25. 4. 2024

Pravda a láska...

Čím dál častěji k nám do redakce chodí komentáře, nad nimiž mi zůstává rozum stát. Jde o příspěvky psané provládními pisateli, což jim nemám za zlé. Prostě je to jejich volba. Provládními myslím to, že souhlasí se stavem současného nastavení a směrování české politiky, se stavem ve společnosti i s tím, že jsme zatahování do světové války.

Dalším jejich rysem je naprosto evidentní nenávist k Rusům, Rusku a vůbec všemu, co není a nepřichází z tzv. Západu. Kdyby šlo o vyjádření názoru slušnou formou, pak by to bylo v pořádku a komentáře bychom zveřejňovali. Ale to množství emočního hnisu, velmi silné nenávisti k diskutujícím, kteří přispívají na náš blog a především smeřované k redakci Myšlenek a našim rodinám, je mírně řečeno zarážející až děsivé. Nepamatuji, že by před 30 roky byl někdo schopný nebo ochotný se veřejně takto vyjadřovat. To bylo naprosto nemyslitelné. Dnes nenávist a agresivitu veřejně bez uzardění prezentuje kdokoli, včetně politických a diplomatických špiček a ještě jsou na to patřičně hrdí.

Schválně jsem (normálně to nedělám) navštívil i weby, blogy, diskuze a internetová periodika s provládním zaměřením, abych si v diskuzích něco ověřil. Samozřejmě, nenávistní, neslušní, vyloženě sprostí i jinak morálně pokroucení lidé (alespoň dle mých měřítek) se najdou všude bez ohledu na jejich světonázor. Nicméně mnohem, mnohem častěji a mnohem, mnohem agresivněji reagují lidé souhlasící s postoji a akcemi tzv. kolektivního západu, než ti, kteří nevěří západním hodnotám a ani naší vládě. Ptám se proč?

Nebudu spekulovat nad celkovým složením naší společnosti. Zaráží mě zvyšující se stupeň nenávisti a agrese, kterou projevují právě ti, kdo by naopak dle jejich vzorů měli zastávat pravdu a lásku, která prý zvítězí nad lží a nenávistí.

Pokud, a já myslím, že ano, jde o výsledek snahy o rozdělení společnosti za účelem jejího totálního ovládnutí, pak alespoň ve světě kolektivního západu se to podařilo. Nicméně pevně veřím tomu, že na Zemi zůstalo ještě dostatečné množství lidí s pevným morálním základem, kterým se podaří nad lží a nenávistí zvítězit.



32 komentářů:

  1. Jo jo, těm lidem jde pěna od huby a je to vážně triumf ďábla lháře a rozdělovače. I přestože se neshodneme na tvaru Země (a podrobujete mne cenzuře), mám to tady rád. Mír.

    OdpovědětVymazat
  2. Z části je to otázka mravnosti a dále dosažený typ psychiky .
    Biorobot , který je každý den bombardovaný náletem tv geblsovky , kde jsou ty "zaručené" informace podávány prostřednictvím mluvících hlav - najatých poplatných zrůdiček , nedokáže vyskočit z probíhajícího programu .
    Pokud by musel připustit , že jeho světonázor je podvržený blud a že se pohybuje v záměrně bludném kruhu bez východiska , tak se dostává do nepřípustného stavu , kdy následuje vztek , hroucení , odmítání .
    Covid teror naprosto názorně ukázal , kolik biorobotů se nechá geblsovkou zmanipulovat a kolik z nich bude chodit na další dávky jedu , než přelezou oblast dopuštění .
    Biorobot pokračuje v plnění svého programu i za tu cenu , že to bude znamenat jeho smrt . Ta frustrace , která takto vzniká , se přetaví do nenávisti ke všemu a každému , kdo tento vložený ideologický scénář odmítá .
    Nechápou , že matrice které příslušné procesy obsluhují , obsahují programy , které je uzamknou do likvidačního schématu . Nehody , nemoci , smrt a to začasto takovým způsobem , kdy jeden biorobot likviduje druhého biorobota .
    Pokud vezmeme do úvahy , že vesmírná MÍRA všemu vyměřuje dle ZÁMĚRU , od úplně nejlepšího scénáře po naprostou katastrofu , tak v těchto případech může MÍRA vyměřit scénář , od špatného po katastrofu .

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Michale!
    To, čehož jsi si v naší "společnosti" všiml tu existovalo od doby RU (rakouska uherska) a bylo kultivováno za masaříkovy republiky (šavle do břicha Ruska před II. wars o které věděl pidsulsý již v roce 1911). Tatíček presidend dostal české lénum od wilsona za dvě věci:
    1) zuřivě obhajoval vraha hilsnera v soudu o rituální vraždu Anežky Hrůzové
    2) osobně na sibiřské magistrále intervenoval o loupež carského zlata (od Kolčaka) a jeho odevzdání juesej ponorce ve Vladivostoku (proto čs legie držely magisrálu cca 3 roky - mám to od pamětníků ze štábu legií).
    o Háchově (bidenově) protentokrátu raději mlčím a o komunistické republice slánského a jeho pomoci israeli raději také.
    Tato dlouhodobá tajná judaistická výchova našich dětí nese již 50 let svoje ovoce (spolu s okrajinci, pšontky a ustašovci), se konečně 30 let otrocky projevují a devastují naše národy (odolnější jsou jen Slováci, ale i ti naskočili na kuc..kuc provokaci).

    Jediné co nás zachrání, je odtajnění skutečných dějin Slavjanů a jejich vlasti Velké Tartárie, ale pro většinu cátníků (20cet, 30cet, 40cet) to bude totální kognitivní disonance a sociální kolaps. Západní slované zůstanou otroky judei již navždy, protože jejich myšlení je cíleně zničeno současným školstvím (rodičům je to putna).

    Ďuro Trulo alias Somárk Sprostučký

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďuro,
      píšeš: "...Západní slované zůstanou otroky judei již navždy..."
      Já věřím (nebo doufám?), že budou ve hře ještě jakási "zadní vrátka", chceš-li pojistka, kde řekněme některá část DNA nebo egregor či jejich součinnost pomůže těm, jak říkáš západním Slovanům, ale i všem ostatním, kteří nebudou zcela beznadějně ztracenými případy, se z onoho otroctví vymanit v pro ně správném čase. Když nad tím přemýšlím, je to asi ona MÍRA a ZÁMĚR, o němž psal o kousek výše Putinovec.
      Jsem prostě optimista :-)

      Vymazat
    2. Jen abychom ještě nemuseli řešit vlastní kognitivní disonanci, až se ukáže, že Tartárie slovanská nebyla. Odkud to vlastně "víme"?

      Vymazat
    3. Pry humanista TGM jak nam stale lejou do makovic zadny nebyl. Financoval na pokyn z USA atentat na Lenina. To humanista prece nedela. Jeho kult osobnosti pestovala hlavne jeho dcera Alice, ktera vse negativni o nem mazala, aby nic neproniklo na verejnost.
      Jeho otce nezname. Urcite to nebyl pansky koci jak rikaji. Mel urcite zidovske predky. Na svem tchanu v Americe vyzadoval ultimativne vyplaceni vena a ten se s nim uz nechtel stykat. Podepisoval i reparace spojencum ve zlate po vzniku Ceskoslovenska. Chtelo by to historickou pravdu a ne tatickovske pohadky jako dosud. Historici narod odjakziva klamou.

      Vymazat
    4. Pro Anonymní 26. dubna 19:31 - zkuste pohledat knihu "Studie vyvolencovy krycí legendy".

      Vymazat
  4. Pozoruji totéž. A vždy mě napadá, když čtu nebo slyším ty vulgární jedy, kolik, a které ta jedová osoba ve svém životě přečetla knih.

    OdpovědětVymazat
  5. Řekl bych, že rozdělení naší společnosti je věc přirozená. Jsme na kontaktu se západním světem, proto část obyvatel (více Češi než Slezané a Moraváci) bude více tíhnout k západnímu modelu vidění světa. Řekl bych také, že na myšlení lidí nese svůj podíl také židokřesťanský základ naší společnosti. U Slovanů platí dle pohanské (védské) tradice, že nikdo jiný nenese zodpovědnost za svá slova, činy a myšlenky než jejich nositel. Židokřesťanská tradice hlásá, že důsledky a následky mých slov, činů a myšlenek může smýt (vykoupit z hříchů) bytost, v jejíž moc uvěřím, což je v rozporu s pohanstvím. Tato židokřesťanská myšlenka se pak prolíná do všech oblastí života. Politika: Musíme mít nad sebou někoho, komu budeme věřit, že nás bude správně řídit a ukazovat nám, jak se máme chovat a jednat, aby tak smyl důsledky našich vlastních špatných rozhodnutí o směřování státu. Zdravotnictví: Musíme mít nad sebou někoho, komu budeme věřit, že nám předepíše správnou pilulku, která smyje důsledky našich vlastních špatných rozhodnutí o směřování našeho zdraví. Samospráva: Musíme mít někoho nad sebou, komu budeme věřit, že nám stvoří správné zákony, které smyjí důsledky našich špatných rozhodnutí o směřování našich obcí... Tedy ne vlastní zodpovědnost, ale spoléhání se na někoho, kdo nás spasí či zachrání. Netvrdím, že to tak je, ale ta podobnost alespoň mě bije do očí.
    Jan Smola, Havířov

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen bych upřesnil, protože z komentáře to nemusí být jednoznačně chápáno (sám jsem kvůli témuž článek přepisoval), že ono "musíme mít někoho nad sebou" nám bylo postupně vnuceno až se to stalo normou. Šlo o zmíněné opravdové dobrovolně nedobrovolné předání moci nad námi. S předáním zodpovědnosti je to však přesně obráceně - jak vidíme dnes a denně. V podstatě my sami zodpovídáme za to, co udělají ti, kterým jsme dovolili převzít naši moc do jejich rukou.

      Vymazat
    2. Svou specifickou mluvou o tomto hovoří a snaží se vzdělávat paní prof. Hogenová. Jiným, "divočejším" způsobem jí (a ne jen jí) tzv. sekunduju v diskuzích na SU. (Kociánová...) Tedy možné že už nebudu (zásah "antitrola" fackujícího mne k vymlčení), a nebude to poprvé...
      Teď se sem nesnažím prosadit sebe (nejsem snadno k strávení), ten důvod je jiný. Snažím se propojit, někdy i "Asangeovat"... Což s tím, že MY, každý jeden tu odpovědnost za "jindy" či "dnes" odevzdávanou moc skutečně neseme. Jestli se to tam cenzorům (ať jsou "odkudkoli") nepovede vymýt jako od Fosilie JO i NE / nastalo při rozjíždění Covidteroru je tam pode "mnou", "Zahradník děd" k nalezení pár praktických odkazů směrem k lidem a duším co to mají "po pohansku" (védsky) srovnané.
      Pozor avšak, nečekejte že onen "řízek", tedy děd neovládá kritiku, někdy trochu "rákosku" a někdy Vám nezamotá usazené jistoty a pravdy "v kebuli".
      Jinak se jmenuji do občanky Jan Hort, potomek doktora přírodních věd stejného jména přičemž svoje rodné číslo doufám vytahovat nemusím... (Ti co na mě reagují jako zastánci "alergiků", "chudinek" a "géniů" (zástupců ehm..) ho bez tak mají.
      (Stránku i návštěvy zdravím "védsky" i když trocha krve seveřanské ve mně stále koluje.
      Tím "smekuji" (ale i malilinko varuji

      Vymazat
    3. Jane,
      váš text je nějaká šifra?

      Buď jsem se nedostatečně vyspal nebo mám nějakou poruchu pozornosti. Vůbec, ale naprosto vůbec jsem nepochopil, co jste chtěl říct a proč jste to chtěl sdělit.
      Text mi přišel jako namátkou vybraných 204 slov, včetně pár patrně zkratek a novotvorů, naslepo jejich taháním z kloubouku seřazených za sebe a opepřených dle skrytého schématu mnoha uvozovkami, závorkami, trojtečkami.

      Žádám o srozumitelnější text!

      Vymazat
  6. Napsal jsem několik komentářů na Seznam, které byly zcela proti jejich normáním komentům a byl mi zablokován účet navždy. Jak "demokratické" . Fašizace a náckovství narostlo do té míry, že jen čekám, až tady začnou pochodovat oddíly hnědokošilatých dětí, jako třeba vůdce "Milionů chvilek pro demokracii", oddíly jejich hnědokošilatých tatínků a maminek, které budou likvidovat odpůrce jejich myšlení fyzicky. Vládne tady pakáž, která nemá žádné skrupule, viz Rakušanovo vyeliminování bývalého policejního ředitele, ještě před nádtupem do funkce ministra vnitra a další a další sviňárny.

    OdpovědětVymazat
  7. Clovek je tvor chybujici a ma svoje stiny. Hezky je kdysi popsala v jedne knize dvojka Dahlke a Dethlefsen. Pokud si clovek svoje stiny pojmenuje, ma snahu je eliminovat, je na nejlepsi ceste k pratelstvi a lasce k sobe a posleze k ostatnim. Nema vubec invenci k tomu deklarovat na verejnost nejakou nenavist a zlobu ke komukoliv. To se tyka pouze spacu, co k tomu jeste nedospeli a tudiz se chovaji takto a reprezentuji svou nedospelost vlastni seberealizace. Je to jejich ranec a je naprosto unavne a zbytecne tomu venovat cas a energii.

    OdpovědětVymazat
  8. Osobně to vidím tak, že část takových komentářů je nepochybně cíleně "vrhána" do prostoru, aby vytvářela právě znechucení. Tj. buď neziskovcky nebo "tajnoslužební komentátoři".
    Svého času mi bylo divné, proč se někteří lidé v okolí místa kde jsem tehdy bydlel tak radovali a začali vystrkovat růžky, když nastoupil k moci Gorbačov. Nejdřv mi to vysvětliů táta, byl jsem prostě ještě nezkušený a prostě mladý, a pak jsem postupem pochopil mnohé sám.
    Oni jsou takoví proto, že jim dnešní systém - někdy jen podle nich, ale ne objektivně - přináší "něco navíc". Řekl bych natvrdo, že si sedí na své "dokonalé" hromádce toho, co odchází z těsného, z rozpůleného, tmavého, nevoňavého a vlhkého místa (vidíte, jak vždycky jakýkoli opis sprostého slova je ještě sprostější? Jaké je to vlastně dokonalé pokrytectví?). Oni si neuvědomují, že tak jednají zákony vývoje společnosti, které se nedají ani zastavit, ani změnit, nanejvýše na histoŕicky nevýznamný okamžik pozastavit. Společnost, která je založena na vzájemném okrádání prostě musí mít své hranice existence. Ale paradoxně je její existence podporována snahou mít něco navíc u většiny jejích členů. Americká společnost již dávno, stejně jako před ní ta anglická, ze které USA morálně vycházely, je založena jen a pouze na tom, co má pro společnost nebo jednotlivce nějakou hodnotu. Pokud se něco nedá prodat, pak to v takové společnosti nemá cenu a nikdo si toho nebude ani všímat.
    V některých společnostech v Asii nemá zlato tu hodnotu, nebo nemívalo, jako v evropském prostoru. Cenilo se zpracování, účel, krása a zlato se cenilo jen jako třeba zpracovaný kov v podobě šperků, ale ne kvůli tomu, že to bylo ze zlata. Viz náznak např. poslední díl Panoptika města pražského.
    Je to - to chování běsnících "diskutujících psů" - také odrazem podobného chování jako v tlupě opic (kdyby nebyl Darwin, tak někdo jiný by vyjádřil předpoklad, že pocházíme z tvorů opicím podobných) kolem vůdce tlupy. Jednak vůdce potřebuje udržet svou moc a tím potřebuje cosi jako "svou gardu", ta získává mnohem více než zbytek tlupy, a pak jsou nohsledi, kteří by rádi byli v té "gardě", či dokonce i vůdcem, ale nezmohou se na nic jiného, než podlézat a lískat se k vůdci, právě pro získání jakékoliv výhody oproti jiným. Pokud se jim to - zase jen podle jejich názoru, dojmu - podaří, pak si svou pozici chrání všemi prostředky. V jakékoli tlupě, či v jakémkoli stádě je velice málo, pokud vůbec, těch, co slepě nenásledují svého vůdce. Ten v zajmu uchování své moci musí nejen podstupovat souboje s vyzyvately, ale také musí tvrdě trestat neposlušnost.
    A právě dojem toho, že mají "cosi navíc" (opakuji jen podle nich samých) je nutí si to svoje chránit a slepě následují toho, kdo je v dané chvíli tím vůdcem tlupy, stáda. rovněž tupě a bezvýhradně následují i vůce v otázce nenávisti k čemukoli, ke komukoliv.
    Je taková, dávno známá "fiška". Pokud je např. celá obec plná samostně hospodařících zemědělců, pak to bývá tak, že z třeba třiceti takových hospodářství pouze tak jedno až tak tři mají samostatně uvažující zemědělce, nezáleží na velikosti "gruntu", kteří samostatně na základě pozorování, zkušeností a znalostí sami začínají např. osev. A zbytek obce se prostě spoléhá na tyto samostatně uvažující hospodáře a řídí se podle jejich vzoru. Ten zbytek je příliš pohodlný, líný samostatně uvažovat a hodnotit.
    No a závěrečným tahem portrétu je docela obyčejná lakota, spojená s chamtivostí.
    To vše spojuje strach, že o to přijdou.
    Osobně se domnívám, že se jedná o boj o proti opozici (neo)liberálů. A hlupáci jimn ato skočili. Myslí si, že právě tak si zachovají to svoje "voňavé", ale pletou se, o vše přijdou, stejně jako ten "plebs.
    Bedřich
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  9. Jestli to nebude tím, že se v hojné míře zastaváte země, která nám přinesla mnoho zla. Osobně jsem zastánkyně slušné diskuze a to i s lidmi, kteří mají naprosto odlišné názory na politiku, Rusko a další. Je si ale potřeba uvědomit, že lidé nezapomínají. Pamatuji dobu, kdy za mnou chodil STBák a to jen proto, že manžel řekl v hospodě kritiku na tehdejší SSSR a nějaký vtip k tomu. Později chodil po výsleších a nejednou se vrátil s modřinami. Zlo plodí další zlo. A Rusko, ať k němu máme jakýkoli vztah se dnes, ale i dříve chovalo tak, ze vyvolává nenávist. Mou matku kdysi znásilnil ruský voják a dnes, bohužel, ruští vojáci dělají na Ukrajině to samé. Myslím si, že nenávist, o které hovoříte má původ právě ve způsobu jednání mnohých Rusů, ale i jejich představitelů. Však se podívejte, kolik nevinných lidi za 2 roky Rusové povraždili. Kolik lidí kvůli nim trpí. A opravdu to nemohou omluvit báchorky o denacifikaci. Rusko má též mnoho nacionalistických skupin doma. A prezident této země spolu s elitou Ruska se chovají autoritářsky, zakazují demonstrace, jako kdysi u nás komunisté. Policie v Rusku mlátí odpůrce režimu veřejné projevující svůj názor, jako milice u nás v historii. Myslím si, že se opravdu není čemu divit. Zkuste být objektivnější. Válka je válka, uz od začátku. A přece není možné zakázat říkat válce válka. Zkuste se podívat nejen na chyby Ukrajiny, USA a proste západu, ale i Ruska. A třeba to bude lepší.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzano,
      můj názor je, že nekonstruktivně příliš lpíte na minulosti. Velká část vámi napsaného vychází z osobní zkušenosti, což je sice správné, ale i když cítím snahu se posouvat vpřed, je tato snaha ochuzena díky subjektivním zkušenostem z minulosti o objektivní vývoj, o změny v současnosti.
      Dnešní Rusko není SSSR, byť někdejší struktury ještě z ubývajícími silami přetrvávají. Dnešní vedení RF jde odlišnou cestou. Poučuje se z minulosti, ale nelpí na ní.
      Namísto toho kolektivní západ jede ve stále stejné protilidské agendě jako v minulosti. Jen, protože jí dochází čas, nabírá na obrátkách. Protože taktika vycházela stovky, možná tisíce let, lpí na minulosti a snaží se jí opakovat. Jenže současnost toto umožňuje s každým dnem méně a méně a proto vše eskaluje za každou cenu. Neumí a nechce jinak.

      Dále si nemyslím, že bychom se tu zastávali konkrétních zemí a naopak odsuzovali jiné země. Jde pouze (alespoň v mém případu - za ostatní nemohu mluvit) o zjednodušení textů. Vím nebo přesněji řečeno jsem přesvědčen, že státy jsou pouze nástroji. Ti, kteří tyto nástroje používají ke svým, většinou pro lidstvo nepřátelským účelům, nejsou Američani, Angličani, Francouzi, Siřané, Češi, ... Nějakou příslušnost ve svých cestovních pasech sice mají, ale sami sebe vnímají jako pány lidstva, bohy na zemi. Jsou to neznámé, neviditelné osoby. Ty, co vidíme na obrazovkách, čteme o nich, bohužel volíme jako své zástupce nejsou páni ani bohové, ale ti patolízalové o nichž psal Bedřich.

      Chyby dělali a dělají všichni. Podstatné je to, zda se z nich poučí.

      Také bych neházel viny předků na jejich potomky - pokud se tito potomci poučili z chyb předků a pracují pro lidstvo, nikoli proti němu.

      Vymazat
    2. Ono podle mne největším problémem je to, že nejvíce zla do okolních států Varšavské smlouvy z tehdejší SSSR šlo právě z Ukrajiny, resp. ukrajinců v UV a jiných politických špičkách SSSR, stačí si naštudovat, co byli zač, hlavně ti od 50-80tých let (a pak ze Stasi, tedy bývalých nacistů, co přešli od SS pod KGB převlečením "kabátů", i když vlastně ty kožené kabáty používali stále).
      Čili ta nenávist k "tehdejšímu Rusku" pramení právě v ukrajincích, nikoliv rusech jako takových. Těm právě u nás udělali tu špatnou pověst u nás ugrové.

      No a s STB je to u nás dost podobné jako ve Stasi. Tam často naverbovali právě ty, co za války kolaborovali s náckama, samozřejmě aniž by to kdokoliv tušil, protože o těch "lepších" se nikdy nevedli žádné záznamy.

      A stejné to je se znásilňujícími "ruskými" vojáky. Přes 90% z nich u nás byli ukrajinci nebo moldavci. Jen pár velitelských špiček byli rusové. Jenže tehdy prostě všichni z východu byli "rusáci". A teď kdejakej tatík v hospodě je po 3pivech chytrej, když vypráví o "rusácích", co tu škodili. Jen ten jeho vypitej mozeček nedokáže pobrat, že to byli ukrajinci, moldavci, estonci, litevci, tádžgové, kazaši a jiná verbež, kterou se i v dnešním rusku taky neustále snaží zkrotit.
      nenimito

      Vymazat
  10. Zamyslel,se někdo,nad tím,kdy v roce 1492 byla židovskými kabalisty a mágy zkřiven prostor a čas,osa země vychýlena o 30°,kdy se vývoj veškerého lidstva pohyboval jen v kruhu a nestoupal již duchovně nahoru k nebi?To celé mělo i souvislost s vytvořením Golema,a kam zmizel Golem potom?To celé mělo vliv na celý svět,tato bytost uměle vytvořená žijící a živená z utrpení celého lidstva.A kde vznikl Golem,místo Praha?A proč toto místo přitahuje bytosti rovnajíce se intelektem Golemovi,s napojením na umělý intelekt digitálního světa.Což snižuje vibrace celé Prahy a jejího okolí,proto se nelze divit dnešním dějům v naší vlasti.Golem byl tajně převezen a ukryt v podzemí ve Švýcarsku.Slabinou Golema bylo jeho spojení se zemním živlem na jeho stojících hliněných nohou.Jeho úkolem bylo rozvracet a bořit,vytvářet bolest,snižovat vibrace celého světa.A na těchto vibracích bylo závislých hodně parazitických bytostí.V Praze to začlo a v Praze to vše skončí,i se všemi bytostmi co toto zrůdné stvoření podporovali.VítězslavK.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Praha je taková, jaká je, díky vysoké koncentraci vyvolených (Praha je v podstatě pobočkou Izraele). A jsou to oni, kdo tvoří onu nenávistnou libtardí stran v diskuzích.

      Vymazat
    2. Spíš to je vysoká koncentrace vyhulených...
      Většina normálních pražáků se stěhuje do okolních vesnic a městeček okolo ní, páč v Praze se usidlují jen divné naplaveniny z celé republiky, slovenska, vietnamu, ukrajiny, nebo jiná černooká multikulturní verbež.
      nenimito

      Vymazat
  11. ad Zuzana
    Ten váš pohled ale nerozlišuje = nemáte/me osobní zkušenosti s vojáky, resp. armádami a jejich chování k "domorodému", tj. momentálně podřízenému národu.
    Jak můžete/me vědět, jak by se na našem území chovali (někteří !!! - to je taky důležité) vojáci nejen američtí, ale i britští, francoužtí, kanadští, brazilští, čínští - etc., etc?
    To je jedna věc. Ta druhá, kde děláte ve své úvaze chybu je, že "válka" začala ruskou agresí - jenže než k ní došlo, byla tu agrese ukarajinské vlády vůči vlastním, ukrajinským obyvatelům. A to jen z toho důvodu, že mluvili rusky.
    Včetně dětí, Zuzano - co ty zavinily, že byly odsouzeny k takové smrti? Vždyť to byly děti ukrajinské, a dá se čekat, že mimo ruštiny znaly i ukrajinsky - jistě chodily do ukrajinských škol.
    Tady máte odkaz, nazvaný Alej andělů. Spočítejte si, kolik jich přišlo o život - a pak jsou ještě ty zmrzačené, nebo sirotci.
    https://sun9-67.userapi.com/impg/kNrMygrdmMYbhEBssp3NyasAXWlgo_1xhITYuA/Zr0Vq6pr4IA.jpg?size=720x483&quality=95&sign=4771cb90703d53159ac8eca076056ae0&c_uniq_tag=Q6F9SeNyiPBjAltkOjYKH2R1nSnyxZHJPX2Ol4zGEYo&type=album

    "Zkuste být objektivnější. Válka je válka, uz od začátku."
    Tak jako první - hledejme OBJEKTIVNĚ ten začátek války. Já osobně ho vidím v nepřátelském postoji ukrajinských vlád k Rusku a silnému - pžřímo rozhodujícímu - vlivu KoZa za tím.
    Nakonec je veřejným tajemstvím, že od r. 89 se na Ukrajinu vrátili banderovci, od 2.světové "hýčkáni a opečováváni" v Kanadě.
    Tím se ten začátek války posunuje hodně dozadu, nemyslíte?
    Albi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už před řadou let jsem pochopil , že jediný způsob jak otrávit trolla , je jeho 100% ignorance . Začíná to tím , že nečtu žvásty , které troll pastuje . Když něco nečtete , tak logicky ani na nic neodpovídáte . A v tom je ten vtip . Nejen že se neodbíhá od zvoleného tématu , ale veškerá aktivita těchto placených parazitů , se naprosto míjí účinkem . A pokud je nějaký nástroj už nefunkční , tak tento nástroj už nikdo nebude zdrojově podporovat .
      Takže vidím přezdívku trolla , či notoricky známý způsob provokace , přeskakuji tento příspěvek a pokračuji dál .
      Je to jen o rozhodnutí a síle vůle .

      Vymazat
  12. Albi. Děkuji za odpověď. Zde odpovím i Michalovi, kterému též děkuji za jeho vyjádření. Nejprve tedy odpověď Michalovi.

    Mrzí mne, že mi říkáte, že nekonstruktivně lpím na minulosti. Nikdy nezapomenu, co s Ruskem nebo SSSR spjatí lidé udelali mé rodině. To zapomenout nejde. Stejně jako nejde zapomenout miliony mrtvých, kteří zemřeli během holocaustu. Sice máte pravdu, že dnešní Rusko není SSSR. Jenže, je tu několik velkých ale. Rusko je oficiálně následovnický stát SSSR. Jeho prezident byl agentem KGB. Tehdejší SSSR například napadl Afghánistán, než se z něho po 10 letech stáhl. Dnešní Rusko napadlo Ukrajinu. Někteří ruští politici říkají, že rozpad SSSR byla chyba. A ne jen tak ledajací politici. Je to právě Rusko, kterému údajně bylo slíbeno, že se NATO nebude rozšiřovat dál na východ. Kolik desítek let zpět to je? Toto je jeden ze stěžejních bodů, na kterých staví Rusko a jeho prezident svou politiku. Měla -li bych parafrázovat Váš příměr Michale, nejsem to já, kdo příliš lpí na minulosti. Kvůli lpění na minulosti nyní zbytečně umírají jak Ukrajinci, tak Rusové. Přitom stačilo nechat Ukrajinu jít svou cestou. Co se týče Vámi zmíněné protilidské agendy, tomuto Vašemu tvrzení nevěřím. Vím, jak jsme se měli kdysi a vím, jak se máme dnes. A také vím, že člověk má na západě mnohem větší důležitost a důstojnost než na východě. To je podle mě neoddiskutovatelný fakt. Podle mého názoru žádná protilidská agenda západu neexistuje. Netvrdím, že takovou agendu má Rusko, ale z mého pohledu je lidský život pro elitu RF mnohem méně cennější než pro všechny západní země.

    Teď k Albi: Válka je vždycky strašná. A vždy se v ní najdou tací, kteří se chovají nelidsky. Příkladem může být mučení zajatců v íráckých věznicích některými vojáky USA. Rozdíl je ovšem v tom, že u tohoto selhání vojáků USA nešlo o systémové selhání. U Ruských vojáků na Ukrajině jde o běžnou věc. Jejich chování je mnohem více nelidské, než jsem si dovedla kdy v životě představit. Je to chování systémové, neřešené, nelidské a otřesné. Jinak jsem měla možnost potkat se s lidmi, kteří zažili jak americké, tak sovětské vojáky v r. 1945. Veskrze všichni, kdo měli osobní zkušenost, byli raději za američany. Z mnoha důvodů, ale to by bylo na knihu a ne komentář. Co se objektivity týče, byla to právě RF, která podporovala horký konflikt - dodávala zbraně separatistům, posílala neoznačené vojáky a v důsledku těchto bojů zahynuly děti, o kterých mluvíte. Není zcela jisté, jestli šlo u ukrajinskou nebo ruskou palbu. Jedna věc jsou politické problémy, druhá věc je horká válka. A RF zde tuto horkou válku zažehla - právě dodávkami zbraní do separatistických republik Ukrajiny. O to horší je pak číst vyjádření představitelů RF dnes o tom, jak západ eskaluje konflikt dodávkami zbraní. Vždyť to byla právě RF, která konflikt zažehla a to nejen dodávkami zbraní. RF se postarala o to, že politické problémy přerostly do války. Smutné je, že nikdo z představitelů RF nedokáže přiznat svůj podíl viny. Troufnu si tvrdit, že většina dětí, o kterých mluvíte Albi, zemřela díky činům RF a ne kvůli Ukrajině. Jinak myslím, že Banderovci jsou přeceňované téma. Historie Banderovců je strašná, jejich jednání zavrženíhodné. Nicméně, není pravda, že by vládli v Kyjevě. To považuji za lež. A kromě toho, USA mají Ku-Klux-Klan, my češi máme Dělnickou stranu (DSSS), rusové mají své "nácky" a stejně tak Němci a prakticky každý další národ.

    A ještě Michale, aniž bych se Vás chtěla dotknout. Představte si, že by někdo Vaší rodině opravdu někdo ublížil. Záměrně nebudu říkat jak, ale jistě se dovedete představit, co mám na mysli. Chtěl byste pak od ostatních slyšet, že příliš lpíte na minulosti? Řekl byste to stejné svým dětem nebo rodičům?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzano (jste-li skutečně Zuzana, o čemž pochybuji),
      Jen pár poznámek. Váš komentář je typickou ukázkou toho, jaký zmatek má v hlavě člověk tvořící si obraz světa na základě informací z českého mainstreamu. Argumenujete fakty, o kterých očividně máte jen velmi povrchní informace, pokud ovšem vůbec nějaké máte.
      Co například víte o holokaustu? Co byla KGB, jakou měla náplň a na základě čeho naznačujete, že je špatné, když prezident Putin byl "agentem KGB". Co víte o působení ruské armády v Afghánistánu? Proč tvrdíte, že "dnešní Rusko napadlo Ukrajinu", když je veřejně známo, že to byl vynucený obranný krok vůči ukrajinským vojskům formujícím se pod zahraničním vedením na hranicích Donbasu a Krymu. Co myslíte, že by se stalo, kdyby je Rusové "nechali jít svou cestou", jak navrhujete?
      A stejně absurdní je i tvrzení, že "neexistuje žádná protilidová agenda západu". Kde jste proboha byla v době kovidové aféry?

      Vymazat
    2. Vlabi. I Vám děkuji za odpověď. Nevím proč o mne pochybujete, ale já vím kdo jsem a co píšu. Nezlobte se na mě, ale zažila jsem zpravodajství jak za dob ČSSR, tak i dnes. A i když český mainstream mnohdy stojí za nic, se lhaním tehdejšího režimu se to nedá srovnávat. Ráda bych Vás též ujistila, že nečerpám jen z českého mainstreamu. To, co Vám píši je souhrn znalostí a zkušeností, z mého života, života mé rodiny, z přečtených knih a též zpravodajství.

      Jinak myslím, Vlabi, že je nedůstojné, abyste mě zkoušela z historie, z holokaustu. I tak Vám ale na některé otázky odpovím. Předpokládám ale, že znáte historii KGB, čekisty, NKVD, Lavrentije Beriu. Stejně tak doufám, že jste někdy četla např. Soustroví Gulag. KGB spolu s jejími předchůdkyněmi má na svědomí obrovské množství životů. Pokud bych trochu paušalizovala, tak sovětský režim stál život více lidí než Adolf Hitler stihl během holocaustu zavraždit. A KGB, tak se na tom podílela či spíš třeba stalinský teror organizovala. Afghanistán je samostatnou kapitolou a zde je třeba říct, že ruští vojáci přišli na pozvání tehdejší vládnoucí strany. Na druhou stranu, jak jistě sama víte, vládnoucí strana ne vždy odráží vůli většiny populace a podle toho to také dopadlo. Jak při sovětské invazi, tak té americké. Mohli bychom tu napsat slohy na toto téma, ale myslím, že je to zbytečné.

      Doufám jinak, že si nemyslíte, že Ukrajina měla v úmyslu napadnout ruské území (mezi ruské území nepočítám separatistické republiky a Krym). Všimněte si zde rozdílu mezi USA a Ruskem. Afghánistán zůstal afghánistánem. Irák Irákem. Ale Rusko si postupně vzalo Ukrajinská území. Dříve Krym, dnes některé další části Ukrajiny. To není obraný krok, to je útočná válka. Naposledy se v Evropě měnily hranice před, během a krátce po 2. světové válce. A cizí území během této války obsazoval a prohlašoval za německé jeden z nejhorších masových vrahů v dějinách. Snad tedy pochopíte, proč ruské kroky nevnímám jako kroky obranné. Kdyby Rusové nechali Ukrajinu jít svou cestou, nebyla by zádná válka. Mohl být mír.

      Co se týče covidu, jsem mnohokráte očkovaná. Cítím se zdravá - a to mi táhne na 60, neměla jsem žádné vedlejší účinky a covid jsem nikdy nedostala. Mí přátelé, kteří však kolikráte podlehli strachu z vakcín, internetovým nesmyslům se však potýkají (někteří) s následky dodnes. Nemoc se začala šířit z Číny a západ, či spíš v našem případě EU a vláda Andreje Babiše v ČR nám zajistila dostatek vakcín. Z mého pohledu tedy protilidsky spíš jednaly země jako Bělorusko (kdy Lukašenko prohlašoval, že u něj žádný covid není) nebo třeba KLDR, která na tom byla podobně. Zde je třeba říct, že Rusko vyvinulo svou vlastní vakcínu, takže zde bych protilidskou agendu také nehledala.
      Zuzana

      Vymazat
    3. Pro anonymní jménem Zuzana,
      proč zde ať již záměrně nebo z neznalosti uvádíte neobjektivní informace?
      Z jakých zdrojů čerpáte Vámi uvedené údajné vraždění, mučení a jiná zvěrstva,
      páchané vojáky RF? Uveďte, prosím, Vaše zdroje ať také mohu rozšířit obzor
      svých znalostí.
      Vy si naopak zjistěte fakta z oficiálních zdrojů (OSN, EU a.j.) o počtu mrtvých
      civilistů během občanské války na východní Ukrajině. O ostřelování z těžkých
      zbraní z např. dnes již osvobozené pevnosti Avdijivka především civilních
      objektů (nejlépe v době nejvyšší návštěvnosti).
      Zjistěte si fakta o působení RA v Afghánistánu (ne, že budete čerpat z filmu
      Rambo III). Zjistěte si, jak odcházela RA z této země a srovnejte to s úprkem
      US.Army. Zjistěte si, co po sobě zanechala po svém odchodu RA a co vojska
      NATO v čele s USA (obří maková pole, po roce téměř zlikvidovaná Talibanem,
      určitě NE). Mimochodem SSSR si to šlo vyřídit samo (bez vojsk VS), kdežto
      USA do toho zatáhlo celé NATO. To jentak na okraj.
      Uvádíte i rok 1945. Zjistěte si z dostupných dobových dokumentů třeba jaká
      omezení měli občané Plzně po "osvobození" svého města americkou armádou.
      Zamyslete se nad tím, proč západní spojenci těsně před koncem války srovnali
      se zemí Škodovy závody.
      Atd.,atd.,atd........
      Jirka N

      Vymazat
    4. Nemohu to sice vědět na 100%, ale podle mě "Zuzka" je troll, jak bych já nazval, z vyšších vrstev. Ty pro soudného člověka omyly, ale spíše lži, uváděné v komentářích, neustálé opakování téhož, naprostá hluchota k argumentům, jsou pro mě ukázkou neziskovkou nebo přímo státem placeného trollingu přesně vymodelovaného pro naší diskuzi. Styl alá novinky.cz, seznam.cz apod. by nebyl do diskuze vpuštěn vůbec. A to ani jako ukázka. Stejně jako každodenní hromada úchylných a až brutálně perverzních textů, na něž se štítím i najet myší, když je mažu. Ten, kdo je píše, ani nemůže být člověk.

      Takže jen a pouze jako názornou ukázku zveřejňuji (naposled) další komentář od někoho, kdo se podepisuje jako Zuzana.
      Prosím, zkuste se zdržet reakcí.

      Vymazat
    5. Vlabi. I Vám děkuji za odpověď. Nevím proč o mne pochybujete, ale já vím kdo jsem a co píšu. Nezlobte se na mě, ale zažila jsem zpravodajství jak za dob ČSSR, tak i dnes. A i když český mainstream mnohdy stojí za nic, se lhaním tehdejšího režimu se to nedá srovnávat. Ráda bych Vás též ujistila, že nečerpám jen z českého mainstreamu. To, co Vám píši je souhrn znalostí a zkušeností, z mého života, života mé rodiny, z přečtených knih a též zpravodajství.

      Jinak myslím, Vlabi, že je nedůstojné, abyste mě zkoušela z historie, z holokaustu. I tak Vám ale na některé otázky odpovím. Předpokládám ale, že znáte historii KGB, čekisty, NKVD, Lavrentije Beriu. Stejně tak doufám, že jste někdy četla např. Soustroví Gulag. KGB spolu s jejími předchůdkyněmi má na svědomí obrovské množství životů. Pokud bych trochu paušalizovala, tak sovětský režim stál život více lidí než Adolf Hitler stihl během holocaustu zavraždit. A KGB, tak se na tom podílela či spíš třeba stalinský teror organizovala. Afghanistán je samostatnou kapitolou a zde je třeba říct, že ruští vojáci přišli na pozvání tehdejší vládnoucí strany. Na druhou stranu, jak jistě sama víte, vládnoucí strana ne vždy odráží vůli většiny populace a podle toho to také dopadlo. Jak při sovětské invazi, tak té americké. Mohli bychom tu napsat slohy na toto téma, ale myslím, že je to zbytečné.

      Doufám jinak, že si nemyslíte, že Ukrajina měla v úmyslu napadnout ruské území (mezi ruské území nepočítám separatistické republiky a Krym). Všimněte si zde rozdílu mezi USA a Ruskem. Afghánistán zůstal afghánistánem. Irák Irákem. Ale Rusko si postupně vzalo Ukrajinská území. Dříve Krym, dnes některé další části Ukrajiny. To není obraný krok, to je útočná válka. Naposledy se v Evropě měnily hranice před, během a krátce po 2. světové válce. A cizí území během této války obsazoval a prohlašoval za německé jeden z nejhorších masových vrahů v dějinách. Snad tedy pochopíte, proč ruské kroky nevnímám jako kroky obranné. Kdyby Rusové nechali Ukrajinu jít svou cestou, nebyla by zádná válka. Mohl být mír.

      Co se týče covidu, jsem mnohokráte očkovaná. Cítím se zdravá - a to mi táhne na 60, neměla jsem žádné vedlejší účinky a covid jsem nikdy nedostala. Mí přátelé, kteří však kolikráte podlehli strachu z vakcín, internetovým nesmyslům se však potýkají (někteří) s následky dodnes. Nemoc se začala šířit z Číny a západ, či spíš v našem případě EU a vláda Andreje Babiše v ČR nám zajistila dostatek vakcín. Z mého pohledu tedy protilidsky spíš jednaly země jako Bělorusko (kdy Lukašenko prohlašoval, že u něj žádný covid není) nebo třeba KLDR, která na tom byla podobně. Zde je třeba říct, že Rusko vyvinulo svou vlastní vakcínu, takže zde bych protilidskou agendu také nehledala.
      Zuzana

      Vymazat
    6. Milá Zuzanko!
      S lítostí vám musím oznámit, že vaše argumenty o teroru Stalina a Berii jsou záměrně zkreslené chruščovem a jeho trockistickou ekipou, protože tuto krutou práci začisťování KSSS od bolševiků prováděl nějaký ježov.
      Nečtěte pouze ideové žvásty židofašistů, kteří se snažili ovládnout UV KSSS, a když je pak Stalin zlikvidoval (a tím i nadvládu židů nad Ruskem), pak ukázali prstem na Stalina (židovská stará metoda, oběť vrahem).
      Naopak podívejte se do Gazy a israele co se tam děje. Až se tam ukáže kdo je kdo, bude probíhat Norimberk II a vy se psychicky zhroutíte.
      Ďuro Trulo

      Vymazat
  13. Sdílím Vaše hodnocení Michale. Máme to stejně. Jd eo bioroboty v nejnižším služebné postavení i ty, kteří zaplňují mocenské pozice bez nejmenší sebereflexe a vědomí blížícího se tvrdého trestu pro ně všechny.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů