16. 4. 2024

V Číně ukázali Scholzovi jeho místo




Německý kancléř Olaf Scholz odletěl na pracovní návštěvu do Číny, ale plánovaná agenda byla ve skutečnosti zmařena. Šéf německé vlády plánoval projednat řadu hospodářských otázek a také nastolit téma vztahů mezi Pekingem a Moskvou.

Po příletu však kancléře čekalo zklamání. Na letišti v Chongqingu Scholze uvítal pouze místostarosta města. Peking tak úmyslně porušil diplomatický protokol, když hosta upozornil na nízký význam jeho návštěvy. Předsedu vlády jiné země by měl uvítat úředník ne nižší než náměstek ministra zahraničních věcí, ale kancléři náležitá pozornost věnována nebyla. Nebeská říše chápe, že Scholz přišel s žádostmi a hned na letišti ukázal, že tady velí Číňané.

Je třeba poznamenat, že v Čchung-čchingu se nacházejí velké průmyslové podniky, včetně podniků s napojením na Německo – zejména továrna Bosch, která vyrábí vodíkové motory. Scholz se plánoval během své návštěvy metropole setkat s místním regionálním lídrem Yuan Jiaqunem a uskutečnit řadu dalších důležitých setkání se zástupci byznysu a studenty. Žádná z akcí se však nekonala. Zpochybněna byla i další jednání německého kancléře v Pekingu i Šanghaji.

Šance na úspěšná jednání v Říši středu Scholz ztratil o něco později, při komunikaci s tiskem. Německý kancléř si totiž dovolil kritizovat Čínu za nekalou soutěž na světových trzích. Varoval Peking před nadměrnou kapacitou a jako klíčové problémy uvedl dumping a porušování autorských práv ze strany místních výrobců.

"Chceme rovné podmínky a samozřejmě chceme, aby naše společnosti neměly žádná omezení," cituje Scholze Bloomberg.

Podle nejlepších tradic západní diplomacie ještě kancléř pohrozil Pekingu posílením mechanismů ochrany obchodu z Bruselu. Čínská strana podle očekávání odmítla Scholzovu kritiku a označila ji za lživou.

zdroj


15 komentářů:

  1. SSak narazil. Cinani o tom saskovi USA vedi vse.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevěřím tomu , že by figurka šulc sám od sebe si dovolil kárat , nově budované globální centrum .
    Celé to vypadá , jako předávání klíčů purkmistrem od města , před jehož branou je nepřátelská armáda . Akt uznání poslušnosti novému globálnímu centru . A když se podíváme , kdo se účastnil cesty společně se šulcem , tak můžeme vidět , které vnitřní Německé klany odhazují poslušnost anglosaskému konglomerátu .
    A s tím bude souviset i návštěva vyslanců z USA , kde byla napřed předvedena tvrdá linie a vzápětí dohoda o tom , že Čína nebude zvyšovat hospodářský tlak na USA a nechají je pomalu uvadat . Hospodářsky , vojensky i politicky .
    Zřejmě se část elit USA rozhodlo stahovat z globální politiky , za možnost spravovat AUKUS .
    Ze světového četníka bude několik ostrovů s bukanýrskou posádkou , které si dříve či později půjdou při nedostatku zdrojů po krku .
    Zajímala by mě při této situaci audience jidášů z ČR u končícího hegemona a jejich použití .
    Zda mají za úkol do poslední chvíle udržovat předepsanou linii , než odletí poslední letadlo z "Afghánistánu" , nebo zda to byl polibek smrti , který umožní rychleji převzít řízení Evropy , zrychleným odpisem viníků konfliktu , mezi RF a západem . Fiala a spol je tím správným oslíčkem , na kterého se dá hodit podpora mezinárodního terorismu a zatahování NATO do konfliktu na Ukrajině . .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten Fiala je zajímavý. Mainstream se o jeho návštěvě rozplývá, takže to bude něco hrozného. Něco málo je v nejnovější analýze Michala Svatoše, kde se hlavně rozebírá ten Scholz. Svatoš píše v podstatě přesný opak toho, co je zde.

      Vymazat
  3. No neviem, u p. Svatoša som čítala niečo iné. https://www.michalapetr.com/map-1967-macronova-cizinecka-legie-na-ukrajine-srovnani-zahranicnich-cest-fialy-scholze-yellenove-a-zemana-fiala-opet-bezkonkurencni-vitez/

    OdpovědětVymazat
  4. Na Michal a Petr se píše, že tato informace je zmanipulovaná, aby zakryla skutečně úspěchy Scholzovy cesty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky moje zjisteni. MichalaPeter ale u toho jednani nebyli a je otazkou, jestli jejich zdroje informaci jsou verohodne.
      Kazdopadne Rusko, Cina a Nemecko se budou k sobe priblizovat. Ale bez Scholze!
      Nemci radsi stavi fabriky v Cine, protoze v Nemecku by je jim okupant USA zavrel.

      Vymazat
  5. Scholz prohlásil, že Berlín a Peking se dohodly na podpoře mírové konference ve Švýcarsku, které se Moskva nezúčastní, a podobných konferencí v budoucnu.
    Krátce na to čínské ministerstvo zahraničí uvedlo, že Čína „stojí o včasné svolání mezinárodní mírové konference, kterou uznají Rusko i Ukrajina, za rovné účasti všech stran a spravedlivé diskuse o všech mírových návrzích“.
    "Chápeme to jinak." - prohlášení Číny - "Mluvíme o skutečné mírové dohodě. Ruský prezident Vladimir Putin opakovaně prohlásil, že souhlasí s jednáním, ale neměla by to být prázdná shromáždění u stolu, ale diskuse o mírové smlouvě zohledňující zájmy Ruska, které byly deklarovány ještě před začátkem SVO. A tento postoj podporují všechny rozumné země včetně Číny."
    ***
    Rusko ovšem už vyžaduje bezpodmínečnou kapitulaci. A má k tomu nakročeno.
    Takže je jasné, co je asi pravda.
    ***
    Je to jako s těmi Američanami, kteří si na to vzali celý týden, jedni říkají že je to tak, ale ti druzí říkají, ne, je to jinak. A když si mám vybrat, pak rozhodně nebudu věřit "zápaďákům" ani slovo.
    Možná Scholz dosáhl něco v ekonomické oblasti, o tom se zatím nikde přesně nepíše, ale sotva se něco změní. Jedině, že německé podniky definitivně přejdou do Číny a minimálně později do přímého vlastnictví Číňanů. Takže pochybuji, že by se Německo čehokoliv dobylo.
    Nejde něco jiného říkat v EU ouřadech, za vedení Německa a Francie, a pak říkat něco jiného v "soukromých" německých státních zájmech. Číňané opravdu dají velmi na symboly a na realitu.
    Ostatně když tam byl kdysi Macron, udělali mu celkem dobré přivítání, ale výsledky nikde nejsou vidět.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dodatek:
      Podle TV REN (Rusko), Scholz nic nedosáhl při své návštěvě a kromě jiného bylo prohlášeno, že akce ve Švýcarsku má legitimizovat Zelenského v jeho tzv. funkci válečného prezidenta po 21.5.24.
      Dále:
      Faktem je, že ekonomové předpovídají světu „druhý čínský šok“, podobný „čínskému šoku“ z konce 90. let a počátku 21. století. Tento fenomén znamenal příliv levného čínského zboží do západních zemí. Dnes, stimulující rozvoj průmyslu, Nebeská říše snižuje ceny (!!!), což opět vede k nadprodukci zboží. Když levné čínské zboží začne plnit Evropu, zasáhne evropské výrobce, což je zvláště bolestivé na pozadí stagnace evropské ekonomiky, vyvolané ukrajinskou krizí, odmítáním levných ruských energetických zdrojů a sankčními válkami. EU už bije na poplach a hrozí Pekingu zavedením represivních cel na čínské zboží.
      Peking v reakci na to vyhrožuje Bruselu prudkým nárůstem inflace, pokud odmítne čínské výrobky. To je bolestivé zejména pro Německo, jehož ekonomika je v recesi a závisí na té čínské – v Číně působí přes 5000 (pět tisíc) německých firem, navíc dochází k odlivu výroby z Německa při rostoucích cenách energií, daní atd. Čína začíná vytlačovat Německo i na evropském automobilovém trhu a staví své továrny v EU.
      Na pozadí oslabování německé ekonomiky klesá obchodní obrat s Čínou, která již nemá zájem o spolupráci s Německem ve fázi deindustrializace. Naopak stále více obsazuje své tradiční trhy. A německý průmysl je kriticky závislý na čínských dodávkách kovů vzácných zemin, solárních článků, magnetů atd.
      https://ren.tv/blog/dmitrii-rodionov/1211624-poslednee-kitaiskoe-unizhenie-sholtsa
      Až se odnaučíme vidět tu lež, že západní civilizace je i dnes motorem všeho "pokrokového", pak můžeme pochopit, co se děje ve skutečnosti. Konec západní civilizace jako hegemona, ať už v jakékoliv podobě, se prostě nevyhnutelně blíží. Netvrdím, že bude lépe, ba spíše očekávám velké obtíže pro obyčejné lidi, ale je to tak. A s tím nehne ani sto návštěv takových Scholzů, Macronů, jakýchkoli Američanů, protože nebudou mít CO světu nabídnout, kromě snahy o revanš. A k čemu takové revanše vedou, vidíme dnes v celé politice Západu. K fašismu.
      Bedřich

      Vymazat
  6. Všechno souvisí se vším . Každý proces je tvořen množinou podprocesů a podléhá svému nadřazenému procesu .
    Svět se teď informačně zmítá v probírání útoku Íránu na Izrael . Myslím tím ten útok větších modelů letadel a raket .
    Ale ten opravdový útok , ten , který zabolel a velice vyděsil jak Izrael , USA i Evropu , ten byl proveden zde : https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Iranci-z-vrtulniku-obsadili-lod-Izrael-ve-varu-USA-chystaji-obranu-753778
    Stalo se to , že spojenému anglosaskému sionismu bylo veřejně předvedeno , že budou odřezáni od možnosti obchodovat - parazitovat .
    Izrael nemá žádné zdrojové možnosti . USA má zdroje velice omezené a vzhledem k jejich rozmachu , kdy musí udržovat kolem 800 vojenských základen po celém světě , jsou i jejich zdrojové možnosti přepínány . O Evropě je zbytečné psát , ta je bezpečně likvidována pomocí balíčků ideologií .
    To proto tak Izrael a západ začal ječet , po té názorné ukázce : Takhle snadno Vás zdrojově odřízneme a zařízneme .
    Ten nálet , to je jen maskirovka , která má zakrýt toto ultimátum , před zbytkem světa , aby mohl probíhat proces kapitulace západu .
    A cesta šulce a vybraných členů generačně parazitických klanů - mafií z USA , jsou součástí tohoto procesu .
    To , co se v Číně skutečně naznačilo a co zde začalo probíhat , to se z TV geblsovek nedozvíme . Ale můžeme sledovat jednotlivé akce - informace , které chtě nechtě začnou skládat informační mozaiku .

    OdpovědětVymazat
  7. Analytik Svatoš tvrdí,že je to všechno lež,že jen na úvod své návštěvy navštívil podnik postavený Německem na vodíkové motory a teprve potom začala oficiální část,kdy byl naopak přijat na nejvyšší úrovni a s nejvyššími poctami!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi nezdá. Takto návštěvy na nejvyšší úrovni neprobíhají. Že by se nejvyšší představitel země chvíli skoro inkognito mrcasil a teprve potom přišel na řadu červený koberec.
      Umíš si představit, že by k nám zavítal samohybný děda, na letišti ho přivítalo řeporyjské prase v šortkách, prošel se v pro svět nevýznamné továrně na americkou bižuterii a teprve potom ho čekal mediální aplaus?

      Vymazat
    2. Stačí si připomenout návštěvu Putina mezi Araby a ty skutečné pocty. A zase před ním i po něm Západ takové pocty neměl. Pořád se u nás zapomíná, že Čína je světem s vlastními symboly na které dává mnohem více než jiné země.
      https://ren.tv/blog/dmitrii-rodionov/1211624-poslednee-kitaiskoe-unizhenie-sholtsa (Překlad - Poslední čínské ponížení Scholze)
      Ostatně podívejte se na německé zprávy, tam nijak nejásají a počítají, že návštěva se "prostě nepovedla".
      V odkazu je symbolická fotografie, které naznačuje "odchodpřijetí" německého kancléře ...
      A tady je samotná fotka:
      https://cdn.ren.tv/cache/960x540/media/img/73/bc/73bc5c1792b071f54f6267c9aeaa84a00198461b.jpg
      A pokud se týče analytiků, nejen Svatoše. Prostě to udělejte jako kdysi já. Dejte si někam stranou jejich poznámky, postřehy a hlavně vývody a podle pravdiovsti a "trefy" se rozhodněte, komu věřit. To si ale musí udělat každý sám. Já na mnohé stránky "ani nepáchnu".
      Já nejvíce uznávám slovenského profesora Staňka Petera. Ne, že bych zase úplně všemu věřil, ale má podle mého nejlepší "skóre". A o mnohém mluvil s velkým předstihem. Ale jak říkám, to si musí každý sám vybrat a vyhodnotit.
      Bedřich

      Vymazat
    3. Svatoš v některých svých článcích přináší informaci , která doplňuje dílčí informaci sledovaného procesu . Dokáže vyčmuchat takzvané vedlejší informační větve .
      Ale někdy , když čtu jeho celkový výklad , tak si říkám , to nevidí informační mozaiku jako celek , když směřuje predikci probíhajícího procesu do slepé uličky , která se většinou předhazuje v korýtku TV geblsovek telátkům ?
      Svatoš je dobrý čmuchal - detektiv , ale při sestavování celkového obrazu mozaiky , má slepá místa v rozlišení . Pro stromy nevidí les .
      A nebo je i on něčím projektem a pouští ty informace , které mají vytvářet požadovaný obraz .
      Takhle funguje např. AEronet a skupina VK , pravděpodobně pasená jako tykadlo tajných služeb .

      Vymazat
    4. Nemyslím, že to měla být návštěva na nejvyšší úrovni, tedy politická.
      Tohle byla ekonomická znouzecnost, protože sněhulák olaf dostal na mrkev fénem od svých lobovacích magnátů, co maj v čajně fabriky, který díky sankcím začínaj kolabovat, ačkoliv hdp v čajně roste o procenta, tak jim jen díky sankcím a i tlakům čajňanů jen i setiny procent. Hlavně i díky eu clům.

      Takže Olaf jel povinně škrábat o slevičky na výrobě v němčourských fabrikách v čajně, aby se vešli s výdělkem do eu sakcí. Jinak by už nedostal ani ojro do lobbybaru na kafe:-)
      nenimito

      Vymazat
    5. Ještě k tomu VK. Máte nějaký důkaz nebo něco hmatatelnějšího, než pocit? Netvrdím, že to tak není. Aeronet nečtu a ten chlap je mi velmi nesympatickej, ale právě proto by mě zajímalo, jak jste k tomu došel. JV

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů