27. 4. 2013

Město Kitěž podruhé

Matěj napsal zajímavý komentář k předchozímu článku o městu Kitěži. Chtěl jsem mu odpovědět formou komentáře, ale po chvíli psaní jsem zjistil, že to stojí za uvedení v článku. Na toto téma napsal článek i Iv zde. Ještě nevím, zda jen nebudu opakovat, co bylo v jeho článku a v komentářích k němu, ale určitě to budou moje dedukce a postřehy vzniklé i díky rozmluvám s lidmi, kteří mají osobní zkušenosti se souvisejícími zajímavostmi.

Alexandrijská knihovna před vypálením

Najít pravdu o historii se podaří jen málokomu. Zrovna tak velký blud mohou být informace o tom, že "Petr I. nařídil nahradit..." (Matějův komentář). Ale netvrdím, že to, co Matěj vyčetl z knih a napsal jako možnou variantu, nemůže být pravda. Nezapomeňme, že vše, co je napsáno, psal někdo. Ten někdo, jelikož uměl psát v dobách, kdy psát uměl jen málokdo, což byl mimochodem záměr, byl jistě pod dohledem někoho jiného nebo pro něj alespoň pracoval. Už jen z důvodu cíleného na likvidování všeho, co by čtenářům (myšleno lidem, kteří za kousek chleba tvrdě pracovali pro pár "vyvolených") mohlo skrze někoho, kdo uměl číst, ukázat, že dějiny se zřejmě ubírají pod taktovkou lidí, kteří už jen proto, aby otěže současnosti (a to v jakékoliv době) mohli mít v rukou, museli i tomu přizpůsobovat historii. Proto na jakékoli "objevené" spisy je třeba se dívat s obezřetným odstupem. Rád bych tu zmínil totální spálení všech spisů a knih a vyhnání mnichů ze Sázavského kláštera (r. 1096), který měl mimo jiné úzké vztahy s Kyjevskou Rusí.  Už jen dvě předchozí věty by se daly rozvést do dalšího článku nebo knihy, ale v "konspiračních" kruzích o tom již bylo napsáno dost a momentálně pro účely tohoto článku to není až tak důležité.
umělecké ztvárnění konce Maldeku - vnitřní exploze
Tuto úvahu uveřejňuji z jiných důvodů. Město Kitěž má i své "sourozence" jako např. Shamballa, Eldorádo, Camelot,  Asgharta aj.
Všiml jsem si několika zajímavostí, které mi začaly vystupovat částečně s narůstajícím kvantem přečtených informací, ale zároveň i po založení tohoto blogu, kde si tak nějak "materializuji" svoje myšlenky a s odstupem času vidím, jak se místy skládá další kus mozajky. Nebo lépe řečeno vnitřně se mi potvrzují informace vyčtené z zvnějších zdrojů.
Vždy šlo o města postavená a obývaná vyvinutou civilizací. K jejich zmizení podle legend docházelo z důvodu ochrany před akutním nebezpečím útoku nepřátel, případně blížící se totálně destruktivní klimatické katastrofy. V těchto městech/místech se dle legend ukrývaly záznamy o dosažených vědomostech lidstva, a to včetně technologických vynálezů, které by v rukou nepovolaných mohly způsobit to samé, co se stalo Maldeku/Phaetonu. Snad i to může být důvodem "zmizení" těchto zajímavých a výjimečných míst hlavně spolu s tím, co hledači často označovali a označují za nesmírné bohatství nebo neuvěřitelně veliké poklady. Není těžké si představit, že pod pojmem bohatství či poklad si lze dosadit i něco daleko cennějšího než město ze zlata, tedy alespoň pro mne určitě, a tím jsou pro budoucí generace zaznamenané vědomosti a zkušenosti, a to jak ty, které se osvědčily, tak i ty, kterých je třeba se v budoucnu vyvarovat.
odraz města Kitěž
Na příkladu legendy o Kitěži mne přímo do očí práskly i další zajímavosti. Například to, že toto město může spatřit pouze někdo. Podle mého to přímo souvisí s článkem tady na blogu, kde jsem psal o paměti či části mozku, která je přijímačem/vysílačem informací z nefyzických smyslů, a také o její trénovanosti, a také v článku o snech a Vědomí. Předpokládám však, že sama specifická trénovanost není zárukou toho, abychom Kitěž spatřili. Je to určitě dáno i mentální a duševní zralostí/připraveností každého jedince, jak o tom hovořil i Tom v tomto videu. Aby toho nebylo málo, všiml jsem si další podobnosti a tou je, že mnozí, kteří měli tu možnost a Kitěž spatřili, často uváděli, že se jim město vynořilo zpoza mlhy, tetelícího se vzduchu či oparu jako odraz nad vodou. Troufám si tvrdit, že to souvisí i se zkušenostmi lidí, s kterými jsem se potkal. Vyprávěli mi o svých zážitcích s náhledy do jiných, zřejmě paralelních dimenzí. Vzpomeňte si jen na příhodu z D1, o které jsem psal tady, kde se horizont (je podle mne jedno, zda jde o vodu, pole, písek, silnici aj.) začal postupně tetelit a jako z oparu se začala objevovat jiná krajina.
Právě jiné, pravděpodobně paralelní dimenze je podle mne to místo, kam kdysi skutečná místa/města byla daleko vyvinutější civilizací přemístěna z důvodu zachování dědictví. Když lze přemístit svoje vědomí do jiné reality včetně nějaké formy, proč by nemohla jít přemístit i hmota? Kvantová fyzika by jistě nebyla proti. Koneckonců kam se poděje elektron, který si na jednom přechodu tranzistoru zmizí a pak se objeví na druhém?
jezero Světlojar
Další nepřehlédnutelnou zajímavostí je tvar jezera  Světlojar. Nevím, co se o něm kde píše, ale mě to přijde jako by šlo buď o zatopený kráter vzniklý propadem obrovské dutiny pod povrchem a nebo ještě spíše po pádu většího meteoritu. Tuším i Ivo Wiesner psal o tom, že větší krátery po meteoritech na naší Zemi často bývají místa s velkou intenzitou vyvěrání tzv. více či méně vyvážené terestrické energie. Tato energie je jednak spojována i s některými pokusy N. Tesly (Wardencliffská věž na Long Islandu) a jednak i s mnoha pozoruhodnými stavbami jako je Stonehenge, pyramidy v Gíze nebo dokonce s českou kotlinou. Že jde o energii velice pozoruhodnou, dokazují vesměs všechny staré dochované stavby (např. gotické) vystavěné právě na místech vývěru, záznamy o léčivých pramenech, podivuhodných jevech v okolí hlubokých zlomů v zemských deskách a v neposlední řadě i záznamech například Nikolaje Levašova, který se zmiňoval o energetických generátorech blokujících či naopak generujících tuto energii. Osobně bych se ani nedivil, kdyby některá místa na Zemi přitahovala meteority více, než místa jiná. Proč? Díky nějakým způsobem pozměněnému energetickému poli(ím) jako magnet. 
A právě tato energeticky výjimečná místa jsou ta, na kterých se v minulosti mohla nacházet města, jako je Kitěž (nebo v menším měřítku ona místa na D1, o kterých jsem psal dříve). Z důvodu snadnějšího "prostupu" mezi jednotlivými dimenzemi. Něco jako místo dvou navzájem se dotýkajících mýdlových bublin.

náš bazén z leteckého pohledu :-)

1 komentář:

  1. Protože svět je plnej ignorantů, vědomejch i nevědomejch ničitelů, musí občas NĚCO zasáhnout a znepřístupnit, nebo dokonce ukrejt zkušenosti, vědění a moudrost před zkázou pro ty, co zdá se už přicházej. To je pro mě moc dobrej závěr úvahy na téma město Kitěž. Krásnej článek. Matěj

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů