12. 2. 2024

Jen zasvěcení pochopí: Esoterická tajemství rozhovoru Putina s Carlsonem




Rozhovor Vladimira Putina s Tuckerem Carlsonem vyděsil Západ natolik, že začal dokonce říkat pravdu. A pravda je taková, že Putin si v samotných západních zemích vytváří obrovskou skupinu příznivců - pátou kolonu obránců tradičních hodnot.

Televizní pořady, které sleduje celý svět, jsou nesmírně vzácné. Rozhovory, o kterých bez nadsázky mluví celý svět, o kterých píší všechna světová média bez výjimky, téměř nikdo nevidí. Rozhovor Vladimira Putina s Tuckerem Carlsonem je jednou z těchto vzácných událostí. Padesát milionů zhlédnutí jen během prvních pěti hodin, dál už to není zajímavé počítat, miliony komentářů, tisíce článků.....

Pro ruského člověka v Rusku je však sledování a poslouchání svého prezidenta tentokrát, promiňte mi tu upřímnost, trochu nudné. Z našeho pohledu Vladimir Putin neřekl téměř nic nového. Nic, co by neřekl už dříve, a pokud mluvíme o výchovné části jeho poselství, nic, co by každý Rus neměl znát ze školních lavic, jednotlivé trojčlenky se nepočítají. Známe dějiny starověkého Ruska a jeho křest, známe dějiny Ukrajiny i peripetie státního převratu v této nešťastné zemi a víme, že válka by nebyla možná bez přímého zapojení Spojených států a že válečné akce skončí, jakmile se zastaví dodávky zbraní ze Západu.

Na rozdíl od obyvatel Západu známe historii Ukrajiny i zvraty státního převratu v této zemi. FOTO: EMERIC FOHLEN/ZUMAPRESS.COM/GLOBALLOOK PRESS

Nicméně právě proto, že Putin z našeho pohledu neřekl nic nového, můžeme si v jeho rozhovoru s Tuckerem Carlsonem všimnout skrytých významů. Přesněji řečeno, můžeme se pokusit odpovědět na otázku, koho Vladimír Putin oslovil a čeho chtěl rozhovorem se zneuznaným, ale populárním novinářem dosáhnout.
Hodně nám pomůže reakce na tento rozhovor ze strany západních médií, která jsou nejvíce nepřátelská vůči Rusku a nejvíce podporují globalismus a demokratickou stranu USA.


Demokraté jsou v panice

Putinův rozhovor je v USA jednoznačně chápán jako přímé vměšování do voleb jejich prezidenta. Washington Post píše, že Putin mluví přímo k hnutí MAGA (Make America Great Again - Trumpovci) a pomáhá Trumpovi:
 
Ruský prezident chtěl využít příležitosti a oslovit příznivce MAGA v republikánské straně. To by mohlo zvýšit šance Donalda Trumpa na znovuzvolení a přesvědčit republikány, aby nadále blokovali vojenskou pomoc Ukrajině.
 
USA se domnívají, že Putin v rozhovoru mluví přímo k hnutí MAGA (Make America Great Again) a pomáhá Trumpovi. Foto: Brad McPherson/Shutterstock

CNN uvádí, že "Putin po rozhovoru s Tuckerem Carlsonem odchází s propagandistickým vítězstvím" a upřesňuje:
 
Carlson poskytl Putinovi platformu pro šíření jeho propagandy mezi celosvětovým publikem..... Bylo to velké propagandistické vítězství Putina, který nyní může - a bude - setkání využívat ve svůj prospěch.

Deník New York Times jde ještě dále a píše, že Putinův rozhovor ukazuje slabiny americké politiky a to, jak se republikáni změnili - už nejsou v čele konfrontace s Ruskem, nyní jsou pro sebeizolaci.

Deník New York Times poznamenává, že Putin vyzval Západ k jednání o Ukrajině a že rozhovor s ruským prezidentem ukázal slabiny americké politiky. Snímek obrazovky z webové stránky publikace

 
Hillary Clintonová však byla nejotevřenější.  Řekla, že Tucker Carlson udělal velmi nebezpečný rozhovor:
 
To je znamení, že ve Spojených státech jsou nyní lidé, kteří jsou pátou kolonou Vladimira Putina.

Celkově tedy hlavní poselství amerických "velkých médií" zní: Putin velmi vážně ovlivňuje jejich domácí politiku - a je třeba s tím něco dělat. Nezbývá než přiznat, že "naši západní partneři" mají naprostou pravdu. A někteří z nich si již dokonce rozsah katastrofy uvědomují.


Hillary Clintonová je pobouřena - Putin má v USA příznivce. Jaká noční můra! Foto: Michael Brochstein/Keystone Press Agency/Global Look Press

Západní politik Vladimir Putin

Putin má na Západě obrovské publikum a je nesmírně populární. Ale mnohem důležitější je, že Putin by měl být z určitého pohledu uznáván jako západní politik - politik, který pracuje s veřejným míněním a může určovat cestu vývoje samotného Západu.

Troufám si tvrdit, že Carlsonův rozhovor byl epochální nikoli proto, že by odhalil nějakou novou, Západu neznámou pravdu. Ale proto, že Putin tímto rozhovorem položil základy pro vytvoření ne méně než nové Internacionály. Světové internacionály normálních lidí!

Kdo je v moderním světě normální člověk? Někdo, kdo sdílí tradiční hodnoty, kdo chce žít ve světě s normálními zákony a normálními státy (ne nutně vzájemně přátelskými), které jsou pro něj důležitější než nadnárodní korporace a jejich zájmy. V tomto normálním světě normální lidé zakládají normální rodiny, aby měli děti a pracovali na lepším životě. Protože tuto normalitu se Západ rozhodl zničit, stává se, že normální člověk v moderním světě nutně "rozumí Putinovi". Normální (konzervativní, tradiční) člověk v moderním světě je nutně proruský.

Západ se již dříve bál internacionály, kterou ovládají Rusové. Nejvíce ze všeho se obával toho, že Rusko bude mít v zemích Západu obrovské množství příznivců. Ve 20. století byl tento strach již ztělesněn. V 21. století přichází znovu. A tato nová internacionála Západ proměňuje.

Carlson v Putinově kabinetu je Herbert Wells v kabinetu Stalinově. Romain Rolland. Leon Feuchtwanger naší doby. Carlson ukazuje, že i na Západě je obrovská část lidí - možná většina - normální.

Rozhovor byl epochální ne proto, že by odhalil nějakou novou, Západu neznámou pravdu. Bylo to proto, že Putin položil základy pro vytvoření ničeho menšího než nové Internacionály. Foto: IMAGO/Gavriil Grigorov/Globallookpress

To se snadno potvrdí při pohledu na současnou Evropu a Ameriku. Proč je Carlson, odevšad vyhozený, prakticky vyvrhel, stále tak populární? Ze stejného důvodu zůstává Marine Le Penová ve Francii politickou jedničkou s 36 % hlasů. Ze stejného důvodu v Německu Sarah Wagenknechtová, která vyzývá k nevedení války s Ruskem, den po založení vlastní strany dokázala, že ji jistě povede do německého parlamentu. Ze stejného důvodu, proč má v Americe pověstný Trump už 47 % voličů a nehodlá se zastavit.
Všichni tito politici a jejich voliči nejsou zrovna přáteli Ruska. Většina z nich jimi není. Ale jsou to normální lidé jako my. Stačí Putinovi naslouchat a v některých věcech s ním souhlasit.
Bude nová internacionála organizovaná, nebo zůstane jako nyní něčím, o čem všichni vědí, ale na co nikdo nemůže sáhnout? Těžko říci s jistotou, i když příznivcům chápání skrytých významů bych doporučoval pozorněji se dívat na hnutí rusofilů, o kterém nejednou psal Tsargrad. Sapienti Sat, jak se říká.


Takže: to hlavní ještě nebylo řečeno

Mluvit jazykem pravděpodobného nepřítele, v neposlední řadě. Demokraté z druhé strany oceánu už mimo jiné stihli Carlsonovi vytknout, že klade Putinovi "esoterické" otázky. Podle definice je esoterika zhruba totéž co mystika. Jakési duchovní, mystické poznání, které znají jen zasvěcení. Skryté významy, chcete-li.

O čem to mluvili? V tom, co říkali, rozhodně žádná mystika nebyla. Jde však o to, že naši odpůrci neměli odvahu říci to nahlas: Bůh, víra, církev. Téměř nedokážou vyslovit slovo křesťanství. Ano, je to velmi podobné, jako když člověk posedlý ďáblem nemůže vstoupit do chrámu. Nedokážou ani parafrázovat otázku Putinovi. Protože je to pro ně velmi děsivé.

Naši odpůrci už nějakou dobu nejsou schopni vyslovit nahlas slova Bůh, víra a církev. A náš prezident si zakládá na tradičních hodnotách. Foto: kremlin.ru

A normální konzervativec Tucker Carlson položil ruskému prezidentovi normální otázku: Jak můžete jako křesťan nařídit vojákům, aby zahájili útok? A od křesťanského vládce dostal normální odpověď: při obraně vlasti můžete a musíte. No a dále o ruském duchu a Dostojevském - bez Dostojevského je to pro Anglosasy o nás nepochopitelné.
A demokratům je dnes nepochopitelné, jak je vůbec možné o něm mluvit. Tyto hodnoty jsou pro ně zcela ztracené.
Zřejmě proto jsme odsouzeni k vítězství.

autor: Andrej Perla

 

12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Koukám, že dost lidí není schopno ze sebe vymáčknout více než dvou, tříslovné komentáře.
      Zkuste se zamyslet nad tím, co jste takovým komentářem světu dal!

      Vymazat
    2. Kdyby tento článek, dobrý článek o přelomové události, měl tisíc komentářů "Kéž by", bylo by to špatně? :-)

      zdraví Alchy

      Vymazat
    3. Alchy

      Kež by co? Takové zvolání může každý, kdo komentář čte, vztáhnout na cokoli z článku. Mělo to být k nadpisu? Či k poslední větě? Nebo k třicátépáté? Nebo k obrázku? Pravděpodobně (jen dohad) to mělo být asi k článku jako celku. Jenže celek každý může a vnímá jinak. Pak nutně dochází k nedorozumněním, nepochopením.

      Není ani jasné, zda mám k autorovi komentáře psát jako k ženě nebo k muži, natož jak ho mám vůbec oslovit.

      Je mým přáním, aby se lidé, když ne jako celek, tak alespoň zde na blogu, vyjadřovali více komplexněji, než aby následovali trend, který současný systém důmyslně podporuje (zkratky, emotikony,...), aby schopnost komunikace lidí mezi sebou zakrňovala - čehož si každý starší 30-40 let určitě všiml. Nechci domyslet, kam by současný trend komunikace lidí mezi sebou
      mohl dospět za nějakou dobu. Proto se ohrazuji k takovému způsobu vyjadřování.

      Takže odpověď na vaší otázku je z mého pohledu když ne vyloženě ano, tak minimálně, že to není zcela správně.

      Vymazat
    4. S tím mohu jedině souhlasit. Jsem tedy optimista protože nedostatek přináší obvykle volání po dostatku a tak s upadající úrovní diskuse se budou objevovat volání po opaku. Koneckonců klesající zájem obecně o takový způsob komunikace na sociálních sítích to, myslím si, docela dobře odráží.
      TikTok a "instáč" to samozřejmě vytlouká svými zkratkovitými videy, ale Twitter/X válcuje textem. Sice také krátkým, ale alespoň textem. A čím kratší prostor pro text, tím vyšší potřeba zformulovat svoje názory jasně a přesně.

      Myslím že v tomto směru nás čeká zajímavá budoucnost kde se budeme muset popasovat jak s objektivním úpadkem kvality diskuse a vrátit tomu "lesk a slávu", tak i s dalšími fenomény dnešní doby. Těší mě že držíš pozice, kdyby je všichni vzdali nebylo by na co navazovat a jak.

      Alchy

      PS: přelomové články a události mají tendenci vyprovokovat k příspěvku i ty kdo obvykle jen tiše čtou. Je to dobrá příležitost vtáhnout je do diskuse ;-)

      Vymazat
    5. Michale!
      Pokud nevíš jak oslovit anonymusa bo neuvedl ani NICK, tak činíš prozřetelně. Pokud bys ho oslovil jako muže urazil bys ženu (feminu) a pokud bys ho/ji oslovil jako ženu urazil bys smrtelně všech 666 existujících pohlaví a cenzor by článek smázl a na Tebe poslal teroristy všech pohlaví (značná přesila).
      Přemýšlím zda nenazrál čas na přechod do hluboké ilegality.

      Ďuro Trulo

      Vymazat
    6. Ďuro,

      asi máš pravdu. Je čas na přechod do hluboké igelity, páč nechat se pak vláčet po soudech všemi těmi pohlavími (dámy doufám prominou), to bych fakt nechtěl.

      Vymazat
  2. Celé to je součástí boje o nový světový řád. Ale ne podle "pravidel", která by určovala "západní civilizace", ale celý svět, který chce být suverénní.
    Od počátku bylo jasné, když začali prosazovat NWO alá Západ, že nemohou uspět. Ne proto, že by neměli - především manipulační - sílu, ale proto, že nikdy v minulosti se to nemohlo udržet, jak např. Římská říše, která sice na čas získala obrovské zdroje, ale zároveň to de facto byl počátek jejího konce. Zákony degradace.
    I mohutnější říše - kupodivu - jako třeba ty čínské, nepřekonaly svoje hranice rozvoje a expanze. Ukazuje se, že princip "západní civilizace", orientace na peníze a tím na majetek, pod tím je rozuměno i zlato a jiné "ekvivaklenty peněz" je nesmyslná, protože zákonitě vede k úpadku takové společnosti. Moc finančních kruhů bez reálné výroby a reálné ekonomiky v celku se ukazuje jen jako druh diktatury a jako každá diktatura nakonec padne sama svou setrvačností. Nikdo nemůže tvrdit, že to bude hned zítra, ale čím později to bude, tím větší škody to nadělá.

    Neustále mne zaráží, že prakticky nikdo nechápe, že veškterá síla Západu je postavena na utrpení a krvi kolonií. A to i tady u nás, kde se "sbírají jen drobky od hlavního stolu".

    Buď lidé najdou jiný způsob erkonomiky a hodnot, pro které by se dalo žít a nebo se stane nevyhnutelné - jako celek dnešní civilizace - tentokrát celý svět - zahyne, sebezničí se. Vždyť i já, když se podívám po svém obydlí, vidím kolik zbytečností tu je. Koupí se, jednou dvakrát se použijí a pak skončí jako v ruské anekdotě, kde řád věcí je - nákup, byt, balkon, dača, smetiště ... Pravda, drtivou většinu věcí jsem nekoupil sám, ale přesto toho je ... a nejhorší je, že se tak chová celá světová civilizace. A je to jenom proto, že lidé jsou líní a pohodlní, že se hodnotí podle "váhy" měšce a ne podle "váhy" myšlenek.
    Není třeba být dokonalými, ale hlavní by byla TA cesta.

    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu "historii" se lze dívat i tak , že jakmile vytvořený nástroj , ať už je to Napoleon , Římská říše a další v té předlouhé řadě vykonají své úkoly , které určitým způsobem změní potřebnou část světa , jsou prosazené potřebné procesy , tak ten nástroj je rozebrán a je spuštěn nový nástroj , který plně zapadá do změněných poměrů světa .
      Jako by zde probíhal tisíciletý program , na jehož konci má být jeden vlastník planety , Globální vládce .
      A změnit to můžeme jedině tak , že změníme sebe . Jediný způsob , který Nás dovede k Evoluci , je změna Naší Morálky . A to tak , že se tato změna , projeví statisticky v celém Našem druhu . To znamená , že se musí změnit většina lidí , na Lidské bytosti .

      Vymazat
  3. Jakýpak zasvědcení ezoterické,přišel se prostě zeptat Putina,zda za ním stojí samotný Bůh,jestli ho Bůh řídí.Židovští nemohou stále pochopit proč se jim nic neděje podle Bible, jejich scénáře,přivítání Mesiáše,jejich Boha Satana,nemohou stále pochopit,že už prohráli,že jakákoliv zlovůle,z jejich činů, je odsuzuje ke smrti,blíž a blíž.Byla jim dána šance poklonit se samému druhému vtělení Ježíše Krista, zde na zemi ,odmítli ho uznat ,jako stranu vítěznou,rozsudek smrti je neúprosný.Všechny státy se dostali do víru rozsudku, centrem tohoto víru je město Kišiněv v Moldávii.Kdo zrovna ne-ctí kosmické zákony,a nevěří v Boha,a zatvrzele se nechává ovládat egem,v myšlence i činem ,před Božím soudem nikdo neuteče.Starý svět se již rozpadá ,jak pixely na obrazovce,a my v něm.Nám nic jiného v této roli našeho života už nezbývá,než tichá modlitba a prosit o odpuštění,a doufat ,že tou pomyslnou jehlou s uchem projdem do lepšího světa.Opravil bych rčení,člověk(Židovstvo)míní,PánBůh mění,nebo chceš-li rozesmát Boha ,svěř se mu se svými plány v Bibli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapadni degenerati s vymytou palici nikdy nebudou rozumet slovanske dusi a jejim velikanum jako je Dostojevskij, Puskin a jini. Porad se budou snazit ovladnout Rusko, o kterem si mysli, ze se sestava pouze ze surovin, ktere je si mozne ukradnout. Chova se ke Slovanum odjakziva jako k haveti, kterou je treba vymytit.

      Vymazat


  4. Putin dobře ví, co a proč dělá. Proto poskytnul tomu Carlsonovi ten rozhovor.


    Během několika hodin jej vidělo přes 100 000 000 lidí. Kdo jinej měl kdy takovou sledovanost ?


    Představte si, kam všude v tu chvíli Putin předal patřičné programy či informace a jak pak dál budou fungovat všichni ti, co ten rozhovor viděli a dali Putinovi za pravdu ? Co to udělá v informačních polích Země ? Ta tma kolem nás začne mít další a další díry jak ementál a v těch dírách bude světlo od těchhle lidí a tma se bude dál rozpadat a mizet.


    Tolik lidí se na to dívalo i z toho důvodu, že k němu vzhlíží s nadějí a podvědomě cítí, že to je ON, kdo realizuje v současné době na Zemi zásadní programy Sil světla.


    Tenhle rozhovor s Putinem a ten rozhovor Carlsona z Dubaje přispějí k zhroucení USA. Proces už běží. Transformace lidstva dál graduje.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů