19. 9. 2023

Nikolaj Patrušev: Kolaps parazitických říší. Jak Anglosasové vylezli na vrchol pyramidy a jak odtud budou muset sestoupit




Tajemník Rady bezpečnosti Ruské federace Nikolaj Patrušev publikoval v ruském časopise «Разведчик» politický článek „Kolaps parazitických říší“. Hovoří o tom, jak Západ několik století budoval pyramidu, „usadil se na jejím vrcholu a obdařil se výlučnými pravomocemi“. Velmi zajímavý materiál.

„Rozpad SSSR vedl k posunu v rovnováze sil a bojovníci za nadvládu spěchali využít této příležitosti k posílení své diktatury nad zbytkem světa. Spojené státy a Evropa dnes vynakládají obrovské prostředky na hledání a výchovu takzvaných mladých demokratických lídrů ve specializovaných vzdělávacích centrech. Tito lidé budou následně využiti k organizování státních převratů v dříve nezávislých státech s cílem vytvořit režimy závislé na Západu.  

Další páky vlivu Západ získává tím, že do různých školení zapojuje nadějné manažery a zástupce silových struktur, kteří se pak stávají propagátory zhoubných idejí, které škodí národním zájmům jejich států. V posledních letech byly identifikovány a zneškodněny stovky spolupracovníků cizích zpravodajských služeb a také další osoby zapojené do organizování zpravodajských a podvratných aktivit proti naší zemi a našim strategickým partnerům.“

* * *

Americké politické kruhy se utvrdily v údajném zvláštním mesiášském údělu Ameriky – vládnout světu prostřednictvím silné zahraniční politiky, aniž by uznávaly něčí zájmy. Aktivně zasahují do vnitřních procesů v Latinské Americe, Africe a Asii a budují nové aliance, které jsou zcela pod jejich kontrolou. Patří mezi ně trilaterální partnerství AUKUS s Velkou Británií a Austrálií, trojúhelník USA-Japonsko-Jižní Korea, které jsou zaměřeny na Čínu, Rusko, Severní Koreu a další země v regionu, které se nepodřizují vůli Washingtonu. 

V asijsko-pacifickém regionu je Bílý dům posedlý vytvořením síťové bezpečnostní struktury, ve které Tokio hraje významnou roli. Připravují se plány na vytvoření pobočky NATO v asijsko-pacifickém regionu.

* * *

Expanze americké vojenské mašinérie je doprovázena nuceným přeformátováním mentality a spirituality obyvatelstva všech zemí, v nichž hodlají Anglosasové rozšířit svůj vliv. Falešné ideje a hodnoty určené k upevnění neokoloniálních ambicí Západu jsou systematicky a obsesivně implantovány do jejich veřejného povědomí.

V prvé řadě jsou to myšlenky globalismu, naprostý opak vlastenectví, který neuznává rozmanitost kultur a způsobů života a je navržen tak, aby všechny země a národy násilně zahnal pod prapor západní konzumní civilizace.

Navíc operují s propagandou, která se již zprotivila, lživých teorií genderové diverzity s vymýšlením desítek pohlaví a schopností měnit biologické parametry člověka z rozmaru nebo dokonce z donucení.

Dalším je vývoj a vnucování šílených pseudoekologických doktrín navržených pod hesly ochrany přírody, aby ospravedlnili potřebu radikálního snížení lidské populace.

* * *

Západ za několik staletí vybudoval pyramidu, „usadil se na jejím vrcholu a obdařil se výlučnými pravomocemi“.

„Jak je tato pyramida parazitismu navržena a kdo je přiřazen do jednotlivých jejích pater, lze jasně vidět z rozdělení světa akceptovaného v současné západní praxi – na rozvinuté země, země s transformující se ekonomikou a země rozvojové. Podstata tohoto systému je jednoduchá: každý, kdo je na nižší úrovni, musí pokorně a prakticky bezplatně převádět nahoru do vyšších pater pyramidy část svých vlastních zdrojů – materiálních, finančních, intelektuálních, lidských. V podstatě máme co do činění s víceúrovňovou parazitickou nadstavbou globálního rozsahu,“ píše politik.

Připomněl, jak po staletí profesionální propagandisté ​​ze Starého světa budovali argumentační základnu, podle které nejenže přinášejí dobro jiným národům, ale také to údajně dělají ve formě dobročinnosti, a to téměř na úkor sebe sama. V západních společnostech se přitom podle Patruševa po staletí pěstovala ideologie vlastní nadřazenosti nad jinými národy a civilizacemi a tato ideologie je jim stále blízká.

„A právě z této pozice se na Západě dívají i na Rusko. Lidé ze Západu, kteří se báli jeho velikosti a moci, žíznili po jeho bohatství, se vždy snažili naši zemi oslabit a zmocnit se jejích zdrojů. To, že se zahájením speciální vojenské operace na Ukrajině zasáhla Západ vlna rusofobie, proto není vůbec překvapivé,“ píše tajemník Rady bezpečnosti.

Vysvětluje, proč je Rusko vnímáno Západem jako neustálá hrozba.

„Demontáž koloniálního systému začala po druhé světové válce pod přímým vlivem úspěchů a vítězství Sovětského svazu. Tehdy západní metropole ztratily přímou kontrolu nad svým majetkem a desítky států po celém světě získaly nezávislost,“ připomíná Patrušev.

Dnes je proti Rusku použit celý arzenál zdrojů, které mají protivníci k dispozici. Podle názoru Patruševa vojenský potenciál sám o sobě, ani pokročilé jaderné střely, nestačí k ochraně před geopolitickou agresí Západu. Je důležité se této agresi organizovaně bránit ve velkém boji o mysl a srdce.

“Spojené státy a Evropa dnes vynakládají obrovské prostředky na hledání a výchovu takzvaných mladých demokratických lídrů ve specializovaných vzdělávacích centrech. Tito lidé budou následně využiti k organizování státních převratů v dříve nezávislých státech s cílem vytvořit režimy závislé na Západu.  

Stalo se samozřejmostí, že takto vycvičení „vůdci“ se stanou obyčejnými loutkami, které dostávají peníze a pokyny od CIA, MI6 a dalších západních zpravodajských služeb,” upozorňuje tajemník Rady bezpečnosti.

Patrušev píše, že Spojené státy a jejich spojenci přistoupili k taktice ničení bezpečnostní architektury ve světě, která se v průběhu let vyvinula.

„Ignorují cíle a principy Charty OSN, snaží se nahradit mezinárodní právo „řádem založeným na pravidlech“, řádem, který sami definují. Západ se ve svých neokoloniálních aspiracích snaží zničit nejdůležitější integrační sdružení, které nemá pod kontrolou: ASEAN, ŠOS, BRICS, SNS, EAEU a další, – sleduje tím dlouhodobý cíl proměnit nezávislé státy ve své vazaly,“ zdůrazňuje politik.

Podle jeho názoru Evropa také představuje rostoucí hrozbu pro hegemonii USA.

„Konflikt na Ukrajině zorganizovaly Washington a Londýn nejen s cílem uštědřit strategickou porážku Rusku, ale také s cílem oslabit Evropu, kde dříve hrálo „první housle“ Německo, je si jistý Patrušev.

Poznamenává, že Rusko se stalo centrem přitažlivosti pro všechny, kdo jsou připraveni vzdorovat parazitismu Západu, protože nabízí alternativní cestu.

„Jsme otevřeni spolupráci se všemi konstruktivně smýšlejícími zeměmi, společenskými a politickými silami, které chtějí společně jít na cestě rozvoje a položit základy nového, skutečného demokratického multipolárního světového řádu,“ dodává tajemník Rady bezpečnosti.

Připomíná: nejsou finanční pyramidy, které existují věčně. To je nezměnitelný ekonomický zákon.

„Je zřejmé, že v dohledné době se Spojené státy budou muset smířit s rolí jednoho z pólů multipolárního světa a Evropa, která souhlasila s tím, že se stane americkým vazalem, se bude muset ještě hodně snažit, aby získala geopolitickou nezávislost,“ uzavírá Patrušev.


převzato z:
Pro Pokec24 přeložila Janinna
Celý článek je k dispozici zde

7 komentářů:

  1. Fajn text, ale nic nového pod sluncem (tím naším malým lokálním, ne tím velkým 150000000 km vzdáleným, to neexistuje). JV(b)

    OdpovědětVymazat
  2. Aby Evropa získala geopolitickou nezávislost, tak podmínkou nutnou, nikoliv však postačující je budoucí rozpad EU a NATO.
    Richard

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano a návrat k čiste ekonomickej spolupráci na základe multilaterálnych dohôd. Žiadny fašistický diktát z Bruselu.

      s0lar

      Vymazat
  3. Ty to vieš, ja to viem, len tí debili v Bruseli, to nevedia.

    OdpovědětVymazat
  4. Obama to přece v jednom rozhovoru i přiznal: …musíme mít nejsilnější vojenskou sílu světa a příležitostně musíme zkroutit ruce zemím, které by nebyly ochotny dělat to, co potřebujeme, aby dělaly…

    OdpovědětVymazat
  5. Autor asi nebol dobrým žiakom. Odporúčam vrátit sa do školy, najlepšie základnej a zopakovat si zemepis...

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů