10. 4. 2024

Trestní oznámení na vysoké představitele USA a NATO

Co hrozí Bidenovi a Macronovi za financování teroru v Kyjevě

Hlavní bodem v dokumentu zaslaném ruským a západním donucovacím orgánům bylo podkopání Nord Streams, foto: REUTERS

Politolog Sergienko označil vyšetřování teroristického útoku na SP aktem velmoci.

Vyšetřovací výbor zahájil trestní řízení o financování terorismu proti vysokým představitelům Spojených států a zemí NATO. Oficiální zástupkyně vyšetřovacího výboru Svetlana Petrenko uvedla, že tak bylo učiněno na základě výsledků prověřování skutečností uvedených ve výzvě poslanců a veřejně činných osob, kterou vyšetřovací orgány obdržely 27. března.

"Bylo zjištěno," řekla Světlana Petrenko, "že prostředky získané prostřednictvím komerčních organizací, zejména ropné a plynárenské společnosti Burisma Holdings působící na Ukrajině, byly v posledních letech použity k provádění teroristických akcí v Ruské federaci i za jejími hranicemi s cílem eliminovat významné politické a veřejné osobnosti a způsobit hospodářské škody.

Vyšetřování, zpravodajské služby a finanční zpravodajství podle ní prověřují zdroje příjmů a další pohyb finančních prostředků ve výši několika milionů amerických dolarů. Zároveň se ověřuje zapojení konkrétních osob z řad státních úředníků, veřejných a komerčních organizací západních zemí.

„Kromě toho se pomocí vyšetřovacích a operačních prostředků zjišťuje spojení mezi přímými pachateli teroristických činů a zahraničními kurátory, organizátory a sponzory,“ uvedla zástupkyně vyšetřovacího výboru.

Legalizované úplatkářství

Žádost, která se stala základem pro případná obvinění, podepsali poslanci Andrej Krasov, Nikolaj Charitonov a Jana Lantarova, dále filozof a politolog Alexander Dugin a bývalý poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny Andrej Děrkach. Dokument obdržela generální prokuratura a také příslušné orgány USA, Německa, Francie a Kypru.

Soudě podle zprávy od zástupce vyšetřovacího výboru se vyšetřovatelé nejprve rozhodli zaměřit se na takzvaný „případ Burisma“. Tato společnost se zabývala produkcí plynu v Nězaležnej a od dubna 2014 se stal členem představenstva této společnosti syn tehdejšího amerického viceprezidenta Hunter Biden. Později se ukázalo, že Hunter Biden získal 16,5 milionu dolarů, když pracoval v Burisma Holdings.

Jak je uvedeno v žádosti náměstka, „vyšetřovatelům se podařilo shromáždit mnoho nevyvratitelných důkazů o zneužívání moci, krádežích, výběrech a praní finančních prostředků ukradených obyvatelům Ukrajiny prostřednictvím podvodů s využíváním půdy“. Tyto údaje však nevedly k právním důsledkům. Staršího a mladšího Bidena však pomohli připoutat ke společnosti. Během právních bitev byl vyhozen i generální prokurátor Ukrajiny Viktor Šokin: podle některých zpráv Joe Biden osobně požádal Petra Porošenka, aby prokurátora
„propustil“.

Příběh pokračoval v roce 2020, kdy byl právník Burisma Andrej Kicha přistižen při pokusu podplatit vyšetřovatele. Pokusil se zaplatit 6 milionů dolarů v hotovosti, aby zastavil stíhání. Zdálo by se - zatknout právníka a uvěznit ho. Ale – a to se může stát pouze na Ukrajině – 19. dubna 2022 ukrajinský Vysoký protikorupční soud Kichu propustil – pod podmínkou, že hmotné důkazy, tedy těch 6 milionů dolarů, budou převedeny státu.

Tyto miliony dolarů šly na účty jedné z vojenských jednotek kontrolovaných Ředitelstvím státní rozvědky Ukrajiny. A o rok později - v březnu 2023 - byla uzavřena dodatečná dohoda s Kichou za 2,7 milionu $, které šly na zvláštní účet Ozbrojených sil Ukrajiny „Armáda dronů“.

Převod peněz na GUR je financováním terorismu. Ostatně šéf ukrajinské rozvědky Kirill Budanov* opakovaně přiznal, že vraždy Darije Duginy, Vladlena Tatarského, atentát na Zachara Prilepina, jakož i mnohé sabotáže proti civilistům a civilním objektům byly dílem jeho svěřenců.

Akt supervelmoci

Výše uvedený seznam není úplným seznamem teroristických útoků, na jejichž financování se mohou podílet představitelé USA a NATO. A případ Burisma je zjevně jen prvním příznakem. Žádost poslanců a sociálních aktivistů zmiňuje i vraždu na Ukrajině občana USA, slavného novináře Gonzala Liry, útok na Krymský most a zadržení teroristů, kteří v Rusku připravovali výbuchy.

Ale hlavní věcí v dokumentu zaslaném ruským a západním donucovacím orgánům bylo podkopání Nord Streams. Na tomto teroristickém útoku se podílely i ukrajinské speciální služby, které se připravovaly vzít vinu na sebe, aby kryly západní sponzory a organizátory. Podle informací uvedených v žádosti a vyžadujících další vyšetřování však byly výbušniny nastraženy z lodí NATO během cvičení BaltOps v červnu 2022. Rozbuškovou bóji shodil 26. září norský průzkumný letoun Boeing P-8 Poseidon.

Psali jsme o tom podrobně: na místě výbuchu plynovodu byly spatřeny válečné lodě z mnoha zemí NATO - USA, Německa, Francie, Norska. Jejich vedení se tedy mohlo dobře zapojit do případů financování a organizování teroristických útoků.

„Konečně je nejvyšší čas to udělat,“ komentoval politolog Vladimir Sergienko. – Teroristický útok na plynovod Nord Stream je bezpodmínečný teroristický útok, je to rána proti blahu německého lidu. Ukázalo se ale, že německá vláda nemá zájem sdílet výsledky vyšetřování s veřejností. Otevřené a poctivé vyšetřování tohoto teroristického útoku je tam obecně nemožné. Někdo si proto musí vzít za úkol určit okruh podezřelých. Německá vláda se neodvážila říci, že by do okruhu podezřelých mohl patřit ředitel CIA, velitel britských speciálních jednotek, ukrajinské hlavní zpravodajské ředitelství a nakonec i prezident Spojených států. Ruští vyšetřovatelé ano. V Německu se samozřejmě budou snažit minimalizovat rezonanci poselství vyšetřovacího výboru. Ale nemůžete schovat jehlu v pytli. A v budoucnu mohou být podniknuty právní kroky. Například blokování účtů. Nebo by možná mohlo být letadlo s jedním z podezřelých donuceno přistát, když poletí nad nějakou africkou zemí přátelskou k Rusku. A kromě toho Rusko ukázalo, že je dostatečně silné, aby zahájilo takové vyšetřování, aniž by se obracelo na struktury jako OBSE a další jim podobné. Toto je akt supervelmoci.

autor: Vladimír Děmčenko

6 komentářů:

  1. Je nutne mit dukazy pripravene. Zapad nejevi zadny zajem na vysetrovani terorismu, protoze by vysetroval sam sebe jako pachatele.

    OdpovědětVymazat
  2. Západné tajné služby už roky-vedú vojnu proti Slovanom.Najprv proti cárskemu Rusku,potom sovietskěmu Rusku,najnovšie protiRuskej republike.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy si opravdu myslíte, že to jsou západní tajné služby, kdo vede válku proti Slovanům, potažmo lidstvu?
      Rozděl a panuj!

      Vymazat
    2. Nejste připraveni na pravdu - Reptiliáni rozdělují a panuijí již tisíce let.
      Alois

      Vymazat
  3. Myslim,žeaž pride čas,tak aj ten Nordstream bude spojazdneny,až bude gayropa na kolenach,bude prosiť rusov o zachranu.....

    OdpovědětVymazat
  4. Existují globální nástroje řízení , prostřednictvím kterých je možné prosazovat různé politické agendy . Jako třeba OSN a mnoho dalších .
    Pokud je takový nástroj v rukou nepřítele , tak je možné tlačit na likvidaci nástroje a nebo se snažit převzít řízení tohoto nástroje .
    A právě převzetí řízení , je jedním z hlavních cílů těchto vícevektorových protiakcí .
    Čím více vycházejí přes všemožný vřískot placených agentur fakta o zrůdnosti anglosaského internacistického systému , tím více ztrácejí vlivovou páku , jak pomocí těchto nástrojů tlačit na ostatní země .
    Každý tah Putina v této partii je veden tak , aby obsahoval balíček opatření , z nichž je část viditelná hned a ty další se začínají objevovat teprve až po více tazích . Tak jako zaoceánská loď , která se na obzoru přibližuje k pevnině .
    I tato informace do těchto postupných balíčků zapadá . Je zde cihlu po cihle bourán starý systém a budován nový , který se snaží přebrat a používat užitečné nástroje cizího řízení .

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů