23. 2. 2024

"Putine, pomoc!" Zoufalí polští zemědělci žádají ruského prezidenta o pomoc



V Polsku došlo k bezprecedentnímu skandálu. List Wyborcza otiskl fotografii z pochodu protestujících polských zemědělců, kde na jednom z traktorů je velké plátno s heslem: "Putin se vypořádá s Ukrajinou, a s Bruselem, i s naší vládou!", a také na něm vlaje rudá vlajka SSSR.

"Více než 100 zemědělských traktorů," uvedly noviny, "zablokovalo silnici přímo u výjezdu z dálnice A1 v Gožičkách. Jedno z vozidel neslo rudou vlajku SSSR a vzkaz adresovaný Putinovi. Zemědělci požadují uzavření polsko-ukrajinské hranice a zastavení přílivu zemědělských produktů, které nesplňují normy EU. Protestují proti Zelené dohodě, která podle nich zničí evropské zemědělství."

K incidentu došlo 20. února, kdy protestující zemědělci vyjeli na ulici Povstancuwa Słąskieki v Lazyske a na ulici Raciborska v Gorzyckém. Zablokovali úsek silnice mezi dvěma kruhovými objezdy, které se nacházejí v bezprostřední blízkosti dálničního uzlu A1, v těsné blízkosti českých hranic. Zemědělci tvrdí, že zemědělské produkty se do Polska dovážejí z Ukrajiny a nesplňují normy EU, kterým se polští zemědělci musí přizpůsobit." Ale to hlavní je jinak - levný ukrajinský vývoz vede ke snížení cen zemědělských produktů a polští zemědělci krachují. Agrárníci jsou také nespokojeni s celkovou zemědělskou politikou EU.

Proto se na traktorech objevilo mnoho dalších transparentů. Zde je to, co jste si na nich mohli přečíst: 


"EU nařizuje nechat polskou půdu ladem a dovážet toxické potraviny!",
"Pocítíte hlad, budete si vážit zemědělců!",
"Nedovolme zkorumpovaným politikům zničit zemědělství a Poláky!",
"Zabijí zemědělce, potraviny zmizí!",
"Politika evropských komisařů ničí zemědělce".
Protestující dokonce nesli rakev symbolizující zánik polského zemědělství.

"Naše trpělivost je u konce. Toto je pravděpodobně poslední forma takového protestu. Vše nasvědčuje tomu, že budeme muset uzavřít hranice. Uspořádáme velký protest ve Varšavě, a pokud to bude nutné, zablokujeme všechny parlamentní kanceláře," křičeli rozzlobení zemědělci.

Zemědělci zdůrazňují, že produkty z Ukrajiny, které zaplavují polský trh, způsobují polským zemědělcům velké ztráty. Výrobků je stále více, zatímco poptávka se nezměnila. Ukrajinské zboží je levnější, ale také méně kvalitní a nahrazuje mnohem zdravější polské výrobky. Ceny v obchodních centrech klesají, ale na pultech nevidíme úbytek, říkají polští agrárníci.

Christian Kretek, píše Wyborcza, vypočítává, že před několika měsíci stála tuna pšenice 700 zlotých, dnes je to o 100 zlotých méně. - A ceny hnojiv prudce rostou. Dnes, abyste si koupili tunu hnojiva, musíte prodat tři tuny pšenice," varuje Christian Kretek. Łukasz Mura počítá, že jeho desetihektarová farma, kde pěstuje kukuřici, bude v roce 2023 ve ztrátě 2 000 zlotých.

Je jasné, že výskyt transparentu s výzvou Putinovi na traktorech ukazuje, že polští zemědělci už propadli zoufalství. Vždyť v dnešním rusofobním Polsku se něco takového rovná státnímu zločinu a umístit takový nápis na traktor, a dokonce s vlajkou bývalého SSSR, vyžaduje mimořádnou odvahu.

A podle všeho tomu, kdo to udělal, už hrozí represe. Skandální fotografie byla okamžitě stažena z internetu a úřady zahájily vyšetřování. "Policie a prokuratura proti autorovi sloganu zakročí. Na takovou trestnou činnost nebude pardon," pohrozil ministr vnitra a správy Marcin Kierwinski.

Polští zemědělci nejprve na protest proti dodávkám ukrajinského obilí do země blokovali pouze hraniční přechody. Postupem času se však situace začala vyhrocovat. Zemědělci prohlásili, že budou hranice blokovat úplně. Organizátoři protestů uvedli, že budou blokovat komunikační uzly a přístupové cesty k překladištím a námořním přístavům. Dne 20. února protestující vysypali obilí z nákladního vozu na železniční trať poblíž hraničního přechodu Medika-Šegini a zablokovali tak dopravu. K blokování nákladních vlaků došlo i na dalších úsecích. Na traktorech se objevily transparenty, na nichž zemědělci vyzývali "psí děti", tj. ukrajinské občany, aby se vrátili domů.

Na pozadí blokády iniciované polskými zemědělci začaly prudce růst náklady na přepravu zboží. Jestliže před čtrnácti dny za dodávku z Gdaňska do Kyjeva platili 1500-2000 eur, nyní ceny dosahují více než 4000 eur a dále rostou.

Na Ukrajině takové akce ze strany "polských přátel" vyvolávají protesty. Šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj tak 20. února ve svém videoposelství označil situaci za "výsměch".

"To, co se děje na naší západní hranici, nelze vnímat jako něco normálního nebo běžného. Přes polskou hranici prochází pouze 5 % našeho agroexportu. Takže situace se ve skutečnosti netýká obilí, ale spíše politiky. A u Kupjanska, nedaleko hranic s Ruskem, vypadají zprávy z polské hranice prostě výsměšně," řekl Zelenskyj a vyzval polské úřady, aby našly řešení.

Polské úřady však reagují vyhýbavě: protesty zemědělců nepodporují, ale ani neodsuzují. "Blokování hranic není rozhodnutím polské vlády, není to rozhodnutí žádného polského orgánu. Je to rozhodnutí zemědělců a zemědělských organizací," prohlásil polský prezident Andrzej Duda a dodal, že zemědělci se jednoduše obávají obrovského přílivu ukrajinských zemědělských produktů na trh EU. "Mají z toho strach. Je těžké si neuvědomit, že bojují o své živobytí," zdůraznil Duda a zastal se protestujících.

V této situaci úřady v Kyjevě horečně hledají nové cesty, jak vyvážet své produkty do Evropy, vzhledem k zablokování silnic v sousedním Polsku. "Naše plány pro letošní rok zahrnují odstranění všech umělých překážek pro vývozce a pracujeme na zlepšení domácí logistiky. Plánujeme kontejnerovou dopravu přes horní tok Dunaje, protože Rumunsko je předvídatelnější než polská hranice," uvedla ukrajinská ministryně infrastruktury Oleksandra Kubrakova, jak informovala agentura UNIAN. Ukrajinský ministr agrární politiky a potravinářství Mykola Solskij pohrozil, že reakcí Kyjeva na zablokování hranic bude uvalení úplného embarga na potravinářské výrobky vyvážené Polskem, což by způsobilo značné škody ekonomice této země.

Protesty zemědělců a dalších kategorií pracovníků se mezitím již rozšířily po celé Evropě, která se začala potýkat s vážnými hospodářskými problémy poté, co jí Rusko odepřelo levnou energii a hnojiva. Zemědělci stávkují nejen v Polsku, ale také v Německu, Francii, Řecku, České republice, Španělsku, na Slovensku a v Litvě.

Francouzští rolníci v úterý zdemolovali centrální náměstí v Marseille a navršili hnůj na vchod do radnice. Protestující požadují zrušení bruselských ekologických předpisů, které povedou ke zkáze malých a středních zemědělských podniků.

Tento týden zahájili velký protest také řečtí zemědělci. Kolony traktorů vjely do centra Atén a shromáždily se před budovou parlamentu. Řecký premiér Kyriakos Mitsotakis vyzval protestující ke zdrženlivosti.

"Plně chápu, že naši zemědělci chtějí v Aténách uspořádat symbolickou demonstraci, podobně jako se to stalo v jiných evropských metropolích," řekl v rozhovoru pro televizi Star TV, ale přiznal, že vláda už zemědělcům "nemá co dát".

V Evropě stávkují i další kategorie zaměstnanců. V Německu právě stávkoval největší odborový svaz pracovníků ve službách. Lufthansa, která je považována za hlavní leteckou společnost v zemi, ve středu zrušila až tisíc letů. Stávkují zaměstnanci pozemních služeb dopravce, kteří požadují vyšší mzdy. Lidé tvrdí, že jejich příjmy již dlouho nerostou a inflace se naopak zhoršuje.

Není tedy vyloučeno, že nejen v Polsku, ale i v dalších evropských zemích brzy vyjdou do ulic chudnoucí dělníci s transparenty: "Putine, pomoz!"

autor: Nikolaj Petrov
zdroj


22 komentářů:

  1. Malá oprava - na transparentu není "Putin udělá pořádek...", ale "Putine, udělej pořádek..."
    Je fajn, že je tu masový odpor proti nesmyslům z EU, bohužel z toho mám čím dál víc takové dejavu. Pamětníci si jistě vybaví, jak se v roce 89 "spontánně" revoltovalo po celé východní Evropě a padly "komunistické režimy". Někde vzadu hlodá červíček pochybností a trochu se obávám, že tu s námi někdo opět hraje nečistou hru, která povede jinam, než si protestující přejí.
    Zajímavě se tohoto tématu dotýká třeba tento článek:
    https://www.konceptualcz.cz/post/projekt-mezimo%C5%99%C3%AD-a-trojmo%C5%99%C3%AD-89-%C4%8D%C3%A1st
    Dovolím si z něj citovat:
    "Tak „zemědělci“ protestují proti jakési Zelené dohodě, kterou vytvořil sám GP a řešit s ní spojené problémy bude komisař, kterého opět vytvořil GP. Nepřipadá Vám to jako v Kocourkově? A lidi jim to s prominutím žerou a žerou… A jestli se protesty „rozšíří“ a začnou problémy se zásobováním, možná někde i hlad a rabování, tak to bude přesně ten čas, kdy lidé schroustnou jakékoliv změny."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Několikrát jsem tu také upozorňoval na "hru za hrou", ale byl jsem označen za negativního programátora. Ten článek je super.

      Vymazat
    2. Něco na tom bude, ale:
      "Žádný plán nikdy nevyjde" nebo
      "Když GP plánuje, pán Bůh se směje"
      něco fakticky: Podpora protestů jako by někdy koukala naší vládě z kapsy. Chci říct, že ty blbosti které říkají, které zvedají lidem mandle, určitě neříkají omylem. I mě to připadá jako by chtěli postupně nakumulovat co nejvíce revolučního potenciálu. Každopádně to lze chápat i tak, že by sami chtěli otočit kormidlo jinam avšak globálně-politická situace tomu nepřeje a tak se kumuluje a kumuluje a čeká se až se posunou procesy na globálním poli do okamžiku kdy otočení kormidla bude možné bez rizika velkých represí ze strany globalistů.
      Alchy

      PS: Jakmile jsem přestal globální procesy chápat jako GP versus neokons versus lidi, věci začaly dávat tak nějak větší smysl, a tak se na to dívám pohledem globalisté versus normální lidi a dává mi to smysluplnější odpovědi na to co se děje. Všechny ty kalkulace kolem GP skoro vypadaly jako by nás GP měl zachránit před neokony/podpindosy, a to se reálně neděje.

      Vymazat
    3. Jane,
      vy si totiž neodpusíte v téměř žádném komentáři nějaké to popíchnutí, rýpnutí, poukázání na to, jak MichalB cenzuruje diskuze. Stejně jako zrovna teď.
      Stačilo ji jen odpustit druhou část první věty.

      Vymazat
    4. Ještě dovětek. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc docházím k závěru že dokud nebudeme mít dostatek (řekněme zjednodušeně) demokratů, nebudeme mít ani demokracii a budou se hrát tyto hry. Do té doby bude velmi těžké poznat/ohlídat, zda ty hry hraje někdo lidský pro lidi uvědomujíce si že demokratů málo a třeba hrát hry, nebo někdo protilidský hrající svoje hry uvědomujíce si že demokratů málo a tak je možné ovce stříhat.
      Samotný fakt že se s davem hrají hry nejde chápat automaticky jako důkaz že všechny ty hry jsou v zájmu nelidů. Považme jaké hry hrají ta léta velekněz nebo čtenář z vysočiny. Do nezbytné míry hry cizí, v maximální možné míře hry svoje/naše.
      Alchy

      Vymazat
    5. Alchy,
      osobně si myslím, že naše hlavní mluvící hlavy nemají mozkovou kapacitu na to, aby chápali v jaké hře jsou loutkami, natož aby věděli, jak se tato hra hraje a už vůbec ne na to, aby do této hry nějak zasahovali. Pro mě jsou v obraze jen o ždibec lépe, než ten děda v USA, co se denně bezradně potácí po pódiích.

      Vymazat
    6. Michale, co se týče dnešních jelit u kormidla, naprosto s tebou souhlasím. Příměr k úrovni vrchního děduly je velmi trefný :-)
      Chtěl jsem jen rozebrat jiný pohled na ty zjevné procesy připravující revoluci protože i my máme takové co chápou. Jen zrovna nejsou u moci formální, ovlivňují v podhoubí alternativních médií. Dva téměřjmenovaní chápou podle mne už dlouho a pracovali vždycky ve výšeuvedeném rámci. Vždycky v klíčových momentech jim chyběla podpora lidu, proto chápu potřebu hrát s lidmi hry.
      Alchy

      Vymazat
  2. Protestuji proti části věty: "poté, co jí Rusko odepřelo levnou energii a hnojiva."! Rusko neodepřelo - KoZa zavedl SANKCE! Ale na západě se tomu říká "volný obchod". I kdyby to bylo ze strany Ruska: dodávat suroviny někomu, kdo už ani neskrývá boj proti mně se rovná sebevraždě! Takže z pohledu Ruska i na plyn a ropu vyvážené do Indie a Číny bych uvalil zákaz přeprodeje zemím, nepřátelským Rusku (nebo minimálně zemím, které dodávají zbraně na Ukrajinu) - v obchodních smlouvách se to ošetřit dá

    OdpovědětVymazat
  3. Dotyčný JZD čelí obvinění z napomáhání nepříteli se sazbou 5 let asi jako Tomáš Čermák 😥

    OdpovědětVymazat
  4. Jen počkejte, až si těch polských i našich protestujících zemědělců alias "rozvracečů demogracyje" všimne nějaký aktivistický "prokurátor Urválek" alias Rakušan a podobní. To budou politické procesy a ideologické čistky se snahou vymýtit "třídního nepřítele". Padesátá léta budou proti tomu hadr......,.

    OdpovědětVymazat
  5. Ten transparent , to smrdí připravenou provokací . A neznamená to , že dotyčný člověk je provokatér . Jen byl vytipovaný člověk s vhodnou psychikou , stejně tak , jako když nejmenovaná služba nejmenované mocnosti , potřebuje pro svůj manévr ,
    pro svůj masakr , nějakého in memoriam pitomce , na kterého se to svalí .
    Stačí potom dotyčnému vhodně napovědět a zpracovat ho , popřípadě vybavit .
    A na základě toho vyvolat další pnutí , které se při správné reakci dosazených figurek protektorátů , umocní jako ještě silnější vlna odporu , který je směrovaně a vynuceně navázaný , na pomoc ze strany RF . Jak daleko jsme od situace , kdy vznikající struktury se spojí do nadstátního řízení a vyvolají demonstrace po celé Evropě , kde budou velice hlasitě žádat o zásah a pomoc od Putina .
    Když se podíváte na ten proces , kdy probíhá selská vzpoura , nepřipomíná Vám to předem připravený scénář ?
    Počátek byl v Kanadě , kde se to odzkoušelo , při blokaci kamiony .
    A teď běží proces v celé Evropě , kdy někdo drží na řetězu výkonnou moc a to napříč celou Evropou . A výsledkem je to , že se brzdí válečná i hmotná pomoc benderstánu , v EU i jednotlivých státech to podporuje vznik struktur - strukturního řízení , které jednak likviduje současné struktury moci v EU a dále odstřihává Evropu od hnUSA .
    A tak elegantně běží řízený proces , který prudce snižuje riziko jaderné války , likviduje už přežité struktury moci a to tak , aby jejich idiotství bylo pro každého dostatečně viditelné a připravuje tak Evropu a další části této planety , na velice zásadní přeformátování .
    Přirovnal bych to kvalitativně k takové změně - přeformátování , jaká proběhla po první světové válce .
    A ten systém je stále stejný . Vytvořím záměrně problémy a to tak , že vynucuji nesmyslné agendy , do vedení protektorátů dosadím idioty z přesvědčení a po vydráždění obyvatel států i celých konglomerátů , zlikviduji tlakem zdola , za přiškrcení výkonné moci stávající struktury a hloupým telátkům podstrčím novou Koncepci .
    Přibližně takto proběhlo přeformátování socialistického bloku , během dvou generací . Současný systém je v likvidaci během jedné generace .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Putinovče,
      vaše věty o možné čekané pomoci od Putina jsou podle mne docela reálné.

      Generál PePa by rád prodal evropské zásoby dělostřelecké munice Ukrajině. Jedná se asi o 800.000 kusú. Jednání se dostalo do veřejného prostoru na internetu. Podotýkám, že kdybych já na vojně vykecal třeba "jakou kandenci má samopal vzor 58. (tatatatata!)", tak půjdu sedět za vyzrazení vojenského tajemství a to bych mohl být rád, že mi k tomu nepřišili vlastizradu. PePa to v klidu vyprdolí do světa a nikomu to nevadí! Ruským tajným službám stačí sledovat vývoj situace a pokud se zmíněné střelivo dostane na Ukrajinu, je pro Ruskou armádu cesta do Evropy prakticky volná. Objevují se spekulace o našem generálovi, zda je dvojitým agentem: https://aeronet.news/podezreni-ze-cesky-general-prezident-petr-pavel-je-agentem-ruske-vojenske-rozvedky-gru-zacina-u-ruskych-novinaru-nabirat-na-sile-pavluv-provokacni-navrh-z-mnichovske-bezpecnostni-konference/

      Evropská politická reprezentace dosud posrala co mohla. Všeobecně:
      - natahala si sem neumětely a poskytla jim bohaté sociální dávky
      - bílým umětelům snížila porodnost slabými sociálními dávkami
      - zbavila se jaderné energie
      - zbavila se uhlí
      - nastavěla grýndýlové slunečníky a větrníky
      - podpořila sankce proti Rusku a tím se zbavila levných energií
      - po zjištění že větrníky nestačí, vyhodila investice za ně z okna jejich
      likvidací, aby se dalo těžit uhlí pod nimi
      - zlikvidovala ekonomiku
      - nechala si odstřelit nord Stream
      - rozházela peníze na podporu Ukrajiny a jiných zbytečností, včetně covidu
      - likviduje zemědělství a zcela zapoměla na základní předpoklad sociálního
      smíru: CHLÉB A HRY

      Možná jsem nevyjmenoval všechno. Podstatné ale je, evropská politická reprezentace už nemá v rukávu ani jeden trumf, který by udržel její moc. Zanedlouho nebude moct obyvatelstvu nabídnou ani CHLÉB A HRY.

      Pokud se Evropa zbaví střeliva, je to jak kdyby prohlásila:
      Posrali jsme co jsme mohli a opravdu nevíme jak dál. Cesta do Evropy je volná, ať si sem napochoduje Ruská moc a dá ten bordel po nás nějak dohromady!

      MUDrland Wenca

      Vymazat
  6. Původně jsem svůj tento komentář, který byl reakcí na Vaškův první komentář, smazal, abych případně nerozbouřil diskuzi, ale koukám, že podobné komentáře se vzápětí objevily, tak to sem dám znovu.

    Já mám stále ten pocit, že i když má Rusko oficiální seznam nepřátelských zemí (USA a ČR) a mnoho dalších zemí se nepřátelsky chová, tak ve skutečnosti Rusko jako své nepřátele nebere žádnou zemi/stát, ale někoho jiného. Tím někým mám na mysli struktury, které jsou nepřátelské vůči lidstvu jako takovému. Názvů má přehršel.
    Je dost pravděpodobné, že v současnosti musí z mnoha důvodů Putin spolupracovat i s některou frakcí nepřítele, ale je to dočasné a jen proto, že nepřítel není jednotný, jsou v něm rozkoly. Taková spolupráce (momentálně společné některé hlavní zájmy) umožňuje likvidaci velké části nepřítele a tím vlastně oslabení nepřítele jako celku. Ve chvíli, kdy se začnou hlavní společné zájmy rozcházet, a k tomu jistě dojde, dnes ještě vůči Rusku nepřátelsky konající země v budoucnu zbavené nadvlády parazitů budou spojencem Ruska a pomohou proti zbyvšímu nepříteli.
    Jde o jakési "nepřítel mého nepřítele" a "využít sílu nepřítele proti němu samotnému".

    Zkrátka Rusko nevede válku (speciální vojenskou operaci) proti Ukrajincům, Američanům, Polákům, Francouzům, Angličanům a dalším, ale proti nepříteli, který zotročuje celé lidstvo. Putin nechce (aspoň v to věřím), aby zákazem vývozu plynu, obilí ad. životně důležitých komodit strádali obyvatelé "nepřátelských" zemí. On ví, že za situaci na UA a ve světě nemohou. Myslím si, že i ví, že takovým zákazem by sice nepřítele oslabil, ale zároveň by si proti sobě postavil i obyvatele oněch zemí a přišel by o budoucí spojence.
    V tom je zásadní rozdíl mezi Putinem (Ruskem) a jeho skutečným nepřítelem, který na obyvatele jakékoli země nebere ohledy. Naopak cílem nepřítele je likvidace lidstva jako celku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbývá dodat , že vše co probíhá , každá ta součást války , která se jednotlivě probírá , jsou jen podprocesy jim nadřazeného procesu .
      Globální válka o novou Koncepci .
      Jsou jen dva druhy Koncepce .
      Koncepce , která všechny zotročuje jakýmkoliv možným způsobem a která je záměrně vedena tak , aby lidstvo trvale stagnovalo , ve svojí evoluci .
      Koncepce , která má jako prvořadý úkol , každému člověku bez vyjímky umožnit a podpořit neomezený a zaručený rozvoj , jeho geneticky jedinečných daných dispozic . Podporovat evoluci každého jedince , pro plný rozvoj evoluce jako celku , druhu homo sapiens .

      A to , co je naprosto přirozeným jevem v jedné koncepci , je naprosto nepřijatelné , v té druhé .
      Takže vše co probíhá , jsou ozvěny Globální války o to , zda lidstvo jako celek bude pokračovat v cestě daného Záměru , nebo zda zase přijde na řadu reset v situaci , kdy cesta zpět k Záměru není možná .
      A s tímto bojem plně souvisejí i minulé už proběhlé historické podprocesy .

      Vymazat
  7. Dneska je venku krásně (tady v Praze). Bavil jsem se o tom s kamarádem a shodli jsme se na tom, že je to vždy jen v sobotu a v neděli. Pondělí až pátek šedivo, jako když tlačítkem on/off vypnou oblohu. A pak víkend zase hezky. Zjevně jsme už všichni paranaidní, a to i přestože po nás samozřejmě jdou. Země je plochá a mnohem větší, než nám GB říká, vesmír neexistuje, na světě je mnohem méně lidí, než nám GB říká, Bůh je věčný. Hezký víkend všem!

    OdpovědětVymazat
  8. BTW, co si myslíte o SPD? Věříte této straně? Případně koho byste do parlamentu volili?

    OdpovědětVymazat
  9. Pred pul rokem chteli Polaci obsadit kus Ukrajiny. Ted volaji ti, kteri na ty politiky pracuji o pomoc uhlavniho nepritele podle politiku! Jako dite, ktere vola mamu na pomoc. Ano, jde jim o vsechno a oni to vedi...

    OdpovědětVymazat
  10. Pod pojmem světová válka si dnes podlě mě většina lidí stále ještě představuje šiky vojáků či vojenské techniky (na souši, ve vzduchu, na vodě i pod vodou, koneckonců i mimo atmosféru) jdoucí proti sobě. Kulky, bomby, granáty. Zkrátka okamžité mrzačení a usmrcování protivníka a záběr jeho území, zdrojů. Z toho má pak většina lidí dojem, že když toto se kolem nich neděje, když si užívají na chatě, na procházce v lese, na lavičce v parku, že žádná světová válka není. Pouze lokální války daleko na druhém konci světa.
    Jenže nic není vzdálenější pravdě. Sice nám na hlavu tady v ČR (ale i jinde) z nebe nepadají bomby, které zabíjejí okamžitě po desítkách, stovkách, možná tisících, zato nám z nebe padá něco jiného, co mrzačí a zabíjí neviditelně a pomalu, ale zato celosvětově po milionech. To samé se děje, když jdeme pro chleba do obchodu. Pro léky, k doktorovi. Těžko představitelné, ale i když se koukáme na televizi, do mobilu, počítače. Když jdou děti do školy. Vše dlouho dopředu naplánované a uskutečňované dle aktuálního technologického pokroku.

    Rozumím tomu, že pro někoho se to zdá těžká paranoia. Ale kolem nás všech zuří světová, dost možná poslední poslední, válka. O to zákeřnější a nebezpečnější, že probíhá poamlu a skrytě.

    Stále více a více lidí si toto v různém stupni pochopení situace uvědomuje a staví se proti. Je to nezastavitelné stejně jako zákonité.

    OdpovědětVymazat
  11. V návaznosti na můj předchozí příspěvek doplním, že vytrubování o neschopnosti evropského vedení do světa pokračuje:
    „Rusko přešlo do fáze, kdy převedlo ekonomiku na válečný provoz, a dnes dokáže vyrábět 150 tanků měsíčně, statisíce kusů munice měsíčně. Zatímco Evropská unie za dobu trvání války nevyrobila jediný nový tank. Výroba velkorážní munice v našich zemích nedosahuje ani měsíční úrovně Ruska,“ řekl český prezident, který dříve stál v čele vojenského výboru NATO. https://www.novinky.cz/clanek/domaci-prezident-pavel-zamitl-56-lidem-ucast-v-bojich-na-ukrajine-40461985#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest250_box_sluzeb_nad_reklamu_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    Vzhledem k tomu že probíhá přeformátování USA https://aeronet.news/leave-the-world-behind-spusteni-protokolu-new-dawn-prave-zacalo-svycarske-vlade-lezi-na-stole-navrh-na-blokovani-webu-kvuli-uspore-elektricke-energie-v-pripade-energeticke-krize/ lze očekávat ústup amerického hegemona z Evropy. A jak říká Pjakin, na místo jednoho hegemona okamžitě nastupuje druhý. Kdo to asi bude? Čína? Anebo Rusko? Podle toho jak EU dosud podporovala Ukrajinu (například české rakety zabíjely civilisty v Belgorodu) bych řekl že Rusko má dost důvodů nastoupit na uvolněné místo amerického hegemona v Evropě. Někdo přece musí zaplatit válečné reparace! Generál PePa vytváří informační pole o bojeneschopnosti Evropy. A tak jsem si vzpoměl na Pjakina, který před lety připustil možnost že se Ruská armáda zastaví na břehu Atlantiku. Dnes připouštím že tato varianta je možná. No řekněte, kdo bude vlastenecky bránit stát, který to vede od deseti k pěti? A čím? Kdo bude bojovat za stát, v kterém se svítí svíčkami a který má drahý chléb? U nás to snad bude jedině Ondřej Vetchý a Eva Holubová.

    Akorát nevím čí odsun bude "kočírovat" Michael Kocáb.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Dnes připouštím že tato varianta je možná. No řekněte, kdo bude vlastenecky bránit stát, který to vede od deseti k pěti? A čím? Kdo bude bojovat za stát, v kterém se svítí svíčkami a který má drahý chléb? U nás to snad bude jedině Ondřej Vetchý a Eva Holubová. ""
      Nikto, vítali by sme ruskú armádu ako osloboditeľov, tak, ako ich vítali naši starí rodičia a rodičia v 45, ako vítali starí Egypťania Alexandrovu armádu, ktorá ich oslobodila od perzských pánov /vraj/. Keďže nebudeme schopní vlastnými silami sa oslobodiť, privítame ich a nemám "obavy", žeby Vetchý či Holubová a spol. niečo bránili, okrem svojich záujmov, takže ďalšie prevracanie kabátov. Až budú oni a ďalší "rusobijci" na Václaváku spievať častušky a krepčiť kazačok, tak budete vedieť, že sa naozaj všetko zmenilo.:)

      Vymazat
    2. Osobně si myslím, že dnešní rosubijci žádného kozáčka nikdy tančit nebudou. Nikoli snad proto, že nedojde ke změně, ale proto, že tentokrát ta změna bude jiná. Tentokrát neproběhne obligátní "co jsme si, to jsme si". Tentokrát bude vše zpětně souzeno a trestáno. Už jen proto, že je třeba, aby se příště kdokoli bál jednat proti zájmům společnosti.

      Vymazat
    3. Na Telegramu mi přistála následující zpráva, která naznačuje, že žádné "co jsme si to jsme si" nebude:
      "Čím dříve Česká republika zastaví dodávky zbraní, tím méně bude platit za způsobenou škodu . To je předpověď . Vyšetřovací výbor Ruska velmi pečlivě zkoumá a otevírá trestní případy ve skutečnosti každého ostřelování a úmrtí civilistů . Velmi pečlivě se shromažďují všechny důkazy a shromažďují se fyzické důkazy .střepy jednotlivých projektilů se sbírají a pečlivě dokumentují . Soud s juntou a viníky teroristických atentátů bude, ale i ti , kteří tuto zbraň nasadili, budou muset zaplatit postiženým, dětem bez rodičů a za zničení . Projektil nebo raketa je levnější než škoda . Česká republika tedy bude muset hodně platit . Jak to bude přesně nevím .... Je velmi pravděpodobné , že v budoucnu a až po soudu bude muset Česko platit určité procento v každé smlouvě na plyn, palivo nebo potraviny z Ruska . A to rozhodně na velmi dlouhou dobu . Nyní probíhají soudy o vyhlazení-genocidě ruských národů koalicí zemí s Německem před 80 lety . A to je začátek . Takže praxe pokračuje v Donbasu a v oblastech Ruska, kde probíhá ostřelování civilistů z území Ukrajiny . To by měli vědět Češi a Evropané . A to by mělo být řečeno opozičními hnutími v EU . Nic nezůstane nepotrestáno, stejně jako krádež ruských peněz v evropských bankách ."

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů