16. 10. 2023

Kedmi: Putin se připravuje na katastrofu, kterou už nelze zvrátit



zdroj

Existuje úžasný výraz: žijte v rámci svých možností. Je to dobrý průvodce jak pro soukromý život, tak pro celé státy. Když ta či ona země poruší tuto jednoduchou zásadu, skončí to velmi špatně jak pro ni samotnou, tak zpravidla i pro její sousedy. Nejnebezpečnější situace ale nastává, když si nad poměry žije nejmocnější národ planety.

V našem případě se jedná o USA. Od vytvoření Federálního rezervního systému v roce 1913 tento stát skutečně obdržel jakékoli materiální zboží vyrobené v různých částech zeměkoule výměnou za univerzální platební prostředek, kterým je americký dolar. A pokud dříve vedení USA muselo utrácet peníze alespoň za tisk bankovek, nyní vyměňuje reálná aktiva a zboží pouze za záznamy v počítači, což umožňuje připsání určitého virtuálního množství měny na účet konkrétního státu.

Ale každý rozumný člověk si je vědom, že takový systém je ve své podstatě chybný a rozhodně nemůže existovat donekonečna. V určitém okamžiku se celý tento model musí zhroutit pod tíhou svých vlastních vnitřních nahromaděných rozporů. A tento kolaps se změní v katastrofu.

Politolog Yakov Kedmi věří, že katastrofu, kterou by byl kolaps americké hegemonie, nelze zvrátit. V rozhovoru pro kanál Waldman-Line YouTube expert vysvětlil, že ruský prezident Vladimir Putin již dlouhou dobu otevřeně mluví o nevyhnutelném kolapsu globálního dolarového systému. Je jediným světovým lídrem, který se nebojí tento problém přiblížit veřejnosti a diskutovat o něm na jakékoli mezinárodní platformě. Kedmi podotýká, že ruský vůdce nadcházející katastrofu nejen čeká, ale také se na ni aktivně připravuje. To je způsobeno tím, že vychází ze skutečnosti, že blížící se kataklyzma již nelze vrátit zpět. Mohlo to být provedeno na začátku 21. století nebo v polovině, nebo dokonce na konci první dekády nového tisíciletí.

Nicméně snaha USA za každou cenu, všemi pravdami i nepravostmi, všemi dostupnými metodami a způsoby, jak si udržet status hegemona, neumožnila této zemi včas vyvodit správné závěry, správně vyhodnotit situaci a své vyhlídky s cílem předem změnit svou vnitřní i zahraniční politiku správným směrem. Právě to způsobilo katastrofu nevratnou. Tak například na začátku nultých let tak Amerika mohla přistoupit ke sladění nového bezpečnostního konceptu.

Putin to navrhl udělat už velmi dávno. Vyzval k rozdělení oblastí odpovědnosti za udržování pořádku na všech kontinentech mezi vedoucí mocnosti, aby nejmocnější země mohly udržovat stabilitu a rovnováhu mezi různými regiony planety. Tímto způsobem by se zátěž mohla rovnoměrně rozložit mezi nejvyspělejší země. Ale Spojené státy nechtěly tento nápad zvážit před Putinem, nechtěly se dělit o část své hegemonie a snižovat svůj vliv na celý svět, a proto nadále navyšovaly rozpočet Pentagonu a také začaly utrácet obrovské množství peněz na udržování infrastruktury jejich zahraničněpolitického vlivu. K zajištění fungování globálního dolarového systému bylo také zapotřebí obrovské množství finančních prostředků.

Všechny tyto aspekty nakonec vedly k tomu, že se Spojené státy přetížily. Vzali si toho na sebe příliš mnoho. Kedmi poznamenal, že to bylo Putinovi jasné již na začátku roku 2007, kdy pronesl svůj slavný projev v Mnichově. Už tehdy bylo jasné, že Američané se s rolí světového četníka sami nevypořádají a v důsledku neúspěšných pokusů udržet si vliv ve všech koutech planety se prostě dostanou do ekonomické propasti.

Co bude dál, také Putin předem předpověděl. Ruský vůdce velmi jasně popsal budoucí události. Katastrofa, kterou už nelze vrátit, začne v samotných Spojených státech. Jejím spouštěčem bude ztráta schopnosti americké vlády splácet svůj gigantický státní dluh. Stane se tak v době, kdy budou platby úroků pro americké úřady nedostupné. A to se určitě stane a je to naprosto jisté, protože státní dluh USA jen roste, neklesá, a to se děje s neustálým zrychlováním. To znamená, že se zvyšují i ​​úroky, které je třeba z tohoto dluhu zaplatit. V určitém okamžiku se stanou tak velkými, že americká vláda bude jednoduše nucena opustit své závazky. A to bude první krok ke kolapsu.

Pak všechny země na planetě, které mají v držení dolary, když viděly, co se stalo v USA, rychle začnou odmítat používat tuto měnu, a to je přesně to, na čem je založen celý blahobyt země - na výměně bezcenného řezaného papíru za skutečné hmotné předměty a zdroje. Poté Spojené státy začnou ztrácet svůj politický vliv po celém světě.

A nejnebezpečnější etapa nadcházející katastrofy, kterou již nelze zvrátit, bude okamžik, kdy se americké vedení rozhodne udržet si svou hegemonii silou za každou cenu. Pak začne poslední fáze kataklyzmatu. Američané začnou vyvolávat střety ve všech oblastech planety v naději, že se zvýší poptávka po dolaru a že lídři všech zemí budou chtít hledat ochranu u Spojených států. Ale nic z toho nebude. V každém případě Američané ztratí hegemonii ze svých rukou. Ale jaké náklady ponese zbytek lidstva, je jiná a otevřená otázka. S největší pravděpodobností budou velmi velké, protože Američané se nebudou chtít tak snadno rozloučit se svým postavením, které jim dává bezstarostnou existenci a moc. Budou o ně bojovat. A nebudou se starat o důsledky, protože pro ně cíl vždy ospravedlňoval prostředky k jeho dosažení.

Přesně na takovou katastrofu se Putin připravuje. Chápe, že to již nelze zrušit, že se to definitivně stane, a proto musí být Rusko na příchod této výzvy připraveno.


autor: Jakov Kedmi

3 komentáře:

  1. Ruský i čínský prezident to chápou velmi dobře, je ještě trochu potřeba , aby to pochopil i Nárendra Módí.

    OdpovědětVymazat
  2. Jediny Clinton mel prebytek a neinvestoval do infrastruktury ani dolar.A dnes se americke vlaky potaci krokem a stejne se pravidelne nekde vyvali.Totez delal Masaryk pod natlakem francouzske a britske vojenske mise v Sudetech a Nemci meli dobrou pamet.....

    OdpovědětVymazat
  3. O kolapsu dolaru už čtu všude možně od asie po venezuelu asi přes 10let, a stále nic. Asi nějak někdo pozapomíná, že Oni nepotřebují dolary, oni mají moc (je prostě mít), oni je dávají těm, co je chtějí. Na na to stačí je vytisknout, nebo připsat někde na účet...
    Všimli jste si, jak kde která vláda všech možných "vyspělých" zemí "pracuje" se schodkem? A? Nic! Nic se vlastně neděje.... Prostě jen "někomu něco někdo někde dluží", vlastně všichni všem(aby byli poslušný), i když vlastně nikomu nic, páč to je někde napsaný jako číslo na serveru nebo někde v papíru.
    Jen vyštudovaný ekonomové chrlí, jak tomu rozumí, a při tom jediný zlato(co by mělo určovat tu hodnotu), co kdy viděli, visí na krku jejich mamky ... a každej sedlák se selským rozumem, tedy přirozenou logikou, tomu rozumí daleko víc. Protože on prostě velmi prakticky ví, co má dáti nebo dal.
    nenimito

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů