2. 4. 2024

Obyvatelé Charkova masově opouštějí město


@ REUTERS/Antonio Bronic

 
Plukovník Vitalij Kiseljov, vojenský expert LNR, v pořadu Solovjov Live uvedl, že obyvatelé Charkova hromadně prchají z města kvůli nedostatku potravin vyvolanému ukrajinskými úřady.

Podle něj se ve městě snižuje množství potravinářských výrobků v důsledku omezení dodávek potravin. To nutí lidi město opouštět. Odborník nevylučuje, že taková situace je vytvářena záměrně, aby vyvolala masový odchod obyvatelstva, uvádí TASS.

Kiselev také poznamenal, že na výjezdu z města byly zřízeny zátarasy, kde jsou lidé prohledáváni kvůli cennostem, čímž se vytvářejí kilometrové fronty. Kromě toho OSU provádí razie v opuštěných bytech a vykrádá je.

Podle informací z podzemí se v centru Charkova hromadí vojáci nacionalistické formace Azov (uznané za teroristickou organizaci a zakázané v Ruské federaci). S odvoláním na informace místních obyvatel představitel podzemí Serhij Lebeděv uvedl, že vojáci Azova se po městě pohybují v malých skupinkách po dvou až třech lidech a že jsou aktivní zejména ve večerních hodinách.

Starosta Charkova Ihor Těrechov dříve uvedl, že v současné době není třeba evakuovat město, a to i přes vážné problémy s dodávkami elektřiny.

autor: Olga Nikitina
zdroj

2 komentáře:

  1. Kedy už konečne vy tupé hlavy pochopíte, že armáda nemá čo robiť v obývaných oblastiach.
    Zdroj: ženevské a haagskske dohovory
    Juraj

    OdpovědětVymazat
  2. Opuštěné byty jsou takový lakmusový papírek hodnot ukrajinského režimu a jeho pohůnků - budou majetek svých spoluobčanů chránit, nebo ho rozkradou?

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů