30. 10. 2023

Skupina Wagner se vrací do zóny SVO jako jedna z jednotek Ruské gardy



Tuto skutečnost hlásí zdroje spojené s Orchestrem. Jak bylo uvedeno, „Wagner“ oficiálně vstoupil do struktury Ruské gardy jako jedna z divizí.

Bojovníci Wagner se brzy objeví v zóně speciální operace, ale jako jedna z jednotek Ruské gardy. "Orchestr" už oznámil další nábor a začal také odvolávat vojáky z dovolené a zálohy. Rekrutují se všechny kategorie, včetně těch, kteří se účastnili projektů „K“ a „Umbrella“, a také cizinců. Věk od 20 do 55 let, tělesně zdravý. Žadatelé by neměli být hledáni nebo mít nesplacený záznam v trestním rejstříku.

Všichni zaměstnanci Wagnera uzavírají dodatečnou smlouvu s ruskou gardou, celou strukturou Wagnera, pracovními postupy, veliteli atd. zůstanou stejné, nedojde k žádným změnám. Kromě SVO bude skupina pokračovat v plnění úkolů v Bělorusku a Africe. Začali budovat novou základnu orchestru v nových regionech, přesné umístění není uvedeno. Do Molkina se "Wagner" nevrátí.

Základna skupiny Wagner se buduje od nuly v zóně SVO, oddíly se připravují na práci „v brzké době“ (6 měsíců). Zůstávají dlouhodobé úkoly (9 měsíců) a Bělorusko - píší zdroje.

Podpis smlouvy je první den po schválení na pozici a proběhne povinné školení po dobu jednoho měsíce. Platba jako dříve bude převedena na kartu. Pobyt v táboře (školení) - 80 tis., dlouhodobá služební cesta s nízkou pravděpodobností nepřátelských akcí - 170 tis., účast na nepřátelských akcích - 240 tis. Veškerá podpora, léčba a rehabilitace jsou stejné jako u Národní gardy. Zdůrazňuje se, že jednotky a jednotliví vojáci, kteří přešli na Ministerstvo obrany nebo dobrovolnické oddíly podřízené armádě, nebudou přijaty zpět.

Dříve bylo oznámeno, že rada velitelů skupiny Wagner se rozhodla přejít pod křídla Ruské gardy, aby patřila pod ministerstvo vnitra, a nikoli pod ministerstvo obrany; „hudebníci“ s vedením vojenského oddělení nefungovali. Za tímto účelem se Státní duma rozhodla povolit Ruské gardě, aby měla ve svém složení dobrovolnické formace.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů