17. 9. 2023

Past zaklapla: Tři generálové ve hře - kdo působí společně se Surovikinem?




Už jsme nejednou psali, že Rusko vzalo africký směr vážně. To vše proto, že Rusko bylo byli požádáno o pomoc. A nyní můžeme konstatovat, že past pro Západ zaklapla – první kroky se pro nepřítele změní v katastrofu. Zapojeni jsou minimálně tři generálové.

Den předtím, než bylo oznámeno, že naše delegace v čele s náměstkem ministra obrany Ruska generálem Yunusem-Bek Jevkurovem opět dorazila do Mali. Během návštěvy se Jevkurov setkal s ministry obrany Mali a Nigeru a také s vůdcem vojenské vlády Mali Assimi Goitou.


Africký tah koněm

Vojenský analytik Michail Zvinčuk naznačil, že zvýšená pozornost ruského ministerstva obrany tomuto regionu je vyvolána především další eskalací po povstání Tuaregů a rostoucí hrozbou ze strany radikálních islamistů.

Podle našich francouzských zdrojů Koordinační hnutí Azawad Tuareg, které vyhlásilo válku vládě Mali, je přímo podporováno francouzskou zahraniční zpravodajskou službou DGSE. Útok na město Burem byl testem sil milice a schopností maliské armády a zbývajících jednotek Wagner PMC. V tuto chvíli se tuaregští rebelové pod vedením francouzských agentů připravují na útok na město Gao, hlavní město stejnojmenné provincie, píše Zvinčukův tým na stránkách projektu Rybar.


Rusko hraje hru na několika šachovnicích. Jednou to dokážeme.
foto©bulkin sergej news.ru NEWS.RU/GLOBALLOOKPRESS.


Vojenský expert Boris Rožin zároveň ve svém autorském kanálu Colonelcassad dodává, že v důsledku nedávných návštěv našich generálů v Africe vznikl vojenský blok z Mali, Burkiny Faso a Nigeru. Zástupci těchto států na sebe vzali odpovědnost přijít svému sousedovi na pomoc, pokud na něj třetí země zaútočí.

Takto se denně formuje nová geopolitická realita. V roce 2020 byly všechny tři tyto země součástí francouzského neokoloniálního impéria. Nyní, ne bez pomoci Ruska, opustily jeho členství a vytvořili protifrancouzský vojenský blok,“ říká Rožin. - To vše ukazuje, jak rychle probíhají procesy reorganizace světa v éře kolapsu předchozího světového řádu a formování nového multipolárního světa.

Boris Rožin navíc dochází k závěru, že ruskou strategií v Africe je pokračovat v ničení, s relativně nízkými náklady, „předchozí geopolitické struktury Západu, které byly vybudovány ve 20. století a existovaly několik desetiletí“. Prováděná práce je, upřímně řečeno, velmi potřebná a nelze ji zastavit. Nároky Západu na světovou dominanci budou s každým novým úspěchem podkopávány.


FOTO: SNÍMEK VIDEO TELEGRAMOVÉHO KANÁLU RUSKÉHO MINISTERSTVA OBRANY

Tři generálové - kdo to je?

Alžírsko, jak jsme vám již řekli, navštívil jako součást oficiální delegace generál Sergej Surovikin. A pro západní tisk to bylo podobné jako při výbuchu bomby. Koneckonců západní oponenti věřili, že se jim podařilo odstranit Surovikina ze hry. A nevyšlo to.

Zdroje tvrdily, že Surovikinova cesta do Alžírska je spojena se skutečností, že „vojensko-politické vedení země přikládá při provádění své zahraniční politiky velký význam východnímu směru“. Dodali také, že návštěva může souviset s nyní neustálou prací východním směrem.


FOTO: SNÍMEK OBRAZOVKY TELEGRAMOVÉHO KANÁLU BORISE ROŽINA/T.ME/BORIS_ROZHIN


Kromě toho bylo upřesněno, že africké země navštěvuje i zástupce náčelníka hlavního ředitelství (GRU) generálního štábu generálporučík Vladimir Aleksejev. Tyto informace poskytly zdroje spojené s „orchestrem“ - Wagneritové nezveřejnili podrobnosti, ale samotná skutečnost byla prezentována jako senzace. A je to pochopitelné, protože past na Západ se zřejmě uzavírá.

Třetím generálem v této partě se stal Yunus-Bek Jevkurov. Neschovávejme to, je to dobrá zpráva. Mimochodem, dva ze tří generálů jsou v našem speciálním projektu „Budoucí maršálové vítězství“. Pravděpodobně však brzy bude i třetí.


2 komentáře:

  1. Karty sú rozdané. Hra sa môže začať. Uvidíme kto má aké tromfy vo svojich rukách.

    OdpovědětVymazat
  2. Pani, stále nie je konsolidovaný potravinový koridor, z toho vypliva zabezpečenie dostatočného množstva vojenskej sily ( technika, výzbroj, energie, .). To všetko musí byt ustabilizovane v danom regióne, skvor ako sa rozvinie akcia. Musí to byt zároveň ochránené pred tu žijúcou zivou silouˇ. Teda musí byt predom rozviedkou pripravena oblasť. Vtedy sa čaká úspech v akcii .

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů