17. 2. 2024

Výzva českým policistům

 Ač v Policii ČR nemám plnou důvěru, tak v koho důvěru mám, jste vy - policisté. Vy, kteří chodíte do zaměstnání s tím, že chcete chránit a pomáhat. Chránit lidi a pomáhat jim. Nikoli vládní svoloč a její chamtivé, protistátní, protilidské zájmy.

Apeluji tímto na vás, kteří budete nasazeni od pondělka v Praze, ale i jinde, abyste dohlíželi na opodstatněný protest našich chlebodárců, konejte dle svého nejlepšího vědomí a hlavně svědomí!

Jestli se má naše vlast někdy odrazil ode dna, a že jsme byli zataženi kolaborujícími vlastizrádci řádně hluboko, nebude to podle mě záležet na Policii ČR, ale především na vás - na policistech!

Nekousej do ruky, která tě krmí!



12 komentářů:

  1. Plně podporuji tuto výzvu a věřím že naši policisté se nenechají zatáhnout do politických her a budou tak jako vždy plnit své úkoly v rámci zákona.
    A za to jim i předem děkuji.
    Alchy

    OdpovědětVymazat
  2. Jako vždycky je to jen o lidech. Policie jako systém je tu na ochranu matrixu. Proto už se nejmenuje Veřejná bezpečnost, ale Policie - z anglického "police" (dohlížet). Naštěstí i v tomhle systému jsou lidi, co mají svědomí. Bohužel jsou tam i lidé, kteří svědomí nemají, popřípadě jsou svázaní hypotékami a půjčkami, takže svědomí neposlechnou. Ti první si určitě uvědomují, že jsme všichni propojení a že oni bez nás nebudou mít co jíst, kde nakupovat, nikdo nebude učit jejich děti atd.

    OdpovědětVymazat
  3. Každá výkonná moc je primárně nastavená tak , aby podporovala dočasný současný režim .
    Láme se to až tehdy , když dosazené figurky moci vidí , že režim se hroutí a teprve potom uvažují nad příslovím , košile bližší než kabát .
    A z procesů , které ve světě vidíme poznáváme , že anglosaský režim moci je plně demontován .
    Zda budou schopni toto pochopit a vyhodnotit , je otázkou vlastních sebezáchovných programů .
    Pokud si dáte do souvislosti to , co probíhalo při demontáži socialistického bloku , tak uvidíte stejný scénář , v jiných dekoracích , s cílem rozbít stávající systém a zprovoznit nový , na jakoby jiných základech .
    Já bych jim doporučil v případě váhání , poslechnout si některé přednášky profesora Petera Staňka . Tak si mohou udělat obraz toho , jak to probíhá a jak to končí .
    A doporučil bych jim i podívat se na to , co se rozbíhá na Slovensku , kde byl započat hon na aktivní užitečné idioty moci .

    OdpovědětVymazat
  4. Lenže keď VnuMini plní politickú objednávku zhora, aby spravili na proteste provokáciu a následne zasiahli (nosatá klasika), používajú zahraničných kontraktorov, nie domácich policajtov.

    s0lar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tihleti policejní provokatéři jsou vůbec taková zajímavá "demokratická" instituce. Pokud je demokracie o pluralitě názorů, jak si může tzv. stát dovolit nasazovat provokatéry, jejichž cílem je poškodit akci a lidi, kteří vyjadřují svůj názor?

      Vymazat
  5. 99% policistů, resp. těch, co chtějí jimi být, jdou k policii z několika důvodů. Ani jeden z těch důvodů podle mne není to, že by chtěli sloužit vlasti. Možná tak to 1 naivní procento.
    1.důvod - dostáváte plat, ať něco děláte, bo ne...
    2.důvod - když vykážete nějakou aktivitu(dostatek lístků na pokuty), dostanete osobní příplatek
    3.důvod - když vykážete aktivitu, a nic při tom zákonně nepos...., dostanete odměnu
    4.důvod - když dostanete víc odměn, dostanete příplatek za vedení (a tady fpodstatě jen musíte srozumitelně mluvit, aby to někdo pochopil, ale i to se cenní)
    5.důvod - tu výplatu dostane už při nástupu do "školy" na půl roku, kde jen sedíte a posloucháte někoho výřečnějšího, když i posloucháte a vnímáte alespoň půlku toho, co z něj padá, tak dostanete na konci Náborový příspěvek 150tis.
    6.důvod - 42dnů dovolené, při všech možných příspěvcích, odměnách i vedení
    7.důvod - při i měsíční nemoci plný plat
    8.důvod - po určité době pilného asspinismu státní byt
    9.důvod - po určité době pilného asspinismu odchodné
    10.důvod - po určité době pilného asspinismu doživotní státní výsluha
    11.důvod - myslím, že dnes už bude průměrný plat asi 50tis., což pokud moc nevyčníváte, plníte, vykazujete aktivity co máte, nikdo o vás moc neví, tak to do 5-6let zvládnete na průměr
    No a 12.důvod - pracovní doba je asi 160h měsíčně, kde nejčastější aktivitou je umět se dobře zašít v terénu(a nejlépe získat pár lístečku za pokuty) a nespotřebovat při tom moc benzínu....
    Samé sociální jistoty:-) Tak proč nebýt policistou, když jsem trochu fyzicky nadaný a mluvím i srozumitelně.... A to teprv, když nejsem úplně líný trouba, ale vnímavý a mohu při "práci" dál studovat na Karlově fakultě třeba na Judr. nebo Ing. To se pak na účtě dějí věci...
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenimito

      Můj pohled na věc je ten, že dost možná nebude hlavním ani prvotním důvodem služba vlasti, ale jiné, v tvém seznamu neuvedené věci. Proč? Protože většina z nich s k tomuto zaměstnání rozhodla ještě na základní škole, kdy podávali přihlášky ke studiu na střední školu.
      Je to sice už nějaký ten pátek, ale pamatuji si na ten věk a na pohled na svůj budoucí život nejen u sebe, ale i u svých tehdejších vrstevníků. I když se doba změnila, myslím si, že v tomto věku mají i nyní dnešní školáci při rozhodování se nad svým budoucím životem jiné požadavky a přání, než jsi uvedl.
      Ale stejně jak jsi uvedl ty - můj pohled. I když pravda, je podložený osobními zkušenostmi s konkrétními osobami.

      Vymazat
    2. Ještě dodatek,
      samozřejmě bude rozdíl v pohledu na věc v době, kdy se daní jedinci rozhodují, co chtějí v životě dělat (školáci ZŠ) a v době, kdy se k Policii hlásí (absolventi střední školy).
      K jakým změnám v pohledu a z jakých příčin k nim dochází, je už na zcela jinou debatu zasahující do téměř všech aspektů fungování společnosti.

      Nicméně by vše v takové diskuzi podle mě směřovalo k nosné myšlence článku - ke změně systému nutně podporovanou v první řadě policisty.

      Vymazat
    3. Michale, píši o dnešku.
      V našich nácti letech jsem i já z těchto důvodů byl u přijímaček na Pol.Akademii... ale pro mne paradoxem bylo, že přes všechny ty fyzickopsychické testy jsem skončil u 2-3h pohovoru s jednou policejní paní doktorkou, která mi po psychoždímačce ukázala moje všechny výsledky, kde jsem se jim do těch jejich max. linek nevešel, takže mi přimalovávali stupnice jak na notové osnově, a tázavě se mne s nadzvednutým obočím a těmi papíry otočenými ke mně ptala, zda opravdu chci mezi ně... jestli to jako není pro mne škoda.... aaaa, když na to teď tak koukám zpětně, měla pravdu;-)
      Čili chápu, co píšeš...
      nenimito

      Vymazat
    4. Nejsem si jist, zda 25-40letí policisté dnes chápou, že tyhle jejich sociální jistoty začínají u zemědělců...
      nenimito

      Vymazat
    5. Nenimito,
      doba je fakt asi jiná. Z vlastní zkušenosti vím, že o každého jednotlivého uchazeče (alespoň o vystudované v Praze a v Holešově) má PČR neskutečný zájem. Jeden by řekl, že jsou náboráři ještě aktivnější, než pojišťováci, kdy ještě než jsem přijel s mamčou a miminem domů (cca 30 minut od podepsání propouštěcích papírů v porodnici), tak už čekali před domem.

      Jako vždy a ve všem - je to o jednotlivcích. Ty máš zkušenost s paní doktorovou takovou, jiní mají makovou. A to je pro mě fakt, nikoli dohad.

      Co se rozhledu těch 25-40letých policistů týká - já si jistý jsem, že alespoň někteří to chápou velice dobře. Dokonce i takoví, u kterých bych to nečekal.
      Takže já bych policisty (nikoli Policii) nepodceňoval. A také nepaušalizoval.
      Vše na toto téma píšu také ze zkušenosti.

      Vymazat
    6. Jen ještě k tomu Holešovu, Brně, Praze a akademii....
      Je poměrně velký rozdíl ve vzdělání mezi policejní akademií, střední policejní školou, vyšší policejní školou a základní odbornou přípravou pro "obyč" uchazeče po jakékoliv maturitě, nebo vejšce. A tedy rozdílem v titulu po absolvování těchto škol, v tomhle případě i platovým zařazením po nějaké z těchto škol.
      I samozřejmě o fyzickém umístění těchto několika škol - myslím, že od Sokolova přes několikrát Prahu a Brno po Frýdek Místek.
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů