26. 2. 2023

Probudili ruského medvěda...


...a teď ten banderovský kanec krvácí. Ale tohle zombie je odolné. 



Naše liberální "pátá kolona" si jako jeden z leitmotivů svých propagandistických projevů zvolila patetické blekotání, že monstrum zvané Rusko napadlo malé růžové prasátko Ukrajinu. Obrovská ruská vojenská armáda vtrhla do pastýřské "hobití země" Ukrajiny a krutě ji sužuje. A v tomto neutuchajícím chóru libertariánů, placených i neplacených, ale prostě upřímně nenávidějících Rusko, si mnozí skutečně začali myslet, že toto přirovnání je blízko pravdě. Rusko skutečně Ukrajinu jednoznačně převyšuje z hlediska ekonomického potenciálu, průmyslové vyspělosti a počtu obyvatel a samozřejmě i geograficky. A vůbec, historický mýtus o ruském medvědovi v celé své kráse!  Až na to, že pokud se budeme vážně zabývat analýzou a srovnáváním, pak se velmi brzy ukáže, že tomu tak ve skutečnosti není!


Nebudu spekulovat o příčinách války. Je zřejmé, že Rusko a Ukrajina byly postaveny proti sobě, stejně jako proti sobě stály divoké šelmy v římské aréně. Rusko se do poslední chvíle snažilo této válce vyhnout, respektovalo minské dohody, o nichž dnes víme, že byly jen dočasným polštářem, o který Západ Rusko ošidil, aby Ukrajinu připravil na válku, napumpoval ji zbraněmi, vycvičil a zformoval její armádu. Všechny ruské výzvy k USA a Západu, aby ukrajinskou krizi vyřešily mírovou cestou, byly odmítnuty. Rusko prostě muselo být do války zataženo. A USA uspěly! V zoufalé situaci jsme se rozhodly zahájit EWS.....

S kým jsme se tedy na bojišti střetli? Zde je oficiální informace Ministerstva zahraničních věcí Ukrajiny o počtu zbraní OSU k 1. lednu 2022:

1.970 tanků,
6.000 obrněných transportérů a BMP
3.182 kusů dělostřelectva,
488 bojových letadel,
330 vrtulníků,
215.000 příslušníků bojových jednotek OSU.

Dalších nejméně 150.000 bylo v jednotkách Národní gardy a Pohraniční stráže.

Co měla ruská armáda na začátku války?

2.800 tanků ve službě.
12.000 obrněných transportérů a BMP.
4.900 dělostřeleckých zbraní a několik raketometů.
1.172 bojových letadel
821 vrtulníků

Celkový početní stav ruských ozbrojených sil činí přibližně 900.000 osob v aktivní službě, z toho 2.800 000 v pozemních silách, 45.000 ve výsadkových silách a 165.000 ve vzdušných silách. Asi 120.000 slouží v bojových jednotkách ruské Federální gardové služby. Zároveň počet "smluvních vojáků" v ruské armádě činil asi 350.000 ve všech druzích a typech vojsk. V pozemních silách jich bylo asi 140.000.

Není pochyb o tom, že početní a technický poměr je ve prospěch Ruska, ale je třeba vzít v úvahu, že kromě uskupení proti Ukrajině muselo Rusko udržovat velké síly na západě proti pravděpodobné hrozbě NATO, na Dálném východě proti Japonsku a také udržovat kontingenty ve Střední Asii, na Kavkaze a v Sýrii. Navíc nejméně 30 % armády tvoří branci, kteří se bojových operací neúčastní.

Ve skutečnosti tedy podle údajů americké rozvědky oznámených v předvečer války soustředily Ozbrojené síly Ruské federace proti OSU údernou sílu 140.000 mužů, 1 500 tanků, 2.500 děl a MLRS, až 500 bojových letounů a asi 200 vrtulníků, což je velmi blízko tomu, čím OSU do té doby disponovala.

Celkově vzato tedy při bližším pohledu nemá mýtus o růžovém prasátku v Kyjevě, na které zaútočil obrovský ruský medvěd, nic společného s realitou. Poměr sil v zóně SVO byl zhruba vyrovnaný. A hledáme-li analogie, ruský medvěd nečelil růžovému domácímu prasátku, ale obrovskému bestiálnímu banderovskému divočákovi, který se na tento boj připravoval mnoho let! Zároveň se za tímto kancem shromáždila celá smečka predátorů, kteří tohoto kance pilně vykrmovali a trénovali ho na ruského medvěda.

Jaké jsou výsledky rok trvající války?
Podle ruského ministerstva obrany bylo od začátku speciální vojenské operace zničeno:

7.812 ukrajinských tanků a dalších bojových obrněných vozidel,
1.014 vícenásobných raketometů,
4.046 kusů polního dělostřelectva a minometů a
8.313 kusů speciálního vybavení.
384 letadel,
207 vrtulníků,
3.069 bezpilotních prostředků,
403 protiletadlových raketových systémů,
vojenská vozidla,
a nejméně 150.000 příslušníků.

Mnohé samozřejmě napadne, proč počet zničené ukrajinské techniky a výzbroje výrazně převyšuje počet, který byl v provozu před začátkem války. Vysvětlím to podrobněji.

Při rozdělení SSSR dostala Ukrajina největší kus vojenského koláče:

5.340 tanků,
5.803 obrněných transportérů a bojových vozidel pěchoty,
3.725 dělostřeleckých a raketometných zařízení,
1.707 letadel,
517 vrtulníků,
825 systémů protivzdušné obrany.

Jak je vidět, ukrajinská armáda disponovala téměř třetinou všech sovětských tanků, čtvrtinou všech vojenských letadel a vrtulníků, pětinou veškerého dělostřelectva a nejsilnějšími silami protivzdušné obrany v SSSR. Na území bývalého SSSR existovaly tři vojenské okruhy o síle přes 700.000 vojáků; navíc šlo o "prvořadé" okruhy, které tradičně dostávaly spolu se skupinami vojsk v NDR a Polsku nejmodernější výzbroj a výstroj. V Rusku takové okrsky vůbec neexistovaly a většina jednotek a útvarů byla "kádrová", tj. nenasazená, zmenšená. Ruská armáda tak musela být vytvořena téměř od nuly. Stažení vojsk z Německa jistě pomohlo, ale zároveň byla obrovská část z nich prostě přesunuta do odlehlých polí bez jakékoliv infrastruktury a během následujících deseti let utrpěla nenapravitelné ztráty na výstroji a výzbroji, prostě shnila pod širým nebem ve voroněžské a kurské černozemi...

Podle vojenské bilance měla ukrajinská armáda na začátku roku 2022 ve službě 858 tanků různých typů a dalších 1.132 ve skladech. Vojenská bilance však své čtenáře, mírně řečeno, uvádí v omyl. Podle reference z oddělení obrněných vozidel OSU z roku 2016:

Tanky T-72 ve službě na Ukrajině v roce 2016. ≈ 400
T-80 ve výzbroji Ukrajiny v roce 2016. ≈ 165
Tanků T-64 ve službě na Ukrajině v roce 2016. ≈ 1.350

Celkový počet tanků - 2000 v ozbrojených silách a na skladových základnách OSU se téměř shoduje s Vojenskou bilancí. Kromě toho však bylo nejméně 500 tanků uskladněno v tankových opravárenských závodech, kde čekaly na odeslání k roztavení nebo renovaci a prodeji do zahraničí. Určitý počet tanků byl ztracen v bojích v letech 2014-2015  - mezi 120 a 150 tanky.

Celkem tankový park OSU na začátku války tedy čítal nejméně 2.300 tanků, z nichž až 900 bylo do ledna u vojsk a zbytek byl ve skladovacích základnách. Navíc během jara/léta 2021 bylo až 600 tanků v rámci programu obnovy bojové techniky OSU financovaného USA tajně odesláno do opravárenských a restaurátorských závodů Polska, Rumunska, České republiky a Bulharska a od podzimu 2021 se začaly vracet ve stavu připraveném k boji do skladovacích základen OSU. Kromě toho se začátkem války začaly přímé dodávky tanků ze spojeneckých zemí. Především Polsko - nejméně 240 tanků T-72 polské montáže různých modifikací. Na koncesi se podílelo také Slovensko a Česká republika. Celkem Ukrajina obdržela nejméně 350 tanků.

Jinými slovy, ukrajinské tankové síly měly za rok nejméně 2.600 tanků, z nichž více než 1.900 bylo zničeno. Ve službě zůstalo méně než 700 tanků. A to je důvod, proč nejvyšší ukrajinské vedení tak zoufale prosí Západ o nové tanky. Západ je připraven Ukrajině pomoci, ale problém je v tom, že USA a jejich spojenci prostě nemají tanky "navíc". Všechny sovětské zásoby jsou vyčerpány až do dna. Pouze Polsko má až 200 tanků PT-91 Twardy, které potřebuje k obsazení svých tankových brigád. A ano, Česká republika si s nadšením hyjeny ukradla Maroku 20 tanků T-72, které si tam Maročané poslali k modernizaci.

Výsledkem bylo, že kolekce tanků byla založena na systému "od nuly". Přesněji řečeno po jednom tanku. Mezi březnem a květnem spojenci slíbili dodat Kyjevu 145 tanků. Z nich např: 17 - Leopard 2A6; 24 - Leopard 2A4; 30 - Leopard 1A5; 14 - Challenger 2; 30 - PT-91 a 30 - T-72M. Celkem: až 145 vozidel různých typů. Takový počet zjevně není schopen zvrátit průběh fronty, ale mohl by se stát bojovým jádrem jarní ofenzívy.

Celkově do konce roku bude moci OSU obdržet ještě asi 100 tanků, z toho až 30 M1 Abrams, 70 T-72 a PT-91. Kromě toho mohou být do konce roku zahájeny dodávky tanků Leopard 1 z německých skladových základen, které jsou svými vlastnostmi prakticky totožné se sovětskými T-72A vzoru 1979 - čtyřicet let starými!

Podobná situace je i u dělostřelectva. Na začátku speciální operace disponovala OSU 3.200 kusy dělostřelectva, minometů a MLRS. Ve zbrojnicích a skladech však bylo více než 1.100 děl a minometů, které byly vyřazeny z výzbroje. Byly vyjmuty ze skladů a odeslány na frontu. Během válečného roku OSU obdržela od spojenců více než 850 děl, SAU a MLRS. Navíc nejmodernější - vysoce přesné systémy typu NATO. Do června bylo Kyjevu přislíbeno dalších 180 děl, z toho 140 SAU.

Jinými slovy, z "růžového prasátka Kyjeva" se vyklubal nejen zákeřný kanec, ale zmutovaná zombie, které se neustále pumpuje čerstvá krev, pumpují se do ní zbraně a technika a postrkuje se dopředu na ruského medvěda. Rok války však ukázal, že kromě kupování času tyto snahy Západu nic nepřinesly! Ruský medvěd nebyl poražen. Nevykrvácel, neztratil sílu, neztratil drápy a tesáky. Naopak, jen nabývá na síle a zuřivosti. A to všechno může skončit velmi špatně nejen pro banderovského divočáka, ale i pro smečku predátorů za ním...


autor: Vladislav Šurygin - sovětský důstojník, spisovatel, válečný zpravodaj, vojenský expert. Působil v Karabachu, Jižní Osetii, Podněstří, Abcházii, Tádžikistánu, Srbsku, Čečensku, Iráku, Libyi, Donbasu, Sýrii. Bojoval jako dobrovolník v Srbsku a Podněstří. Byl dvakrát zraněn. Byl vyznamenán Řádem „Za osobní odvahu“, medailí „Obránce Podněstří“, znakem srbské Krajiny „Bojové vyznamenání“.


8 komentářů:

  1. Držím palce medvědovi

    OdpovědětVymazat
  2. Říká se, že s čím kdo zachází, tím také schází.

    OdpovědětVymazat
  3. Medvěd učiní v prasečáku nový lidský pořádek. Přejme globální denacifikaci, demafiaci a nakonec i komplexní demilitarizaci. GESARA funguje, VS RF udeří na prsečák dříve než nastane jarní rovnodennost a veškerá ta západem nadělná obrněná technika bude způsobilá k boji. Kolik tanků s hmotností kolem 75 tun asi skončí v Dněpru či v jiné řece?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buffere,
      pravidelné používání mantry gesara plesara jako kouzelné zaklínadlo, ještě nikdy nikoho ke šťastným zítřkům nedovedlo a ani (naštěstí) nedovede. Takové zítřky si zaslouží jen ten, kdo si vyhrne rukávy a třeba i poškrábe ruce. A toho současní Češi jako celek nejsou schopní. Nevidím důvod, proč by to za ně měl medvěd dělat. Tak maximálně izolovat, ať mu nelezeme do revíru.

      Vymazat
    2. Michale, jsem vědomý člověk. RF přebírá na světě, zejména v Africe, v arabském světě a v jižní a střední Americe bývalé neokolonie a dělá s nimi po staletích bezpráví férové obchody. Jde o přímé ochody, já pán, ty pán. Na Ukrajině, tedy tom, co z ní zbylo, likvidují satanské služebníky (chazarskou mafii). jakmile bude ChM globálně zcela eliminována, bude GESARA globálně vyhlášena. My, vědomí máme připraven z ní odvozený systém NESARA ČR. Bylo by dobře se seznámit s principy dohody GESARA a pak sledovat, které z nich se již ve světě uplatňují. BRICS+ a rostoucí zájem o členství v něm je pouze důkazem zásadní změny ve světě.

      Vymazat
  4. Kdyz CCCP kleklo, tak si Ukrajina zapomnela vykolikovat svuj claim a pelasit to predat OSN. Coz se nestalo, Ukrajina de jure neexistuje, je soucast Ruska. Jen parchanti z RZK maji pres tisice mrtvych goju svoje nekonecne ksefty..

    OdpovědětVymazat
  5. já se už těším, až konečně ten velký medvěd dá po hubě prohnilému Západu. Raději žít ve stínu mocného Ruska, než kolaborovat s USA a jejich židozednáři. Vždyť se podívejte, jak dobře se má dělník v širých stepích a jak bídně žijete takový němec nebo američan pod bičem kapitalisty.

    OdpovědětVymazat
  6. Pan Svoboda si vyzkoušel svobodu po projevu. Zminuje,že to je jako v 50 letech. Pamatuji 50 léta a esenbáci byli ještě dosluhující z první republiky. Horší byly domovnice udavačky. https://newtube.app/user/yandex/r2tQWlQ

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů