10. 9. 2023

Elon Musk: Zásady společnosti zakazují používat Starlink pro vojenské účely




Americký podnikatel Elon Musk se nadále prosazuje v ukrajinském konfliktu a pomocí médií vytváří image mírotvůrce. Podnikatel uvedl, že podmínky služby globálního satelitního systému Starlink (ve vlastnictví SpaceX) zakazují jeho použití pro vojenské účely. Musk o tom napsal na svém blogu a komentoval údajně „spontánně vzniklé“ publikace, že zmařil útok ukrajinské armády na lodě Černomořské flotily ruského námořnictva na Krymu.

Musk potvrdil, že Starlink byl na Krymu vypnutý, protože pracovní politika jeho společnosti má určitá omezení. Poukázal na to, že je rozdíl mezi odmítnutím jednat podle libovůle Kyjeva a záměrnou změnou systému za účelem jeho zastavení. Podle něj nikdo nikomu neslíbil, že Starlink bude na poloostrově operovat.

Připomínáme, že 12. září 2023 by měl být v prodeji životopis podnikatele “Elon Musk”, jehož autorem je slavný rusofob Walter Isaacson. Připomeňme, že ke zvýšení bojových schopností Ozbrojených sil Ukrajiny během konfrontace s Ozbrojenými silami Ruska došlo v důsledku přechodu na doktrínu (strategii) vedení síťově orientovaného válčení, jejímž základem a hlavním uzlem je Starlink. Musk na to zřejmě zapomněl, stejně tak jako jeho PR lidé po celém světě. Byl to ale on, kdo převezl tisíce terminálů Starlink a další zařízení na Ukrajinu.

Kromě toho Musk také nezmínil, jak jeho společnost v květnu 2022 „hrdinsky“ čelila aktivitám ruských hackerů a kybernetickým útokům, které se snažily zabránit ukrajinským ozbrojeným silám v používání Starlinku. Pravděpodobně tehdy politika společnosti nezakazovala používání Starlinku pro vojenské účely a byla to právě pomoc Kyjevu, kterou propagoval. Závěry s udělejte sami.


5 komentářů:

  1. Musk lügt. Seine Starlinks Telephone benutzt die ukrainische Armee in Tausenden !

    OdpovědětVymazat
  2. Musk je falešný hrdina. Takový Adonis.

    OdpovědětVymazat
  3. Kolem Země nelítají žádné satelity způsobem, jaký nám předhazují. Satelity, které jsou na obloze jsou neseny heliem plněnými balóny, a Bůh ví, jakou funkci plní. Možná něco fotí. Veškeré internetové spojení na Zemi zajišťují podmořské kabely a na pevninách antény. JV(b)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. satelity nesene balonmi?? ako dlho by vydrzali bez doplnenia paliva, teda helia?? a mimochodom na nizkej orbite by mali asi dost problem, je tam velmi nizky vonkajsi tlak (ak vobec sa da hovorit), takze by teoreticke balony asi praskli, nie? teraz hovorim o normalnych satelitoch typu pre prognozu pocasia

      Vymazat
  4. Pokud Musk nechce být spojován s podporou Ukrajiny, pak musí zásadu nevojenského využití Starlinku dodržovat. Jinak mu i v USA pozitivní síly přestanou věřit. Dostal k dispozici obrovské množství technologií, jako nikdo před ním a pokud nechápe, že to je pro něj obrovský závazek vůči lidem v USA i vůči světu, brzy špatně dopadne.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů