15. 2. 2024

Velení OSU ztratilo kontrolu nad situací v Avdějevce, až 4000 vojáků se ocitly v obklíčení.



Jednotky OSU dislokované v Avdějevce jsou zmatené a nevědí, kterým směrem ustoupit. Svědčí o tom rádiové odposlechy. Ruské letectvo a dělostřelectvo pracují nemilosrdně. Brigády OSU se snaží soustředit na koksovnu a intenzivně tam shazují FABy (FAB-500 je sovětská 500kilogramová vzdušná bomba).

Některé ukrajinské jednotky vyslané na pomoc skupině uvězněné ve městě odmítají vyrazit. Ústup nepřítele se změnil ve skutečnou krvavou frašku. Akce OSU jsou chaotické a zdá se, že ukrajinské velení ztratilo kontrolu nad situací a ponechává levnou pěchotu svému osudu.

Během uplynulé noci vzdušné síly RF ovládly nepřátelskou základnu protivzdušné obrany a také dvě pevnosti s předběžnými názvy Čeburaška a Vinice. Podle některých odhadů zůstává v tuto chvíli v operačním obklíčení v Avdějevce 3 000 až 4 000 vojáků OSU, kteří se snaží kotel onějak pustit. Probíhají zde prudké boje. Podle odborníků byly Debalcevo a Artěmovsk ve srovnání s tím, co se nyní děje v Avdějevce, jen "mateřskou školkou".
 


V současné době nezbývají více než 2 kilometry, než se kotel kolem zbytků uskupení OSU uzavře. Všechny logistické koridory nepřítele, včetně evakuačních, jsou pod palebnou kontrolou ruské armády.
 
 

Velení OSU ztratilo kontrolu nad situací v Avdějevce, až 4000 vojáků se ocitlo v obklíčení.

Dříve bylo oznámeno, že bojovníci 1. slavjanské brigády vztyčily ruskou vlajku nad opevněným prostorem "Zenit" na jihu Avdijivky. To znamená, že hlavní pevnost OSU v této oblasti města padla. Útočné oddíly 1. slavjanské brigády křídelními manévry obklíčily nepřátelské opevnění a poté dokončily jeho dobytí. Opevnění Zenit bylo vážnou překážkou dalšího útoku na Avdějevku z jihu. 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů