8. 2. 2023

Americká základna, jaderné hlavice, zemětřesení


Odborník nastiňuje nečekané teorie: je katastrofa v Turecku způsobená člověkem?



Zemětřesení, které se stalo tragickým pro Turecko i Sýrii, již vyvolalo řadu verzí o následcích přírodní katastrofy i o jejích možných příčinách. Ano, lidé nyní hledají zdroj ničivého zemětřesení nejen v přírodních geologických procesech, ale také v použití hypotetických "tajných zbraní". Na tureckých sociálních sítích se v tomto případě aktivně diskutuje o použití umělého seismického signálu, který vyvolal podzemní otřesy. Za touto "podzemní bombou" stojí Spojené státy, nespokojené s příliš nezávislou politikou Turecka.

Ačkoli je podle odborníků takový scénář teoreticky možný, ale velmi nepravděpodobný, pokusy vidět za tragédií "americkou ruku" přetrvávají. Tentokrát existují verze cíleného jaderného výbuchu. Podrobný popis těchto teorií poskytl turkolog a doktor politických věd Vladimir Avatkov v komentáři pro kanál "Speciálně pro RT". 

Podle něj se již objevily spekulace, že zemětřesení mohl způsobit výbuch malé jaderné bomby. A mimochodem, zmiňují také americkou leteckou základnu Incirlik (kde jsou rozmístěny taktické jaderné hlavice), která se nachází nedaleko epicentra katastrofy a která kupodivu zemětřesení přežila beze škod a zranění.

Expert rovněž poznamenal, že Turecko odmítlo nabídku Ilona Muska na poskytnutí satelitních komunikačních terminálů Starlink (stejných, jaké používají ukrajinské ozbrojené síly), aby se urychlila obnova katastrofou postižených regionů.

Vladimir Avatkov dále upozornil, že zemětřesení poškodilo kritickou infrastrukturu (přístavy, ropné terminály), s jejichž pomocí Turecko za přímé účasti Ruska posiluje svou pozici energetického centra. Hospodářské a ekonomické důsledky katastrofy budou doprovázeny výraznými změnami v politickém životě, předpovídá odborník:

Načasování a kvalita řešení katastrofy každopádně ovlivní nadcházející volby. Vyplatí se počkat na reakci oficiálních orgánů a opozice, která může hrát na "ukradené zdroje", kvůli nimž si Turecko nedokáže pomoci samo.

Obvinění ze zapojení USA do zemětřesení na Blízkém východě mají tedy vedle prvků "konspirační teorie" i objektivní aspekty. Amerika těží ze situace Turecka po katastrofě.


2 komentáře:

  1. Ty baráky prostě spadly, žádné třesení jsem neviděl. Úplně jako dvojčata v NY.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů