22. 4. 2013

Informace jako dvojitý špión

Více než kdy jindy je potřeba tento článek brát jen jako moje dohady a níže uvedené video může (ale taky nemusí) být míněno upřímně. Já ho ale cítím jako nastraženou past, stejně jako drtivou většinu ostatních videí, článků, knih, guruů a seminářů zaměřenou na specifickou část obyvatel.

Možná že právě i vy patříte k té rychle se zvětšující části lidí, kteří mají pocit, že svět není takový, jak je nám předkládán. Zjišťujete, co je jinak, a pokud tomu věnujete část svého času, i proč je tomu jinak. Nutně pak dojdete ke zjištění, že svět je uměle rozdělen na většinovou část klamaných a zrnkovou část klamajících. Důvodem, pokud to vezmu čistě z lidského a materiálního hlediska (jsou i jiná a zcela odlišná, dalo by se říci i vyšší), je snaha klamajících mít moc = převahu (jakoukoliv krom početní) nad klamanými v souladu s Darwinovou teorií, kdy jen silní přežívají. A to díky tomu, že požírají slabší. Jelikož tu,jak vidno, nemůže být ani řeč o síle fyzické, je nutné klamat tak, aby skutečně silní (většina) sami sebe považovali za slabší. Dále je zneužíváno přirozeného pudu sebezáchovy k tomu, že klamaní ho zamění za strach (o existenci, majetek, pohodlí, zaměstnání atd.) a podřizují se menšině, aniž by přemýšleli nad oprávněností svých obav. Právě proto, aby nepřemýšleli, je jim odebírán čas (plytká, bezduchá, zvrácená zábava všeho druhu, nutnost trávit čas na obstarání prostředků pro co možná nejvíce důstojné bytí).
pravda obléknutá do vhodného kabátu již pravdou být nemusí
Jelikož právě v poslední době dochází k tomu, že se rozrůstá skupina klamaných, kteří prokoukli tuto lest, je pro udržení moci více než důležité se zaměřit nejenom na posílení strachů ostatních stále s pokorně sklopenou hlavou jdoucích klamaných, ale ještě více na rafinovanější klamání těch, kteří již začínají vidět do karet klamajících. Právě tato skupina je hrozbou, protože každý takový jedinec je schopný "nakazit" další kolem sebe.
Není nic rafinovanějšího než takové zesměšnit (likvidace se stává již kontraproduktivní) nebo je odklonit na falešnou cestu pravdy. K tomu je nejllepší použít jejich vlastní zbraně - konspirační teorie. Počítačovou terminologií jde o virus či trojského koně.
Jelikož se jedná o živnou půdu konspirátorů (rozuměj - již pravdu hledajících klamaných), berou často konspiračně zaměřené informace automaticky jako pravdu. Největším vtipem a problémem je, že v informacích pravda skutečně je. Bohužel tak rafinovaně zaobalená do nepatrného zlomku polopravd či lží, že konečný výsledek může neobezřetného konspirátora doslova ukotvit zpět do řad klamaných. Avšak s rozdílem, že on sám je přesvědčen o tom, že jeho neoblafnou - neoklamou. Tím se stává ještě snáz ovladatelným než ostatní, jež o existenci klamajících a jejich klamání nemají nejmenší potuchy.
Jako zářný příklad vidím uvedené video. Je tam tolik pravdy, že na nepravdu nezbývá skoro žádné místo. Ale i to málo stačí k tomu, aby pravdivé informace, které se téměř s jistotou dostanou na veřejnost, byly nejenom veřejností, ale i konspirátory (těmi hlavně) automaticky brány jako nesmysl. Dvě mouchy jednou ranou.
(Názvy v článku jako "konspirátor", "klamaný", "klamající" nejsou myšleny nijak hanlivě ani jízlivě. Pouze jimi jednoslovně nahrazuji významy, které nevztahovačný člověk jistě pochopí a mně tím odpadlo delší vysvětlování.)


14 komentářů:

  1. Kolik stojí takováto blbinka? Ale to je přeci fuk, ne? Hlavně, že ovečky budou ... nebo vlastně už skoro nebudou. Jeden beránek, druhej, třetí, čtvrtej, pá t e j ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezejmenný/á:
      Nevím o jakou blbinku máte zájem. Pokud jde o projekt Blue Beam, tak bych doporučil si o tomto projektu alespoň něco najít, lišák Google jistě pomůže. Pak by Vás otázka na cenu ani nenapadla. :-)
      Pokud jde o nějakou minimalizovanou verzi, pak se zaměřte na tzv. 3D televizory, které jsou už jen krok k holografickému promítání. To sice již v dnešní době je reálné, ale díky obrovskému množství přenášení a zpracování dat v reálném čase není zatím (v civilním sektoru) možné dosáhnout frekvence 24 snímků za vteřinu, jak je tomu u běžného televizního filmu.
      Označení druhých termínem ovce, alespoň mě, přijde nadřazené. Kdo druhého takto označí, sám sebe pasuje do role někoho, kdo je více, než druzí a to není ve své podstatě nic jiného než to, co dělají klamající. Něco jiného je se označit jako "jiný".
      Je to jen jeden jediný, od celkové reality izolovaný pohled. Tím Vám nic nevyčítám ani sám sebe tím nechci stavět do role někoho víc. Chápu Váš pohled a plně ho respektuji. Nicméně ale doufám, že časem zjistíte, že na věc se lze dívat i z mnoha dalších úhlů - měřítek.

      Vymazat
  2. Michale,
    zkus to, co jsi v odpovědi napsal, promyslet v obráceným gardu. Vůbec jsem se nesnažil o negativní komentář, ale o vyjádření dopadu onoho plánu. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje chyba - vytvořil jsem si domněnku, že to psal někdo, kdo si chce jízlivě rýpnout a je natolik srab, že proto ani neuvedl jméno.
      Měl ses podepsat Matěji, u tebe bych to vzal pochopitelně jinak. Věděl bych, že víš, že vím, jak uvažuješ. :-)
      U někoho, koho neznám, bych předpokládal, že v případě, aby jeho komentář nebyl nepochopen, tak by ho rozvedl. Pak by nedošlo k nedorozumění. Nejsme nikdo dokonalý, proto stále nemůžeme aplikovat například čtyři dohody Miguela Ruize, aniž bychom nenarazili. :-)

      Vymazat
  3. Projekt Blue Bear a pod je nevytvořitelný. První důvod je, že souhra toliko vyloženě pozemské techniky je nemyslitelná - vidím, kolik peněz se cpe do vývoje satelitní techniky a přesto se to všude ladí a upravuje aby to správně chodilo. Spustit takový megalomanský projekt napoprvé, aby vše fungovalo a nebylo pro smích, je nereálné i po deseti letech testování v ostrém provozu. Druhým důvodem je, že jakýmkoliv posilováním náboženských hodnot: křesťanům se zjeví Kristus, islamistům Muhamed a pod se jen znásobí nenávist mezi těmito jednotlivými "fotbalovými" kluby a majitel těchto klubů si bude mnout ruce, až začne zápas (3. světová). Vydělá na tom jen organizátor s trumfy v rukávu. Za třetí, malá skupinka elity, která řídí, resp. ohýbá světové dění k vlastnímu prospěchu má daleko menší moc než si myslíme a strašně jí to zvedá ego, když si o nich píšeme a básníme. Domeček z papíru. Pomalu upouštím od konspiračních teorií, protože si myslím, že víc než polovina jsou jen vymyšlené teorie, které někomu náramně pomáhají ve všelijakých ziskuchtivých manažerských plánech. Ta druhá část je povětšinou reálná, ikdyž i tam se přilepují historky a báje o tisícihlavém drakovi, který vlastně měl jen hlavu jednu a nakonec nebyl ani tak veliký, jak byl nafouknut.
    Věřím především tomu, co jsem sám schopen nějak ověřit.Co je mimo moje chápání sice neodsuzuji, ale ani tomu nepřikládám žádnou váhu. Možná budu za chvílu považován za odporného skeptika, no co už, moje cesta vede nohama po zemi a když se objeví schod, řádně prohlédnu, poté teprve vykročím. Život mě naučil dodržovat zásadu: pospíchej pomalu. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Petře,
      musím se přiznat, že během psaní článku jsem si vzpomněl na tvůj poslední (ta baba jedna vyfintěná). Holografické promítání reálné je, jsou i veřejné akce, kde se to ve velkém předvádí. Sice je na první pohled poznat, že jde o vizuální atrapu, ale kdo ví, co na rozdíl od veřejného sektoru, má k dispozici lépe placená banda (armáda). Poznat to jde hlavně díky malému rozlišení (málo detajlů a barev), což je omezeno současným výkonem počítačů.
      Tou poloviční obsazeností vymyšlených konspiračních teorií jsi mě překvapil. U tebe bych tipoval tak 95%, jako u mě :-) A se zbytkem mi nezbývá, než souhlasit. Přemýšlel jsem nad článkem na toto téma, ale nevím, zda by nešlo o tahání dříví do lesa.
      Místo ega je potřeba je zvednout celé - ze židle, aby třeba pukli, potvory(i) - teď nevím, zda oni nebo ony. :-)
      U tohoto videa mi ani nešlo o projekt Blue Beam, ale o strukturu informací, jak byly k sobě se záměrem poskládány.

      Vymazat
    2. Těžko se to dá posuzovat, kolikže jich je úplně mimo realitu a kolik je pravdivých, když jich znám jen tolik, kolik se mi jich připletlo do cesty :) .. Z toho co znám, tzn. něčím mě oslovili a já se o ně zajímal, jich je zhruba polovina mimo realitu a opírá se jen o nepatrné pravdy, které jsou spíš doprovodné, aby tomu dali punc reálnosti. Příkladem budiž konspirace o meditaci a jejím bezrizikovým prováděním. Pravdou je, že samotná meditace, v laboratorních podmínkách je bezriziková. Tím to ale končí. Žijeme ve světě plném parazitů a predátorů, ten kdo ukořistí druhému energii (sežere ho, vycucá,...), přežije. A to nemluvím o propracovaných technikách, jak docílit kýženého efektu. To už leckdy překračuje hranice schopnosti pochopit. Takže 10% pravdy a 90% balastu.
      Dalším příkladem konspirace je třeba 9/11 .. jde tady o asi 80% pravdy a zbytek balastu, který vytvořili jak senzacechtiví odpůrci systému, tak přímo systémoví tvůrci, kteří ví, že čím víc to vygradují do alelůja, tak tím spíš celý tento balast zapadne do bahna nesmyslnosti.

      Vymazat
  4. Michale,
    omlouvám se za nepodpis. A to, co píše Petr H mi připadá hodně zajímavý. Já se nevyznám v technice, ale byla zmíněna dvě náboženství. A myslím, že na blízkým východě jsou tři dominantní abrahámská náboženství, který jsem někde v templářovi nazaval "přátelští nepřátelé", držící spolu basu, myslím tedy jejich šéfové. Za kterejma a to hlavně v křestanským táboře stojí jen pár fundamentalistů a jinak pouze papírový věřící. U běžnejch Židů a Muslimů to má podobnou tendenci. Proto se nedaří a to už pár let, pokud se do toho nezaplete z venku USA, OSN a EU, spustit na blízkým východě něco hodně velkýho. A to je svým způsobem roztržka v KLUBU, kdysi pevně semknutým. Ten KLUB je prostě v troskách a látaj ho už jenom virtuální prachy. Myslím, že už neexistuje žádná kompaktní idea NWO, protože je tu najednou nějak moc vzpouzejících se fragmetů, majících nestejnorodý zájmy. Taky se do toho namontovaly navzdory krizi některý rychle rostoucí ekonomiky, jež byly dlouho mimo centrum a jsou míň tou zhoubnou myšlenkou infikovaný. Takže, když se přidá pár miliard lidí a pomůžou točit tou rozjíždějíci se odstředivkou, tak je tu dost velká šance jednou a doufám pro vždy to svinstvo zarazit. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen k těm náboženstvím, jsou jen dvě abrahámovská: islám a judaismus. Křesťani jsou jen podsekta vytvořená na pár vykastrovaných a upravených textech z judaismu, konkrétně tóry a talmudu. Někdy kolem přelomu tisíciletí byla pro křesťany vytvořena bible, kdy všechny původní texty byly nahrazeny opisy. Žádné evangelium není starší než 1000 let, pouze jsou to jen předělávky. Ale na bílé lidi to byla jediná páka, jak je podmanit. Ty ostatní byly příliš nestravitelné, nenávistné a zlé. Proto byl upatlán na různých příbězích různých lidí (Krišna, Mithra, ..) nový zákon a osobnosti s různými schopnostmi byly nahrazeny židem po matce Džošuou.

      Vymazat
  5. Myslím Petr H,
    že by to byla velmi zajímavá debata o tom, zdali jedno, dvě, či tři, nebo dokonce i víc náboženskej systémů si dělá nárok na strejdu Abrama. Taky např. datace, který uvádíte jsou brány z projektu Skaligeri-Petávia? Nebo z novejch chronologií, který vznikly po polovině minulýho století? Rovněž tak jména. Semita Jošua, nebo Slovan Radomír? Nemáme taky tušení kolik a kdy byly provedeny redakce Starýho a Novýho Zákona. Rovněž tak je to s Koránem. Je tu totiž spousta datumů v obrovským rozptylu. A rovněž spousta doměnek! Třeba Michal něco v tom smyslu napíše a můžeme o tom diskutovat? Ale včerejší téma byl projekt Blue Bear. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen debatujte. Já na toto téma nic nechystám, neboť nemám dostatek informací ani motivaci data na toto téma hledat :-)
      A tématem nebyl nějaký modrý tentononc, ale způsob předhazování desinformací pomocí pravdy.

      Vymazat
  6. Michale,
    promiň. Popleta

    OdpovědětVymazat
  7. Herdek!
    A taky nevím, jak se mi do toho dostal ten medvěd, nevíš? Nojo, mám moc lopato, košťato, škrabka, kýbl, kontejner ... uklízení svinstva, co nedělaj synáčkové po stavbách. Co člověk neudělá kvůli prachům. Matěj

    OdpovědětVymazat
  8. Konečne viem detailne čo sú projekty Be.
    Blue Bean , Blue Bear - ešte Blue Beer by bolo "fajn". :-DDD
    Ono asi aj existuje - ale nedosahuje zatiaľ popularitu fialovej kravičky, takže o ňom neviem. :-DD
    Be
    dám si obarviť vlasy na modro :-/ ať som in...

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů