28. 2. 2024

Protiruské sankce zvítězily: Německo vyšlo do ulic



Agentura Bloomberg informovala o dalším "vítězství" protiruských sankcí: největší německý výrobce pneumatik a komponentů pro automobily Continental propouští více než sedm tisíc kvalifikovaných zaměstnanců, včetně manažerů a velkého oddělení nových technických řešení. Všichni půjdou na burzu práce společně s Ukrajinci a Asiaty. Tato zpráva byla šokem i pro ty, kteří dosud optimisticky předpovídali silnou německou ekonomiku. V německé televizi zároveň běží reklamy, které vyzývají lidi, aby sbírali lahve na ulicích a odnášeli je do sběrny. Více se dočtete v článku Cargradu.

Po šedivé zasněžené ulici kráčí chlapec a vidí mladou ženu s vozíkem s taškami. Snaží se něco vyndat z popelnice. Chlapec jí přijde na pomoc, vytáhne odtud prázdnou zmačkanou láhev a s úsměvem podá odpadek ženě. Ta má radost. Hlas za kamerou vybízí k pomoci chudým a ke sběru odpadků.

Na tom vlastně není nic špatného: proč to vyhazovat, když to můžete darovat? Ale dokážete si představit takovou reklamu v ruské televizi? Kdyby se taková reklama vysílala u nás, jaký by se zvedl řev novinářů, jako je Ksenia Sobčaková.
  
Mimochodem, v Německu nikdy nebylo ostudné darovat lahve. Jen se na to nedělala reklama na hlavních kanálech. A teď se nám připomíná, že tímto způsobem můžete někomu udělat radost, - řekl cargradskému zpravodaji obyvatel Düsseldorfu, který se sem před dvaceti lety přestěhoval z Čeljabinsku v touze po bezstarostném životě.
 
Němci v reklamním spotu ukázali, jak "bohatí němečtí důchodci" skutečně žijí / Foto: Řetězec supermarketů LiDL

Ještě předtím se na sociálních sítích šéf místního ministerstva pro mimořádné situace podělil ve flyhacku, jak ušetřit drahou vodu na záchodě:
 
Vezměte pytel na odpadky a vložte ho do záchodu. Vykonejte do něj potřebu a pak ho vyhoďte.

A to není žádný vtip. Němci už dávno zapomněli, co je to koupání. A do sprchy chodí takhle: trochu se namydlí, teprve pak otevřou kohoutek a během vteřiny mýdlo spláchnou. A dělá to tak čím dál víc Němců, protože kvůli protiruským sankcím je život nesnesitelný: žádný levný plyn, žádný trh, žádná práce.

Continental se rozpadá

Slavný německý výrobce pneumatik bude muset propustit 7150 zaměstnanců, protože je nemá z čeho zaplatit a trh se propadl. 

Continental hodlá přežít díky konsolidaci svých závodů a výzkumných oddělení se sídlem v zemích, kde je levnější pracovní síla - uvádějí média.



Podle informací, které získala agentura Bloomberg, zruší německý výrobce pneumatik Continental v divizi Auto Unit 7150 pracovních míst v rámci projektu Savings Push. Snímek obrazovky z webové stránky agentury Bloomberg
 
 
Existují však i další důvody, které společnost přiměly k radikálním opatřením. Je to Scholzův závazek k čisté energii. Zelenou a nejrůznější pobídky dostávají výrobci elektromobilů, zatímco Continental vyrábí komponenty pro automobily se spalovacími motory. Kromě toho je drahé zavádět digitální technologie, které jsou navíc vynucovány vládou.
A zelená energie a digitální technologie jsou, jak víme, hlavními body jednoho velkého globalistického plánu. Stejně jako protiruské sankce, s jejichž pomocí Západ ničí svého hlavního konkurenta v Evropě a brání Německu sblížit se s Ruskem. A ničení německé ekonomiky je v plném proudu.

Hůř než za Hitlera

V listopadu loňského roku odešlo z Continentalu na podporu 5,5 tisíce zaměstnanců. A už tehdy agentura Bloomberg uvedla důvod:
 
Německo ztrácí status průmyslové země kvůli odmítání levného ruského plynu a ztrátě atraktivity německého zboží v očích spotřebitelů kvůli vyšším cenám.

Když předseda maďarského parlamentu László Kover sledoval, jak se jeho soused pouští do světa, nevydržel to tehdy a řekl něco v tomto smyslu:
 
Německo se ničí rychleji než za vlády Adolfa Hitlera. Vládu řídí americký velvyslanec. Hitlerovi to trvalo 12 let. Ti, kdo jsou nyní v Berlíně, pošlou Německo na dno ve všech ohledech, ekonomicky i sociálně, mnohem rychleji.

 
Maďarský poslanec László Kover vypálil salvu na Berlín a OSN, a dokonce osobně zaútočil na amerického velvyslance. Snímek obrazovky webové stránky RT

Kromě německého vedení se vysoce postavený poslanec pustil i do politiky Evropské unie a OSN, kterou označil za "skořápku", která nemá žádnou váhu a slouží pouze k propagandistickým účelům. Němcům se však tímto projevem neulevilo. Dál pokorně zírají, jak je Scholz se širokým úsměvem tlačí do propasti.

"Maso jíme jen zřídka."

Aktuálnější než kdy jindy je příběh Němky Uschi Sachsové, který místní televizní stanice vysílala měsíc, zřejmě v naději, že Scholze osloví. Starší žena vyprávěla: 
 
Moje rodina jí maso jednou týdně. Chtěli bychom ho častěji, ale není to možné. Tak špatné to bylo jen po válce...

Polská publikace Interia varuje své spoluobčany před cestami do Německa za prací a uvádí fotografie prázdných obchodů:
 
Regály na potravinářských trzích často není čím zaplnit kvůli složitým jednáním o kvalitě a ceně zboží mezi obchody a výrobci.


Polská Interia uvádí, že v Německu je stále nedostatek mnoha potravin a zákazníci stále častěji vyhledávají zlevněné zboží. Snímek obrazovky webové stránky Interia

 
Spolkový statistický úřad zaznamenal největší pokles mezd v Německu od roku 2008. Jedná se o třetí rok v řadě, kdy mzdy klesají na pozadí rostoucích spotřebitelských cen. Mzdy prostě nedokážou držet krok.
Institut pro ekonomický výzkum v Mnichově hlásí nový trend: Němci tráví veškerý svůj volný čas hledáním slevových nabídek v obchodech s potravinami. Vybírají si nejlevnější zboží v různých prodejnách, nasedají do auta a vydávají se na miniturné po supermarketech: tam kupují chléb a mléko, jinde maso, tam máslo. Stalo se z toho celé hnutí: na sociálních sítích vznikají uzavřené skupiny, kde si Němci vyměňují zkušenosti s levnými nákupy.
Podle údajů společnosti Interia růst cen v německých obchodech předstihl růst tarifů za elektřinu a stal se hlavním motorem inflace:
 
V únoru Němci zaplatili za potraviny o 22 % více než před rokem. A za elektřinu zaplatili téměř o 20 procent více.

Kdo další šel v Německu do šrotu

V roce 2023 bylo v Německu uzavřeno více než 50.000 podniků s vysokým hospodářským významem. Informoval o tom Spolkový statistický úřad Destatis.

Továrna na výrobu trubek Vallourec v Düsseldorfu oslavila 125. výročí a pak ukončila činnost. Byla to chlouba země: byla postavena za hraběte von Bismarcka v roce 1895.

Nízká ziskovost v důsledku vysokých nákladů donutila majitele společnosti Vallourec, jednoho z největších a nejstarších výrobců bezešvých trubek na světě, uzavřít hned dva německé závody. Foto: Caroline Seidel/dpa/Global Look Press
 
Společnost Michelin, největší výrobce pneumatik ve Francii, uzavřela své německé závody a přesouvá své zákaznické centrum do Polska. Ještě předtím americká společnost Goodyear oznámila, že ukončí výrobu pneumatik v Německu a propustí 1800 zaměstnanců.

Známý automobilový koncern Volkswagen AG se již téměř rozhodl přesunout z Německa do zemí, kam přichází levný plyn z Ruska (i když bylo lepší přesunout se rovnou do Kalugy). Plánuje se propuštění 4 až 6 tisíc zaměstnanců a další redukce.

Továrny koncernů VW, Škoda, Seat snižují své kapacity až o 80 % nebo je zavírají. V souladu s tím lidé odcházejí na burzu práce.

Nejvíce je postižen chemický průmysl, třetí největší průmysl v Německu. Několik velkých chemických koncernů, včetně lídra na trhu BASF, ohlásilo buď snížení výrobní kapacity, nebo propouštění.

Z německé ropy se stala polská ropa

V loňském roce se Scholz v protiruském zápalu rozhodl všechny překonat a oznámil, že nebude přijímat naši ropu prostřednictvím ropovodů. Poláci neváhali a celý ropný a plynárenský sektor v regionu
převzali. Rusko o nic nepřišlo, zatímco Německu zůstaly prázdné zásobníky ropy. Museli se Polákům sklonit, aby jim ropu dali. Výměnou za to požadovali kontrolní podíl ve velké ropné rafinerii, kde teď budou pracovat levní polští migranti a Němci půjdou na burzu práce.

Němci ve skutečnosti ukradli rafinerii Schwedt společnosti Rosněfť. A nyní Poláci na oplátku vytlačují rafinerii z Německa. Foto: Patrick Pleul/dpa/Global Look Press
 
A co z toho?

Německá ekonomika je v troskách a propadá se do recese. Každý týden přicházejí zprávy o uzavření další továrny. Deník Bild přináší neradostnou prognózu pro nejbližší budoucnost:
 
Rok 2024 bude v Německu rokem rozsáhlých stávek. Jako první vyjdou do ulic zemědělci kvůli cenám nafty a daním z motorových vozidel. Železnice se zastaví, protože strojvedoucí již nyní požadují zvýšení mezd. Vystoupí také silniční dopravci, kteří nebudou spokojeni se zvýšením mýtného.

Bild předpovídá, že se Německo promění v jedno velké náměstí stávkujících dělníků, na kterých budou závislí migranti z Asie a Ukrajiny.
Na tomto pozadí se mezi Němci stal populárním ministr obrany Boris Pistorius, který navrhl zavést povinnou vojenskou službu pro všechny. U moci by ho rádo vidělo 42 procent dotázaných. Ale než ho posadí do kancléřského křesla, bude země v rámci všeobecné vojenské hysterie již zcela přepnuta na vojensko-průmyslový komplex. A bude připravena znovu bojovat za velikost národa.
Jenže Němci si na Rusko, které se bezpečně chrání kynžaly, netroufnou. Ale Polsko by si mělo dávat pozor. A také Česko, Francie, Holandsko... Historie má tendenci se opakovat.

autor: Olga Antonova
zdroj


11 komentářů:

  1. Mohu se samozřejmě mýlit , ale vidím zde proces , který povede k rozpadu Německa jako takového .
    Těch likvidačních ideologických min je zde tolik , že to není náhoda , ale záměr .
    Záměr , jak rozložit EU .
    Německo je násilný slepenec různých národů , které budou mít možnost hledat svoje skutečné kořeny .
    Dříve jsem předpokládal , že nejprve padne NATO a potom EU ,
    Jak to tak vypadá , obojí bude padat v tandemu .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu furt nerozumím. Je jasné, že probíhá určitě přeformátování, ale měl jsem za to, že vniknou velké bloky, kdy třeba zrovna Německo bude stále jednotné. Například začíná být velmi dobře vidět východní hranice toho bloku - jsme to my. Slovensko už bude jinde. Ty rozdíly jsou už jasně viditelné. Bohužel, přijde mi, že my můžeme už oficiálně vyhlásit fašistický stát. KOBisté píší, že vítězí euroasijské křídlo GP, ale my zjevně spadáme do toho euroatlantického, což je velký špatný. Dále co třeba ti zemědělci? Bude se to sem všechno dovážet z Jižní Ameriky? Myslel jsem, že deglobalizace funguje na principu uzavřených velkých celků. Prosím, rozepíše se trochu víc, vaše komentáře jsou podnětné. A sorry za ty tečky. JV

      Vymazat
    2. Na příkladu Německa (můj názor), bych to viděl tak, že aby mohly vzniknout nějaké větší životaschopné bloky států (jako například BRICS), je nutné, aby byly zároveň zachovány národní specifika. Německo je, stejně jako NATO slepenec několika částí, na které byla a je uplatňována čím dál tím více uniformita (nikoli jednotnost - tu vnímám jako něco zcela odlišného) a tím k většímu a většímu utlačování až zániku jednotlivých částí. Na takovém základě nemůže být vybudován dlouhodobě životaschopný projekt. Defakto jde o fašismus.
      Takže, podle mě, Německo se rozdrobí (stejně jako USA, NATO, EU) na základní funkční části, které se nejprve budou muset očistit a znovuzavést svá jedinečná specifika a teprve pak na základě takovýchto zdravých jednotlivců se může začít budovat něco většího, co je (jednotlivé státy) bude za všech okolností zachovávat a respektovat.
      Pokud k tomu někdy dojde, pak nutně musí zaniknout (být eliminován) GP i jeho všechna křídla, protože budoucí svět, tak jak si ho představuje GP, není s výše uvedeným slučitelný.
      Spolupráce s jedním či druhým křídlem GP není pro mě nic jiného, než "nepřítel mého nepřítele". Což už z principu z něho nedělá automaticky přítele, nýbrž někoho, s kým mám dočasně podobné zájmy.

      Vymazat
    3. Pane Michale , myslím si , že tu odpověď máme před očima . Je to mnohonárodnostní společnost , chcete li BLOK , který umožní daným společnostem bezpečný a zaručený rozvoj , který jim zanechá jejich jazyk , národní kulturu a identitu
      Podívejte se na zkušenost ze SSSR . Stalo se tehdy , že v SSSR ohrožoval tehdy jeden národ jiný národ , když byl ten i onen součástí mnohonárodnostního celku ? Já si myslím, že ne .
      Ten vzor , jak mohou spolu žít různé národy , vidíme v Ruské harmonice .
      Ke srovnání nám stačí stav každé země v době , kdy byla součástí mnohonárodnostního celku a současnosti těch národů , kteří jsou démonkradicky "osvobozeni" .
      A co se týče GP , ten se buďto začlení do jemu nadřazeného procesu Záměru , nebo podlehne přirozenému výběru . Je to ten příklad , kdy se z pytláka udělá hajný .

      Vymazat
  2. Peňazí je dosť. Inžinieri, atómoví fyzici to utiahnú.
    Juraj

    OdpovědětVymazat
  3. Lidi evidentně milují ty chybné paralely s Hitlerem. Hitler postavil zbídačené Německo na nohy. Že to pak zase všechno zabil ve válce, je jiný příběh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je ovšem otázkou, zda se Hitler v tom dočasném postavení Německa na nohy pouze nesvezl s dobou. Dnes nelze s jistotou říct, co by bylo, kdyby, ale mohu nabídnout tu možnost, že Německo už bylo tak "dole", že už nebyla jiná možnost, než buď se složit úplně nebo se začít zvedat a bylo by jedno, zda s Hitlerem nebo s někým jiným. Změna prostě musela přijít.
      Takže ono "s Hitlerem" bych v tomto ohledu osobně bral spíše jako uvedení někam do časové osy, než jako uvedení konkrétního "viníka".

      Vymazat
    2. Což není nijak v rozporu s tím, co jsem napsal.

      Vymazat
    3. Je, Vašku. Hitler byl holá řiť. Německo s Hitlerem postavily "na nohy" obrovské peníze od anglosasů, zejména USA. On sám by to svým halekáním po hospodách a nárožích nezvládl.

      Vymazat
  4. MichalB: ani nie.....Hitler dostal kvantum penazi na to aby sa vyzbrojil, vdaka tomu spustil vojensku vyrobu a dal teda pracu ludom. Okrem toho zabral majetky ludom, ktorych povazoval za untermenschov, v globale sa to nascitalo. Nemecko sa kludne mohlo potacat na dne este dost dlho, keby neziskalo tieto financne injekcie. Rusko ide na to relativne obdobne, ale to tam dava peniaze z Fondu bohatstva a okrem toho ma velke prijmy z exportu surovin. No a okrem zbrani zaroven sa industrializuje,takze ked to cele skonci, tak mozno sa ukaze cele to ako ziskove pre RF. Pre Nemecko to bolo v roku 1945 uz imho stratové, myslím, že aj keby nebolo bombardovanie a Rusi v Berline, tak po strate kolonii, otrokov a zdrojov, by sa Nemecko aj tak ekonomicky zrutilo, aj ked separovat tieto fakty je problematicke

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janko,
      rozumím vám. Však já to tak také myslel. Jde o to, že když by to nebyl Hitler, byl by to někdo jiný, do koho by Wall Street napumpoval doláče. Záměr by byl tentýž. Hitler měl tu výhodu, že uměl projevem strhnout dav a to byl jeden z důvodů, proč to nakonec byl on. Můj názor.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů