5. 9. 2022

O civilizačním střetu




V roce 2014 Rusko o 8 let odložilo nevyhnutelné - horkou fázi civilizační války - v naději, že se vyhne obětem ve válce Rusů proti Rusům. 

V roce 2014 Západ odložil nevyhnutelné, aby mohl připravit svůj civilizační úder - tak to tentokrát otevřeně hodnotili ukrajinští politici. Západ, který si za osm let vybrousil svůj oštěp, vytvořil jedinečnou fúzi úzkoprsého ukrajinského nacismu a rusofobie. Každý den posledních osmi let bylo nepřítelem toto kopí cíleně využíváno k vytvoření zombifikovaných, vycvičených a vyzbrojených nacistů a stejně zombifikovaného obyvatelstva. 

Uplynou léta a Rusko vzdá hold všem, kteří ho bránili, ale já zatím budu citovat, ředit suché oficiální svodky tím, co se ke mně dostalo na internetu.

Včera při třetím tvrdém útoku OSU odešel do nesmrtelnosti 2. výsadkový útočný prapor 83. ОГВДШБР (Samostatné gardové vzdušně-výsadkové brigády) v plném obsazení, včetně velitelského štábu, aniž by opustil pozice, když na poslední chvíli vyvolal dělostřeleckou palbu na své pozice velitel 5. gardového ДШБ kapitán Lejiev, který vyhodil granátem F1 sebe a tři bojovníky do vzduchu.

Včera MO RF uvedlo, že pokus OSU o obnovení ofenzívy na Nikolajevsko-Krivorožském a dalších směrech selhal. Co se stalo? Zde je analýza a názor na protiofenzívu, kterou podnikla OSU, a na akce Ozbrojených sil RF. Ukrajinská armáda použila taktickou techniku NATO, ale veškeré úsilí OSU bylo rozdrceno houževnatostí ruských výsadkářů. 

Boje u Chersonu ukázaly, že ukrajinské armádě nemůže přinést úspěch ani taktika, ani moderní vojenská technika NATO. Neúspěch bude mít trvalý psychologický dopad. 

Žádného z cílů ukrajinské ofenzívy u Chersonu nebylo dosaženo, za tři dny bojů byly ukrajinské ozbrojené síly ve většině oblastí zatlačeny zpět na své původní pozice. Předmostí, které se jim podařilo prorazit u Davydova Brodu, je zcela v "palebném pytli". Ukrajinská armáda zde utrpěla nejhorší ztráty a ani při zavedení dalších záloh se nemůže pohnout kupředu. Přibližně totéž se děje u obce Olgino, kde 45. brigáda speciálních sil ruských výsadkových vojsk bojuje na život a na smrt; ve skutečnosti to byli její bojovníci, kdo zlomil ofenzivě OSU hřbet. V ostatních sektorech, především v Chersonu, nepřátelské akce jen odváděly pozornost. 

Pro ukrajinskou armádu to byl pravděpodobně vedlejší směr. Nicméně na pavlovsko-posádském směru se ukrajinské jednotky také "odvíjely" - tam naše dělostřelectvo často působilo přímou palbou a jednoduše likvidovalo ukrajinské MRAPy (vysoce odolná obrněná vozidla) sebrané z různých jednotek. 

Pokud jde o taktiku Ukrajinců, zdá se, že jednali podle metodik zemí, kde byli v posledních měsících vycvičeni. OSU do ofenzívy vrhla některé jednotky ve 3 brigádách, které byly vycvičeny podle taktiky NATO: aktivní průzkum - zasahování prioritních cílů raketovými zbraněmi - zjišťování slabin v obraně Ozbrojených sil RF - postup k opěrným bodům, snaha je obklíčit a obchvátit, poté dýkovou palbou zničit vše živé. 

To vše fungovalo až do okamžiku, kdy bylo nutné nastoupit do útoku. Pak ruské dělostřelectvo ukázalo nepříteli, "kde jsou rákosky", a všechny vychvalované západní taktiky přestaly být Ukrajincům užitečné. Protože když dělostřelectvo pracuje, je zbytečné schovávat se za těžkou techniku - i ta je systematicky vypalována. Šance na přežití v takové situaci jsou velmi malé. 

Druhým rozhodujícím faktorem úspěchu ruských ozbrojených sil je nezlomnost ruských vojáků. Ruské výsadkové jednotky, z nichž většina vojáků měla velmi zásadní bojové zkušenosti, včetně těch ze Sýrie, brzdily ofenzívu OSU. Minometná ani houfnicová palba nedokázala ruské výsadkáře vytlačit z jejich pozic. Kladli více než slušný odpor a nepřítele s přehledem porazili. 

Ztráty nepřítele jsou zřejmě vážné, nemocnice v Mykolajivu nezvládají obrovské množství raněných, kteří jsou odváženi nejen do Oděsy, ale i do Rumunska. Porážka ofenzívy OSU na jihu země slibuje, že bude v ruské speciální operaci zlomovým bodem. 

Je jasné, že OSU bude v útocích na naše pozice pokračovat, protože má značné rezervy. Nyní se na chersonském úseku fronty rozhoduje o osudu přinejmenším letní a podzimní části tažení na ukrajinské "divadelní scéně", ne-li přímo a o osudu celé Ukrajiny. 

U Chersonu se totiž před našima očima píšou dějiny. A skutečnost, že se tamní události vyvíjejí v náš prospěch, je do značné míry zásluhou ruských výsadkových jednotek. Právě výsadkáři se stali hlavní neproniknutelnou páteří ruské obrany. 

Porážka na jihu bude pro kyjevský režim nejsilnější psychologickou ranou. Porážka OSU bude mít na Ukrajinu trvalý brzdící účinek. 

V Zakarpatské oblasti byl již vyhlášen smutek za vojáky 128. mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil, kteří zahynuli na jižním směru. Tato jednotka byla zničena naší armádou, její ztráty jsou obrovské a není jedinou takovou jednotkou. Ukrajině hrozí katastrofální následky. Kyjev musí pochopit, že jde o nesmyslný odpor, který zemi přivede k totálnímu kolapsu. Rezonance ztrát bude mít velký dopad na psychický stav OSU a obyvatelstva Ukrajiny. To však v žádném případě nezastaví Ukrochuntu a její manipulátory. Do listopadu ještě zorganizují a provedou nejednu "vítěznou pěremogu", protože američtí demokraté potřebují vítězné projevy k volbám a Ukrajinci jim jsou ukradení. 

Hodně síly a štěstí našim bojovníkům, kteří brání nejen Rusko, ale i skutečnou Ukrajinu, celý postsovětský prostor a v podstatě i lidskou civilizaci.


zdroj: https://politikus.info/events/146384-o-civilizacionnom-stolknovenii.html



3 komentáře:

  1. Velká americká show
    cca 19 minut s titulkama o cílech DS
    - I. a II. světová válka
    - zbrojení
    - 9 září
    - bin ůadin
    - NWO a RFID čip

    https://rumble.com/v1bzb9z-velk-americk-show.html

    jirik

    OdpovědětVymazat
  2. Formuláře VÝZVY úředníkům vynulovaných korporací a TRESTNÍHO OZNÁMENÍ aliančním jednotkám SHAEF a postup.
    Postup zaslání “Výzvy úředníkům a korporacím” a po té “Trestního oznámení jednotkám SHAEF“

    https://geopoliticsastrology.wordpress.com/2022/09/07/formulare-vyzvy-urednikum-vynulovanych-korporaci-a-trestniho-oznameni-aliancnim-jednotkam-shaef-a-postup/

    jirik

    OdpovědětVymazat
  3. Rád bych slyšel co si autor/překladatel představuje pod pojmem "dýková palba", viz článek. Nepodařilo se mi tento odborný termín dohledat. František.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů