7. 2. 2023

Muazzin: Proti Turecku mohly být použity seismické zbraně




Silnému zemětřesení v Turecku a Sýrii padly za oběť stovky lidí. Otřesy začaly 6. února brzy ráno a nepřestaly po celý den. Tisíce lidí byly zraněny a přišly o střechu nad hlavou. Mezinárodní novinář Chajal Muazzin nevyloučil, že za ničivým zemětřesením může stát člověk.

Na svém kanálu na Telegramu spekuluje, že projev tureckého ministra vnitra Suleymana Soylua mohl rozzlobit americké úřady. Ministr ostře varoval amerického velvyslance v Ankaře a vyzval ho, aby "dal své špinavé ruce pryč od Turecka".

Novinář připomněl, že diplomatické mise některých zemí v Turecku oznámily, že v prvních dnech měsíce - několik dní před zemětřesením - přeruší svou činnost. Dne 2. února se proto kanadské velvyslanectví v Ankaře a generální konzulát v Istanbulu - údajně kvůli hrozbě teroristických útoků - pro návštěvníky dočasně uzavřely. Ve stejný den pozastavil svou činnost také francouzský generální konzulát v Istanbulu. Pozastavení oznámily i diplomatické mise dalších čtyř zemí: Švédska, Nizozemska, Velké Británie a Německa.

Podle novináře vyvolává incident řadu otázek. Připomněl, že v Turecku se brzy uskuteční prezidentské volby.

"Toto zemětřesení způsobí velké politické, sociální, hospodářské a vojenské otřesy. To naruší mnoho tureckých vojenských plánů," uvedl Muazzin pro PolitExpert. Kataklyzma totiž mohlo být způsobeno uměle.

"Je třeba připomenout, že existuje takový systém jako tektonická zbraň. Jedná se o hypotetické zařízení nebo systém, pomocí kterého lze na určitých místech uměle vyvolat zemětřesení, sopečné erupce nebo podobné jevy ovlivněním přírodních geologických procesů," napsal Muazzin na svém kanálu Telegram...




15 komentářů:

  1. Proč mne to nepřekvapuje? Počítal jsem s tím hned, když jsem se o zemětřesení dověděl......US nemá rádo když se mu vazali vzpírají......Ovšem svým neinformovaným okolím hltajím pseudoinformace z TV bych byl opět tradičně označen za "konspiračního" teoretika......ALE UŽ JSEM SI ZVYKL.....:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud by někoho zajímaly detaily k tektonickým zbraním, tak tady je takový starší článek o patentech na, mimo jiné, vyvolávání zemětřesení, sahajících až do dob Nikoly Testly: https://www.czechfreepress.cz/daniel-solis/zemetreseni-na-objednavku-aneb-co-jsou-tektonicke-zbrane.html
    Také je tam zmínka, jak tyto patenty skupují zbrojní koncerny.

    Honza

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, nejsem odborník na zemětřesení ani na Teslu, ale pak se možná objevilo teda něco, co je v tom případě jaksi mimo plán USA. Protože zemětřesení nepostihlo jen Turecko, ale i Sýrii a v menší míře okolí, je tu šance na to, aby se rozhádané, znesvářené země Blízkého východu mohli společně nejen domluvit na obnově zničeného, ale i případně se pokusit vyřešit i své vzájemné problémy.
    Všechno má dvě strany.
    Více zde: https://ria.ru/20230207/zemletryasenie-1850139514.html

    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  4. Těším se na dobu, až bude mít někdo koule napsat pravdu, nebude třeba chodit kolem horké kaše, nálepkovat apod.. Ta technologie tu je, ta technologie byla použita. J.

    OdpovědětVymazat
  5. Co je to za člověka, který působí zemětřesení svými EMG zbraněmi? To není člověk, to je zrůda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezejmenný,
      třeba v tom nemají pazoury vyšinutí jedinci homo sapiens. Redakce je totiž doslova zavalena prohlášeními od zástupce vyspělých vesmírných civilizací operujících v naší sluneční soustavě a přilehlých oblastech, které se k tomuto čistě teroristickému činu hrdě hlásí.
      Tento proti civilnímu obyvatelstvu zaměřený zrůdný čin byl aktivován z jejich cca kilometr velké kosmické lodi.
      Proč to celé?
      Protože tyto mírumilovné vesmírné civilizace vedou svatou válku proti islámu na planetě Zemi a především (jak jinak) proti zlé RF. Proto útok na civilisty a civilní infrastrukturu. Logické a mírumilovné, že?

      PS: ano, komentář je psán v ironickém podtónu, nicméně vše do posledního slova je založeno na pravdě

      Vymazat
  6. Jestli někdo řídí zemětřesení, nevím, ale bylo by zřejmě - logicky - třeba obrovské množství energie, ovšem jak říkám v tom se nevyznám. Nabídnu však něco, co může být pravdou. Odpovídá to mým znalostem a chápání souvislostí.
    Ruský vědec Lev Pochmelnych odhalil příčinu globálního oteplování, ale nikdo ho nechce poslouchat.
    Planeta je obehnána vysokonapěťovým vedením. Jak ovlivňuje klima - to je otázka, kterou si klade jen málo lidí, protože jsou v pasti jediné teorie.
    V roce 1985 se na vědecké konferenci objevil názor, že skleníkové plyny mohou ohřívat atmosféru. V roce 1988 o tom nečekaně informoval americký Kongres James Hansen, ekologický aktivista se skromnými vědeckými výsledky, jako o pevně prokázaném faktu. Kongres se této myšlenky chopil a OSN zřídila komisi pro "objektivní vyšetřování", která se již neodchylovala od obecné linie strany (tj. linie Kongresu USA). Vědci si stěžují, že argumenty proti karbonové teorii jsou ignorovány a jejich autoři nejsou financováni. OSN však tvrdí, že "většina vědců" souhlasí se "skleníkovým" modelem globálního oteplování.
    - Co víte o atmosférické elektřině? - ptá se vědec.
    - Blesk," prokazuji svou erudici.
    - No, ano. Obvykle se to říká takto: v mracích se el. náboje oddělují. Mraky fungují jako baterie. Ukázalo se, že atmosférická elektřina je důsledkem meteorologie, tedy počasí. Co když řeknu, že příčinou počasí je atmosférická elektřina?
    - V roce 1964 jsem absolvoval fyzikální fakultu Moskevské státní univerzity a musel jsem odjet učit fyziku rovnou do Alžíru," říká Lev Pochmelnych. - Ve francouzštině. Arabští studenti také uměli málo francouzsky. Musel jsem jim to vysvětlit na prstech. A pak jsem najednou zjistil, že mnoha základním axiomům sám nerozumím. Když mluvíte jednoduše, slupka odpadá a věci se ukazují ve své pravé podstatě. Gravitace, Coulombův zákon, Newtonovy zákony... Jsou opravdu pravdou v poslední instanci, jak se učí ve škole? Měl jsem podezření, že ne. Vrátil se do Moskvy. Začal jsem "kopat". Nalezl jsem chyby. Postupně se díky mé práci a práci dalších vědců objevila nová fyzika blízkých jevů.
    Můj zájem vzrostl. Mezitím Lev Pochmelych řekl: logika nové fyziky nás nutí převrátit pyramidu našeho chápání atmosféry. Není to počasí, které způsobuje blesky a jinou elektřinu, ale naopak elektřina, která utváří počasí. Elektrickým proudem lze měnit počasí.
    Lev Pochmelnych prohlašuje: počasí je možné řídit přímo ze země. Nevyžaduje mnoho energie. Technologie je na to připravena.
    Ukázky jsou z článku: https://www.kp.ru/daily/27469.3/4674145/
    A co když je tohle pravda a proč to nikdo nechce využít?
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bedřichu,
      že by takové spuštění umělého zemětřesení chtělo slušnou hromádku energie, s tím není třeba polemizovat. Kde by se vzala? Jsou dvě možnosti. Ono vlastně jde o jednu a tu samou, ale na první pohled se jevící jako dvě.

      Za prvé - existují technologie (plebsu pochopitelně skryté), které umožňují generovat obrovské množství energie.

      Za druhé - nemusí být zrovna nutné vygenerovat velké množství energie, ale naopak stačí malé množství, které uvolní větší množství jiné energie (což je vlastně princip první možnosti).

      Zpřístupnění VE je prý v současné době nežádoucí, protože by vedlo ke zničení lidstva (což mívá na svědomí především vojenský aparát). Ale pokud si patenty na získávání VE skupují především zbrojní giganti a ziskuchtivé vlády, které jí následně používají na takové prasečiny jako je vyvolání zemětřesení, povodní, tsunami apod. na druhém konci planety, pak to vidím opačně - ovládání VE pár jedinci má a bude mít pro lidstvo katastrofální důsledky.


      Vymazat
  7. ono to, imho, nemusí byť tým, že sa použíje veľké množstvo energie. Môže to byť skôr použitie malého množstva energie v správnom mieste. TR je na rozhraní tektonických dosiek, je kľudne možné, že použitie povedzme väčších náloží niekde v Sýrii, v oblasti kontrolovanej Kurdmi, sa rozvibrovali tektonické dosky tak, že seizmické vlny ničili aj v TR aj v Syrii. Ale samozrejme je to len konšpirácia:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, otřesy přes Atlantik uměl již Nikola Tesla.
    Po jeho úmrtí konfiskoval majetek i dokumenty, krom jiných, otec Donalda Trummpa pro CIA nebo FBI.
    Tektonické zbraně nejsou až takovou pohádkou. A zemětřesení v Turecku nemělo až takovou hloubku. A chovalo se , dle odborníků, velmi zvláštně.
    Doli

    OdpovědětVymazat
  9. Pohled z druhé strany - ruští seismologové očekávali otřes až stupně 8.
    Zdroj: https://iz.ru/1466505/denis-gritcenko/zemletriasenie-proizoshlo-v-zone-gde-my-ozhidali-tolchki-magnitudoi-8
    Několik ukázek
    Ruští seismologové věděli o vysokém riziku silného zemětřesení na území Turecka a Sýrie díky vlastnímu systému předpovědí zemětřesení, ale nedokázali určit jeho přesnou polohu. Ředitel Ústavu teorie předpovědi zemětřesení a matematické geofyziky Ruské akademie věd Pjotr Šebalin to řekl listu Izvestija.
    "Nahromadilo se velmi velké množství energie."
    - V našem ústavu jsme v rámci projektu Ruské vědecké nadace vyvinuli automatizovaný systém pro předpovídání otřesové aktivity. Nezávisle shromažďuje informace o aktuálních zemětřeseních a následných otřesech a využívá je k posouzení toho, jak se bude sled seismických událostí chovat v budoucnu.
    V den události v Turecku jsem měl velké obavy z následné otřesové aktivity, protože se vyskytlo mnoho otřesů o síle 6 a více stupňů. Jedno zemětřesení devět hodin po noční události mělo magnitudu 7,5 nebo dokonce o něco vyšší. Zdálo se, že aktivita otřesů je mimořádně vysoká a hrozí, že bude trvat dlouho. Informace, které náš systém zpracoval v automatickém režimu během prvních 24 hodin, však ukázaly, že rychlost poklesu této aktivity byla o něco vyšší než průměrná rychlost poklesu po zemětřeseních této síly.
    Je pravděpodobné, že silné zemětřesení nebude trvat měsíc, ale o něco méně než dva týdny. Do té doby otřesy o síle 6 stupňů Richterovy škály pominou, ale zatím je jejich pravděpodobnost stále vysoká.
    - Každé zemětřesení této síly je jiné a chování zemské kůry se v jeho důsledku může lišit. V tomto případě je při vysoké počáteční aktivitě otřesů rozpad kůry rychlejší ve srovnání s průměrnými otřesy.
    Důležité je také poznamenat, že zemětřesení, k němuž došlo devět hodin po nočním otřesu a které mělo magnitudo 7,5, se nenacházelo na zlomu, ale pod úhlem k němu. Tento druh seismického zlomu zablokoval šíření zemětřesení podél zlomu a omezil možnost jeho postupu dále na sever.
    Situace se však může vyvíjet i jinak. Dvě tak silná zemětřesení v krátkém časovém úseku naznačují, že se zde nahromadilo velmi velké množství energie, jejíž redistribuci je velmi obtížné simulovat.
    - Ty předpovědi, které dávají pozitivní výsledek, potvrzený 30letým testem v našem ústavu, provádíme pomocí tzv. algoritmu M8. Používá se k předpovídání silných zemětřesení o síle 7,5 stupně a více. K tomu využíváme údaje o slabších otřesech, které se v regionu vyskytují. Zatím provádíme předpovědi na pět let dopředu a pro oblast o lineární velikosti přibližně 1 000 km.
    Bedřich - pokr.

    OdpovědětVymazat
  10. Scénáře samozřejmě ne vždy vyjdou. Někdy dochází k falešným poplachům. To je problém předpovědí. Dalo by se říci, že naše výsledky lépe odrážejí realitu než náhodná předpověď. Pevně doufáme, že zapojení dat satelitní geodézie povede v budoucnu k výraznému zpřesnění předpovědí. Je však příliš brzy na to, aby se dalo říci, že došlo k posunu tímto směrem.
    Zemětřesení v Turecku se odehrálo v oblasti, kde jsme otřesy o síle 8 stupňů očekávali již pět let. Tato zóna se však rozkládá na území větším než celé Turecko. Z laického pohledu je tato předpověď nepřesná, protože ji nelze použít pro evakuaci nebo jiná preventivní opatření. K přerušení dodávky energie, aby se zabránilo požárům nebo zastavení dopravy, tato předpověď skutečně nestačí.
    - Předpověď situace v Turecku byla tedy vypracována na příliš dlouhou dobu a neuváděla konkrétní oblast, kde by ke katastrofě mohlo dojít, takže nemohla být prakticky použitelná?
    - Kromě algoritmu M8 má institut k dispozici model, který přesně určuje polohu předpokládaných zemětřesení. Můžete nám o tom něco říct?
    - Ano, tyto výpočty využívají také informace o slabších zemětřeseních. V oblasti, kde se očekává otřes o síle 7,5-8 stupňů, vyčleníme oblast, která desetinásobně zmenší potenciálně nebezpečnou oblast, kde by mohlo dojít k seismické události. Problém je však v tom, že když tuto oblast zmenšíme, snížíme také pravděpodobnost správné předpovědi. K zemětřesení v Turecku došlo v oblasti vypočtené algoritmem M8, ale mimo dodatečně upřesněnou oblast.
    - Koncem ledna se objevila práce čínských vědců o změnách v zemském jádru. Údajně mění rychlost a dokonce i směr otáčení. Mohlo zemětřesení v Turecku souviset s těmito procesy?
    - Nemohu říci ano ani ne, protože čínští vědci nepotvrdili fakta, ale pouze předložili hypotézu založenou na analýze dat. Vysvětlovat skutečnost hypotézou je dost zvláštní. Měla by být formulována na základě faktů, nikoli naopak.
    - Existuje také teorie, že zemětřesení mohou být vyvolána otřesy na jiných místech planety, které slouží jako spouštěč.
    - K zemětřesení dochází tam, kde se nahromadilo velké napětí. Aby se nějaký druh poruchového pohybu spustil, musí ho něco vyvolat. Proces musí být spuštěn nějakým spouštěčem. Někdy mohou být spouštěčem vlny vzdáleného zemětřesení. Nelze však říci, že jedno zemětřesení vyvolalo jiné, vzdálenější, protože existuje příliš mnoho dalších faktorů, které je mohou ovlivnit.
    Poznámka - Pod článkem je video, nemusí se ani spouštět, ukazuje základní tektonické desky a pod Tureckem a okolí se toho "sbíhá dost. Navíc je známo, že se Středozemní moře zmenšuje přibližováním Afriky k Evropě.
    Bedřich


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bedřichu,
      než kopírovat delší cizí text, stačí dát jenom odkaz. Kdo chce, ten si ho otevře. V pravidlech diskuze je pro tento případ bod 5.

      Vymazat
    2. https://www.kp.ru/daily/27463/4718719/
      Zde jsou v přehledu otázky a odpovědi.
      Bedřich

      Vymazat
  11. Včera jsem se podívala na iDěs a tam bylo video o posunutí tektonických desek až o 3 metry. Přes postiženou oblast vede obrovská trhlina, místy dost široká. Dnes je na novinkách tato zpráva.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů