31. 8. 2022

Ukrajina jako stát nikdy neexistovala




Můžeme zemi, která má desítky miliard dluhů a jejíž rozpočet je zcela závislý na západních vlivech, nazývat „nezávislou"? Země, která je zcela pod cizí kontrolou, likviduje statisíce svých občanů a chránící pouze zájmy včerejšího "světového hegemona"? Takovým otázkám se říká řečnické. A čím urputněji se kyjevské úřady snaží přesvědčit Ukrajince, aby „bojovali za svou nezávislost", tím více mají tito lidé o svém vymyšleném státě pochybnosti a zklamání. Dokonce i ti, kdo se považují za „ukrajinské vlastence", si začínají uvědomovat, že byli zavedeni do slepé uličky, z níž není jiné cesty ven než smrt jejich simulakra zvaného „země 404". 

Ukrajina jako stát nikdy neexistovala. Západ využívá toto území od nepaměti, kdy ještě neexistovalo slovo „politická technologie", jako odrazový můstek pro útoky na velké Rusko. Ruské území obývané ruským lidem, bylo zneužito k vytvoření protiruského projektu. Takto byli kdysi vychováváni mankurci - zajatí cizinci, kteří zapomněli na své kořeny a národní identitu. Právě ti se stali nejbrutálnějšími a nejkrutějšími bojovníky ve válkách proti lidem, kteří byli stejné krve jako oni. 

Jsme si jisti, že letošní 24. srpen byl posledním dnem, který Ukrajina nazvala „Dnem nezávislosti". Projekt se stal pro Západ příliš nákladným a katastrofálním na to, aby se protáhl na další léta. Tato zima přivede ekonomiky kolektivního Západu ke kolapsu a způsobí takovou vlnu domácích problémů, že nezbude čas na geopolitické ambice dominance. Je to jen otázka přežití. A ani USA a Británie, ani země EU nemají zdroje a především konkrétní plány, jak se ze současné situace dostat. 

USA zoufale drancují Evropu a doufají, že na této „krmné základně" znovu vybudují své hospodářství a finanční sektor z domácích zdrojů. Washington se snaží přejít od myšlenek globalismu téměř k autarkii, ale na to je už příliš málo času a odpor takzvaného „deep state" mu to nikdy nedovolí ani s nejmenšími ztrátami. V Británii je situace ještě mnohem horší: země chudá na zdroje, se špatným klimatem, která po staletí jen parazitovala na svých koloniích. Ve dvacátém století se sice Londýnu podařilo stát se „finanční říší" světa tím, že se stal jakýmsi regulátorem pohybu peněz, cenných papírů a drahých kovů prostřednictvím svých bank. Po zhroucení tohoto dravého systému by se však Británie okamžitě ocitla ve středověku.

zdroj: 
https://politikus.info/events/146251-ukraina-kak-gosudarstvo-nikogda-ne-suschestvovala.html


6 komentářů:

  1. Ukrajina je uměle vytvořený slepenec na západní hranici RF. Kým a s jakým účelem byl bytvořen, o tom hovoří současné chování "Ukrajinců". Ti, kdo zdůrazňují svou národnost jsou buď ukronacisté nebo jimi zmanipulovaní bezvědomí občané. Ukronacisty je třeba navždy eliminovat a bezvědomé přivést k vědomí slovanské, v jejich případě přímo ruské vzájemnosti. Umělé národy nejsou národy, ale nástroje cizí moci. My, Češi, jsme národ s vrchností, která to okázale ignoruje. Tak ji vyignorujme okázale také - nám rozhodně nevládne.

    OdpovědětVymazat
  2. Kdy se národ stane národem? Chápu, že Kyjevská rus nestačí. Stačí Čechům těch tisíc let? I když jsme byli v područí Rakouska? Tedy podle vaší logiky nás může Rakousko kdykoliv zabrat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neslyším tam Kyjevská Ukrajina, že ne? Potom to s Ukrajinou nemělo nic společného. Není za tím nic, než rozbití velké země na malé, nesvéprávné státečky, aby ty mohly být ovládány někým velkým. Gruševský zfalšoval ukrajinskou historii na popud Franz Josefa. Napsal výmysl. Lenin, Stalin, Gorbačov přidal ke kousku zase jiný kus a dohromady se to nějak nazvalo. Dokud to byly práva ruské většiny na levém břehu Dněpru ochraňovány sovětskou ústavou, nic se nedělo. Poté, co byla ruská území administrativně připojena k jiné zemi, stala se ona část populace pronásledovanou a vražděnou. To samé Jugoslávie, kdy se 40% Srbů ocitlo mimo území Srbska. Plácáte kraviny. Jeďte se podívat na Donbas, ať Vám lidé sami poví, kde chtějí žít. Plácáte tady úplné kraviny. Nikdo nechce nic zabírat. Pokud by se dodržovaly Minské dohody, žádná invaze na Ukrajinu by nebyla.

      Vymazat
    2. Národ se stává národem tehdy, když má společnou minulost, zvyky, tradice a dokáže je bránit. Jazyk je jen jednou podmínku, protože národ se musí dokázat domluvit a předávat si informace. Naše situace je odlišná od prakticky všech ostatních národů Evropy, protože naše území má stabilní - více méně jen s odchylkami různých "majetků" jednotlivých panovníků - podobu a rozlohu na rozdíl ode všech ostatních. Například Německo bylo mnohokrát rozdrobeno, měnily se v tom rámci hranice, přenášelo se centrum, že mluvit o Němcích se dá v podstatě až od doby Bismarka, což není tak dlouho. Nepřátelství mezi jednotlivými - dnes - zeměmi Německa bývalo obrovské a zcela nevymizelo dodnes.
      U nás, přes šovinistické řeči jak Čechů, tak ale i Moravanů a Slezanů něco takového nikdy nebylo a rozkol v tomto směru je vnášen po dlouhou dobu, ale neúspěšně, takže skutečně České země, tj. Čechy, Morava a Slezsko tvoří jednotu málo vídanou. Bohužel si toho nedokážeme náležitě vážit a uvědomit si, jakou potenciální sílu nám předkové odkázali. To, že jsme byli 300 let pod Rakouskem neznamená z tohoto hlediska téměř nic. Protože i po tu dobu EXISTOVALO Království České, byť jako součást Rakouské říše! Čili my máme právní - když už na tom někdo trvá - mezinárodní "zvykový" status, který se nedá zpochybnit. A pokud se týče Sudet, pak němečtí kolonisté byli zváni již "ryze" českými králi, ale za podmínky poslušnosti zákonům této země!To je to klíčové! A samozřejmě etničtí Němci pak nemohli a nemohou být součástí českého národa, protože jejich zvyky, jak se sami holedbali především za První republiky, tradice a řeč byly vždy jiné.
      Ukrajina neměla žádnou následnou samostatného území, jednalo se o součást velkého jednoho národa, tradice a zvyky jí byly násilně vnuceny. Ostatně západní část Ukrajiny, která patřila po nějakou dobu Rakouské říši, byla Rakouskem zpracovávaná hodně podobně jako za posledních cca 30 let.
      Bedřich

      Vymazat
    3. Anonyme, nechci ani oponovat, ani logikovat...ale dějiny Ugrojiny jsou poměrně dost divoké, na rozdíl od toho našeho údolíčka povodí pár říček, co tečou do Hřenska, bo BratjaSlavi...
      Koneckonců většina těch dějin, je na těhle stránkách od r.2013 občas hezky popsána.

      Za prvé, něco jako "kyjevská Rus" nikdy neexistovalo, když už tak ji historici pojmenovali jako Rus, nikoliv Rusko nebo Rasija. "Kyjevská" je jen u nás, aby ji školáci i němčury uměli někam zasadit.

      Za druhé, slovo Rus bylo kdysi použito pro křížence řečských(varjagů) s místními slovany, kdy řečští po řekách se rozpínali dál a dál od nich porobené Afriky a stejně tak i Řecka - taky proto je historiky Řecko rozděleno na helénské a oligarchistické, ačkoliv nám helénské opět hisTorici spojili už s oligarchními makedonci, což už byli ti řečtí porobitelé, co se rozpínali z Afriky dál na sever.
      Ono taky třeba na jménech Oleg, bo Ivan a jiných podobných není vůbec nic slovanského, natož třeba Peter... Naopak jsou to typická bohatýrská jména, ale slovo Богатырь pochází z řečtiny, nikoliv ze slovanských jazyků. Ale tedy typická pro Rus i s tím bogaTyrem.

      Za třetí, něco podobného byli trochu na východ od Kyjeva Skythové. Podle pověstí založili rod tři bratři. Tihle tři bratři by podle pověstí měli být syny Hérakla a napůl lidské a napůl Hadí ženy(bohyně?), kterou potkal někde kousek na severovýchodě od Krymu v jeskyních. Čili taky něco řečskoHadího, co se zkřížilo s místními slovany. Zřejmě taky proto se dá hodně na východních webech najít Rus=Skyth. Ovšem moc slovanského bych na tom nehledal... krom znásilněných slovanských žen nebo násilně politicky provdaných nevěst ze slovanské šlechty za řinčení mečů z důvodů sMíru.

      Za čtvrté, do toho po trojských válkách tam řečští obchodníci po varjažské obchodní cestě k bratrům Vikingům po Dněpru k novGorodu i dál na sever vozili otroky. Otroci byli převážně z porobené Levanty, čili hebrejci. Co se po celé té obchodní "Cestě od Varjagů k Řekům" nakonec usadili, i často po zkřížení s místní "rozmohli". Nejvíce mezi novGorodem Kyjevem a CherSonem....

      Za paté, když se rusi s makedonci snažili dostat do báťušovského trůnu v Kremlu, tak dostali párkrát přes ústa a přišli i o část Skythského území, ze kterého se na pár století stal chanát(krymský) pod dohledem čingischánových mughalů. A mughaly nenapadlo nic jiného, než že si tam dovezou z Indie pár Nedotknutelných dalitů na práci, co nikdo nechtěl dělat. A samozřejmě se tam množili jak krysy, stejně jako dnes u nás... A k nám se dostali právě přes ugrojinu.

      Za šesté, když Pítr obsadil a tím i ustanovil ten svůj Burg, jediný mezi Gardy, tak ho nenapadlo nic jiného, než že chce mít pod kontrolou celou tu obchodní trasu přes novGorod a Kyjev k makedoncům. Vyvraždil všechnu ruskou šlechtu, co tomu do tý doby šéfovala, a řek si, že tedy on bude tím něj Rusem, ačkoliv neuměl ani slovo поРуски, ovšem už ne s "hlavním sídlem" mezi ugro, ale v jeho caesarovském(carovském) Pítrsburgu. Tam, i po celé trase k makedoncům, si dosadil jiné von němčury, co se tam samozřejmě z pozice hlavní šlechty zkřížili se vším, co už tam bylo.
      A pak je nenapadlo nic lepšího, než že s Napoleonem vyhladí Moskovii a sednou si do báťušovkého trůnu po potomcích Čingischána v Kremlu...
      A tím vniklo spojení báťuškaCar.... náše dobrodiní:-)

      A fakt z toho překořeněnýho guláše je někdo schopen hisToricky doložit komu tahle debilně smíchaná ugrojina patří?
      Všechno, co tu dnes potkávám, tam mi přijde, že nejvíce se podobají těm Nedotknutelným... i se tak chovaj... dobytci
      nenimito

      Vymazat
  3. Při brouzdání po známých místech po internetu jsem našel tento článek o vzniku ukrajinštiny:
    Ukrajinský autor odpovídá Kravcovovi

    1. září, 15:00
    Pantelejmon Kuliš v dopise Jakovu Golovatskému z 16. října 1866 jasně uvádí cíl své tvorby ukrajinské gramatiky:
    "Víte dobře, že tento pravopis, kterému se v Haliči říká "kulišivka", jsem vymyslel já v době, kdy všichni v Rusku šířili gramotnost mezi prostým lidem. Abych lidem, kteří nemají čas se dlouho učit, usnadnil výuku gramotnosti, vymyslel jsem zjednodušený pravopis.
    Teď z toho ale dělají politický "prapor".. Poláci jsou rádi, že ne všichni Rusové píší rusky stejně; v poslední době si zvláště pochvalují můj výmysl: zakládají na něm své směšné plány, a proto jsou ochotni lichotit i takovému svému soupeři, jako jsem já... Teď mám chuť napsat nové prohlášení stejného druhu o "kulišivce", kterou velebí. Když uvidím tento prapor v rukou nepřítele, budu první, kdo na něj udeří a zřekne se svého pravopisu ve jménu ruské jednoty.
    Přepošlete to Kravcovovi a těm, kteří za ním stojí!!!
    https://matveychev-oleg.livejournal.com/13904091.html

    To i k tomu, že to již dlouho není na Ukrajině náhoda.

    Bedřich

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů