20. 4. 2024

Průzkum ukázal, jak Češi hodnotí možnost rozšíření konfliktu na Ukrajině

 
V RF se o České republice píše:


 
Země nepřátelské Moskvě, zejména evropské, nadále sledují ukrajinský konflikt a hodnotí možnost jeho rozšíření mimo Ukrajinu. Například liberální český Deník provedl na toto téma průzkum a snažil se zjistit, co si o této otázce myslí běžní čeští občané, nejen vláda.

Deník uvedl, že díky pomoci Západu, včetně České republiky, se Ukrajině "podařilo zastavit" Rusko. Dále že "východní velmoc již kontroluje asi pětinu území svého souseda" a zároveň ujišťuje, že si nepřeje konflikt se Severoatlantickou aliancí.

"Téměř každý cítí to, co říká šéf BIS Michal Koudelka: bezpečnostní situace je nejhorší od druhé světové války. Náčelníkovi generálního štábu Karlu Řehkovi lze snad vytknout, že voják by neměl tak často mluvit o nebezpečí pro Českou republiku. Jeho obavy však sdílejí i světoví politici," upřesňuje se v článku.

Jako "příklad světových politiků", kteří vyzývají k přípravě na nejhorší scénář - "pokud Rusko na Ukrajině totiž zvítězí, není záruka, že nepůjde dál" -, uvádí rusofobní výroky generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga a německého ministra obrany Borise Pistoria.

Naopak běžní respondenti z České republiky jsou vůči Rusku méně zaujatí. Na otázku: "Měli bychom se obávat, že se rusko-ukrajinský konflikt přenese i na naše území?" odpovědělo "ano" pouze 34 % dotázaných a "ne" 66 %, uzavírá médium.

Výše zmíněný průzkum tedy ukazuje, že i při totální rusofobní politice běžní Češi chápou, že architektem probíhajícího konfliktu je Západ a ukrajinští nacisté jsou jen loutkami v jeho rukou, a až odejdou, bude po všem.



15 komentářů:

  1. Jen tak jsem přemýšlel a uvažoval a dospěl jsem k jistému závěru. Předesílám, že myšlenky každého člověka odrážejí jeho úroveň poznání a úroveň jeho vibrací. Připouštím tedy, že mé úvahy mohou být velmi vzdáleny pravdě.
    Tak tedy základem každé civilizace je její duchovně filosofická tradice. Z tohoto duchovně filozofického základu se každá civilizace formuje. Když se hovoří o tom, že konflikt mezi Ukrajinou (kolektivním západem) a Ruskem , je konfliktem dvou civilizací s odlišným chápáním a viděním světa, něco mi tu nehraje. Současné Rusko i kolektivní západ vzešli z naprosto stejné duchovně filozofické tradice, kterou je židokřesťanství. Myslím si proto, že konflikt mezi kolektivním západem a Ruskem má ještě ještě jeden rozměr, který mi uniká a který jen v nesouvislých a útržkovitých obrazech (snad) vnímám a (snad) chápu. Pokud by se někdo z čtenářů domníval, že za tímto konfliktem může být i něco jiného, co je lidem záměrně zamlčováno, rád si i ostatní názory přečtu.
    Děkuji.
    Jan Smola, Havířov

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. WhitelikesnowandcoldlikeWinter21. dubna 2024 v 7:23

      Je možné,že v každém koutě světa se používají rozličné cesty k nastolení celosvětové vlády.
      A je také možné,že některé ustanovené loutky si to chtějí udělat po svém nebo podle jiného zadání.
      A je také možné něco úplně jiného,přesně podle Vašeho prvního odstavce.
      Přeji nám všem pěkné dny a vše dobré.

      Vymazat
    2. Milý Jene. Většina reality je jednoduchá, jak facka. Stačí jen mít zásadní znalosti a ne "vibrace". Za prvé a především je to dobrá znalost bible jejíž hlavní poselství, ale i vedlejší, doplňující myšlenky, jsou člověku odkrývány v zavislosti na tom s jakou úctou a hladem po poznání k tomuto textu přistupuje. Míra pochopení je tak přímo úměrná upřímnému zájmu o toto pochopení. Proto tolik lidí tuto knihu "nechápe" a nezná. A to i z řad formálně "věřících".
      Za druhé je potřeba mít rozsáhlejší znalosti historie posledních staletí a za třetí i něco málo z psychologie, sociologie, mediálních manipulací, atd.

      Pak je obrázek tragicky jasný. To, že se "západ" formálně odvolává na "židokřesťanství" je po celá staletí jen póza. To je prokazatelný fakt a nějaký počet kostelů na tom nic nemění. Duchovně je západ stejně pohanskou, pověrčivou a barbarskou civilizací jako divoké kmeny kdesi v pralese.

      Také si uvědom, že jednou z nejsilnějších pohnutek pro konání jednotlivců i národů je chamtivost. Což by se možná taky dalo nazvat "duchovně filosofickou tradicí". Aby se krádež povedla, tak se často podpoří lží nebo násilím ( nebo obojím ). Důležitá je také nepozornost a naivita okrádaného.

      Současný "kolektivní západ" se ukazuje být duchovním dědicem toho nejhoršího, co v lidské civilizaci bylo. Na státní, ale i mezinárodní, úrovni zajišťuje nerušené provádění lidských obětí ( umělé interrupce ), umožňuje takový rozmach lichvy, jaký tu snad v dějinách ještě nebyl. Zlo interpretuje jako dobro a dobro jako zlo. Celé soudnictví je shnilé, policie zbabělá, úřady pasivní, politici zkorumpovaní, média lžou jak zajíci, školstvi hnije zaživa, mafie všeho druhu tu mají nerušený "klid na práci", atd.

      K životu ve lži a podvodu však západ potřebuje zdroje, tedy území, suroviny a otroky. Stejně jako ve starověku. Samotné peníze si natiskne ( nebo virtuálně nakliká ) v libovolném množství. V tom už problém není. Ale ty suroviny a otroky potřebuje fyzicky. Proto západ už několikrát v historii útočil na Rusko, ale nikdy to nebylo obráceně. Protože podstata jeho civilizace je mnohem pokleslejší, prolhanější, nenávistnější, než podstata ruské civilizace.

      Zkus svou cestu za poznáním pravdy začít třeba knihami Nikolaje Starikova. Některé jsou k sehnání i v češtině a slovenštině.

      Vymazat
    3. Anonyme
      mám dvě poznámky. Zaprvé - podle jakých měřítek či hodnot považujete "divoké kmeny kdesi v pralese" za "duchovně stejně pohanskou, pověrčivou a barbarskou civilizací jako je ta západní"?
      Podle toho, že nepoužívají mobily? Že nechodí ve smokingu? Či snad, že nevyužívají výhod třídění na politické strany?
      A zadruhé dle jakého měřítka jste určil stupeň pokleslosti, prolhanosti, nenávistnosti podstaty ruské civilizace? (doufám jen, že ne podle západem dosazených historických loutek)

      Píšete o mediální manipulaci, ale zrovna vaše věta:
      "...Protože podstata jeho civilizace je mnohem pokleslejší, prolhanější, nenávistnější, než podstata ruské civilizace...",
      se dá bez patřičného vysvětlení právě přesně tak vnímat.

      Vymazat
    4. S tou duchpvně filozofickou otázkou máte pravdu. Zde to začíná. Jenže v dnešní době se objevují fakta, která říkají, že v 18. století (za vlády Petra I.) došlo k velké manipulaci s dějimami (zejména v Rusku) a začla se psát historie. Ta byla poplatná přání vládnoucí elity západu a se skutečnými dějinami neměla vlastně nic společného. Do té doby na území Ruska byla velká kultura Tatrtarie a s jejím zánikem (zatím se vedou spory o tom jak zanikla) se teprve mohla začít prosazovat hisorie. Do té doby to totiž vypadalo tak, že i evropští panovníci byli formálně podřízeni ruskému carovi (prý existuje dopis ze 17. století, kdy car píše anglické královně - ty p*čo, co to vyvádíš). Což vládcové západu nemohli vydýchat. Kromě toho hrají roli suroviny v Rusku. Proto ta nebetyčná zášť. Rusko do té doby žilo na jiném filozofickém základu, kde v čele byli duchovní znalci (žreci) a do řízení státu a národů se dostávlaji pouze jen ti nejlepší lidé. A celý národ byl veden k rozvoji ducha (tedy k účelu, proč se rodíme na Zemi), tudíž k nemožnosti takové lidi ovládat jako ovce.

      Vymazat
    5. To "židokřesťanství" , je projekt na ovládnutí civilizací a postihl zejména civilizační okruh Evropy . Tam , kde nebyla genocidou zlikvidována původní kultura obyvatel - genofond , tam se tato Biblická ideologie neuchytila ,
      místní rodový egregor ji prostě nepřijal .
      Když porovnáte takzvanou kulturní tvorbu západní civilizace a ruského světa , tak zde uvidíte dva civilizační okruhy , které existují na tak extrémně rozdílných mravních základech , že není možná jejich vzájemná existence .
      To , co je v jedné civilizační koncepci běžné , je v té druhé nemyslitelné .
      Je to z tohoto pohledu podobné , jako obyvatelé ze dvou různých planet .
      Biblický projekt byl do ruské civilizace násilně dlouhodobě vnucován , ale bez trvalého úspěchu , protože pro mravnost ruského egregoru , je taková existence nepřijatelná .
      Pokud by došlo k přijetí biblického svinstva , tak by ruská civilizace neexistovala , její vlastní egregor by ji zničil .
      Takže se jedná o naprosto nekompatibilní civilizační okruhy , z nichž ten méně pravděvěrný podlehne přirozenému výběru .
      A myslím , že není příliš obtížné vysledovat , který z těchto okruhů tvoří společnost lumíků .

      Vymazat
  2. Je evidentní, že přijmout tvrzení o tom, že Rusko chce napadnout další státy, může jen naprostý pitomec, zmasírovaný propagandou. Je ale alarmující, kolik se jich našlo.

    OdpovědětVymazat
  3. To je to, po čem se myslím ptají i samotní Rusové. Česká kotlina má tvar srdce. Přirozeností srdce je bít na všechny strany. Pokud zakazujete srdci bít na všechny strany, celé tělo umírá...

    OdpovědětVymazat
  4. Sice celý mainstream jede strašlivou propagandu, ale Deník je přímo založen pro tento účel stejně jako Forum24 /Šafr/ - stejné zdroje financování /obdobně Denník N na Slovensku/. Dosah těchto "periodik" je ale poměrně malý. Nejhorší - právě z hlediska ovlivnění velkého počtu čtenářů jsou Seznam-zprávy a samozřejmě Česká televize. To člověk s úžasem sleduje, s jakou lehkostí lžou, překrucují, zamlčují. Bohužel - jak bylo řečeno - jejich "akční rádius" je velký a mnoho lidí jim věří "přece by nelhali". A roky záměrně vyvolávaná rusofobie taky slaví úspěch - spolu s překrucováním dějin. Dostaneme se pomalu do stavu vědomí, že nás neosvobodili Rusové, ale "spojenci v čele s USA" - k tomu je již zdárně nakročeno. A v současném konfliktu se nikdy /nebo jen málokdy - čest prezidentovi Klausovi/ nejde "ad fontes" konfliktu, ale jen "únor ´22 - ruská agrese". Je mi to líto, že se u nás vůbec nectí pravda, ač "havlisté" se tím stále ohánějí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda a láska tady nikdy od roku 1989 nebyla. Tu už zdiskreditovala samotná volba toho zrzavého chazarského restituenta, kterého nám posadily elity na Hrad. A český vohnout mu k tomu ještě provolával vivat a zvonil klíči. To nevymyslíš...

      Vymazat
    2. Už samotné úsloví "Pravda a láska zvítězí na lží a nenávistí" je chybné, protože nikdo z nich si Pravdu a lásku ani nedovede představit. Spíš platí: "Naše lež a nenávist, zvítězí nad jejich lží a nenávistí"

      Zdeněk z Brandýsa

      Vymazat
  5. A co takhle Atlantický Pakt = Atlantida (Poseidon) x Rusko a Čína = Hyperborea (Apollon, synové Ariovi). Již Platon psal, že kdysi dávno proběhl velký konflikt mezi východními národy - Řeckem a jeho spojenci proti západu - Atlantidě. https://www.youtube.com/watch?v=uv-yZkRd0fE a potom toto: https://www.youtube.com/watch?v=1ZsZu0WQRH4 a https://www.youtube.com/watch?v=btagxpnbjJc vydá za více slov. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. osobne si myslím a verím, že Západ kedysi úprimne (v rámci ľudských možností) prijal kresťanstvo. Áno, nedokázal mať lásku k blížnemu svojmu v takej miere ako hlásal Kristus, ani cirkev neodolala túžbe po moci, ale vďaka kresťanstvu a osvietenctvu sa pretavilo do ľudí pochopenie o nutnosti vedomostí a vzdelávania ako ceste k ním a zároveň ľudia oceňovali vlastnú aktivitu a snahu o dosiahnutie svojich cieľov. Západná kultúra podporovala objaviteľské expedície (aj keď znamenali časti pre objavené kultúry rozsudok smrti), pretavila svoje poznatky do priemyselnej revolúcie a áno, aspoň v určitej miere priznala hodnotu človeku ako individualite, nie len ako poslušnému mravčekovi v mravenisku (ako povedzme v Číne). Lenže posledných 30 rokov sa tohto morálno-vôľového kompasu a hodnôt začal Západ vzdávať. Prestalo byť dôležité mať vedomosti, stačil správny papier, prestalo byť dôležite sám sa snažiť, treba pozitívnu diskrimináciu, škola netreba, budeme youtuberi alebo influenceri, priemysel netreba, budeme dovážať všetko z Východu, úcta k obchodnému partnerovi netreba, sú to ubermenschi, my sme ti naj, naj naj.....a nase tezy ako LBT++, Green Deal, BLM, migrácia, všetci ste povinní prijať. No a osobne si myslím, že Rusko je jedným z posledných štatov kresťanskej zóny, ktorý tie pôvodné hodnoty háji a snaží sa dodržiavať. Či je tento konflikt príznakom príchodu tretieho Antikrista (ako niektorí tvrdia), spôsobom ako bude musieť Západ skončiť so svojím nastavením alebo naopak toto celé má uvoľniť priestor pre 6. slovanskú epochu (ako tvrdia zasa iní) či dokonca na prechod do inej dimenzie, to asi momentálne nie je dôležité. Janka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně si myslím, že "přimout křesťanství" není nic pozitivního. Naopak. Můj názor je, že každé náboženství založené na zprostředkovávání vztahu mezi Bohem a člověkem je odevzdáním svobodné volby i svobody jako takové do rukou jednotlivců a ještě zato platit v mnoha různých formách. Co je na tom božského?
      Další co mi nesedí jsou "objevitelské expedice". O objevování vůbec podle mě nikdy nešlo. Vždy šlo "jen" o násilné získávání (rozumněj krádež) bohatství územního, v lidských zdrojích, ve zlatu, v koření,.... Neumím si představit, že by někdo natolik movitý, že vypraví loď (častěji několik najednou) jen kvůli objevitelskému duchu a hledání přírodních krás a dalekých přátel.
      Dále bych asi Rusko nenazýval křesťanskou zónou. Jeho kořeny (kořeny Slovanů), alespoň to tak cítím, jsou založeny na jiných, než křesťanských principech. Navíc Rusko je multináboženské. Co je ale důležitější, než příslušnost k nějaké víře, je to, že tam tato náboženství byla a jsou schopna mírově koexistovat (SPOLUPRACOVAT) vedle sebe. Samozřejmě do doby, než jsou záměrně infikována západními zlozvyky konfliktní konkurence v duchu ROZDĚL A PANUJ.

      Vymazat
    2. Oni si vůbec lidi dost mezi sebou pletou křesťanství, katolicismus, pravoslaví a víru, a stejně tak i ismaility s islámisty a mohamedány.
      Ten rozdíl je právě v tom "zprostředkovali", co hlásá svoje hovadiny a vnucuje je z pozice své dokonalosti přitroublým a nechápavým...
      A v podstatě skoro stejný je mezi židy, Židy, sionisty a judaismem
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů