3. 4. 2024

Ukrajina chystala Rusům krvavé Velikonoce




V úterý 2. dubna příslušníci FSB společně s celníky zastavili dovoz 27 podomácku vyrobených bomb a výbušnin do Ruska z Evropy. Byly ukryty se zvláštním cynismem - v ikonách a církevním náčiní. Další zločin kyjevského režimu je nad rámec dobra a zla, domnívá se ruská pravoslavná církev

Nebezpečný náklad
 
Téměř tři desítky výbušných zařízení se podle Federální bezpečnostní služby pokusili do Ruska dovézt z Evropy pod rouškou ikon a církevního náčiní. Výbušný náklad byl odhalen až na hranicích v Pskovské oblasti.

"Celkem bylo z nákladu, který sledoval trasu: Ukrajina - Rumunsko - Maďarsko - Slovensko - Polsko - Litva - Lotyšsko - Rusko, vyjmuto 27 v ikonách maskovaných a připravených k použití improvizovaných výbušných zařízení, 70 kilogramů průmyslově vyráběné plastické trhaviny o velké síle, 91 elektrických rozbušek a součástky střel do RPG-7", - uvádí se v materiálu.

Jak poznamenal vedoucí krajského expertního kriminalistického centra ministerstva vnitra Dmitrij Bělocerkovskij, v ikonách se skrývala výbušná látka - hexogen. Jedná se o bílý krystalický prášek bez zápachu, nejsilnější výbušnou látku, která svými ničivými vlastnostmi předčí TNT.

Hmotnost zabavené výbušniny stačí k vyhození do povětří pětipatrového činžovního domu," uvedl expert-kriminalista.

Bělocerkovskij dodal, že v ikonách byly nalezeny průmyslově vyráběné sabotážní rozbušky s retardéry, které používají speciální jednotky k páchání sabotáží.

© Zvezdanews telegram channel video screenshot
FSB Ruské federace zastavila pašerácký kanál s výbušninami z Ukrajiny do země

Federální bezpečnostní služba Ruské federace zmařila pašerácký kanál výbušnin z Ukrajiny do země

© telegramový kanál Zvezdanews

Vyšetřovatelé zjistili, že auto s tímto nákladem vyrazilo z Kyjeva, dojelo do města Černivci, kde byly výbušniny přeloženy do bílého Mercedesu Sprinter, na němž pašeráci překročili hranice s Rumunskem. Tam na ně čekal řidič, který dostal balíček s doklady a byl poslán dále po trase. Tento řidič byl nakonec zadržen až na ruských hranicích.

Na videozáznamu uvedl, že doprovázel náklad z území Rumunska a cestoval s těmito ikonami bez překážek přes několik zemí, a nikde nebylo nalezeno nic podezřelého. Konečným bodem nákladu měla být Moskva.

© Zvezdanews telegramový kanál screenshot videa

Bylo zahájeno trestní řízení ve věci nelegálního převozu výbušnin a výbušných zařízení přes hranice skupinou osob po předchozí domluvě. FSB zdůraznila, že všechny osoby zapojené do tohoto trestného činu, včetně občanů jiných států, budou identifikovány, zařazeny na seznam hledaných osob a postaveny před soud.

Cesta teroru
 
Případ u Pskova je ilustrativní. Ukázal celou teroristickou a protikřesťanskou povahu současného režimu na Ukrajině. Minulý týden v rozhovoru šéf ukrajinské bezpečnostní služby Vasyl Maljuk skutečně přiznal, že jím řízená bezpečnostní služba stojí za významnými teroristickými útoky a vraždami v Ruské federaci v posledních letech. Oficiálně sice nepřijal přímou odpovědnost za vraždy vojenského zpravodaje Vladlena Tatarského, bývalého poslance Nejvyšší rady Ilji Kivy, pokus o atentát na spisovatele Zachara Prilepina a výbuch na Krymském mostě, ale uvedl podrobnosti o těchto zločinech. Ruské ministerstvo zahraničí označilo Maljukovo sebeodhalení za přiznání Kyjeva k účasti na realizaci teroristických činů.

Ruské ministerstvo zahraničí předalo ukrajinským orgánům požadavky vyplývající z Mezinárodní úmluvy o potlačování teroristických bombových útoků (ICBT) a Mezinárodní úmluvy o potlačování financování terorismu (ICSFTU) na okamžité zatčení a vydání všech osob zapojených do těchto teroristických činů," uvedlo ruské ministerstvo zahraničí v prohlášení.

Již dříve ruské úřady uvedly, že Ukrajina se podílela na teroristickém útoku v Crocus City Hall u Moskvy 22. března, při kterém bylo zabito více než 140 lidí.

Velikonoční teroristický útok
 
Po Euromajdanu v roce 2014 na Ukrajině začala postupná státní ofenziva proti Ukrajinské pravoslavné církvi Moskevského patriarchátu, která se zintenzivnila po zahájení SVO. Použití ikony jako bomby plně zapadá do logiky boje kyjevského režimu proti kanonickému pravoslaví, který vedou lidé, jimž není nic svaté, řekl RIA Novostem předseda synodálního oddělení Ruské pravoslavné církve pro vztahy mezi církví a společností a masmédii Vladimir Legoida. Podle něj má víra v Boha sjednocovat a "ponechávat prostor pro budoucí mír, i když je válka".

"Teroristé všech směrů však dělají vše pro to, aby se náboženství stalo prostředkem rozkolu a rozdělení. Udělat z předmětu uctívání, z ikony - před kterou se lidé shromažďují, aby se do jejich srdcí vrátil mír - nástroj války je nad rámec dobra a zla. Vděčnost patří všem lidem, kteří tento rouhačský a proti Bohu bojující plán zastavili," řekl Legoyda.

Andrej Medveděv, novinář VGTRK a místopředseda Moskevské městské dumy, se domnívá, že velikonoční útoky mohla naplánovat Ukrajina.

Výbušná zařízení maskovaná jako ikony. To znamená, že lze předpokládat, že ukrajinská GUR připravovala na Velikonoce sérii teroristických útoků. Proč by jinak IED takto ukrývali? Myslíte si, že to není možné? Hromadné teroristické útoky v kostelích?" - napsal na svém kanálu Telegram.

Verzi o možné přípravě teroristických útoků na Velikonoce ze strany Ukrajiny podpořil i ruský bloger Sergej Koljasnikov.
 
Velikonoce v zemích blízkého zahraničí - RIA Novosti, 1920, 02.04.2024
© RIA Novosti . Stringer

"To ukazuje, že ukrajinská GUR pod patronací a se souhlasem NATO připravovala na Velikonoce masový teroristický útok v Rusku, a to ve 27 pravoslavných chrámech. V době jejich maximální návštěvnosti civilisty, starými lidmi, ženami a dětmi," stojí ve zprávě na jeho kanálu Telegram.

Podle blogerova názoru je "čas skoncovat" s Ukrajinou, protože tam už není s kým a o čem jednat.

autor: Pavel Kotov
zdroj

9 komentářů:

  1. Kyjevští židobanderovci jsou Chazaři. Chazarskou tamgu = symbol Molocha, takový ten trojzubec, tak to mají židobanderovci na žlutomodré fangli. Samotné žlutomodré barevné schéma je stejného "baalovského" původu, má ho i klan Rothšildů, ten klan, co stojí za instalací kyjevských židobanderovců.

    OdpovědětVymazat
  2. Nakonec to skutečně dopadne tak, jak předpovídala baba Ganga - UKRAJINA A BĚLORUSKO SE STANOU SOUČÁSTÍ RUSKA

    Zdeněk z Brandýsa

    OdpovědětVymazat
  3. No jo, pri rozpadu CCCP si ukrajinsti zlatokopove nevykolikovali svoje hranice u OSN, takze byli, jsou a budou soucast Ruska.

    OdpovědětVymazat
  4. Proc takove ortodoxni darecky nikdo neposila Chabadu, nebo sionistum, strujcum svetovych nepokoju?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu otázku jsi myslel vážně?

      Vymazat
    2. Jasne. Londyn je mozek a USA jsou svaly, strujci staletych nepokoju.

      Vymazat
    3. Takže poslat bombu na nějakou adresu přesně jak to dělají teroristi je v cajku, pokud by šlo o adresu "strůjce světových nepokoujů"?
      Čím by se ten, kdo by tak učinil, lišil od teroristy? Kde by vzal jistotu, že v okamžiku výbuchu bomby nebude v blízkosti stát nějaké dítě nebo že to neřachne někde cestou vedle autobusu, apod? Nebo zabití dítěte "strůjce světových nepokojů" nebo náhodného člověka je přijatelnou vedlejší ztrátou?
      Příště podobný komentář již nebude zveřejněn!

      PS: Postupuje snad RF stejně jako Azovci či jiná lidská verbež?

      Vymazat
  5. Při trošce zamyšlení to může vypadat , jako když někdo Ruské Koncepci umetá cestu . Každá taková akce převažuje sympatie světové veřejnosti na stranu RF a ze západu a jejich užitečných idiotů , viditelně vykresluje odporného kripla .

    OdpovědětVymazat
  6. Já teda nejsem kdovíjaký student a znalec KOB, ale už delší dobu tvrdím, že USA jsou hozeny přes palubu - na jejich záchraně nesejde, svoji historickou úlohu už sehrály.

    Zaznamenali jste ten kolaps mostu v USA? Na zvědavci je o tom takový slabý článek a pod ním se strhla diskuze, zda to snad nebyla práce rusů. Osobně se domnívám, že jestli to byla skutečně sabotáž, tak pak inside. Západní společnosti jsou nyní ve fázi, kdy jejich vlastní elity otevřeně bojují proti vlastnímu obyvatelstvu.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů