28. 2. 2023

Byl v Bělorusku zasažen ruský A-50?




Včera přinesly zdroje takzvané "běloruské opozice" - ve skutečnosti pracující v Polsku pro západní fondy - zprávu o útoku "bájných běloruských partyzánů" na ruský letoun včasné výstrahy A-50 umístěný na běloruském letišti v Machulišče.


Zpočátku se tvrdilo, že očití svědci údajně zaznamenali hlasitý výbuch na letecké základně, zvýšenou aktivitu armádních vozidel a nálety OMON. Poté se přidala tvrzení o poškození přední a střední části ruského letounu s dálkovým radarem. Tyto zprávy vzbudily zájem západních pozorovatelů. Novinář CNN Gianluca Mezzofiore zveřejnil satelitní snímky letiště, aniž by našel potvrzení vyslovených informací:

Toto jsou snímky letounu včasné výstrahy A-50 na letecké základně Machulšči v Bělorusku, které dnes zveřejnila společnost Maxar [americká společnost zabývající se kosmickými technologiemi]. Nezdá se mi však, že by letadlo mělo nějaké viditelné poškození.


Mezitím zdroje "běloruské opozice", které tradičně vytvářejí podvrhy podobně jako jejich ukrajinské protějšky, žijí ve své realitě a tvrdí, že po útoku "bájných partyzánů" na A-50 přiletěl na základnu Machuliši IL-76 s díly pro obnovu palubního letounu včasné výstrahy a stroj byl opraven.

Jevgenij Ljušilin

1 komentář:

  1. Uplne od veci a mimo tému
    3 roky za ošťanie knižky
    https://www.topky.sk/cl/10/2477055/AKTUALNE-Sud-rozhodol-o-Sheile--ktora-mocila-na-koran--Takyto-je-verdikt-#disqus_holder
    16 rokov za 9 marišiek
    4 roky za zabitie filipínca
    špeciálny prokurátor za zabitie chodca

    mám len ja pocit že mi yebe?

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů