu:

U republikánů je méně pravděpodobné, že ... věří, že Spojené státy v tomto konfliktu skutečně něco riskují... 41 % republikánů souhlasilo s tím, že by Rusko mělo dostat ukrajinská území ve jménu ukončení konfliktu.

Zároveň je podle autorů WP více než polovina republikánů proti poskytnutí velkého množství zbraní Kyjevu. K čemu to vlastně je, když jsou takové ztráty a takové vyhlídky - jen ztráty bez jakéhokoli zisku.
Samozřejmě bychom neměli zapomínat, že zahraniční politiku USA nyní neurčuje republikánská strana. Republikáni mají většinu jen v dolní komoře amerického parlamentu. Bylo by tedy naivní očekávat, že jejich pocity povedou k nějaké změně vojenské politiky NATO právě nyní. Zároveň by však bylo chybou předpokládat, že se neočekává žádná změna. Změny se očekávají, a co víc - západní propagandisté začínají na tyto změny připravovat i samotné Ukrajince.
 
Arestovič je již našel
Nikdo jiný než Olexij Arestovič, bývalý poradce kanceláře ukrajinského prezidenta a nyní "nezávislý publicista", nedávno prohlásil, že válka nemusí skončit tak, jak Ukrajinci očekávají, a Ukrajina nemusí být schopna vrátit si všechna svá území, a Západ je připraven takový scénář akceptovat. Podle Arestoviče má reálnou perspektivu "Minsk-3", neboli "dvoukorejský scénář" - tedy scénář zmrazení konfliktu podél linie kontaktu mezi znepřátelenými armádami v době příměří. Je jasné, že z pohledu "ukrajinského vlastence" je tento scénář katastrofou:

"Co se stane se společností, která se rozhoupala k přehnaným očekáváním a dostane podmíněný "Minsk-3"? Toto návratové jaro nenaplněných očekávání nás zasáhne tak silně - v oblasti morálky a všeho ostatního - že budeme jednoduše ohromeni. Východisko z této války nemusí být vůbec takové, jak se nám zdálo před třemi měsíci... A ne proto, že by zákeřní Američané nedávali zbraně nebo otáleli, ale proto, že k úspěchu je třeba 400 tisíc dokonale vycvičených vojáků se zbraněmi NATO... Máme je? Ne. Budeme to mít v příštím roce? To se nestane... Na takový výsledek nejsme jako společnost připraveni. Rozhodl jsem se to napsat jako očekávání ruské strany. Ale nejnepříjemnější je, že Západ si myslí totéž a my jsme na něm zcela závislí. Co má Západ dělat? Scénář dvou Korejí. Vytvořte Jižní Koreu se zárukami."

Arestovič a jemu podobní propagandisté postupně začínají přesvědčovat Ukrajinu a Západ, že "scénář dvou Korejí" - tedy scénář "zmenšení" "nesamostatné" Ukrajiny - není tak špatný. V některých ohledech je to dokonce dobře. Aktivita této propagandy naznačuje, že takový návrh byl nebo bude ze strany USA Rusku v blízké budoucnosti předložen.
Zde bychom ovšem měli připomenout důrazné "kachna!" Dmitrije Peskova o údajné nabídce šéfa CIA Williama Burnse na ukončení války výměnou za 20 % území Ukrajiny. A naznačovat, že tato kachna je právě tím vzácným ptákem, který dokáže doletět i do středu Dněpru...
Ale jen pod jednou podmínkou - pokud o to bude stát nejen pravý, ale i levý břeh řeky. Tedy pokud se "straně míru" v Rusku podaří přesvědčit stát a společnost, že má pravdu.
Vzhledem k poměru obětí, který nepřítel potvrdil, bychom to rozhodně nedoporučovali.

Co z toho plyne?
To neznamená, že se Západ vzdal myšlenky způsobit Rusku vojenskou porážku. Že při sebemenší příležitosti stejně neudeří na Krym. Že nezahájí velkou ofenzívu proti městům v Záporoží, Chersonské oblasti nebo Donbasu, které se již staly ruskými. Nepřítel se však obává porážky a neúspěchu svých akcí. A hledá způsoby, jak ustoupit "bez ztráty tváře". V této situaci je velmi důležité, abychom neudělali chybu - a využili relativní slabosti nepřítele nikoli k tomu, abychom se dostali do nového "minského procesu", nerozdělili si ruské země podle korejského vzoru, ale abychom osvobodili Ukrajinu a dosáhli skutečného vítězství.


7 komentářů:

  1. Jakékoliv porcování okrajiny neřeší ohrožení Ruska judaichazarskou bandou satanistů v blízké budoucnosti. Zimní ofenzíva Rusů má smysl pouze v okamžitém oddělení okrajiny od fašounského polska a slovenska i od rumunských kolejí z tzv. beskydských tunelů. Pokud bude jakákoliv možnost podporovat banderovské ubjudki vojenskými dodávkami a nájemnými satanskými vrahouny, tak válka neskončí, pouze nastane přestávka na zapojení nových zdrojů (jako německa mezi roky 1918 - 1939). Ty nové zdroje mají být fašouští frackové z polska, čéska, sloveska, rumunska a chorvatska - samí pseudoslované židogermánského typu).
    Doufám, že i Rusové chápou, že je to poslední zoufalý pokus o ovládnutí světa chazary a anglosasy a neustoupí ani o píď (cca 15 cm). Zlo musí být jednou provždy vykořeněno i s jeho šiřiteli.
    Ďuro Trulo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že Rusové to chápou velmi dobře, ale zrádci se budou snažit "jihokorejské řešení" tlačit a podporovat.

      Vymazat
    2. Dává to smysl. Pokud nyní ustoupí, poteče jejich krev znovu. Rusové musí ovládnout Ukrajinu aby umlčeli západní tlampače lží a ukázali Ukrajincům pravdu. Oni musí změnit školské osnovy, osvobodit pravoslavnou církev a vrátit jí pod moskevský patriarchát. To, že Západ zaútočil i na na obyčejné kněze z pravoslavné církve jasně dokazuje o co ve skutečnosti jde. Nevěřím, že o tom Západ neví. Ten trpaslík o ničem nerozhoduje. Západ chce prostě vyrvat Kyjevskou Rus z rukou Slovanů. Doufám, že ovládnou Ukrajinu celou protože Ukrajina vydírá už moc dlouho.

      Vymazat
    3. Celý západ je Rusku pro smích, což je důsledek vlastního oslabení západu sakcemi za to, že Rusové likvidují chazarskou mafii. Navíc, po vyčištění Ukrajiny a přistoupení zbytku Ukrajinců na polidšťující proces, začnou náhle mozet globální bankéři, průmyslníci a jejich poskoci společně s satanským spolkem WEF. V Německu, Švýcarsku a Izraeli se náhle změni situace ve prospech normáolních lidských přátelských vztahů a přívalu prostředků tam, kde dosud chyběly. To nastane na celém světě. GESARA bude vyhlášena společně s rozšířením medbeds pro běžnou populaci, což vymýtí nemoci i "chybné" naprogramování lidí. Takto polidštěné pozemské civilizaci budou představeny galaktické síly Světla a Zákon jednoty. pak nastane boží ráj na Zemi.

      Vymazat
    4. V decembri 2021 Putin žiadal NATO o vrátenie sa do hraníc aké boli pred vstupom bývalých štátov východného bloku. Myslím, že to bude tvrdo požadovať aj naďalej a na ukrošskej hranici sa nezastaví.

      Vymazat
  2. vzhľadom k situácii, mám pocit že putin je dohodnutý so západom.
    VELKY VYPREDAJ ZACAL.
    Počas 2. sv ľudia žili na dedinách, v mestách boli 4 poschodové budovy max, na výnimky. Žiadny utečenci neboli. Po vojne začali obnovovať.
    Lenže v mestách žije vo výškových budovách dnes kopec zbytočných ľudí. Na dedinách vychovajú kravku, kadia do latríny a pomaly budujú. Ale čo tá darmožráčska banda v mestách? Obrovské množstvo ľudí, ktorí bez pomoci nedokážu nič. Ja si neviem predstaviť darmožráčov, ako a z čoho začnú odpratávať sutiny, zháňať materiál a stavať paneláky a fabriky.
    Jeden názor hovoril, že sa nebudú mať kam vrátiť a nebudú chcieť. Ostanú v EU a je to časovaná bomba.

    Súkromné spoločnosti poskupujú kraví aj so slamou a začnú investovať. Preto majú kravince naftu do tankov a lietadiel benzín z ruska, čo by malo byť ako prvé zastaviť dodávky a zlikvidovať rafinérie.

    Cesty mosty ostávajú, železnice letiská ostávajú. Vo výpredaji to bude potrebné.
    Toto len môj osobný pohľad.

    A ako pomôže pri zlikvidovaných tankov pár tančíkov z nato? hahah
    Juraj

    OdpovědětVymazat
  3. "Vytvořte Jižní Koreu se zárukami".
    Ukrajina i Západ v situaci ve které jsou mají ještě chuť vtipkovat?
    Západní záruky po kolikáté??? Minsk 3, 4, 5........x?
    Tak jo, pobavme se. I když žádný důvod k nějaké extra zábavě nevidím.
    Albi

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů