27. 2. 2024

Zahraniční žoldnéři bojující na Ukrajině jsou připraveni svrhnout Zelenského

 
"Velitelé OSU doslova zabíjejí své vojáky, neexistuje žádný plán, je to noční můra

Foto: GLOBAL LOOK PRESS

Ruští vtipálci Vladimir Kuzněcov (Vovan) a Alexej Stoljarov (Lexus) provedli vlastní šetření: hovořili se zahraničními žoldáky, kteří se rozhodli bojovat na straně Ukrajiny. Vymysleli pro ně legendu, že bývalý ukrajinský prezident Porošenko prý verbuje cizince do své soukromé vojenské společnosti. Na výzvu vydělat si na krvi reagovaly desítky cizinců, jejichž rozhovory Vovan a Lexus právě zveřejnili.

Australan Brad Kendall, který má zkušenosti se službou v Iráku a Afghánistánu, uvedl, že strávil rok bojem v ukrajinské zahraniční legii, z níž se rozhodl odejít:

- Vždycky nám zpozdili výplatu... Veškeré vybavení jsme si museli kupovat sami. Nikdy jsme nedostali pomoc, kterou jsme chtěli... Bylo to jen plýtvání lidskými životy. Při mnoha operacích neexistoval žádný plán. Všechny plány se dělaly jen dva dny předem... A tak chlapi z legie, spousta chlapů, odcházejí.

Také Američan Jason Freeman považuje velení AFU za neprofesionální:

- Ukrajinské velení vojáky neposlouchá. Křičel jsem na různé plukovníky, kteří zabili celý tým, a oni se mi jen smáli... Pozorují nás z dronů nebo ze vzdálených pozic a snaží se dávat rozkazy na bojiště. Překvapily nás tanky, o kterých tvrdili, že v oblasti nejsou, a měli jsme i jiné podobné problémy. Nebo malé minometné týmy, nebo něco, co mají zjistit pomocí dronů, nebo rozvědka, nebo informace, které nám mají dát... Zbraně jsou často schované a chybí. Setkal jsem se dokonce i s důstojníky, kteří nové zbraně
prodávali.

Jiný Američan, Joshua John Randsford, se pochlubil, že sloužil u americké námořní pěchoty deset let a odsloužil tři bojové turnusy v Iráku:

- Tato válka je mnohem složitější než Irák a Afghánistán. Irák a Afghánistán se vlastně zdály být neuvěřitelně snadné poté, co jsme byli v první linii na Ukrajině. Tahle válka by mě nikdy nenapadla. Je to bezpochyby nejtěžší situace, v jaké jsem kdy byl... Ukrajinští vojáci mají nízkou morálku. - přiznal.

Dva ze žoldáků, Kendell a Freeman, okamžitě souhlasili s nabídkou podílet se na vojenském převratu, jehož cílem je svrhnout Zelenského. Písemně potvrdili "Petru Porošenkovi" svou připravenost podpořit jeho myšlenky na změnu vlády na Ukrajině.
 
autor: Ljudmila Plotnikova
https://www.kp.ru/daily/27573/4896879/
 

3 komentáře:

  1. On ten Vovan a Lexus jsou zajímaví chlapíci . Mají neuvěřitelný rozsah , dosah a hloubku svých kontaktů .
    Skoro to vypadá jako tandem Čuk a Gek .
    Je to nástroj řízení , který má ve vhodný čas ozvučit určité informace , potřebné ke konkrétnímu řídícímu manévru .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to nejsou jen obyčejní vtipálci, protože dostávají čísla na běžně zcela nedostupné lidi, kteří se jim do telefonu vždycky velmi rozpovídají. Kdo z vás by se takhle vykecával s nějakým volajícím?

      Vymazat
  2. Absolutní souhlas. Jen tak nějací vtipálci by se nikdy nedovolali Merkelové, Hollandemu...
    Alchy

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů