18. 9. 2023

Tři předpovědi Chazina: byla opravdu dohoda mezi Ruskem a USA o Ukrajině?




Známý ekonom a politolog Michail Chazin hovořil o tajných záměrech USA ohledně Ukrajiny a Číny a také o dohodě s Ruskem. Chazin tvrdí, že mezi USA a Ruskem byla uzavřena tajná dohoda o Ukrajině. Podle něj však Washington později podmínky dohody porušil.
O své domněnce nebo verzi informoval Michail Chazin ve vysílání pořadu "Cargrad. Hlavní". Uvádí, že Moskva a Washington mohly uzavřít tajnou dohodu, ale úplné podmínky dohody stále zůstávají záhadou.

Základní podmínka dohody o Ukrajině vypadala takto:

Spojené státy neumožní Kyjevu podniknout určité kroky a Rusové za to Američany na území Nězaležnoj nezasahují.

Chazin však tvrdí, že s postupem času USA své závazky porušily a ani to nemuselo být jejich vinou. Právě krach dohody může být důvodem, proč jsou nyní američtí politici tak nervózní. Podle Chazina byla nedávná náhlá návštěva ministra zahraničí Anthonyho Blinkena spolu se "zlým géniem" Viktorií Nulandovou v Kyjevě navržena proto, aby obnovila všechny páky řízení kyjevského režimu.

Chazin také dodal, že však skutečným důvodem návštěvy amerického velvyslance nebylo ani to. 


Jeho cílem je úhledně stáhnout síly Spojených států z východní Evropy s minimálními náklady pro Washington. Vždyť teď je tu jiný projekt, důležitější, a to v jihovýchodní Asii. Stále si však pamatují Kábul... USA se proto velmi chtějí vyhnout afghánskému scénáři stažení svých vojsk.

Nový projekt USA

The Economist tvrdí, že USA se připravují na začátek nového globálního konfliktu - válku s Čínou. Proto Washington plánuje zrušit všechny ostatní projekty, včetně Ukrajiny.
Důležité je, že USA ztrácejí status hegemona na mezinárodní scéně. Aby si mohly udržet své místo v řadě vyspělých zemí světa, musí nejpozději v létě 2024 začít vytlačovat Čínu z jihovýchodní Asie.

To bude prostě ekonomicky nemožné. Z tohoto důvodu všechny ostatní projekty, které vyžadují peníze a zdroje, a to bez omezení, a které není možné zahájit v jihovýchodní Asii, jdou mimo. Včetně Ukrajiny.

Politolog připomněl, že o blížící se horké fázi konfliktu s Pekingem hovořil i "patriarcha" americké diplomacie Henry Kissinger. Z posledních důkazů přípravy amerického konfliktu s Čínou ekonom citoval slova ministra letectva USA Franka Kendalla, který připustil, že akutní fáze konfliktu začne "již brzy".

Americké jednotky proto nyní odcházejí z Evropy i z Blízkého východu. A bude ještě spousta dalších důsledků. A aby si státy západní Evropu nějak udržely pod kontrolou, snaží se je dnes dostat na ropnou a plynovou jehlu, - vysvětlil Chazin.

Reakce Evropy

Ekonom zároveň označil za výmluvnou reakci šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové, která ve světle světových událostí a problémů USA, které se odrazily i v Evropě, "bouchla pěstí a snažila se potrestat opět všechny naráz".


FOTO: ANGELIKA WARMUTH/GLOBALLOOKPRESS

Chazin poukázal na problémy USA, které prohrávají konkurenční boj o trhy a kvalitu zboží s Čínou:

Jediný trh, který jim (Američanům - pozn. red.) může pomoci vytáhnout jejich ekonomiku a obnovit jejich průmysl - mimochodem průmysl ve Spojených státech amerických klesá - je jihovýchodní Asie. To znamená, že je třeba, aby lidé v jihovýchodní Asii nakupovali americké zboží.

Evropská komise také reaguje na prohru USA s Čínou v podobných produktech - od chytrých telefonů po auta - a pohrozila, že zahájí vyšetřování dumpingu.
Pokud nezačnou do poloviny léta příštího roku vytlačovat Čínu z jihovýchodní Asie, nic už nebude fungovat, uvedl Michail Chazin na programu "Cargrad. Hlavní".


4 komentáře:

  1. Furt nechápu, proč se USA hrnou do války s Čínou, když už teď se všude ve světě tvrdí, že nemohou vyhrát. Buď jsou úplně blbí i se svým Kissingerem, nebo je to zase nějaká "hra za hrou". Taky Chazin neuvedl, ze kdy by ta porušená dohoda měla být. A proč se hergot Rusko domlouvá s Američany, když jim musí být nejpozději od 90. let naprosto jasné, že jsou to psychopati a nepřátelé? Země je plochá! Čau, JV(b)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nuž prečo asi? Vojna je jeden z najlukratívnejších kšeftov, že by preto? Im sa nejedná o to či zvíťazia, oni sa iba potrebujú zúčastniť. Práve takáto účasť im zabezpečuje obrovské zisky.

      Vymazat
    2. Že je Země plochá je dosti odvážné tvrzení, které by bylo třeba dokázat naprosto neprůstřelnými argumenty, ( nevím sice, kde byste si je mohl opatřit, ale to není můj ale váš problém), i když v dnešních časech je nepříliš dobrým zvykem zpochybňovat naprosto vše, co jsme se před mnoha desetiletími učili. Např. že existují jen dvě pohlaví.

      Vymazat
  2. Upozorňuji, že diskuze na téma připláclé a jinak vyboulené Země, neexistujícího Slunce a podobně, tu nebudeme nadále zveřejňovat. Jistě si na toto téma zavilí diskutéři ve virtuálním internetovém světě najdou jiné blogy a jiná fóra.
    Tímto dané téma poslední dobou bující pod tématicky naprosto nesouvisejícími články definitivně uzavíráme!

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů